”SCHEMATEKNISKA SKÄL”

Schematekniska skäl? Har vi inte alla varit i den där situationen att vi tar till en nödlögn eller en allt annat än ärlig ursäkt när någon man inte vill ha på besök vill komma på besök? Ärligt talat? ”Jag skall till psykiatrikern”, ”Vi har stopp i avloppet”, ”Kaffet är slut” eller ”Ungen har fått rabies”. Bara fantasin sätter gränser när man skall avstyra ett besök man inte vill ha, på vanlig svenska.

Det finns ett annat språk för diplomater och utrikesministrar. Det diplomatiska språket. Med det språket kan man vara lika diplomatisk som sataniskt elak mot den man inte vill se knacka på dörren. Israel pratar just diplomatiska med Margot, med Sveriges icke önskvärda utrikesminister…

Margot är på väg ner till sitt favoritland i Mellanöstern, till Palestina. Margot tänkte passa på att säga Shalom och Hej till de där som inte är hennes favoriter i Mellanöstern, israelerna. Men israelerna vill inte ha Margot på besök. Margot kan få tassa omkring på bakgården eller ta en titt i garaget – men in i de fina salongerna kommer hon inte. Där är dörren stängd, och det har Margot fixat genom att vara lika okänslig i relationen till Israel som en sadist är finkänslig under älskogen. Israelerna pratar diplomatiska med Sverige och Margot. Man förklarar att Margot ”tyvärr” inte kan komma på besök av ”schematekniska skäl”. Sug på den. Det är inget annat än ett långfinger i ansiktet på Sveriges utrikesminister.

”Schematekniska skäl”? Det finns ingen möjlighet att få in Margot i det israeliska schemat. De har uppenbarligen en uppsjö av viktigare saker att ta sig an än att ta emot Margot i Jerusalem. Benjamin Netanyahu kanske skall bränna bort överflödig hårväxt i näsa och öron, eller storhandla. Den kombinerade premiär- och utrikesministern har säkert hundratusen viktigare saker att göra än att sitta ner med Margot och reta upp sig på henne i någon timme eller två. Testa bollhavet på IKEA i Tel Aviv. Fågelskåda vid Gennesaretsjön. Gå tipspromenad i Jaffa. Skulle Netanyahu vilja träffa Margot Wallström hade han kunnat planera om sitt schema. Men han vill inte, och israelerna skyller som sagt på ”schematekniska” skäl.

Detsamma gäller Netanyahus bildsköna biträdande utrikesminister Tzipi Hotovely. Hon har inte heller tid för Margot, av ”schematekniska skäl”. Hotovely har uppenbarligen en herrans massor av viktigare saker än att prata politik med allas vår Margot. Tzipi Hotovely kanske har bokat tid för bilbesiktning när Margot vill svänga förbi. Kanske har hon kurs i batik den dagen. Vem vet. Men schemat är späckat och det finns ingen tid för Margot.

Alldeles oavsett vem Margot Wallström skulle vilja träffa och prata med i Israel så skulle svaret vara detsamma på sann diplomatiska. Minister eller statssekreterare, lokalvårdare eller vaktmästare på det israeliska utrikesdepartementet. Det skulle inte funka om det var Margot som ringde på dörren. Det funkar inte av schematekniska skäl.

Israel är Mellanösterns enda riktiga demokrati, ett land vi borde vara kompisar med. Israel var ett av de första länderna som Margot Wallström gjorde sig persona non grata i. Margot valde att prioritera Palestina, och får nu och framöver skörda det hon och regeringen har sått. Det blir ett långfinger i plytet, men på ett mer diplomatiskt sätt. Man måste vara naiv ifall man inte förstår varför, eller vad ”schematekniska skäl” betyder egentligen…

4 svar på “”SCHEMATEKNISKA SKÄL””

 1. Margot, Margot. Vad ska man säga? Förutom att hon ger ett arrogant intryck. Alltid snarstucken och beredd på strid. Kanske ett ständigt dåligt samvete? Kanske en känsla av att egentligen inte räcka till? Kanske ett i grunden riktigt dåligt självförtroende? Kanske dolt av Bommersvikskurser i hur att försvara en rutten sak?

  Hur som helst, en vandrande katastrof är hon. Och bästis med Statsministern. Samma andas barn. Samma brister i utbildning. Samma dåliga självförtroende och samma tendens till att alltid gå i försvarsställning. Samma oförmåga att inse sina begränsningar.

  Styr dessa pajasar verkligen vårt land?

  Det är synd om människan…

 2. Hej.

  Kul för mig att israelerna använder samma ursäkt som många av Sveriges rektorer när man vill planera om så att allsköns vidriga kräk från icke skidåkande nationer (för att låna den av Ganman återgivna frasen) skall ha sin skoltid när de inte kan förstöra för andra.

  Kan vi inte göra henne till ambassadör till Ryssland istället?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Tack för en rolig krönika om ett oroande ämne. Förutseende historiker roar sig nog redan nu med att samla material om denna Wallström, Reinfeldt, Sahlin och Fridolin och de övriga mörkerfigurerna till den framtida sanningskommisionen. Oroande.

 4. Israel & krigshetsarna i USA (militärindustrin & dess lobbyister), är en av de största orsakerna till att vi har de flyktingströmmar av bidragsparasiter och slödder, samt ett fåtal riktiga asylsökare, som vi tvingas till att ta hand om före våra egna bostadslösa ungdomar & fattigpensionärer.

  Israel & UZA samt NATO kan således dra åt h-vte med sin krigshets!

  Vad har dessutom lilla Sveriges Försvarsmakt i andra länders interna angelägenheter att göra. Vår försvarsmakt är till att försvara v-å-r-t land och våra Nordiska grannländers, om så efterfrågas, men aldrig bidraga till att uppvigla krig i MENA eller annorstädes. Hur svårt ska det vara att fatta: Orsak & verkan…
  http://www.friatider.se/syrien-ryssland-iran-usa-och-europa-har-vunnit
  […]”De ändlösa krigen mot olika regimer i Mellanöstern har kostat landet biljoner dollar i skattemedel – helt utan nytta för amerikanerna utanför militärindustrin. Och det har återigen visat sig att meningslösa krig är betydligt mer skadliga för de egna soldaterna än vad ärofulla krig är. Idag tar i genomsnitt 20 hemkomna amerikanska soldater sina liv – varje dag. Avslutningen av Syrienkriget, liksom Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet, är amerikanska segrar över landets egen ondskefulla ’deep state’.”
  http://www.friatider.se/islamistfientlig-v-politiker-blev-arets-svensk
  För övrigt försvarar Palestina bara s-i-t-t land och s-i-t-t territorium.

  Demokrati? Funkar nog inte så bra i MENA-länder, så den flosklern är f.n. överskattad. Mind your own f-cking business.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *