SAHLIN-AFFÄREN 2.0

”Felfria politiker ropar ni nu efter, och fläckfria förflutna. Finns dom, vill vi ha sådana? Ja, det får andra svara på…” – Mona Sahlin under Sahlin-affären 1.

Det går inte att komma ifrån att det känns rätt rimligt att vi har en nationell samordnare mot våldsbejakande extremism som är en målerska av rang när landets statsminister är en svetsare. Mona Sahlin målar nya tavlor samtidigt som hon målar in sig i ett hörn och det vi ser spelas upp inför våra ögon här och nu är inget annat än Sahlin-affären 2.0. En mycket grisigare affär, med fler trådar att nysta upp men med samma gamla Mona som huvudperson i farsen…

Mona säger att hon tycker att det är häftigt att betala skatt. Det är ett av de mest uttjatade flosklerna från Mona, tomma ord som staplats på varandra om och om igen. Mona är en erfaren politiker, en av de mest erfarna som finns kvar i makten och härligheten om än i en annan roll här och nu, men Mona krishanterar på ett sätt som får Miljöpartiet att framstå som proffs i samma gren. Mona vet att det här bara är början, att det kommer mer – mycket mer. Just nu handlar det bara om pengar, om löner hit och ersättningar dit, om skatter här och sociala avgifter där. Imorgon är en annan dag och då står Mona inmålad i ett hörn och gapar om ”Är det här ett husförhör heller?” när det blir så mycket mer personligt.

Mona hamnade hos Fogden igen, för obetalda skatter och sociala avgifter. Så mycket för det där häftiga med att betala skatt. Just nu är det – återigen – Monas ekonomiska vandel och omdöme som ifrågasätts. Om någon dag kommer det vara andra karaktärsdrag som skärskådas i drevets öga. Om några dagar kommer Veronica Palm ut med en debattartikel om att Mona jagades bara för att hon är en stark kvinna med svagheter. Om någon vecka kommer Mona kanske ha kommit dit, till någon gång då Mona ”kan berätta allt om allt”

Tro mig, vi är bara i början av det som kommer att sluta med ett överlagt karaktärsmord. Offret vet vad som komma skall, men trots sin erfarenhet av att hantera media och kriser så gör hon återigen fel. Bara Mona kunde ha räddat Mona, eller försökt iallafall. Men hon gjorde tvärtom, och valde fel väg.

Från pengar till personligt, via en hel del annat som varken Mona eller den omtalade livvakten har något intresse av att lyfta fram. Men de kan inte stoppa det, och den offentliga personen Monas liv kommer återigen att stötas och blötas i rubrikform – vilken dag som helst.

 

Fortsättning följer…

Vill Du stötta mig med medel för att utveckla bloggen och en eventuell förtalsrättegång? Kolla HÄR. Tack!

12 svar på “SAHLIN-AFFÄREN 2.0”

 1. Har själv i ungdomens ljuva tid arbetat inom bilindustrin och med Metallarbetareförbundets Blomman som ordförande. Jag gissar på att Löfvéns svetsfogar höll så dålig kvalitet så han förpassades till skrivbordet som ombudsman – och på den vägen är det. LO-basen Karl-Petters CV är minst lika intressant ur ett arbetare-perspektiv.

  När det gäller Mona så tycker jag att Ledarsidorna.se uttrycker det bäst: ” Mona Sahlins inlärningskurva är väldigt flack.” Personligen tror jag att hon kognitivt är kvar i 16-årsåldern där hon springer runt och knyter blomsterkransar ute på Bommersvik. Hon stannade kvar där i sin utveckling.

  1. ”Sahlin-affären 2.0”

   Öh, är vi inte uppe i 8.0 eller nåt sånt nu? Men Islamhonan (anagram är kul) kör på ändå.

  2. Ja, som hon själv sade (enligt Wikipedia): ”Jag gick inte med i socialdemokraterna, jag gick med i Olof Palme.”
   Det är inte främst intellektuell och kognitiv förmåga man kommer att tänka på.

 2. Missförstå mig rätt nu, jag är en ärkemoderaternas ärkemoderat, och Mona framstår, i vanlig ordning, som ett pinsamt, lågintelligent våp med en osviklig förmåga att trampa i skiten, men… hon har faktiskt, och detta vill jag understryka: hon har FAKTISKT tjänstgjort som nationell samordnare mot extremism och därigenom, må hända på sitt något valhänta, tafatta sätt, försökt ta ansvar för vad hon som politiker varit med om att ställa till med. Och det, mina vänner, är en miljard gånger mer än syltryggarna Reinfeldt och Borg hade mod och heder nog att göra när de fegt slank ut genom bakdörren till sina välbetalda bankjobb när de förstod vartåt det barkade. Trodde aldrig jag skulle säga detta men: hatten av för Mona för en, trots allt, mycket hedervärd gärning!!!
  Fick jag bestämma skulle alla avgående statsministrar tvingas göra samma tjänst ett par år, städa upp skiten de ställer till med.

  Vänliga hälsningar
  Thomas
  Ingenjör

  Förövrigt anser jag att Reinfeldt ska ställas inför riksrätt.

  1. Var det inte Sahlin som själv smugglade hem en 17-årig IS krigare? Vad fick han för straff, en kopp choklad & en lägenhet? Varför sitter inte Mona på Kumla för skyddande av brottsling? Nära 100% av svenska politikerkåren består idag av karriärister som varken kan eller vill uträtta nåt. Avgå alla.

  2. Exakt vad har hon konkret åstadkommit på det området ? Mer än att jaga förvirrade betydelselösa nazister, svartmålat SD och ursäktat IS-mördarna i Europa med att det är islamofobernas fel att.

 3. Vilket antiklimax när Mona Sahlin avgick. Om Expressen avslutar granskningen får du avslöja resten Fredrik

 4. Mona Sahlin 2.1

  Skulder hos Kronofogden och en spelberoende make, klassiska ingredienser för att bli utnyttjad av främmande makt. Efter en tid då det inte funnits pengar för att betala egna skatteskulder dyker det plötsligt upp kapital för att, via en bulvan på RPS, finansiera både en sportbil i miljonklassen och en 10-miljoners bostadsrätt med en månadsavgift om 18.000:-. En elementär ekonomisk kalkyl leder till slutsatsen att den involverade f.d. livvakten inte är den egentliga köparen utan snarare en bulvan. Detta förklarar även varför Mona Sahlin själv varit på visning av lägenheten.

  Läser man Kalifatets återkomst av Magnus Norell så får man lite inblick i hur den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism systematiskt har gynnat Muslimska brödraskapets nätverk som företrädare för Sveriges muslimer. Något som majoriteten av de muslimer som lever i Sverige inte alls uppskattar.

  Den 17:e april ger Stefan Lövén (S) besked till Mehmet Kaplan (MP & MB) att om han inte avgår på egen begäran så kommer han bli avskedad.
  Den 21:a april får Expressen och Fredrik Antonsson (M) ett tips om oegentligheter kring en bostadsrättsaffär där Mona Sahlin (S) är inblandad. Expressen intervjuar henne samma dag.
  Den 22:a april öppnar polisen ett ärende om (grovt) falskt intygande mot Mona Sahlin.
  Den 4:e maj, på morgonen, publicerar Expressen uppgifter rörande ett falskt intyg om bulvanens månadslön.
  Den 4:e maj, på kvällen, avgår Mona Sahlin från sitt uppdrag som Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

  Alla ingredienser finns på plats för att anta att de fragment som nu har kommit fram bottnar i oegentligheter rörande rikets säkerhet. Det vore tjänstefel av SÄPO att inte granska detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *