SIMULTANFÖRMÅGA

Samtalsämnet efter Riksmötets högtidliga öppnande handlade inte om Kungens eller Löfvens tal, inte om högtidstalarens svammel i Storkyrkan om att det finns beröringspunkter mellan slaveri och surrogatföräldraskap. Det stora samtalsämnet efter Riksmötets högtidliga öppnande blev Monica Green, hennes simultanförmåga och jakt på Pokémon i kammaren.

Riksdagsledamoten Monica Green klarar av att göra två saker samtidigt. Monica är stolt över sin simultanförmåga. När Riksmötet öppnades högtidligt, pampigt och traditionsenligt fick Monica Green chansen att briljera. Monica Green fick visa upp sin förmåga att kunna göra två saker på samma gång. Medan ledamot Green lyssnade – enligt egen utsago – andaktsfullt på statsminister Löfvens regeringsdeklaration klarade Green samtidigt av att hitta en Psyduck bakom ryggen på den kungliga högheten Prins Daniel.

Som om inte det räckte med att klara av två saker vid samma tillfälle så lyckades ledamot Green genom sin förmåga även med konststycket att twittra ut hur jaktlyckan efter Pokémon såg ut. Monica Green klarade av att lyssna, jaga Pokémon och twittra ut resultatet av jakten. Men Monica Green lyckades inte med att tänka. Ibland kan det vara bättre att kunna tänka än att kunna hålla många bollar i luften samtidigt. Ofta är det bästa att kunna tänka samtidigt som man gör flera saker samtidigt.

”Jag kan göra två saker samtidigt, jag vet att det finns de som inte klarar av det men jag kan det” – Monica Greens försvarstal efter Riksmötet.

Bara för att man kan göra en, två, tre eller flera saker samtidigt så måste man inte göra det när det är olämpligt. Som före detta SOS-operatör har jag min egen simultanförmåga på papper. I uttagningsproceduren ingick ett stresstest. Det var ett test som gick ut på att hålla massor med bollar i luften samtidigt utan att tappa fokus på vad som var viktigast för stunden.

Min simultanförmåga innebär inte att jag väljer att käka middag på toaletten medan jag bajsar bara för att jag kan. Det är inte smakfullt, och dessutom oförskämt mot den som har lagat maten. Skulle det ändå hända så skulle jag: A) Inte twittra om det hela. B) Inte försöka mig på ett försvarstal om att jag minsann kan göra två saker samtidigt. C) Inte komma i efterhand med konstaterandet att maten smakade mycket bättre i den miljön. Att göra så hade varit som att göra en Monica Green.

Det finns andra som också kan göra två saker samtidigt. Det finns busschaufförer som säkert kan köra bussen samtidigt som de läser SMS. Det är trots simultanförmågan direkt olämpligt. Det finns kirurger som kan laga en sargad medmänniska samtidigt som de kollar på Sommar med Ernst på operationssalens TV-skärm. Läkaren fattar att även en person som kan göra två saker bör fokusera på rätt sak. Det fattar inte Monica Green.

Det Monica Green gjorde var respektlöst. Det var respektlöst mot de väljare som har lagt sin röst för att placera henne i kammaren för att göra sitt arbete för demokratin, inte för att jaga Pokémons där. Det värsta är att riksdagsledamoten som kan göra två saker samtidigt inte klarar av att förstå vad som var viktigast för stunden, under Riksmötets öppnande.

12 svar på “SIMULTANFÖRMÅGA”

 1. Det är inte underligt eller konstigt på något sätt att vårt land krackelerar på samtliga områden med dessa politiker. Och hur folk kan rösta på dessa är fullständigt obegripligt.

  Vad hände med det sunda förnuftet?

  Tack för ordet

 2. Formellt sett tycker jag att du har rätt. Dock skulle jag bli oerhört glad och nöjd om våra folkvalda ägnade hela dagarna åt Pokemon-jakt eller dylika tidsfördriv hellre än att stifta ännu fler lagar som inskränker våra fri- och rättigheter allt mer hela tiden. Jag är innerligt trött på den statsexpansion, de omfattande regleringar och de skattehöjningar som ständigt prackas på oss vanliga, arbetande medborgare.

 3. Det handlar om i Monica Greens fall om ett missbruk likt vilket annat beroendeframkallande preparat som helst.
  Missbrukarens första och mesta argument för sitt beteende bottnar i förnekelsen att missbruk föreligger.
  En viss avhållsamhet från ruset som hennes telefon tillhandahåller vore på sin plats. Åtminstone när hon är på ”jobbet”.
  Ställ ut en hink där våra politiker kan lägga ifrån sig sina leksaker till dess de går hem igen.

 4. Monica Green är partikamrat med Löfven och sitter i finansutskottet. Kan hennes omdömeslöshet och simultankapacitet inge förtroende för vårt lands hantering av usla finanser?

 5. Hej.

  En partipolitisk karriär förutsätter vissa personlighetsdrag. Ju fler som uppvisar samma drag, desto fler av dessa blir det i ledande och beslutande skikt.

  Att ha en principfast personlighet, kombinerad med kunskap och kompetens är i det sammanhanget en nackdel. Enär organisationerna är gruppstyrda är det personlighetsegenskaper som gynnar manipulation av gruppens medlemmar som ger avkastning.

  Därmed är partipolitik och det partistyrda politiska systemet vid sin logiska slutpunkt: den som är ’poppis’ och är duktig på kniven i ryggen-taktik lyfts fram. Den som har formell kompetens petas åt sidan.

  Man kan jämföra med senare säsonger av Expedition: Robinson där man istället för att slås ut via tävlan kunde röstas ut direkt – följden blev att samtliga som var kompetenta (minns särskilt en jägarsoldat som röstades ut samma episod han dök upp i) försvann, och kvar blev inte ens medelmåttornas tyranni, utan under medel och utan måtta.

  Vår kära Green sitter på Löfvad kvist vad hon än gör.

  Kamratlig hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. Vad har vi gjort för att förtjäna sådana ägg som de yppersta att råda över oss?

  Varför attraheras så många konstiga människor av politiken? Skruvad självuppfattning?

 7. Tack, ett lysande scoop om våra politikers oförmåga och deras brist på inlevelse vid närvaroplikt. Hur är det sen? Vad gör de på rummet?

 8. Hennes budskap är alltså: Har du tid/energi över som välbetald riksdagskvinna, spela Pokémon istället för att fokusera på detaljer som arbetslöshet, kriminalitet, säkerhetsläge, miljö, sjukvård eller andra liknande bagateller.
  Hon kunde läst in något för kommande utskottsmöte, mejlat väljare eller liknande, men nej. Inte ens den korta tiden som förväntas befinna sig i plenisalen kunde användas till något nyttigt i samhällets tjänst, särskilt då hon enligt egna uppgifter ”kan göra två saker samtidigt”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *