”S IS FOR SPINELESS…”

”S is for spineless” hittade jag på nätet, och det stämmer när S är socialdemokraterna och ’spineless’ betyder ryggradslös. De sista spåren av ett stort, ansvarstagande, statsbärande parti kommer med till visshet gränsande sannolikhet utplånas inför ett pressuppbåd. Stefan Löfven viker ner sig. Socialdemokraterna kommer att framstå som hopplöst förlorade. Det handlar om ett regeringsparti som inte har någon ryggrad längre, som ger efter när det gapas, käbblas och demonstreras litegrann…

Rubrikerna skriker ”Uppgörelse klar om de ensamkommande”, en centralt placerade källa säger att statsrådet Fritzon får dra på sig en dumstrut. Allt migrationsministern har sagt om de afghanska ensamkommande har varit tomma ord. Allt som regeringen har sagt om att avvisa de som saknar asylskäl i en allt snabbare takt har bara varit trams. SVT Opinion och en liten högljudd skara tänkare och tyckare har körat åt den ambulerande afghanska demonstrationen. Och det stora regeringspartiet tycks ha vikt ner sig för det lilla.

En regering måste orka ta jobbiga beslut, beslut som inte alltid är populära hos alla. En regering måste stå upp för de lagar och regler vi har i det här landet. En regerings förmåga att styra prövas i svåra stunder, när man måste koppla bort hjärtat och tänka på konsekvenser. Man kan tycka att regeringen borde ha lärt sig av det där med att slå på elektroflyktingmagneten på full effekt med en statsminister som stod och välkomnade alla som ville till Sverige till just Sverige med orden ”I mitt Europa bygger vi inga murar!” I Sverige orkar inte regeringen stå emot några promilles promille av högljudda människor, SVT Opinions opinionsbildande TV, en drös andra journalister och kulturpersonligheter samt medlemmarna i Svenska Handhjärtansföreningen.

Regeringen sätter en ny standard idag. Man visar att det med demonstrationer, kampanjer på nätet och i pressen funkar att få regeringen att strunta i sina egna lagar och regler. Alla som har ett intresse av att vilja driva en regering i en viss riktning lär ha noterat detta. Detta oavsett om man finns innanför eller utanför landets gränser. En ryggradslös regering, en ryggradslös statsminister är inga problem att knäcka, om man bara anstränger sig litegrann.

”S is for Spineless”. Idag är det mer sant än någonsin, någonstans eller någon gång…

23 svar på “”S IS FOR SPINELESS…””

 1. Nja, ny standard kan jag inte hålla med om. Samma gamla velpottor som vanligt. Stefans hustru är ju en av de drivande i detta. Så budet från henne var, viker du dig inte så blir det inge nuppa framöver. Om han sen får upp den eller att den viker sig vet vi inte.

 2. Det statsbärande partiet vi över 40 minns har delats i minst två, S och SD (det fanns dumskallar så det räckte till båda!) Skall man dela det kvarvarande S igen?
  Varje gång det sker smular det av sig i form av F! och liknande. Till sist står vi där i knädjupt damm som grälar med sig självt.

 3. Mannen som kommer ut ir dimman och skriker ordning och reda ibland och att den som fått avslag ska lämna landet, vart tog han vägen?
  Det här beslutet att sätta sig över svensk lag förmedlades blixtsnabbt till Afrika och Mellanöstern.
  Blir intressant att se resultatet…

 4. De sk ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri som Sverige har utsatts för.
  Regeringen deltar nu i detta bedrägeri. Det svenska folket förväntas ta hand om notan.
  Sverige blir alltmer surrealistiskt, Lagar gäller inte längre. Beslutsfattandet drivs av gatans parament. Hur länge håller detta? Tills pengarna är slut. När krubban är tom bits hästarna.
  Kan man ha fri invandring i en välfärdsstat?

 5. Briljant formulerat, Fredrik. Måtte alla dessa ansvars- och huvudlösa… amöbor… äntligen kunna petas bort i september nästa år.

 6. ”En regering måste orka ta jobbiga beslut, beslut som inte alltid är populära hos alla.”
  Men det har de väl faktiskt gjort? Majoriteten av svenska folket vill ha mindre invandring – och så blir det mer! ”Pilluttan dig!” hälsar regeringen.
  Det absolut viktigaste nu är att sänka skatterna. Ta bort sjukvård & Föräldrapenning. Höja dagisavgifter. Införa terminsavgift på uni.

 7. Alldeles för länge har ett litet verklighetsfrämmande MP påhejat av journalistkåren och högljudda aktivistgrupper fått diktera invandringspolitiken. Men för att detta har kunnat tillåtas så länge ligger ett tungt ansvar på både S och M.

  En annan anmärkningsvärd sak är att MP sällan har ställts till svars till alla problem deras politik har orsakats eller krävts på trovärdiga förslag till lösningar. Det har man bekvämt kunnat överlåta till andra.

 8. Nu hade ju regeringen bara gått med på ”tillfälliga” uppehållstillstånd i fyra år. Vem tror att det blir lättare om fyra år när de har pluggat (i bästa fall) i flera år och fått svenska kompisar kan räcka upp en hand.

 9. Jag hatar den rödgröna regeringen som inte klarar av att stå emot några högljudda opinionsbildare.
  Jag hatar centern och Annie Lööf för att de vägrar fälla den här regeringen.
  Jag hatar sossarna för deras hyckleri och ryggradslöshet.
  Jag hatar miljöpartiet för att dom enbart bryr sig om makten och sina egna intressen på det svenska samhällets bekostnad.
  Jag hatar de rödgröna journalisterna som går maktens ärenden (om det inte är Alliansen som styr förstås).
  Jag hatar statsministern som inte kan föra en vettig debatt utan att köra med sin förbannade känsloretorik.
  Jag hatar dom som fortsätter att rösta på S bara för att de alltid har gjort det.
  Jag hatar hashtags som #jagärhär #låtdomungastanna m m.
  Jag hatar kändisarna för att de är så förbannat inskränkta, lever i en bubbla och tror att hela världen kretsar kring dom.
  Jag hatar medelsvensson för att hen är mer upptagen av sitt förbannade fredagsmys än vad som egentligen sker i det här landet.
  Jag hatar feminister som reagerar på nakenbilder samtidigt som de i nästa stund ägnar sig åt menskonst eller frossar i Paradise Hotel.
  Jag hatar sociala medier.
  Jag hatar det här årtiondet som successivt har förstörts av massinvandringen och det usla debattklimatet.
  Jag hatar naiva människor m. m.
  Om S ökar så är det p g a asylaktivister som har gått tillbaks till partiet.

 10. Sitter och andas i påse. Vill inte bidra med en enda krona till dessa välgödda , välfriserade och välklädda afganska latmaskar som tar alla säten på spårvagnen .
  Minns att du Fredrik förutspådde den här utvecklingen för veckor sedan, men trodde du skämtade.
  Vilka fler löften kommer S att svika? Hoppas de redovisas innan valet på en svenska som även en som jag med en mycket liten Nalle Puh hjärna kan begripa. Och jag vill ha konsekvensanalys av varje förslag , varje proposition , varje allt och nu.
  Någon som begrep vad Fritzon sa?

 11. Fy fan vilka jävla bedragare. Dessa otroligt inkompetenta politiker borde rullas i tjära och fjädrar och sedan slängas på dynghögen! Min avsky för dessa är gränslös! Rättsstaten är död och begraven.

 12. Löfvén är spineless men har rullat en glödande kula i knät på Alliansen. I brinnande valrörelse skall man rösta om ”svansen vifta på hunden” uppgörelsen. C och L är för och har krävt amnesti. Kristersson har just återerövrat SD sympatisörer genom att närma sig SD i migrations- och kriminalpolitik. Vill han släppa den positionen?
  Finns Alliansen som en enhet efter denna omröstning? Alliansen kunde inte ens hålla ihop i frågan om Peter Hultqvist.
  Kommer C och L att ansluta sig till de rödgröna kmehrerna?

 13. Om det inte är planerad att det ska se ut som mp tvingar Löfven att gå emot hans ordning och reda politik, som han tjatat om. Till detta var jag nödd och tvungen, som en viss biskop Brask attityd , kan rädda honom kvar vid makten.
  Vad gör man inte för att för att få sitta kvar som landets hövding.
  Det är säkert en hel del väljare som går på det att det var mp tvingade sossarna till detta. När det var stora grupper från deras egna leder som fick till det, tros gruppen och allt åt alla gruppen, invandra mera och allt vad dom heter gruppen m.fl.

 14. Advokatsamfundet firar nu säker flott med tanke på alla de extrainkomster deras medlemmar nu kan inkassera från skattebetalarna.

 15. Dessvärre verkar de flesta politiker oavsett partibeteckning vara kortsiktiga och ryggradslösa. Det enda som är intressant är makten och deras politiska horisont ligger vid nästa opinionsundersökning eller i bästa fall vid nästa val.

  För Socialdemokraterna är denna överenskommelse enbart taktisk. I det korta perspektivet undviker man en regeringskris genom att hålla Miljöpartiet nöjda. I det lite längre perspektivet (fram till valet nästa år, längre tänker man inte) så splittrar man Alliansen. Centern och Liberalerna har uttalat sig positivt om en amnesti för de ensamkommande afghanerna medan Moderaterna och Kristdemokraterna inte vill ändra gällande regelverk. Om Alliansen inte kan hålla ihop och rösta mot regeringens förslag om flyktingamnesti förlorar de all trovärdighet i migrationsfrågan med mindre än ett år kvar till valet.

 16. Av detta kan vi lära oss två saker :
  1. Att Stefan Löfvens kommentar ”Har man fått avslag ska man lämna landet” egentligen betyder ”Har man fått avslag kan man stanna i landet tills vi ändrar regelverket och avslaget”
  2. Att socialdemokraterna är Miljöparitets dörrmatta.

  Det vore önskvärt om folk även kunde begripa att Moderaternas migrationspolitiska talesperson Johan Forsell är en ännu större hycklare än Stefan Löfven.
  Hans kritik och spelade upprördhet när det gäller den här uppgörelsen är skrattretande.
  Moderaterna har över huvud taget ingen rätt att kritisera överenskommelsen, dels eftersom dom i allra högsta grad har bidragit till den genom att låta den rödgröna regeringen sitta kvar vid makten – och dels eftersom dom själva ingår i en allians med ett parti ( C ) som driver en ännu mer extremistisk migrationspolitik än MP.

  De väljare som under det senaste halvåret har gått från SD till M bör vara medvetna om att en röst på M är en röst på Annie Lööf.

 17. Hej.

  Vad tänker ni rösta på?

  Det är en viktig fråga, tycker jag.

  En röst på sjupartiregeringen är en röst på sådant här.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 18. Känner stor sorg över att den nuvarande regeringen inte ens är i närheten av att leva upp till sin egen retorik. Dessutom verkar de komma undan med det. Något fel måste det vara på delar av valmanskåren som gång på gång röstar på dessa illistiga typer. Centern tycks hellre leka med dessa fåntrattar istället för att bevaka Sveriges och dess skattebetalande befolknings intressen. Vi får möjlighet att rösta hösten 2018 men eftersom så många röstar med dessa ynkryggar så ser det inte ljust ut för Sverige. Dags att minska sina skatteinbetalningar även om jag inte ser hur det skulle gå till. Det enda som socialdemokrater alltid varit duktiga på är att höja skatter och avgifter samt att kräva in dem.

 19. Dagen efter. Bedövande tyst i MSM inklusive SvT och TV4 om gårdagens skandalösa beslut av S och Mp.
  Tydligen ska det tigas ihjäl så att folket inte fattar att det här kommer att kosta skattebetalarna många miljarder år efter år efter år…
  Ingen kommer naturligtvis heller att utvisas för så enkla brott som en liten gruppvåldtäkt då och då.
  Kostnaderna kommer att döljas till varje pris av regeringen inför valet. Kommande mandatperiod får svenska folket ta smällen.
  Därför dröjer det nog tyvärr till valet 2022 innan folket får upp ögonen för vad politikerna ställt till med.
  Sverigedemokraternas passivitet förvånar. Det kan väl inte vara så svårt att be Riksdagens Upplysningstjänst att räkna på några olika scenarior?

 20. ” Något fel måste det vara på delar av valmanskåren som gång på gång röstar på dessa illistiga typer ”.

  De röstar enbart ideologiskt och skiter fullständigt i vilka nötter som representerar detta skitparti och vilka sakfrågor som är viktigast. De hade lika kunnat elda upp sin valsedel.
  Det hade inte gjort någon skillnad. För kastar man skit i motvind så kommer skiten tillbaka, vilket kan sammanfattas för deras väljarkår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *