RÅTTAN I PIZZAN

Det var den 20 maj och året var 2015. Maj 2015 var en hemsk månad, inte bara vädermässigt. Visst störde det många av oss – vi som vill ha en maj-månad som ger en försmak av sommaren – att det slogs regnrekord och att aprilvädret bet sig fast. På Aftonbladets ledarredaktion var det annat som störde. Käbblet om det organiserade tiggeriet. Den moderna versionen av råttan i pizzan. Redan då fanns det krafter som ville trasa sönder samhällsdebatten, som ville sprida en apokalyptisk stämning. Det handlade om det organiserade tiggeriet…

För oss som gillar politisk självspäkelse, och läser Aftonbladets ledarsida var 20 maj 2015 dagen då vi fick lära oss att organiserat tiggeri är en råtta i pizzan. En vardagsmyt, lite av legender och folktro. Påhittade historier, som den om pizzerian som hade råtta i pizzan. Det organiserade tiggeriet var inget annat än en skröna, om man skulle tro på Aftonbladets allvetare Anders Lindberg. Det var då, för snart två år sedan.

Nu är det slutet av april 2017. Vädret är detsamma som i maj 2015, om inte värre. Den tidigare nationella samordnaren för utsatta EU-medborgare som 2015 tyckte precis som Anders Lindberg, att det organiserade tiggeriet var en skröna och hitte-på har 2017 gjort helt om. Nu finns det organiserade tiggeriet. Nu utnyttjas utsatta människor hämningslöst. Nu går det bra att säga att det ligger en stor, fet råtta på Lindbergs pizza utan att det bara är ett sätt att hjälpa Lindberg hålla ordning på sitt BMI.

Ur Lindbergs ledare 2015: ”Dagens mot­svarighet till Råttan i pizzan handlar ofta om romska tiggare. Alla har hört historier om att de tjänar massor och inte vill arbeta, att tiggeriet är organiserat…” 

För mig räcker det med att stå vid busshållplatsen på Sankt Eriksplan i väntan på bussen mot arbetsplatsen för att dra mina egna slutsatser. En lika härjad som påflugen gammal tant med tiggeriet som huvudsyssla flänger fram och tillbaka mellan busshållplatserna, butiksentréerna och restaurangditona. Hon jagar mynt och sedlar, den halvfulla burken energidricka man håller i handen och vill dricka upp. Hon jagar allt som kan ge henne en slant. Sedan kommer det en ung välklädd kille och hämtar hennes pengar vid hennes sovplats vid ett cykelställ, mellan skräphögen och råttornas riksväg mot Vasaparken. Jag ser det organiserade tiggeriet utan att anstränga mig. Anders Lindberg påstår – eller påstod – att det är en skröna.

Nu har den som kanske borde veta mest och bäst börjat se det han och Lindberg inte såg 2015. Det finns så mycket som pekar på att det mesta och det värsta tiggeriet är organiserat. Det finns så många tecken på att det är så som väldigt många av oss såg redan för två år sedan, att utsatta människor utnyttjas. När den tidigare nationella samordnaren säger att han har svängt 180-grader och nu ser verkligheten så finns det väl inga belägg för någon som Lindberg att börja gapa om skrönor och vandringssägner igen.

Två år har snart gått sedan råttan i pizzan blev ett försvarstal för att låta tiggeriet fortsätta. Två bortkastade år där Aftonbladets ledarredaktion sannolikt omedvetet har förträngt verkligheten. Två långa år då man i Schibsted-huset med till visshet gränsande sannolikhet hemskt har varit hemskt naiva – och indirekt stöttat de som står bakom det organiserade tiggeriet. Ledarskribenten som ställde sig sida vid sida med de som gör sig en rejäl hacka på samhällets mest utsatta.

Det finns argument för att snabbt införa ett tiggeriförbud. Skall det vara fult att tjäna pengar på sjuka, skadade och skolbarn i den värld som Aftonbladets ledarsida lever så borde det rimligtvis även gälla för nutidens moderna slavar.

Skäms? Skäms!

13 svar på “RÅTTAN I PIZZAN”

 1. Jag ett vid ett flertal tillfällen sett vaktombytet utanför Lidl-butiken.
  En ganska välklädd man i en svenskregistrerad Volvo kör ut den som ska sitta nästa pass.
  Slavägaren med familj lär bo i ett nyproducerat centralt område där få svenskar har möjlighet att betala hyran.

 2. Hur länge hade funnits här? Har det tagit 20 år för politikerna att vakna?

  Om det är som nu att naivitet och dumhet är det normala då behöver normalläget skärpas upp en hel del. Folk måste bytas ut. Det är inte möjligt att förvänta sig bättre av de som sitter där. De ger sitt yttersta och tyvärr är den nivån alltför låg för att kunna vara till nytta för resten av befolkningen.

  Inför körkort för politiker och kvotera in kompetens på nån nivå?

 3. Mycket vatten i Mölndalsån sedan jag för ett par år sedan en iskall decemberdag såg en välklädd man närma sig tiggaren utanför porten till köptemplet. Han flashade sin Rolex mot den unga tiggerskan och gick med raska steg mot sin silvergrå Mercedes av senaste modell.
  Tyvärr har min uppfattningsförmåga ifrågasatts och visst är det synd om tiggarna och dom måste man hjälpa, etc, etc.
  Man kan stilla be om att litet tankeförmåga har återvänt till dem som har företräde till åsiktsmonopolet, läs pressen. För varje hej-hej jag tvingas lyssna till blir jag kränkt och rätt f-d men inser att jag tillhör den sorten av människor som inte har rätt att känna sig kränkta.
  Dessutom ska jag för din skull lära mig att svischa pengar❤.

 4. Det finns dessvärre några detaljer som adderar fler växlar till det tragikomiska i detta uppvaknande. Till att börja med, så hade tiggarna runt 2015 s.k ”utsättning”, dvs de ankom och fick uppenbara instruktioner samt rekvisita precis varje morgon, på Kungsbron, just precis utanför samma schibsted-hus som förnekade att så skedde.
  Därtill är det så att, som det brukar heta, ”en kompis” arbetade på ett bemanningsföretag i Stockholms innerstad. Det var i stort sett den enda plats där tiggarna aldrig någonsin satte sina foppatoffelbeklädda fötter. Man skulle kunna förledas att tro att en fattig människa som är nödd och tvungen att tigga ihop sin försörjning till sig och sina oftast sjuka barn, skulle kunna ha ett åtminstone marginellt intresse av att få ett jobb, men icke då. Noll. Nada. Zero. Zilch…

 5. Som alltid så j-a bra skrivet.

  Frågan är när tiggerikramarna ska vakna?

  De som skänker pengar till tiggeriet vill ha bekräftelse på att de själva är goda och att de är en del av den ”humanitära stormakten Sverige”.
  Att böja sig över tiggaren, få ett leende och handkontakt till tack är optimalt för dessa, får de sedan ge tiggaren en klapp på kinden och säga något så är godhetslyckan fullständig.

  Här kommer min spaning:
  Ofta är tiggaren inte på plats men byltet och muggen står där, jag har aldrig sett någon lägga en slant i muggen vid dessa tillfällen.
  Jag påstår att det beror på att givaren då inte har någon att visa sig god inför och inte får tacksamhet (fejkad) i retur.
  (Tror att stöldrisken är minimal)

   1. Dessa pengar låter tiggaren ligga kvar, tror jag, för att visa att det är ok.
    Ingen stjäl så ”hej-hej snälla lägg lite du med”.

 6. Det kan inte vara så att tiggeriet har ändrat struktur över de senare åren? Att (fler) svinpälsar såg chansen att leva fett på rena tiggare. Så många nu att de är lättare att hitta.

  Lite off topic:
  I min stad har nu de sista flyttats bort från där de fått hålla till något år. Det är alltså någon organisation plus kyrkan som har organiserat den tidigare platsen, tält upp sopkärl, bajamajor osv. de ska ha organiserat lite utbildning för barnen, tiggt ihop pengar/kläder och sådant som krävs för att driva skänkta husvagnar. Jag tar för givet att man även upplyst om hygien och skräp och sånt.

  Nu tinar gräsplätten fram och jag häpnar. Flockar med skator, fiskmåsar och kråkor flyger runt och letar. Det ska bli intressant att se vilka det är som kommer att gå runt och städa detta. Om man avkräver tidigare boenden att åka tillbaka och städa eller om det blir frivilliga som gör det.

 7. Lindberg borde be sina läsare om ursäkt för mycket av det han skrivit, själv ser jag honom som något slags komiker.

 8. Tiggare reser hem efter att ha blivit avslöjade i NRK-dokumentär
  http://www.aftenbladet.no/lokalt/Hjelpeorganiasjon–Tiggere-reiser-hjem-til-Romania-etter-NRK-dokumentar-542338b.html
  Enligt hjälporganisationen ”Robin Hood Huset” ska många zigenare nu ha köpt flygbiljett tillbaka till Rumänien efter att ha blivit avslöjade som bedragare i NRK-dokumentären Lykkelandet. Flera tiggare har sagt att de inte längre tycker att det är tryggt att vara i Bergen i Norge efter att dokumentären visades, säger ledaren Marcos Amano.

  — Idag har minst elva personer köpt flygbiljetter hem till Rumänien med praktisk hjälp från personalen på Robin Hood-huset. De säger att det är otryggt och obehagligt att vara i Bergen nu.

  NRK-dokumentären Lykkelandet som under förra tisdagen visades på Brennpunkt ska ha öppnat upp ögonen på en stor skara norrmän runtom i hela landet.

  I DOKUMENTÄREN VISAS HUR TIGGARNA BEVISLIGEN UTNYTTJAR NORRMÄNNENS GODHET OCH SAMTIDIGT SKRATTAR ÅT DET.

  Dokumentären visar även hur de sysslar med organiserad kriminell verksamhet i Norge och därmed håvar in milljoner.

  Dokumentären kan du se här:
  https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/mddp11000617/18-04-2017

 9. För två år sedan var det populärt i svensk MSM t.ex. i:
  https://www.svd.se/studie-slar-hal-pa-myter-om-tiggare

  att hänvisa till en norsk rapport, som påstods bevisa/bekräfta att det inte fanns någon organiserad brottslighet bakom de hitresta zig…. f’låt vallfärdande transsylvanska tiggarmunkarna i Skandinaviens huvudstäder (inklusive i Stockholm).

  ”Overall, we are confident in concluding that the majority of beggars and street workers travel of their own free will and with at least a rough knowledge of what awaits them, and that most of them are in control of their own activities and their own incomes within the culturally-established expectations defined in family roles. For most, income from begging and street work is shared only within the immediate family and household. ”
  http://www.fafo.no/images/pub/2015/954-innmat-trykk.pdf , sidan 146.

  Min uppfattning om MSM:s beskrivning av tiggeriet i Sverige, är att svensk MSM sprider, sin vana trogen gällande invandringsrelaterad brottslighet, programenlig desinformation. Kardinalsyftet med denna desinformation, är som vanligt, och som uppenbarligen är sprunget ur en analytisk kortslutningsprocess bland mediestrateger inom svensk MSM, att inte ge högerextrema krafter vatten på sin kvarn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *