SAGESMANNEN OCH SIFFRORNA

I Sverige är det ofta så att det viktigaste är vem som säger något, inte vad någon säger. Det handlar ofta om vem sagesmannen är, vad han eller hon har för agenda och vilken baktanken är. En undersökning om sexbrotten i Sverige, vilka som har dömts för vad i de svenska tingsrätterna. Ett riktigt bra gräv i stort, av vad jag kan se efter att ha tillbringat halva natten vid datorn. Medborgarjournalistik som fyller ett tomrum där varken den första, andra eller tredje statsmakten tycks bry sig. Men i Sverige kommer det handla mer om sagesmannen än om siffrorna…

Jag tror att de flesta är eniga om att för att fixa till det som inte är bra i verkligheten så behöver man en korrekt verklighetsbeskrivning. Verkligheten kan vara tung och hemsk, men den är alltid verklig. Att undersöka varför verkligheten ser ut som den gör är något man måste vara beredd att göra, för att kunna göra det som är hemskt lite mindre hemskt. När regeringen inte tyckte att Brottsförebyggande Rådet behövde undersöka verkligheten kring vem som begår och döms för sexualbrott i Sverige agerade en ensam man – och gjorde jobbet åt dem. Det är ett amatörgräv som ingen borde kunna vifta bort, om det inte hade varit så att mannen bakom undersökningen är den han är.

Mannen bakom undersökningen heter Jonasson i efternamn. Jonasson är Sverigedemokrat, och enligt ”varudeklarationen” på Twitter kritisk mot islamism, asylmottagning, kulturelit och systemedia. De som inte vill se Jonassons siffror för vad de är kommer naturligtvis skjuta in sig på att Jonasson är en rasistfascistnazist i deras ögon. Siffrorna som Jonasson presenterar kommer att uppröra så mycket mindre än att Jonasson är Sverigedemokrat. Hade Jonasson tänkt till hade han kunnat gräva, gräva, gräva och sammanställa sina siffror för att sedan lämnat över dessa till någon annan för publicering. Någon som inte hade Jonassons stämpel på sig. Då hade kanske sagesmannen betytt mindre än siffrorna. Bara kanske, för Sverige har utvecklat en allt annat än hälsosam beröringsskräck där verkligheten betyder mindre än vem som säger vad.

Jonassons undersökning säger det som mina kontakter i polis och kriminalvård har sagt varje gång vi har fikat, lunchat, ölat eller bara pratat av oss. Överrepresentationen är enorm när det handlar om sexualbrott och män som har kommit till Sverige senare i livet. Jonassons siffror, där han har gått igenom runt 4000 domar från landets tingsrätter, överraskar till och med mig. Nog för att jag kunde ana, men inte att det såg ut som det gör enligt Jonassons siffror. Om Jonassons undersökning stämmer så ligger en brutal verklighet framför politikernas ögon. Men det brutala verkligheten är mindre viktig i politikernas ögon än avsändaren. Jag kan nästan höra Löfven koppla på autopiloten – ”Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter.”

Jonassons undersökning säger att 84% av de grova våldtäkterna begås av gärningsmän med utomeuropeisk härkomst. Jonassons siffror säger att 95.6% av överfallsvåldtäkterna begås av män med utländsk härkomst. Jonassons gräv visar att 90% av gruppvåldtäkterna begås av män med utomeuropeisk härkomst. Jonassons variant av undersökande medborgarjournalistik avslöjar att 85% av de som dömts för gruppvåldtäkt mot män har afghanskt ursprung. Jonassons undersökning säger att svenska män är överrepresenterade när det gäller köp av sexuell handling av barn, barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Jonassons undersökning lär sätta andra grävare i arbete. De som letar fel lär leta ordentligt. De som vill bekräfta Jonassons siffor lär också jobba sig igenom materialet. Men Jonassons undersökning, som är ett resultat av den första, andra och tredje statsmaktens ovilja att utreda vem som begår sexualbrott i Sverige, kommer att skapa turbulens alldeles oavsett. För hittar man fel, så kan man knappast gå ut jublande med att 84% inte alls stämde, om sanningen säger 79% eller 72%. Det kommer att vara jobbiga siffror ändå. Det går inte att nöjt knäppa Jonasson på näsan och triumferande säga att det ”bara” var 91.2% av överfallsvåldstäkterna som andra gärningsmän med utomeuropeisk härkomst. Inte 95.6%. Försök att slå hål på Jonassons siffor med egna siffror, och ändå kommer siffrorna skrika med feta, stora bokstäver – ÖVERREPRESENTATION!

Jonasson har placerat makten på pottan. Hur man än väljer att hantera Jonassons siffror kommer det att bli ett bakslag för de och dem som orerar om högre anmälningsbenägenhet och att alla – precis alla – män är lika hemska vad gäller sexualbrotten i Sverige. Det enda makten kan göra är att skjuta in sig på sagesmannen, och inte på siffrorna. Siffrorna talar sitt tydliga språk, och borde inte kunna avfärdas med Jonassons politiska hemvist. Men det kommer man ändå att försöka sig på. Det är ju Sverige vi talar om, och de svenska sexualbrotten…

 

Länk till Jonassons blogg om sin undersökning finner Ni HÄR.

23 svar på “SAGESMANNEN OCH SIFFRORNA”

 1. De där siffrorna kan inte stämma för jag har sett på tv att svenska kulturmän ( vad det nu är men de är vita och svenska) är sexdårar precis som vita Hollywood regissörer. Bill Cosby är undantaget som bekräftar regeln. Det viktiga är att det är de med snopp som gör saker. Som Ebba-Witt Brattström sa på TV igår att de flesta kvinnor vet vart gränsen går så hur svårt kan det vara? Tydligen vet då inte majoriteten män vart gränsen går.

 2. ”Jag tror att de flesta är eniga om att för att fixa till det som inte är bra i verkligheten så behöver man en korrekt verklighetsbeskrivning. ”

  Njaa, jag är faktiskt inte så säker på att de flesta är eniga om det.
  Mitt intryck är att de flesta verkar anse att det bästa sättet att fixa till det som inte är bra i verkligheten är att förvanska och försköna verkligheten .
  Och skulle det nu mot förmodan inte fungera så går det ju alltid att säga något om ”alla människors lika värde” och ”nazistiska rötter”.

  Gudrun Schyman och hennes ”feminist”-vänner har oerhört mycket lidande på sina samveten- detta är väl dock inget större problem för dom eftersom dom uppenbarligen inte har några samveten.
  🙁

 3. Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi och forskare, tillsammans med BRÅ jobbar väl nu övertid för att försöka slå hål på den här undersökningen.
  Det är för bedrövligt att myndigheter, och regeringen inte ens vågar glänta på dörren av rädsla för att den bistra verkligheten ska visa sig.

 4. Men det kommer inte att fungera att skjuta på sagesmannen i detta fall. Om vi alla tar upp dessa siffror gång på gång varje gång ämnet kommer upp så måste ju vanliga människor börja undra….. Jag hade ju detta på känn och här kommer en undersökning som visar att jag hade rätt. Varför talar inte politiker från sjuklövern om detta?

 5. Och på ett ”meetoo” möte i Uppsala häromdagen var det en
  sageskvinna som nekades delge sina upplevelser av sexuella övergrepp, anledning, SD aktiv. Samtidigt sjunger ”änglakörerna” ”allas lika värde” i falsett runt om i landet.

 6. Jag undrar varför man vill dölja fakta för svenska folket? Siffrorna är ju något som vi anat och nu fått bekräftat, men ändå tigs dessa fakta ihjäl! Vad är tanken med att ta in så många människor? Många (de flesta) har ju dessutom ljugit om sin ålder! Om vi kallar detta den andra vågen så var det första vågen de apatiska barnen. Och vi sväljer allt det uppenbara utan att reagera mot de som ljuger oss rakt upp i ansiktet. Vad vill dessa politiker, vänsteranhängare, journalister och författare som antingen tiger eller debatterar på dessa märkliga grunder? Det går inte in i min hjärna vad deras ”vinst” och syfte är. Här dräneras vår ekonomi, socials trygghet och allmän välfärd – för vad? För vem?
  Internationell socialism? Detta är så otroligt att det går utanför min fattningsförmåga! Tyvärr!

 7. Jag har inte kollat på siffrorna. Det jag kan tänka mig är att om man kompenserar för befolkningssammansättningen i de aktuella åldrarna (exvis 15-35 år. Det finns extremt få våldtäktsmän 55+, då män i den åldern mest verkar tänka på problem med sina båt-trailers framför sex).
  I våldtäktsförande ålder (födda 1980-2000) är svenska män inte i överväldigande majoritet. Så om man kompenserar siffrorna för det kommer man att dra ner överrepresentationen något.

  1. Men det spelar ju inte någon roll? Nu är ju ålderssammansättningen så som den är och den överväldigande mängden sk asylsökare som kommit till Sverige de senaste åren är just män i den allra mest brottsbenägna åldern. Det är ju så det är. Antalet våldtäkter t.ex. är som det är. 19 anmälda pr dygn och hur många som inte anmäls kan ingen veta. Om det varit äldre män som kommit så vore det sannolikt inte lika illa, men det är ju inte äldre män, det är unga män. Det är så som det är. Det är det vi har att förhålla oss till. Sådana teoretiska övningar som du ägnar dej åt förändrar inte verkligheten och har faktiskt inte mycket med den att göra. Helt onyttigt.

 8. Och efter mååånga år av gudomlig visdom i form av SVT:s VIP-gäst Jerzy Sarnecki har vi alla lärt oss att rabbla orsaken till överrepresentationen i sömnen – ”socioekonomiska orsaker”! Nu får allt politikerna skyffla in ytterligare miljarder i olika ghettoprojekt så att dom grova våldtäkterna minskar. ?

 9. Här är några sanningar (det handlar åtminstone om officiell statistik) om överfallsvåldtäkter i Oslo. Statistiken – att 83 av 86 överfallsvåldtäkter i Oslo mellan 2006 och 2010 begicks av män med icke-västligt utseende – stämmer ganska bra överens med den som presenteras av Jonassons ovan:

  https://www.youtube.com/watch?v=d3LL6hBrj-c

  Jag kommer inte exakt ihåg hur det såg ut i BRÅ:s undersökning från 1996 (som behandlar åren 1985–1989), annat än att överrepresentationen var mycket stor redan på den tiden.

  När den senaste undersökningen kom 2005 (som behandlar åren 1997–2001) hade BRÅ ”för säkerhets skull” slutat att dela upp utrikes födda efter land, vilket fick till följd att överrepresentationen ”bara” blev 4.5 gånger.

  https://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012697/2005_17_brottslighet_bland_personer_fodda_sverige_och_utlandet.pdf

  [Se sidan 19, längst ner.]

  Då ska man ändå veta att de undersökningar jag studerat från ett par andra nordiska länder har visat att män från Sydostasien snarare är underrepresenterade när det gäller våldsbrott i jämförelse med nordbor.

  Det är också mycket intressant att se hur det såg ut redan 1989 när det gäller invandrares brottslighet, vilket behandlades i SVT:s program ”Norra magasinet” (tre delar):

  https://www.youtube.com/watch?v=Q8SbdSCFdC0

  https://www.youtube.com/watch?v=qOtDIxRAxBQ&t=181s

  https://www.youtube.com/watch?v=4LIlRBV8iDo

  Här kommer statistisk från Finland (från 2014):

  http://meritwager.nu/allmant/finland-den-harda-sanningen-om-valdtakter-karu-totuus-raiskauksista/

  Män med bakgrund i Mellanöstern / (Nord)Afrika visar sig vara överrepresenterade 12–13 gånger när det gäller våldtäkter.

  Nedanstående slutsats från den finländska undersökningen avslöjar också att det handlar i mångt och mycket om kulturella skillnader:

  ”Finländska och europeiska män begår vanligtvis våldtäkter i samband med alkoholintag, vilket inte gäller övriga män med utländsk bakgrund, där det sker mycket sällan.”

 10. Tack, Antonsson, Jonasson och SD, för all tid och energi ni ägnar åt att berätta om verkligheten i det nya, oigenkännliga Sverige.

  Den ”feministiska” S+MP-regeringen valfläskar på med en ny lag om ”samtycke”, men framhärdar i kulturrelativiserande godtycke.

  När – och för vem – är ett ”nej” ett ”nej” och när – och för vem – är ett ”nej” egentligen ett omvärldsanpassligt nyöversatt ”okej”?

  1. Hortensia, bra kommentar!

   Kan vara svårt för en upphettsad asylsökande yngling att hinna googla på ordet”nej” när lustan faller på.
   Jag kollade upp ordet på tre olika språk och har man som kvinna/ung tjej använder sig av dessa så kanske tom S/Mp tycker att förövarna borde fatta ett nej.

   Dari/Pashto (Afganistan): Nachair/Na.
   Somalia: No (märkligt att inte grabbarna därifrån inte fattar.)
   Arabiska: La.

   Dessa ord borde ju kunna funka även på bibliotek, badhus osv.

   Det är nog tyvärr så att man struntar i ett nej vilket språk det än uttrycks på pga av vår slappa hållning när det gäller våra lagar och straff och den lilla risken att åka fast.

   1. Tack, Jan. Ja, det hjälper föga med skärpt lagstiftning, om den fortsatt ska tillämpas tveeggad… med än högre skärpa mot förväntat civiliserade infödingar, men ännu slöare, slappare och ofta stötande milt mot förväntat barbariska, hitresta utbölingar.

    Det borde vara immigranternas ”utmaning”, att konsekvent undvika våldsamma kulturkrockar, framgångsrikt överbrygga all språkförbistring och undanröja minsta tvivel på deras anpassningsförmåga till vår västerländska livsstil i Sverige…

    … medan vi (ännu) bofasta svenska kvinnor, män, barn och djur oantastade borde fått fortsätta leva våra liv i fred och frihet.

 11. Vad skall till för att politikerna skall vakna?
  Ett terrordåd? Har hänt
  Fakta – genererad av SDanhängare? Har getts
  höjd pensionsålder- för det räcker inte med de som kommit hit, vi måste jobba ännu mer. frågan är bara vilka jobb och så de som kommit hit, vad skall de göra och alla som går ur skolor etc och söker jobb – vad skall de göra=?
  Pensionsräddarna? Tino har talat om det på flera sätt
  Etc
  Det brinner ju inte bara – det är formligen – akut på sjukhus, skolor, torg, och förorter och i det fördolda pågår lite mer. jag skulle vilja säga att vi har passerat våg 7 – du som nämnde våg

 12. Efter det grävet så kommer man att sekretessbelägga alla domar och göra det omöjligt för någon att hämta ut dem.

  Och man kommer fortsätta in i absurdum att blunda för verkligheten och glatt ändra lagstiftning på grund av vänster-snöröks-kampanjer typ #meetoo..

 13. All heder till Jonasson som har visat på vilka effekter den destruktiva massinvandringspolitiken har i våldtäktsstatistiken och snart även på den svenska folksjälen. Detta är Sverige 2.0, den humanitära stormakten, a failed state eller vad sjutton man ska kalla det för. Mitt fina gamla fosterland konungariket Sverige är det inte!

  Jonassons sammanställning förstärker och förtydligar den verkliga ”Sverigebilden” som sprids ute i världen. Stefan Löfven, som genuscertifierad och floskelnedfläckad sitter fast i en mental tvångströja på den politiska korrektionsanstaltens färg-och-kludda-avdelning, har tecknat en utopisk, verklighetsvidrig Sverigebild, som förvisso har fått en viss spridning och gillande hos det svenska fosterlandsförrådarkotteriet som huserar i åsiktskorridoren i det politiska och journalistiska etablissemanget. Men bara där!

  Stefan äger absolut inte de globala rättigheterna till ”Sverigebilden”, som är något helt annat. De ägs istället av Donald Trump, Russia Today och av engelsk tabloidpress. Globalt framträder bilden, ”Sweden – the Rape Capital of the Western World”.

  Jag kan också tillägga att Svenska Dagbladet angav 990226 på sidan 2, att 21 av 24 gruppvåldtäktsdömda män i Sverige var utländska medborgare enligt domar 1986-1993. Undersökningen gjordes av Hans Klette på uppdrag av Justitiedepartementet.

  Jag skulle också önska att svenska domstolar någon gång accepterar att det finns rasistiska förtecken vid många av de våldtäkter och gruppvåldtäkter, som muslimska män begår mot svenska icke-muslimska (”infidels”) kvinnor, och borde rendera i strängare straff. Än är vi inte där!

 14. Tack alla svenska män som bidragit till den trygghet vi haft i landet tidigare och till stora delar har. Och som vi återigen ska upprätta. Hur omöjligt det än kan verka. En sådan här fakta insamling och sammanfattning bidrar till lösning mer än att skapa problem.

  Människor som levt här under de senaste årtiondena har sett försämringen ske gradvis och det har accelererat de sista 5-10 åren.
  De flesta unga kvinnor/tjejer som fanns på plats vid demo-metoo har bara funnits här på jorden som könsmogna under en tid när deta våld tilltagit. De behöver all hjälp de kan för att förstå. För de vill inte ha våldet. Och ger sig på dem som regeringen ger sig på. Budbäraren.

  Men i takt med att budbärare ökar så avtar gruppen som gör motstånd. Som en soluppgång. Ett steg i taget tar ljuset över och hjälper andra att se. Det kommer att ta längst tid för de som inte vill se. Som vill att det ska vara okunnighet som tar över samhället.

  Men jag tycker mycket om kunskap och är glad att denna skrift jobbats fram.

 15. Men, det är ju MÄN. Det är MÄN som våldtar oss kvinnor, Fattah man.
  SD-männen är bittra och lögnare, jag tror inte på denna undersökning, känslan säger mig att de projekterar sitt hat och avund på alla dessa vackra nyanlända män.
  Sedan vill jag tillägga att afghanska barn är väl också män. Fast med tajt rumpa och ack så unga män som strör kärlek vart hän de lägger sin sats.
  Sååå fiiiiina , åhhh, mmmm, eeeh ja, alltså….
  #metoomohammed #visomintestårututansex #slickamigistället

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *