SCENER UR ETT ÄKTENSKAP

Mannen med de döda fiskögonen vänder sig om i sängen. Han söker ögonkontakt med kvinnan bredvid – med rastafari-frisyr och ett par sömndruckna drogögon mitt i ansiktet. Efter ett par jobbiga år med käbbel, skit och tårar kommer inte orden som någon överraskning för någon. Det är scener ur ett äktenskap. Det är när relationen är på väg att dö. Det är när partnern lägger fram sin önskan om en friare relation eller en avslutad dito…

De flesta människor med lite livserfarenhet och hyfsat många årsringar i form av beläggningar inne i blodkärlen har varit huvudrollsinnehavare i sina egna uppsättningar av scener ur ett äktenskap. Det känns inte spännande längre. Det finns ingen framtid tillsammans. Det är dit Miljöpartiet och Socialdemokraterna har kommit, efter två års tvångsäktenskap. De säger att de trivs tillsammans, att allt är bra. Men de vill ha en lösare relation i framtiden, och de tror att de måste få in nytt blod i förhållandet. En svensk regering som vill prova på swinging.

Löfven och hans färska partisekreterare är tydliga med att de vill ha fler partner än Miljöpartiet framöver. Kanske är man från det röda regeringspartiets sida inte helt övertygade om att Miljöpartiet klarar sig igenom sin livskris med det politiska livet  i behåll. Kanske tycker man att relationen i det långa loppet tar mer än det ger. Från Miljöpartiets sida är man precis lika tydliga med att man egentligen vill vara fri som en knäppgök, att man gärna möter framtiden som singel. Samtidigt har man lovat att kämpa på i två år till i en dysfunktionell och hjärndöd relation. Först när man hittat några nya ragg kommer man att ta sig en funderare på framtiden.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet avser inte att gå till val 2018 som ett gemensamt regeringsalternativ. Baktanken är naturligtvis att kvadda Alliansens allt lösare förhållande, att cementera grunden för ännu några år med socialdemokratiskt styre. Blockpolitiken skall brytas upp, allt för att se till att Stefan Löfven sitta kvar som landets statsminister. Att en blockpolitik som kvaddas bara gynnar de och dem som inte ser något annat än en socialdemokratisk regering låtsas man inte om.

Är man socialt inkompetent, dysfunktionell i största allmänhet så klarar man inte av relationer. Det spelar ingen roll med vem eller varför man skall gänga, det kommer inte att fungera i det långa loppet…

2 svar på “SCENER UR ETT ÄKTENSKAP”

  1. Fedrik är alltid träffsäker. Han blandar sina årsringar med erfarenheter och sitt intellekt som blir till teater av vår tids dramatik. Scener ur ett äktenskap är en tragedi! Lägg ned föreställningen snälla regilöfven!

  2. Blockpolitik eller ej, nog är en socialdemokratisk regering det enda alternativet.

    Den enda frågan är vilket parti som skall leda den, och det kan förstås bli svårt att avgöra i det rådande parlamentariska läget. Men spelar det någon roll? Och är det verkligen någon som bryr sig längre?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *