SJÄLVBILDEN

Socialdemokraterna och självbilden, en evig och ändlös följetong i svensk politik. Partiet som fortfarande lever i tron att allt och alla skall hjälpa sosseriet att styra landet när det behövs. Partiet som fortfarande tror att det är oumbärligt när det kommer till att styra Sverige. Partiet som aldrig har varit så pinsamt som nu…

LO kongressar i huvudstaden i juni 2016. Statsminister Löfven äntrar scenen och talarstolen inför några hundra bokstavstrogna sossar och håller ett sedvanligt kasst tal. En av punkterna i Löfvens tal handlar om vad som kan hända efter nästa val, om Anna Kinberg Batra kommer att göra sig beroende av Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. Löfven står och käbblar inför fackfolket om att de kroniskt nyare Moderaterna måste berätta om om de vill eller hur de vill samarbeta eller inte med Sverigedemokraterna. Löfven söker svar på en fråga när han borde grubbla över andra frågor.

Vad händer om Miljöpartiet äntligen ramlar ur Riksdagen igen? Hur ser Löfvens regeringsunderlag ut då? Skall Löfven flörta upp Sjöstedt med sin sängkammarblick och erbjuda Vänsterpartiet att bli ett surrogat för de gröna? Räcker det överhuvudtaget för att klamra sig fast vid makten i ytterligare en mandatperiod? Löfven har inga svar, men han kräver svar av andra om hur det skall se ut efter valdagen 2018. Löfven anar nog att folket och väljarna genomskådar hans käbblande, men han har inget annat att kläcka ur sig.

Det spelar ingen roll om det är Löfven, Tomas Eneroth eller Anders Lindberg som pratar Moderater och Sverigedemokrater. Klagosången, kletandet och kladdandet låter likadant. ”Vem skall ni regera med? Kommer moderaterna att låta SD stötta en alliansregering? Kommer ni att låta SD bli en del av regeringsunderlaget passivt eller aktivt? Kommer ni låta rasistfascistnazisterna sitta med i en blåbrun regering? Skäms ni inte redan nu? Har ni några svar överhuvudtaget?” Och så vidare, och så vidare…

Det spelar ingen roll vilka svar som kommer eller hur de låter. Det spelar ingen roll vad Moderaterna än säger eller gör. Skulle Åkesson och Sverigedemokraterna välja att rösta för en borgerlig regering skulle det socialdemokratiska mullret övergå i ett öronbedövande oljud. Den socialdemokratiska självbilden skulle inte klara av situationen. Om det vore möjligt att sosseriet och Löfven skulle lyckas med konststycket att bli fånigare än de redan är så är det då.

Häromdagen berättade Sverigedemokraterna att de inte hade för avsikt att stödja ett av regeringens förslag om nya regler kring upphandling. Sverigedemokraterna skulle alltså inte passivt stödja den regering som säger att de inte är eller vill vara beroende av Sverigedemokraternas röster. Hade det funnits någon logik mellan sossarnas retorik och sossarnas handlande skulle sossarna vara jättenöjda med att Sverigedemokraterna sänker förslaget och visar att sosseriet inte har gjort sig beroende av Sverigedemokraterna för att få igenom sin politik.

Men det blev annat ljud i skällan. Statsrådet Shekarabi skickas fram för att lipa och snyfta. ”Hur kan Sverigedemokraterna svika regeringen? Igen? Varför gör SD på detta viset? Fattar SD inte att de röstar mot likabehandling när de rösta emot regeringens förslag? Har de ens läst förslaget?” Och så vidare, och så vidare…

Dagens socialdemokrati är ett patetiskt parti som har groteska problem med självbilden. I deras egna ögon är de samma sossar som nästan hade egen majoritet under 70-och 80-talen. I andras ögon är de ett parti som tappar en väljare varje gång en gammal svensk dör och som inte attraherar några andra nya än de om behöver sina bidrag för att hanka sig fram. Slår man ihop sosseriets demografiska utmaningar med dagens ledarskap så borde Löfven och gänget oroa sig mer över om man ens är landets näst största parti efter valet 2018 än över vilka som samarbetar med vilka.

9 svar på “SJÄLVBILDEN”

 1. Säga vad man vill men sluga är de i alla fall, jag tror nog att de kan få egen majoritet igen med den massiva importen av röstboskap som nu sker. Om inte landet klappar ihop först. Eller om det blir konkurrens från ett renodlat islamistiskt-muslimskt parti. Men då blir det en trevlig koalitionsregering, ungefär som nu med det kvasimuslimska miljöpartiet fast radikalare.

  1. Jag är så oerhört, extatiskt, själslyftande lyckligt glad för att jag inte längre är sosse. Blotta tanken på att behöva försvara, ursäkta eller rationalisera denna katastrof… (Butlers i tunnelbanan, som vallöfte? Eller ”Impact world champion leader”? Jag kan i anfall av galghumor försöka föreställa mig Brantings, Per Albins eller Tages reaktion :D)

   Och lika nöjd är jag med valet att inte längre definiera mig som svensk.

   Halvt östgöte, halvt smålänning funkar utmärkt. Svenskar? Ja, de stackars j-vlarna. Tack gode gud för att man inte är sån.

   Och jag väljer numera noga vem jag ger min lojalitet. Pladdrande munväder göre sig icke besvär. Jobbar hårt på att samma sak ska gälla för mina pengar.

   Jag är med andra ord i full gång med att checka ut. Välfärdsstaten, folkhemmet, den humanitära stormakten, de förtrycktas röst i världen, allas lika värde, arvet efter Palme, solidaritet… Blä. Behåll skiten, ni som gitter. Det är faktiskt inte värt besväret.

 2. Hej.

  Det finns en viss typ av personlighet som kallas toxisk i diverse management-handböcker. Socialdemokratin som parti verkar förkroppsliga detta.

  Alternativt kan man se socialdemokratin som en mobbare – nu har de mobbat alla i tur och ordning, och ingen utom Bill och Bull vill vara i närheten, och då duger plötsligt ett av offren; vilket understår sig att tacka nej till att få lov att vara med (just nu, och bara tills någon tuffare dyker upp).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Det är precis det problemet som Rörelsen nu söker åtgärda genom massimmigrationen. Ett muslimskt röstblock som under generationer framåt tyvärr kommer att bli både bidrags- och S-beroende.

  Tar man på de glasögonen så blir så mycket av det som varit obegripligt helt plötsligt fullt förståeligt.

  – Avskaffandet av ålderstestning
  – Den långbänk som uppstått vid återinförandet av ålderstestning, frivillighet, nya metoder som måste utvärderas etc.
  – Mona Sahlin som samordnare. Sverige som safe haven för radikala.
  – De bidrag som delas ut vid etablering och förseningarna vid avskaffandet etc.
  – Den fullständiga handlingsförlamningen och inkompetensen vid hanteringen av utvisningar
  – Att Danielsson med rättschef sitter kvar
  – Bidragskarusellen till förmån för radikala islamister etc.

  Allt håller på att riggas för att det blir en ny (?) borgerlig regering som kommer att bli tvungen att ta i med hårdhandskarna med vad som då kommer kräva riktigt radikala grepp. De muslimer som finns i Sverige kommer efter det att rösta S under de närmast följande 100 åren.

  Att de borgerliga med AKB i spetsen inte begriper detta ? Är de verkligen så inkompetenta?

  1. Tror inte att man kan dra muslimerna över en kam på det sättet. Då har man enligt min mening en väldig förenklad uppfattning om Islam. först det finns två huvud riktningar som hatar varandra. Sen är varje huvud riktning dela i flera fraktioner.Sedan nästa fråga vad händer när pengarna är slut eller bidrags karusellen upphör. Pengarna är redan på väg att ta slut. Magdalena lånar pengar som det inte finns någon morgondag i en Högkonjunktur!!! Vad händer då med Migranterna om bidragen fryser inne.

 4. I dessa budget-tider, samt då man bestämt sig för att höjapensionsåldern till 69…så är det dags att påminna oss om att dessa korrupta politiker (borgerlig regering) brutit mot grundlagen, också:

  Dessa politiker agerade klart kriminellt: Det är nämligen olagligt enligt grundlagen att införa retroaktiva skattepålagor mot sitt eget (redan utsugna) folk!

  Medborgarna (i synnerhet i Stockholm) måste nämligen kunna planera sina bostadsköp och försäljningar utan att behöva riskera råka ut för höga outförutsedda olagliga retrokativa skattepålagor.

  Floskle-sossarna lovade i ett debatt inlägg att ta bort dessa olagliga retroaktiva skatter på bostadsförsäljningen, men som vanligt,har inte heller de hållit sina löften.
  http://www.dn.se/debatt/vi-tanker-avskaffa-rantan-pa-uppskovet-med-skatten/
  Dylika kriminella politiker, ska inte ha rätt till någon (förtids-) pension, betalad av oss lurade (via olagliga retroaktiva skattepålagor) skattebetalare.

  […]”De borgerliga partierna lovade i valrörelsen 2006 att avskaffa fastighetsskatten. Det har inte skett. I stället har fastighetsskatten bytt namn till fastighetsavgift, reavinstskatten höjts och den NYA RÄNTESKATTEN PÅ UPPSKOV har införts” (retroaktivt!).

  Trots regeringens schabbel med fastighetsskatten är det inte rimligt att föreslå omfattande förändringar av den. Det måste vara möjligt för hushållen att planera sin hushållsekonomi. Vi socialdemokrater vill därför inte genomföra någon stor förändring av fastighetsskatten. Men för att öka rättvisan föreslår vi tre tydliga förändringar av den nu befintliga fastighetsbeskattningen.[…]

  • Den RETROAKTIVA skatten på uppskov av reavinst vid bostadsflytt är orättvis och orimlig. Vi vill därför avskaffa ränteskatten på uppskov, som de facto kommit att bli en extra stockholmsskatt.”

  Sedvanliga flo(s)kler-lögnerna mao

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *