SAMHÄLLET OCH SKOTTHÅLEN

För något år sedan. En skarpladdad handgranat exploderar vid en polisbuss i Tumba. Poliserna i bussen klarar sig på något mirakulöst sätt undan kroppsskador. För någon månad sedan, en anhörig till polis utsätts för ett kidnappningsförsök. Kidnappningsförsöket kan med till visshet gränsande sannolikhet sammankopplas med den anhöriga polisens arbete. För någon vecka sedan en briserande bomb vid polishuset i Helsingborg. Nu, en polischef i Västerås får räkna skotthålen i sin bostad. Det finns tjugo skotthål i kåken. Polisens våldsmonopol fungerar lika bra alkoholmonopolet vid färjelägena i södra Sverige. Svensk polis kan inte känna sig säkra i sin arbetsmiljö, och de kan tydligen inte känna sig säkra i sina hem.

Finns det någon kulturarbetare, ståuppare eller operasångerska som ger sig ut i debatten i diskussionen för att säga att ”så här har det alltid varit” så faller det platt. Visst sköt man på polishuset i Södertälje och mot min äldsta sons gudfar ”polisen” redan 2005. Visst har poliser sedan länge – eller alltid – haft en arbetsmiljö som är mer psykotisk än harmonisk. Men nu är det värre än någonsin. Polisen som organisation går på knäna. Polisen som arbetstagare jobbar i ett helvete. Skotthålen i en polischefs bostad i Västerås är bara ett symptom på hur vårt samhälle mår.

Rikspolischefen åkte till Västerås, och för en gångs skull fick allas vår Dan ur sig något lite mer begåvat än ”…men tänk även på gärningsmannen som begår en sån här förskräcklig händelse. Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under?” Nu blev det istället något om ett förkastligt angrepp mot hela samhället. Sedan var det naturligtvis naturligt för Eliasson att landa i slutsatsen att det alltid har varit så här, att våldet riktat mot hans underhuggare inte alls har ökat. Så talar rikspolischefen dagen efter det att en polischef fått se skotthålen i sitt hem…

De kriminella gängen flyttar fram sina positioner. De kriminella gängen vinner mark. De kriminella gängen kör sin variant av Fria Kriget mot svensk polis, mot det svenska rättsväsendet och det svenska samhället. Samhället kan välja att ge upp och kapitulera. Eller så kan samhället välja att slå tillbaka med full kraft, använda lagboken fullt ut och ta till de längsta straffen.

Det där föraktade, utskrattade moderat-förslaget om att stötta upp den vanliga polisen med militärpolisen i ”orten” kanske ändå är där vi måsta hamna om vi menar allvar. Så säkrades Tallinns förorter i början av 90-talet, när polisen fick eskort av militären för att vinna kriget mot sina kriminella gäng. Idag är det betydligt lugnare i grannland Estland än i Sverige. Ett land är på väg åt rätt håll, det andra åt fel håll…

12 svar på “SAMHÄLLET OCH SKOTTHÅLEN”

 1. 20 skott mot en polisfamilj hus, Morgan Johansson anser säkert att det beror på sociala klyftor. Dessa klyftor ska regeringen minska, grattis polisfamiljen i Västerås då blir det bara 10 skott nästa gång under förutsättning att Morgan J lyckats.
  MAN KAN SPY FÖR MINDRE!

 2. Jag såg intervjun med Rikspajaschefen Eliasson och jag måste säga att jag åtminstone är tacksam för att han inte berättade hur synd det måste vara om den traumatiserade automatvapenskytten.
  Man får ju vara tacksam för det lilla i det här landet…

  Men , sedan kom det,
  han berättade att han hade tänkt ”elaka tankar” om gärningsmannen.
  Herregud och godnatt liksom.

  Men jag förmodar att polisernas bostäder alltid har beskjutits med automatvapen i Sverige och att det bara är anmälningsbenägenheten som har ökat.
  Och jag förmodar att professor Betnér kan visa någon hemmasnickrad statistik som visar att det i själva verket är tryggare än någonsin i landet.
  Och skulle det , mot förmodan, finnas något slags problem…Nej, förlåt, jag menar utmaning, så beror nog denna på ”segregation” och löses bäst med hjälp av dialogpoliser.
  Om dialogpoliserna mot alla odds inte skulle fungera kan man alltid ta till plan B ;
  Armband.

  Det är förbannat synd att bostadspriserna på Island har återhämtat sig efter kraschen 2008 🙁

 3. Polisf-cket borde kravla sig upp ur sin håla och istället för det ynkliga gnället om löner se till att prioriteringar och arbetsmetoder ändras. När nu uppenbarligen de som egentligen borde göra det istället svassar för pk-nomenklaturan.

 4. Hej.

  Välj ett område.
  Inringa detta.
  Hus-till-hus.
  Identifiera.
  Internera.
  Deportera.
  Repetera.

  Kombinera med de gamla krigslagarna avseende angrepp på militär och ordningsmakt samt för plundring och ståndrätt.

  Problem?
  Löst.

  Sverige är svenskarnas land. Invandrade stridande för främmande intressen tar det ifrån oss. Vi har inget alternativ till att anpassa metoden efter hotet.

  Den som hävdar att integration, fritidsgårdar och närpolis löser det hela äger bevisbördan, särskilt givet de senaste femtio årens kriminalpolitik och dess brist på resultat.

  Sveriges problem går inte att lösa via valsedeln längre.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. Men Morgan har lösningen – vi skärper vapenlagarna och höjer straffen för olaga vapeninnehav. Hahaha, precis som om det skulle göra någon som helst skillnad. Den där Morgan och hans kompis Dan, finns de på riktigt och har de alla sinnen i behåll? Lever de i verkligheten eller i något slags drogrus, som aldrig tycks upphöra? Ja, så måste det fan i mig vara, de är godhetsknarkare av den allra värsta sorten. Vad har svenska folket och i synnerhet polisen gjort för illa för att ideligen drabbas av dessa avarter till människor?

 6. Med en riksdag som vår svenska har vi den kriminalitet vi förtjänar. Vi har riksdagspartier som försvårar avlyssning, datalagring och annat som gör att de kriminella kan avslöjas innan de genomför sina brott. Brott bagatelliseras och de skyldiga skyddas. Jag undrar när de som utsätts för brott skall tvingas invänta socialtanter som förväntas tala de kriminella tillrätta innan nödvärn blir tillåtet. Det är säkerligen bara en tidsfråga.
  Idag kan vi se hur en klapp i ändan på en kvinna tar mera plats i media än fruktansvärda gruppvåldtäkter. Mord skylls på ofta småbrottslighet, men inga proffstyckare verkar vilja något åt detta. Vi har en sexköpslag, men det finns ingen lag som förbjuder utnyttjade av människor i andra sammanhang. Jag tycker att vi skall ersätta sexköpslagen med en slavköpslag som omfattar alla köp av tjänster där människor är utsatta för någon form av människohandel. En sådan lag skulle täcka in allt som vi rimligen vill förbjuda med sexköpslagen. En sådan lag skulle göra det brottsligt att anlita svart arbetskraft och detta kanske skulle drabba vår tyckarelit på ett för dem oönskat sätt. Om företag anlitar svart arbetskraft skall skatteverket kunna kräva in sociala avgifter och källskatt motsvarande normallönen i branschen oberoende av vad den svartavlönade erhållit och den som svartarbetet skall har rätt till processande för att erhålla ”normallön”. Om det inte kan avgöras hur länge svartarbetet pågått bör det kunna nyttjas en generös tidsram, låt säga tre till fem år. Låt ansvaret följa hela kedjan av beställande näringsidkare, då får exempelvis entreprenörer betala och därefter kräva sina underleverantörer, då slipper staten många problem med processande. Företag bör ha förmåga att kontrollera vilka de anlitar, däremot bör privatpersoner enbart ansvara för de de själva direkt betalar svart.
  Sedan anser jag att vi bör ha en drogköpslag som gör alla köp, hantering och allt innehav av olagliga droger brottsligt. Om vi tror att sexköpslagen är effektiv borde en drogköpslag också bli effektiv. Idag är det tyvärr så att om knarklangning kan organiseras så att det ser ut som om langarna bara säljer små mängder narkotika så släpps de efter förhör. Detta borde vi ändra på. Nu är det troligen så, i varje fall tror jag att det är så, att många av de som tycker åt oss är beroende av svartjobb och tillgång på droger. Därför kommer vi inte tillrätta med de aktuella problemen.

 7. Tyvärr Fredrik, jag ser inget hopp om en förändring. I Estland har, vad jag förstår, inte den feminiserade dagiskulturen ätit sig in i folks medvetande. För att genomföra Estlands recept måste det finnas vuxna människor med rationellt tänkande, men i Sverige är dessa i minoritet i förhållande till alla känslosprutande värdegrundsdemokrater som anser att empatilösa mördare skall hanteras med mer kärlek och fler saftkalas.

 8. Äh, såhär har det alltid varit. Det är bara anmälningsbenägenheten som har ökat / mvh Schyffert, Ernman och Betnér. ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *