SKAMMEN

Det var en gång, för nästan två år sedan. Ledarskribent Lindberg satt vid tangentbordet för att kommentera att en av riksdagens talmän fanns med på Simon Wiesenthal-centrets lista över årets värsta antisemiter och antiisraeler. Det var Björn Söder, och genom att finnas med på den där listan så skämde Söder ut hela Sverige. Det var då – i januari 2015. Skammen kom i repris.

Anders Lindberg berättade om Simon Wiesenthal Center, om ett ”kunskapscenter och en global vakthund mot antisemitism”. Underrubriken var ”Ska vårt land verkligen bli känt för judehat?” – och till det finns det anledning att återkomma. Rubriken var vänsterjabb i plytet på Björn Söder – ”Söder skämmer ut hela Sverige” – och för Lindberg framstår det som obegripligt att Björn Söder får sitta kvar som andre vice talman. Lindberg avslutar med en att Söder borde avgå, om han hade någon skam i kroppen. Det var då – i januari för snart två år sedan.

Samma lista, två år senare. Skall vårt land verkligen bli känt för judehat, igen? När 2016 är på väg att bli 2017 publicerar kunskapscentret och den globala vakthunden mot antisemitism en ny lista, och på den finns en av regeringens statsråd. Hade det funnits ett kryddmått av konsekvent tankeverksamhet på Aftonbladets ledarredaktion så hade det redan funnit en rubrik med ”Margot skämmer ut hela Sverige”, men det hade varit för mycket att hoppas på.

Förvisso kom Margot på plats åtta på Simon Wiesenthal-centrets lista, medan Björn Söder kom sexa – men det går nästan att hänföra till den statistiska felmarginalen. Det som var en hyllad lista då, en global vakthund mot antisemitism, kallar utrikesministerns pressekreterare idag för en uppenbart oseriös lista. Det är grundlösa anklagelser mot Margot Wallström från kunskapscentret.

Listan har ett bredare fokus än bara antisemitism, den inkluderar även anti-israelism. Jag är rätt övertygad om att Margot Wallström inte ens med en skopa ovett kan kallas antisemit, men om det gäller att klista epitetet anti-israeli på hennes så funkar det alla veckans dagar. Handlingar talar mer än ord, även om Margot Wallströms ord om Israel alltid förstärker hennes handlingar. Medan Wallströms stab idiotförklarar Wiesenthal-centret som oseriös, dumma och trångsynta så landade Söder efter några bortförklaringar i slutsatsen att det inte alls var bra att han fanns på den där listan. Samma slutsats från Wallström kan vi nog glömma.

Vi har alltså en utrikesminister som inte är välkommen till Mellanösterns enda demokrati, och som hamnar på listan över de värsta antisemiterna och antiisraelerna 2016. Om inte Margot skämmer ut hela Sverige så kommer inte ens Roger Pontare lyckas. Om inte det finns skäl för Margot att fundera över hur lyckad hon är som utrikesminister så finns det inte några skäl att avgå, någonsin. Hade Margot haft någon skam i kroppen hade hon ringt upp Löfven och sagt att ”Det här funkar inte längre…” men skammen finns inte där.

Men tillbaka till den där underrubriken ”Ska vårt land verkligen bli känt för judehat?” i Lindbergs inlägg om Wallströms föregångare på antisemitlistan. Etta på listan 2016 är ingen annan än den avgående presidenten över där – i USA – president Obama och hans administration. När man läser den där underrubriken från januari 2015 och tänker på att ettan på listan skickar sitt speciella sändebud mot antisemitism till åttans land för att man oroar sig över den tilltagande antisemitismen så förstår man hur grov antisemitismen är i delar av vårt land.

Den nya svenska antisemitismen handlar främst om Malmö, om konflikten mellan judar och araber i Mellanöstern som lever vidare i vårt land. Det handlar om judar som flyr Sverige undan förföljelser i en stad där mordutredarna har tagit slut och polisen inte räcker till. Det är precis lika skamligt som att landets utrikesminister finns på den där listan.

5 svar på “SKAMMEN”

 1. Hej.

  Om det inte är att vara anti-semit (judehatare på folkligt språk) att vara en av de högsta ledarna i ett parti som aktivt mörklagt och uppmuntrat till attacker mot judar i bland annat Malmö; att regelbundet använda uttryck som ’icke-laglig/extra-judicial avrättning’ när polis skjuter beväpnade attentatsmän vilka uteslutande riktar sina mord och attentat mot judar just för att dessa är judar; när hon själv och andra ur hennes parti regelbundet och stolt tar emot hyllningar av organisationer som har som sitt högsta mål inte bara staten Israels utplåning utan av det judiska folkets utrotande – när är man då anti-semit?

  Nej du, hr Antonsson. Wallström är judehatare och inget annat. Det är ju en gång för alla en integral del i all socialism att det är judarnas fel, vad det nu är som är fel.

  Att den svenska socialdemokratin regelbundet anför ’blut und boden’ som argument för de palestinska araberna och deras påstådda rätt till ett eget land, men samtidigt underkänner samma retorik när den framförs av svenskar om Sverige är ett eget kapitel, och något de inte är ensamma om; så gör ju även moderaterna.

  Wallström är judehatare; hon är alltför gammal i gården för att kunna ursäkta sig på något sätt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. …är de giriga (lands-)tjuvar som stjäl andras – helt oskyldiga – ursprungliga land och därtill inte ens vare sig vill eller vågar skapa FRED, utan fortsätter kriga & bedriva terror-handlingar mot oskyldiga nationalister, samt dessutom skapar fortsatt vidrigt hat & medvetna uppviglingar, i flera framtida flykting- generationer.
  Det är DE manipulerade (((onämnbara))) som ska utvisas och aldrig berättigas till vare sig bidrag eller ytterligare meningslösa korrupta förslösade såkallade ”u-landsstöd”.

 3. Jag förstår inte vad som är problemet. Om Israel hävdar att man är en rättsstat så kan man inte utföra utom-rättsliga avrättningar.

  Vad Simon Wiesenthalcentret säger och inte säger om judar i relation till svenskar betraktar jag som en nullitet.

  I USA har centret haft en exposé bl.a. över svenskar som har agerat till förmån för judarna under andra världskriget (VK2). Centret nämner två svenskar varav en är Raoul Wallenberg. Den andres namn har jag glömt. Men det mycket remarkabla med exposén är att dåvarande Röda korschefen Folke Bernadotte inte nämns, trots att han räddade ca 30000 judar under VK2 via de ”vita bussarna”.

  Då frågar man sig varför hans namn inte nämns i detta sammanhang. Centrets förklaring har varit att Folke Bernadotte egentligen inte ville rädda judarna och att han hade kontakter med Himmler.

  Tjurspillning!

  Det är ju självklart om Folke Bernadotte har räddat livet på 30000 judar under brinnande världskrig så ska han också ha erkänsla för det. Räddningsaktionen kunde endast genomföras med tyskarnas goda minne, läs Himmler.

  Det verkliga skälet är, enligt mig, att Folke Bernadotte hade utnämnts till FN:s sändebud för att lösa Israel-Palestina-konflikten. Hans arbete och lösningsförslag gillades inte av judiska Sternligan. Därför iscensatte Sternligan en utomrättslig avrättning av Folke Bernadotte 1948. Mördaren behövde bara sitta i fängelse 14 dagar. Sedan blev hen en fri man. Sternligan blev sedermera det israeliska etablissemanget.

  För att under efterkrigstiden urskulda sin vidriga utom-rättsliga avrättning av Folke, gällde det för israelerna/judarna att framställa Folke Bernadotte i så ogynnsam dager som möjligt. I detta ingick, från judars utgångspunkt, att också tiga om hans goda sidor, dvs räddningsaktionen på ca 30000 judar under VK2.

  Centret har således förlorat sin heder, sin relevans och sitt förtroende i mina ögon, enligt ovan.

 4. “To determine the true rulers of any society, all you must do is ask yourself this question: Who is it that I am not permitted to criticize?”
  https://pbs.twimg.com/media/CNV8yJtVAAEbztA.jpg
  T.o.m. Zionistdemokraturerna, vet ju numera om att man inte får kritisera (((de onämnbara)))…
  https://www.flashback.org/sp59437693
  …och nu vet Mr Cheng, over there in Taiwan, det också. The hard way.
  http://www.bbc.com/news/world-asia-38437876
  Announcing his resignation, Mr Cheng said: ”As educators, we should have taught students to have the right values. We will learn from the mistakes we made and have asked students to do so too.”

  Gott slut???

 5. Israel, och därigenom en stor del av den judiska eliten inklusive Simon Wiesenthalcentret har kritiserat Margot Wallström för att hon har påtalat att Israel inte ska hemfalla åt utomrättsliga avrättningar. Därmed skulle Margot Wallström vara antisemit i Israels ögon. Om Israel vill hävda att man är en demokratisk rättsstat så kan man inte utföra utomrättsliga avrättningar. Det borde Israel fatta!

  Vad Simon Wiesenthalcentret säger och inte säger om judar i relation till svenskar betraktar jag som en nullitet, ty det har bagatelliserat den utomrättsliga avrättningen av Folke Bernadotte.

  I USA har centret haft en exposé bl.a. över svenskar som har agerat till förmån för judarna under andra världskriget (VK2). Centret nämner två svenskar varav en är Raoul Wallenberg. Den andres namn har jag glömt. Men det mycket remarkabla med exposén är att dåvarande Röda korschefen Folke Bernadotte inte nämns, trots att han räddade ca 30000 judar under VK2 via de ”vita bussarna”.

  Då frågar man sig varför hans namn inte nämns i detta sammanhang. Centrets bortförklaring har varit att Folke Bernadotte egentligen inte ville rädda judarna och att han hade kontakter med Himmler.

  Det är ju självklart om Folke Bernadotte har räddat livet på 30000 judar under brinnande världskrig så ska han också ha erkänsla för det. Räddningsaktionen kunde endast genomföras med tyskarnas goda minne, dvs att Folke måste förhandla med den ansvarige i Tyskland Heinrich Himmler.

  Det verkliga skälet är, enligt mig, att Folke Bernadotte hade utnämnts till FN:s sändebud för att lösa Israel-Palestina-konflikten. Hans arbete och lösningsförslag gillades inte av judiska Sternligan. Därför iscensatte Sternligan en utomrättslig avrättning av Folke Bernadotte 1948. Mördaren behövde bara sitta i fängelse 14 dagar. Sedan blev hen en fri man. Sternligan och dess ledare Yitzak Shamir blev sedermera det israeliska etablissemanget respektive premiärminister i Israel.

  För att under efterkrigstiden urskulda sin utomrättsliga avrättning av Folke, gällde det för israelerna/judarna att framställa Folke Bernadotte i så ogynnsam dager som möjligt. I detta ingick, från judars utgångspunkt, att också tiga om hans goda sidor, dvs räddningsaktionen på ca 30000 judar under VK2.

  Centret har således förlorat sin heder, sin relevans och sitt förtroende i mina ögon, enligt ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *