SJUKVÅRDSMINISTERN OCH FRAMFÖRHÅLLNINGEN

Det finns en några politiker som är värda all respekt för att de försöker, för att de är engagerade och vill väl. Sedan finns det några som inte är värda någon respekt alls, trots ett brinnande engagemang. Landets sjukvårdsminister tillhör den gruppen som bara inte går att respektera. Annika Strandhäll är nog det statsråd som är mest vältalig, som alltid syns och hörs för att framstå som den där engagerade politikern. Men i mina ögon är Strandhäll engagerad på helt fel sätt, och hennes engagemang förändras över tid. Det som i Strandhälls ögon var alternativa fakta eller faktaresistens i nyhetsrapporteringen om svensk vård är idag Strandhälls egen sanning.

Det ligger en kommentar på Twitter och skaver varje gång sjukvårdsminister Strandhäll nu spelar bekymrad, lägger huvudet på sned och pratar med allvarsam röst om bristerna i svensk sjukvård. En medborgare frågar sjukvårdsminister Strandhäll om svensk sjukvård, skatteuttaget och vad man får för sina pengar. Frågan illustrerades med ett diagram som visade att Sverige hade det minsta antalet vårdplatser per capita i hela EU. Strandhäll svarade att den svenska sjukvården minsann är i världsklass, att alla som sade något annat spred alternativa fakta och var faktaresistenta. Det var den 24 januari 2017, för 458 dagar sedan…

Nu, nu ser Strandhäll problemen i svensk sjukvård.  Strandhäll säger även att man borde ha kunnat se problemen torna upp sig för länge sedan. Problemen i svensk sjukvård har enligt Strandhäll inte kommit som en blixt från klar himmel, utan har kunnat förutses sedan länge. Men för 458 dagar sedan ville inte Strandhäll veta av några ”alternativa fakta”. Då var svensk sjukvård i världsklass. När samma Strandhäll idag pratar vård ser hon bekymrad ut.

De växande vårdköerna, den ökande bristen på vårdplatser beror enligt Strandhäll på våra äldre, som blir fler och fler. En av de vårdinstanser där köerna har ökat mest och snabbast är barn- och ungdomspsykiatrin, där antalet besök i de flesta landstingen har ökat med mellan 40 och 60% de senaste åren. Men det stannar inte där. Strandhäll säger att den som påstår att den svenska vårdkrisen beror på flyktingkrisen inte håller sig till sanningen. Den uppgiften stämmer inte alls enligt Strandhäll. Vågar man gissa att Strandhäll betraktar den som säger något sådant som faktaresistent, och en spridare av alternativa fakta?

Samtidigt växer köerna i vården, och det beror inte på de hundratusentals människor som de senaste åren sökt sig till Sverige. Inte enligt Strandhäll iallafall. ”Det stämmer inte, det är inte sant!” Allt beror på landets äldre, som kommer att bli 300 000 fler under en sexårsperiod.  Typ 50 000 fler 70+ Svenssons per år. Att sedan Strandhäll själv har motiverat en höjd pensionsålder upp mot 70-årsåldern med att de äldre bara blir friskare och friskare är ingen parameter att ta till sig. Inte just nu iallafall. Det är viktigare att lägga skulden på dagens vårdkris på en framtida ökning av äldre människor i Sverige än på dem som flydde hit för några eller något år sedan.

Hade Strandhäll hälsat på hos BUP, valfri akutmottagning eller vårdcentral så hade hon kunnat se verkligheten. Den snabba, stora befolkningsökningen har påverkat den svenska vårdkrisen. Det har blivit mer att göra, och det beror inte enbart på de äldre som ligger på britsarna och väntar på vård – de som har betalat skatt hela livet för att få en fungerande sjukvård. Det beror inte heller enbart på migrationsvågen, men den snabba befolkningsökningen har fördjupat krisen. Bara en idiot eller sjukvårdsminister kan påstå något annat.

Men det är just det som Strandhäll gör. ”Det stämmer inte, det är inte sant!” heter det om att migrationsvågen skulle ha något med vårdkrisen att göra. Det är de äldres fel, som lever för länge och får sina sjukdomar. Tänk om de bara kunde dö, eller hålla sig friska istället? Då skulle vi inte ha någon vårdkris alls.

Strandhälls chef Löfven sade vid något tillfälle att man i Löfvens socialdemokratiska Sverige minsann inte ställer grupp mot grupp. Själv tycker jag att det är just det Strandhäll sysslar med. Hon pekar med hela handen på de äldre. Där har vi orsaken till vårdkrisen, allt annat lär vara alternativa fakta och faktaresistens ett tag till…

20 svar på “SJUKVÅRDSMINISTERN OCH FRAMFÖRHÅLLNINGEN”

 1. Strandhäll är en av de nya socialdemokraterna som har mer gemensamt med frikyrkan än med ”riktiga” gråsossar. Religiöst salvelsefull och i total avsaknad av kontakt med verkligheten. Med lite tur driver hon fler väljare högerut.

 2. Suck, Fredrik, den S-märkta sjukvårdsministern förstår nog inte bättre, men vi får hoppas på nya, friska krafter med ett sundare förhållande till verkligheten och sanningshalten efter valet.

  Svenska pensionärer är INTE de som överbelastar mödravården eller BUP… eller sprider skräck och fasa på akutmottagningar med diverse gängkrigs-, rån- och våldtäktsrelaterade skador…

  … samt tidigare utrotade sjukdomar och nyimporterade smittor med extremt svårbehandlade, multiresistenta bakterier och okända eller muterande virus som kräver ömtåliga liv i förtid…

  … med extrakostnader för noggrann sanering, isolering och många extra vårddygn för både resglada smittspridare och deras värnlösa offer, som drabbas mångfalt av Strandhälls…

  … och övriga 7-klöverpolitikers ohälsosamma migrationsutopi.

  http://katerinamagasin.se/next-stop-ronneby-lakarens-larm-vi-haller-pa-att-fa-tillbaka-sjukdomar-som-varit-utrotade-sverige/

 3. För några år sen gick Karolinska ut med att vården skulle stanna om vi inte hade invandrare och att 25% av de anställda var invandrare där. Jag letade då efter invandrares utnyttjande av vården men hittade bara en siffra på 31% som nämndes i förbifarten i en undersökning.
  Har du några bättre siffror?

 4. Man ska inte sparka mot/på en som redan ligger. Intellektuellt och moraliskt ligger Strandhäll sedan länge, i det närmaste helt medvetslös. Därför ska jag inte säga något mer om henne. Hoppas bara att väljarna denna gången genomskådar det socialdemokratiska struntpratet. Å andra sidan brukar väljarna också vara i det närmaste utslagna vad gäller hjärnkontorets verksamhet så de lär väl rösta på Partiet ändå. Suck!

 5. Varje gång jag ser Strandhälls ansikte så kommer jag att tänka på Cheech Marin’s dialog i From Dusk til Dawn. ”We’ve got white p***y…”

 6. Blotta åsynen av den kvinnan får mig att rysa. Inte av välbehag utan av vetskapen om att en person utan erfarenhet, med ett bristande omdöme kan hamna på en ledande position i Sveriges regering. Visserligen består hela regeringen av mer eller mindre hopplösa figurer men den här damen tar nog priset som årets stolpskott.

 7. Vem är det som inte ser till att hon byts ut?
  Själv begriper hon i stort sett inget – allra minst att hon inte begriper.

  Jag önskar mig en regering, ja faktiskt hela riksdagen fullsatt av kompetenta människor. Denna misär i inkompetens har ingen önskat?

 8. En komplett idiot eller en genomkorrumperad moral. Det finns märkestrogna personer som fotsätter handla hos företag som svikit deras förtroende totalt. Det är något liknande man tyvärr kan bevittna i svensk politik.

 9. Attmänniskor blir ett år äldre per år må vara en nyhet för Strandhäll men det måste väl finnas någon medarbetare i departementet som känner till grundläggande demografi. Den kan aldrig förorsaka en kris (dvs något oförutsett).

 10. Ja det är så jädra vidrigt beteende av de globalistiska sjuklöverpolitikerna, när de skuldbelägger svenska äldre för vårdkrisen, då det är effekterna av den destruktiva massinvandringspolitiken som är boven i dramat.

  Sjuklöverpolitikerna (eller DÖ-skallarna) slår utan pardon på en relativt svag och tystlåten grupp i samhället, för att skyla över sin egen naivitet, inkompetens och missriktade godhet i fråga om massinvandringen. För massinvandring det ska Sjuklövern ha! Därför gav Sjuklövern idag baserat på ett undermåligt lagförslag amnesti åt ca 9000 lögnaktiga, identitetslösa, resurskrävande muslimska män, förskönande beskrivna som ensamkommande flyktingbarn.

  1. Tänk om de inte vågar utvisa de unga männen!
   De är ju lika många som antalet poliser i yttre tjänst och torde ha lika stort våldskapital. Dessutom understödda av många tysketöser och quislingar.
   Hur blir man av med en objuden gäst?

 11. Att Sverige har minst antal vårdplatser per capita beror alltså, enligt Strandhäll, på ”den åldrande befolkningen” .

  Två saker är intressanta när det gäller det resonemanget ;
  1. Att invandringen under åtminstone de senaste 20 åren bland annat har motiverats med att att vi behöver den just för att befolkningen blir äldre.
  2. Att befolkningen tydligen inte blir äldre i något av de andra europeiska länderna eftersom dom ju klarar av att ha fler vårdplatser än Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *