REINFELDTS INVESTERINGAR

Varje gång Reinfeldt pratar ut i media rusar blodtrycket och kräkreflexen slår till. Det är inget gammalt djungelordspråk eller skröna. Det är min verklighet, här och nu. Varje gång landets före detta statsminister dyker upp i flödet för att motivera oss att jobba tills vi är 75 år eller för att jämföra migrationen med barnafödande brinner det till. Vem är Reinfeldt att kliva fram ur sin skyddade verkstad och fantastiska tillvaro för att skriva oss andra på näsan? Han, som har har tagit en flygtur över Sverige och sett oändligt med skolor, vårdcentraler, sjukhus och bostäder där det får plats oändligt många fler. Eller om det nu var skogar och fält han såg…

Häromdagen var det dags igen. Reinfeldt berättade om karriärväxlande, om lyckan av att kunna jobba tills dess man är 75 år eller mer. Reinfeldt beskrev den svenska 75-åringen som kärnfrisk, hurtig och spänstig som ingen annan. Att allt fler svenskar får slita hårdare än någonsin på sina arbetsplatser för att försöka få ihop samhällets ekvationer är ingenting Reinfeldt tycks ha snappat upp.

Att vårdpersonal – såväl högavlönade läkare som lågavlönade sjuksköterskor och undersköterskor – går på knäna i vårdkrisens Sverige bekymrar tydligen inte Reinfeldt. Jobba halvt ihjäl er, men om ni vill ha en mindre plågsam pension så får ni jobba ytterligare i tio år. Eller karriärväxla. Vad karriärväxlar man till som sjuksköterska? Var i vårdkedjan kan man hitta en avkopplande tillvaro som passar en 72-åring? Eller skall sjuksköterskan lämna branschen helt och hållet? Det är väl inte riktigt vad vården behöver nu, att personal karriärväxlar sig bort från vårdyrket…?

Vårdpersonalen är naturligtvis inte de enda som sliter halvt ihjäl sig i det här landet. Poliserna, hur tror Reinfeldt att de har det? Andra blåljushjältar? Lärare?  Socialarbetare? Sanningen är den att alla jag pratar med – oavsett om de jobbar på bank eller på bygge – säger att de får slita hårdare än någonsin just nu. Väldigt många längtar efter pensionen.

Precis när man har fått ner blodtrycket en aning, börjat förtränga Reinfeldts utspel, så dyker han upp igen. Den här gången jämför han invandringen till Sverige med att skaffa barn. Det som är tungt, jobbigt och dyrt blir bättre med åren. Det är till och med den bästa investeringen i livet säger Reinfeldt.

” … – Det är ju väldigt få som sätter barn till världen som säger: ”Jag är egentligen tveksam för det är rätt dyrt att ha barn, vad ska det vara bra för? Ska man stå ut med de här kostnaderna de första åren? Det är mycket blöjor och så där. Den som har lite större syn vet ju att barn växer upp och blir vuxna, de skaffar jobb och bidrar till samhället, och en dag visar det sig att det är de som hjälper dig. De som först sågs som en kostnad blir sen ditt livs bästa investering.” – Reinfeldt är djup i Expressen.

Men om barnet inte får en bra utbildning och aldrig lär få ett jobb? Om barnet får vänta i decennier på en egen bostad? Om barnet hamnar snett, börjar elda upp bilar, skolor och begå andra brott? Om barnet lever på bidrag istället för att bidra? Om barnet blir sjuk, hamnar i vårdköerna och får en ännu värre uppförsbacke? Om kostnaderna de första åren bara rullar på och på och på och på? Är det då man vill höra en priviligerad pajas prata om att du måste jobba tills du är 75 år för att få samhället att gå ihop?

Mina söner är mina fyra enskilt bästa investeringar. De ger mig skäl att leva när livet är tungt och mörkt. Deras blotta existens och närvaro är förutsättningen för att jag skall orka. Det handlar inte om att de skall jobba för att jag skall kunna få en dräglig tillvaro under de sista ljuva åren. Det har jag räknat bort. För i min värld är mina fyra söner även Reinfeldts och Löfvens bästa investeringar. De kommer att jobba och bidra för att en herrans massa andra människor som aldrig kommer att kunna bidra och jobba skall kunna leva på sina bidrag.

Den som inte ser ett Sverige där allt färre får slita allt hårdare för att försöka bevara lite välfärd till väldigt många fler ser inte det Sverige som jag ser…

45 svar på “REINFELDTS INVESTERINGAR”

  1. Hej.

   Du menar på BB då eller?

   Läs hans bok ”Det sovande folket” – egenremiss närapå. ”Äldreomsorgen i Över Kågedalen” är vettigare i all sin vidrighet!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

 1. Som Tino Sanandaji siger: ”Reinfeldt bevis är att självbelåtet upprepa hur bra det gick för honom att ställa om till sin nya karriär att åka runt och ge föredrag för 100.000 kr per timme. Sanningen är att Fredrik Reinfeldt aldrig har haft ett riktigt jobb, och att hans långa farvälsturné är ett av de bästa argumenten för tidig pension.”

 2. Det framstår som snarast märkligt att FR inte fått mer kritik med tanke på att det för inte länge sedan skrevs om hans miljonomsättning i egna bolaget; Inga vinstuttag/löneutbetalningar utan full statsrådspension via skattebetalarna och all vinst på hög istället. Att med dessa förusättningar ge sig in i en dylik diskussion och ge goda råd åt andra känns förmätet, milt uttryckt.

 3. Han är ju uppenbart medvetet hånfull.
  Men vad spelar det för roll när moderatväljarna naivt kommer tillbaka för nya moderaternas senaste trianguleringspaket.

  ”Fool me once , shame on you , fool me twice shame on me.”

 4. ”De som först sågs som en kostnad blir sen ditt livs bästa investering.”

  Nu tyder ju all forskning på att modern svensk invandringspolitik inte är lönsam sedan 35 år tillbaka och nu är förutsättningarna ännu värre med tanke på volym , behov och humankapital.

  Till skillnad från barn du väljer att skaffa.

  Globalisterna firar nationalstatens undergång, leve den tusenåriga centralbyråkratin.

 5. Hur kan man ha uppnått dryga 50 års ålder men ändå så fullständigt ha missat alla insikter hur verkligheten ser ut ute i samhället? Problemet är säkert till stor del orsakat av broilerpolitiker som har växt upp i ungdomsförbund och sedan gått vidare inom partierna utan att ha behövt ha kontakt med den verklighet som möter den vanliga medborgaren.

  Men en arbetsväxling skulle säkert vara bra. 50 åringar med god förankring i verkligheten kunde arbetsväxla till politiker.

 6. Reinfeldt är en man som moraliskt och etiskt bara kan jämföras med Quisling i Norge och Petain/Laval i Frankrike på den tiden det begav sig….

 7. Reinfeldt är naiv och i avsaknad av ödmjukhet. Jag förstår inte varför Moderaterna inte tar avstånd från dumheterna han häver ur sig. Att få tyst på honom är uppenbarligen omöjligt. Sådant här gör folk förbannade och det måste skada Moderater-na

 8. Det verkar som Reinfeldt inte kan erkänna sina misstag, Löfven sa ju att han varit naiv. Men Fredrik kommer att gå till historien som den ofelbare. Den mannen måste hata svenskarna.

 9. Hmm, om man nu skall betrakta invandring som en investering och inte som ett humant agerande så kanske man vill vara noggranare med vem man investerar i för att uppnå acceptabel avkastning. Annars kan man ju ta de 100 miljarder per år som migratinsverket kostar och skyfflat in i någon AP fond istället. Det hade nog jag känt mig tryggare med och inte hade jag behövt jobba till 75 heller då.

 10. Alla som kritiserar det nuvarande systemet borde komma med förslag till alternativ. Glöm inte att när allmänna pensionen infördes sattes pensionsåldern till 67 år och medelåldern var då 58 år! Inte underligt om systemet går med förlust idag.

  1. Det nuvarande eller låt oss säga ursprungliga systemet utgår/utgick från att det fanns/finns tillräckligt antal personer som bidrar genom sitt arbete. Denna bild gäller inte i dagens läge, pga systemets utarmning pga för många personer som i längden tar bidrag men inte producerar. Då är det värdelöst att diskutera något år hit eller dit. Systemet är starkt på väg mot sin undergång hur man än funderar och räknar. Behöver jag nämna immigrationspolitiken med alla dess absurda detaljer? Ett samhälle på väg till sitt sönderfall.

  2. Ser du ens vad du skriver? Majoriteten hade inte ens en möjlighet till pension om jag ska läsa ditt inlägg rätt. Idag kan vi nog inte ens räkna med att bli äldre än våra far/morföräldrar. Min generation som är födda på 60-70 talet kommer aldrig bli lika gamla, har åtskilliga gamla kollegor och bekanta som avled innan de ens fyllt 60.

 11. När tänker sig Reinfeldt att de som de senaste åren anlänt som asylsökande t Sverige ska vara en lönsam investering för landet, hur många decennier talar vi om?
  När dessa investeringar börjar sitt nya liv i Sverige med att ljuga om bla sin ålder så känns det som en skakig investering.
  Såg ett ”migration scenario 2050” där Sverige har en muslimsk andel av befolkningen på 30,6%, högst i EU, Norge och Schweiz .
  Med tanke på hur det ser ut i muslimska länder så bör vi nog styra om dessa investeringar.
  Vi får verkligen hoppas att alltfler börjar se det Sverige du ser Fredrik annars…….
  Var man inte så gammal så skulle man börja kolla ”Hemnet- Norge/Danmark/Tjeckien/Österrike ” .

 12. Malmö är vad man får när den investeringen når 25 års ålder. Resten av landet ligger lite efter.

  När större spel släpps och viktiga matcher spelas blir en del ”sjuka” och stannar hemma, till det grad att det syns i statistiken. Kanske skall vi lägga R-dog till detta? Åtminstone undertecknad får kväljningar.

 13. Hur tänker han som går ut med detta? Att svenska folket är en dum fårskock? Att det finns någon som verkligen tror att välfärden kan bevaras för infödda svenskar? Om de så arbetar ihjäl sig, säljer allt vad de äger och har och pengarna går behjärtansvärt till ”fattiga” invandrare så kommer välfärdens bevarande inte att hända. När Fattigsverige blir ett faktum så finns det troligtvis många som inte längre gillar klimatet, utan flyttar hem igen. Med egna pengar. Om de har några. Vem står sen där och öppnar sina hjärtan och plånböcker?

 14. Invandring är detsamma som att skaffa barn.

  Så det är Reinfeldts syn på samlag? Det är som invandring?.Får han utlösning av hur männen beter sig mot kvinnor och barn? Liknelsen är om möjligt än groteskare än den där han utgick från sin von oben-flygtur?

 15. Hans snack om att byta jobb för att gå i pension vid 75 är ett hån mot alla 50+ som förtvivlat söker nya jobb för att den säkra arbetsplatsen lagts ner eller flyttat utomlands. Ingen hjälp från Arbetsförmedlingen. Där har man full gärning med Ylva Johanssons påhitt om subventionerad förtur för invandrare. Alla svenska 50+ borde starta ett drev.

  1. @Trött på idioter:
   Åldersdiskriminering börjar vid 40. Studie av Magnus Carlsson vid Linnéuniversitetet och Stefan Eriksson vid Uppsala universitet visade detta. Juni i år.

 16. Som småbarns förälder har jag funderat en del på det där med barn, investering och kostnader. En utgift kan ju bara vara en kostnad om man har intäkter.
  Den miljon per barn vi arbetande påstås punga ut måste ju i de fall arbete saknas betalas av oss oxå, alltså vi som arbetar! Men hela investeringens ev avkastning tillfaller den icke arbetande bidragstagaren.
  Med nuvarande politik så kan man säga att vi bedriver ett aktivt avelsarbete på socioekonimiskt negativa kriterier.

  Om man saknar intäkter blir ju all ökad likviditet ett plus.

  1. Precis så är det. Du har insett något som de allra flesta missar. Folket kommer att bli allt dummare och mer inkompetent.

 17. Jag måste dock ge Reinfeldt cred för att han lyckades få det sovande folket att välja sig till statsminister, sedan öppna dammluckorna för att slutligen flyta som en kork ovanpå den rytande strömmen. Aldrigt behöva ta ett simtag. (Men skyll inte på mig som aldrig röstat på honom. Har sömnsvårigheter.)

 18. Reinfeldt är en riktigt dålig pajasgubbe. Går inte ens att skratta åt.
  Man blir mest sorglig till mods när man hör hans falska `predikningar`.

 19. Ja, Reinfeldt har verkligen gjort ”karriärväxling”, numera ”bankman” hos Citibank och föredragshållare på företrädesvis moderatstyrda kommunevents.

  Jag bjuder härmed på ett förslag som bör ge Reinfeldt en extra skjuts i karriären hos Citibank:
  Citibank öppnar filial i Sverige som erbjuder bostadslån på några miljoner var till de bombsäkra investeringarna från Mellanöstern och Afghanistan. En ”win-win-win” idé , Citibank tjänar grova pengar, asylanterna stärks i sin självkänsla och vi skatteslavar slipper bekosta asylanternas boende. Kan med fördel utökas till att Citibank lånar ut medel till asylanternas dagliga uppehälle. Den smarte ”investeraren” George Soros hakar säkert på. Till aktion Fredde innan Soros hinner före!

 20. ”Vi behöver invandring annars kommer våra pensioner att krympa”
  Citatet kommer alltså från samma person som efter att ha tagit emot närmare en miljon invandrare anser att det är dags att HÖJA pensionsåldern.
  🙁

  Tidigare var jag övertygad om att Reinfeldt var köpt/korrupt och/eller drev sin politik på grund av ideologiska motiv som att rasera välfärden och/eller det etniskt homogena Sverige.
  Men nu…. nu är jag övertygad om att Reinfeldt i själva verket är antingen psykopat eller idiot.
  Det som har fått mig att svänga i frågan är dels hans kommentar om att hundratusentals nyanlända kan bosätta sig i de skogarna som han har sett då han har åkt flygplan- och dels hans kommentar om att det inte är några större problem för folk att vidareutbilda sig och byta jobb i 50 eller 60 årsåldern.
  Faktum är att ingen människa med ens en gnutta verklighetskontakt kan säga något så dumt som ovanstående.
  Till och med en lågbegåvad sjuåring förstår att majoriteten av landets 55 åringar inte riktigt har samma förutsättningar på arbetsmarknaden som en f.d. statsminister.

  Jag har tidigare ansett att Fredrik Reinfeldt borde dömas till livstids fängelse. Även här har jag bytt åsikt. Han bör dömas till rättspsykiatrisk vård.
  För han är bevisligen inte frisk.

 21. Reinfeldt liksom Clinton betraktar oss skattehjon som ”deporabla”om uttrycket tillåts. Vi har enligt dom bara en uppgift, jobba och betala in skatter, och det har fungerat i åtskilliga år. Nu kanske det börjat gro en liten förhoppning att flertalet uppmärksammar det. eller så sover de flesta ännu också. Dela ut smulor och skådespel åt hjonen, och de fortsätter att försörja oss, har fungerat sedan Caesars dagar i Rom. Vi har styrts av vänster extrema duktiga idioter med ingen egen vilja eller tanke, som kommer med plakaten och vuvuzelorna så fort etablissemanget kallar. Senast med dessa hazar män som fick livslång försörjning av oss. Valet nästa år visar om det fortsätter som förut.

 22. Hej

  Jag tycker det är riktigt bra gjort av ”stridshingsten”!
  Där förlorade M nämligen ännu ett antal röster…och inte går de åt vänsterhållet antar jag.

  (Arrogantere man måste man leta efter…)

 23. Mannen som tog från de utsatta för att införa jobbskatteavdrag för de som hade ett arbete.
  Svårt för de som stod utanför.
  Så kan det gå när man lever i sin egen ”bubbla” och inte sätter sig in i hur verkligheten fungerar!
  Det var lovvärt att försöka reformera ett system, som kanske inte fungerade helt perfekt, men när han i regeringsställning, under 8 år inte reflekterade över konsekvenserna av sin politik, utan framhärdade i att genomföra den.
  Att han nu hävdar att det skall vara en höjd pensionsålde och att vi skall omskola oss/byta arbete utifrån sin egen erfarenhet av att gå från statsminister till egen företagare, känns litet skrattretande!

 24. Reinfeldt ville slå ut våra välfärdssystem genom att öka bidragsberoendet i Sverige. På så sätt skulle vanliga människor tvingas att ha privata försäkringar som ersättning för eller komplement till de allmänna försäkringarna. På sikt skulle statens välfärdssystem krascha. En ökad flyktinginvandring var lösningen.
  Problemet idag är om vi vågar rösta på moderaterna i nästa val. Det finns ju många Reinfeldtanhängare på listorna. Hur kunde så många förnuftiga (?) politiker sitta tysta när partiledaren driver en sådan linje?

 25. Fram till den nyliberala epoken i Sveriges historia (dvs före 1990-talet och det destruktiva EU-inträdet), var befolkningskvalitet och en sund nationalstat det viktiga. Detta synsätt genomsyrade Sverige på djupet, oberoende vilken regering som satt vid makten. Därför hade Sverige en mycket restriktiv invandring generellt sett. Man ville inte förstöra befolkningskvaliteten.

  Sverige var då ett relativt beundrat och respekterat land i omvärldens ögon på många områden (inte minst som skönhetsideal på genetiska grunder inom det kvinnliga området). Sverige hade ju också ambitionen att bli bäst i världen på de områden vi prioriterade, t.ex. inom utbildning och hälsovård samt inom F&U i våra svenskägda snilleblixtföretag.

  Landsförr… f’låt ”landsfadern”*, å andra sidan, värdesätter befolkningskvantitet framför befolkningskvalitet i Sverige, samt sjunger nyliberalismens lov och applåderar den destruktiva massinvandringspolitiken. Hen närmast hatar den svenska befolkningen, och har föraktfullt kallat den för det sovande folket. I sin inskränkta egocentrerade självtillräcklighet lyfter hen också högfärdigt och triumfatoriskt upp sina negroida rötter, när hens släkttavla kommer på tapeten.

  När man prioriterar befolkningskvantitet på det sätt som ”landsfadern” anser är nödvändigt, dvs. huvudsaklig massinvandring från relativt lågvärdiga kulturer med utbredd kusingiftermålstradition och relativt hög andel av analfabetism, så sjunker naturenligt befolkningskvaliteten i Sverige, vilket resulterar i förstörelse av svenskarnas fosterland och av nationalstaten Sverige. Tyvärr har hela det politiska etablissemanget under den nyliberala epoken haft ungefär samma föraktfulla syn på fosterlandet, nationalstaten och svensk historia, som ”landsfadern” har haft. Sverigebilden är således numera ordentligt besudlad i omvärldens ögon.

  *) Likt den språkliga behandlingen av namnet på den siste kommendanten på Sveaborg i ”Fänrik ståls sägner”, sätts inte namnet ut i klartext på ”den vidrige” i min kommentar.

 26. Sliter och sliter. Många ”tror” nog att de sliter, men i verkligheten så lever de ett väldigt enkelt liv. Många entreprenörer får jobba 14h+ per dag, då snackar vi lön för mödan. Är man lat så får man också acceptera att få mindre betalt, medan andra kan njuta av att gå i pension vid 45 års ålder. Man väljer i mångt och mycket var man landar, även om en del såklart är flyt eller tillfälligheter.

 27. Vårt land är redan på ruinens brant.
  De 250 miljarder regringen stal från Riksbankens valutafond i somras skulle gå till att amortera på statsskulden.
  Bara 100 miljarder hittade dit (titta i KI´s prognos), resterande 150 miljarder, vilket motsvarar 15% av årsbudgeten, behövs väl nu i valtider MEN när dessa pengar delats ut av Lövén är kassan tom.
  8000 kronorsjobben kommer att tvinga bort dyra svenskar från enkla jobb med arbetslöshet som följd, företag som betalar skatt och sociala avgifter kommer att konkureras ut av mindre nogaräknade företag genom sina anställda som subventioneras hårt av staten.
  Förslaget att fler nyanlända skall kvalificera sig för A-kassa inebär att försörjningsbördan då flyttas från den kommunala Socialtjänsten som har ont om pengar till er som betalar till A-kassan, motiveringen att de annars får så lite pengar genom försörjningsstödet är klockren.
  A-kassan har annars plundrats på i snitt 10 miljarder per år av staten som ju vägrat tillåta kassorna att ha mer kapital än för 12 månaders betalningar.
  Dessa pengar är inbetalda av företag och medlemmar och nu vet ni varför A-kassenivån inte kan höjas.
  KI prognosticerade förra månaden att kommunalskatten behöver höjas en procent de närmaste åren, tror det är i underkant trots att flera kommuner redan har över 35% kommunalskatt.
  När lågkonjunkturen kommer och det blir tuffare ekonomiskt med stigande räntor så kommer kommunerna att tvingas höja skatten vilket slår dubbelt så hårt på redan prövade skattebetalare som tvingats låna stora belopp för att vinna budstriden om bostadsrätten mot kommunen.
  Kommuner och landsting har ju en samlad skuld i samma storlek som statsskulden (1250 miljarder) och man lånar friskt trots ”högkonjunktur” samtidigt som man säljer av kommunala bostäder i en aldrig tidigare skådad omfattning.
  Nästa år spår SKI ett trendbrott där skatteintäkterna för första gången underskrider utgifterna.
  Sveaskog tar nu in sin andra miljard nu från börsen med sin ”gröna obligation”, med en omsättning på 6,2 miljarder vill det till att få rejäl avkastning för att kunna betala tillbaka: ”- Insatserna som Sveaskog gör i skogen för att utveckla det hållbara skogsbruket, klimatnyttan och mångfalden platsar väl inom ”Green Bond Principles”.
  SJ pungslås vart år på utdelning till staten samtidigt som spåren får förfalla.
  Kommunerna får inte betalt av migrationsverket i tid (totalt 10 miljarder är de skyldiga) vilket gör att var femte kommun tvingas låna på grund av likviditetsbrist.
  Skattefria ÄFS som de pensionärer som aldrig betalt skatt i Sverige får beräknas kosta dubbelt så mycket inom en snar framtid.
  Om 8 år räknar SCB att vi är över 11 miljoner medborgare från dagens 10 miljoner, den sista miljonen är ren invandring och de skall också försörjas tillsammans med dem som kommit hittills.
  Enligt en utredning från Växjö universitet kostar en nyanländ i snitt fortfarande 95000 kr efter SJU (7) år i Sverige (190000 kr efter första året).
  Befolkningsökningen sker i en allt snabbare takt (13 år tog det för att komma upp i 10 miljoner) samtidigt som vården skall spara och dra ner.
  Det finns inga pengar att höja pensionärernas ersättningar med, det finns heller inga pengar att höja sjuksköterskors, barnmorskors, lärares och polisers löner trots att de halkat efter under många år.
  När skall folk fatta att Sverige nu går ett värre öde till mötes än Grekland?
  Våra kravmaskiner kommer inte stillatigandes acceptera kraftiga nedskärningar av de bidrag som de anser sig ha ”rätt” till, upploppen som följer kommer att behöva slås ner med våld och snart har vi fullt inbördeskrig i Sverige!
  Vilken osannolik tur för oss att regeringen infört allmän värnplikt igen, första kullen på 4000 man (och kvinnor) börjar till våren.
  Kanske blir det rent av ditt barn som tvingas offra sitt liv för Sverige på grund av det sjuklövern ställt till med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *