SENT SKALL SYNDAREN VAKNA

Åsa Romson har börjat ta retoriklektioner hos en retorikexpert för att försöka rädda sin karriär som språkrör. Sent skall syndaren vakna. Det är som man går till frisören dagen innan sin egen begravning för att göra ett gott intryck, som om man skulle byta till sommardäck på bilen dagen innan den går till skroten, som om man skulle måla om resterna av sommarhuset dagen efter det har brunnit ner. Åsa Romson skall i sista sekunden försöka fixa till något som hon har haft åratal på sig att korrigera och förbättra men det är bara när det redan är försent som insikterna dyker upp…

Åsa Romson säger att hon är sin egen hårdaste recensent, men hade det varit så skulle Åsa Romson ha avgått som Miljöpartiets kvinnliga språkrör för länge sen, men hon har bitit sig kvar och vägrat släppa greppet. Det var först när det började blåsa som kritiken tycktes fastna. Sent och i sista sekunden skall syndaren försöka vakna. Språkröret Romson vaknade och skrev en debattartikel värdig någon som tror att man med ett förtroende hos 5, 6 eller 7% hos väljarna är rätt kvinna på rätt plats när det gäller att vända kaos till tvärtom.

Miljöpartiet är inte som alla andra partier. De gröna är väldigt speciella. I alla andra partier hade det med till visshet gränsande sannolikhet varit så att Åsa Romson hade avtackats med en maskros eller två i Karlstad och kongressen om två veckor, bara för att hon vaknade för sent och började med retorikkurs fem år in i sin språkrörsgärning. Men i Miljöpartiet, Sveriges mest naiva parti, kan man inte vara säker på att de ändå tror att Åsa Romson tillsammans med sin floskelgenerator till kollega är rätt personer att få ordning på ett parti i total oordning. Landar Miljöpartiet i det blir jag överlycklig, för då har de gröna visat att de är grönast i politiken. Då kan vi se fram emot fler haverier, en jättekul valrörelse och valnatt.

Eller så är det så att sossarna har fått piska in lite verklighetsförankring i regeringspartner och låtit dem veta att de måste reagera och agera för att kunna regera – och att reaktionen måste vara att offra ett eller båda språkrören. Bara det är ju absurt då sosseriet själva skulle behöva fått lite självinsikt och verklighetsförankring mosat i plytet med tanke på statsministerns sällsynta förmågor och uppenbara oförmågor att styra landet på ett sätt som inger respekt inom och utom landet. Det räcker alltså inte med att konstatera att Åsa Romson och Fridolin borde bytas ut för att rädda Miljöpartiet och regeringen. Det finns andra som borde förstå att de också är fel personer på fel plats. Men syndaren kommer att vakna för sent även där och då…

5 svar på “SENT SKALL SYNDAREN VAKNA”

 1. Tack för språkliga innovationer och välgörande mellangärdesmotion:

  /Åsa Romson tillsammans med sin floskelgenerator till kollega/

 2. Hej.

  Retoriklektioner hjälper föga när man saknar vett och kunskap att fylla orden med – men det finns ju en poäng med att i alla fall låta bildad. Dumheterna blir så att säga en sorts plusmeny för språkintresserade.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Få blir mindre korkade efter retoriklektioner. När det gäller tal är det budskapet och innehållet i budskapet som politiker bör bedömas efter. Om nu Romson förberder ett nytt och mera retoriskt korrekt ”hata vita svenstalande medelålders män” tal till Almedalen, blir knappast Romson mera uppskattad än hon är idag.
  Man skall lyssna på politiker, men det är viktigt att komma ihåg att politiker i första hand skall värderas efter sina gärningar. Giftig bottenfärg blir inte mindre giftig med hjälp av retoriskt smyckade bortförklaringar.

 4. Märkligt att drevet går mot Åsa Romson just nu, det är ju Fridolin som ställt till de senaste skandalerna. Att Romson är olämplig som minister har varit tydligt länge, men att hon skall kastas till vargarna just nu när det borde vara Fridolin som straffas är minst sagt underligt.

  1. När krubban är tom bits hästarna.
   Undrar om inte Fridolin är lite smartare än giftblanderskan och inser att vargarna inte ger sig förrns de fått sitt skålpund kött.
   Han kastar åt dem Romson och hoppas det skall räcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *