RASIST. FASCIST. NAZIST

”Hur känner man igen en fascist? En nazist? En rasist? Känner de igen sig själva?” Så börjar dagens Lars Lindström-alster i Expressen. Slutstycket av samma text börjar med meningen ”Många vet inte om att de är fascister eller rasister, men de kommer att upptäcka det.”

Det började med rasist. Man behövde inte ens tycka att det egna folkslaget var överlägset alla andra för att kallas för det. Det räckte med att man hade mage att lyfta fram ett och annat frågetecken om migrations- och integrationspolitiken vett och sans för att vara rasist i väldigt mångas ögon. Det räckte med att antyda att det fanns organiserat tiggeri så blev man rasist. Rasistbegreppet blev sålunda snabbt urvattnat. Stämpeltrycket bleknade snabbt.

Det fortsatte med fascist. De som tidigare var rasister blev med tiden fascister. Man behövde inte tycka att Östersjön skulle bli Sveriges ”Mare Nostrum” för att vara fascist. Det räckte med att man uttryckte sympatier med Sverigedemokraterna eller hade landat i någon migrationsskeptisk tes. Det räckte med att man tyckte att assimilation skulle ersätta en misslyckad integration så var man fascist. Efter hand blev även fascistbegreppet såpass överanvänt att det slutade fungera.

Det slutade med nazist, kanske. De som tidigare var rasister och fascister utvecklades till nazister. För att vara nazist behövde man inte vara antisemit, stå upp för en slutgiltig lösning på migrationskrisen eller anse att svenskarna behövde mer oändliga skogar och fält – livsrum. Det räckte med kopplingar till det ur nazismen sprungna partiet Sverigedemokraterna för att vara nazist. När nazistbegreppet mjölkats ur av de som tänker och tycker i media, i politiken – vad tar de då för steg? Byter de från ideologiska och politiska invektiv till annat? Lågpannor? Pedofiler? Satans mördare?

Du som läser den här texten kan alltså – enligt Lars Lindström på Expressen – vara rasist, fascist eller nazist utan att veta om det. Du kan vara det. Jag är det förmodligen. Jag har nästan alla symptom på utvecklad rasism, tendenser till fascism och spår av nazism. Jag är dessutom sannolikt bortom räddning. Det finns inget botemedel som fungerar på mig. Det har helt enkelt gått för långt. Men du kanske kan räddas från dig själv, dina brunsvarta åsikter och överlägsna tänkande.

” – Många vet inte om att de är fascister eller rasister, men de kommer att upptäcka det. De kommer att springa med, utan logiska förklaringar, i en massa som kan synas omöjlig att stoppa. Och som alltid kommer eftervärldens dom att bli hård.” – Lars Lindströms slutkläm i Expressen 14/11.

Tycker du att Fredrik Reinfeldts ”Öppna era hjärtan”-tal var helt feltänkt? Tänk om. Det var precis det som behövde sägas. Tycker du att det är befriande att höra Miljöpartiet kalla den egna politiken för skit och se gröna statsråd som nästan gråter över effekterna av sin naivitet? Gör bot och bättring! Miljöpartiet är inte bara goda. De är godast. Tycker du att statsministerns mentor och ledstjärna om fascism – Henrik Arnstad – gör ett hysteriskt, galet och vansinnigt intryck när han dyker upp med sina förklaringsmodeller i media? Tänk igen, igen och så många gånger du behöver för att förstå att du kanske är en fascist trots allt.

Eller så fortsätter du vara som du är och har blivit. Kanske stärks du till och med i ditt tänkande av att en journalist går ut med att du, dina vänner och din familj kan vara fascister och nazister utan att veta om det. Man kan idiotförklara läsarna betydligt smidigare och mer stilfullt, om man anstränger sig. Lars Lindström försökte inte ens…

28 svar på “RASIST. FASCIST. NAZIST”

  1. Nej från ”de goda” tror jag inte att vi kommer att få detta epitet. Islam är ju de godas lära. Det är ju t o m hets mot folkgrupp om man kritiserar denna totalitära religion.
   Vi lever i spännande tider och efter Trumps valseger kommer nu mycket att förändras.

 1. Tja kulturskribenter är till 90 procent vänster, och vänsterns gullande med kommunismen under 60,70 och 80 talet, kommer jag aldrig att glömma. Till och med nu finns en förlåtande inställning till historien, och att kommunismen fortfarande skördar offer.

 2. Om det nu är så att alla vi som inte tycker som de agendasättande proffstyckarna är nazister Då kanske vi slutar berätta om nazisternas brott mot mänskligheten. Det är inte så att jag på något sätt vill förringa dessa hemskheter. Pogromer, utrotningsläger, förföljelse av oliktänkande, för att nämna några hemskheter. De kan aldrig förringas och de får inte glömmas. Men om vanligt folk i Sverige kallas för nazister, enbart för att de har andra åsikter än eliten. Då är inte steget långt till att folk börjar förringa brotten mot mänskligheten. Ty om vanliga skötsamma snälla människor, våra nära och kära, våra grannar och många andra, beskylls för att vara nazister, hur skall vi då kunna fördöma nazimens brott. Om vår grundlagsskyddade åsiktsfrihet skall ha något värde måste proffstyckarna sluta sätta otäcka etiketter på de som har andra åsikter än eliten. Detsamma gäller för värdegrunder som jag ser som ett sätt att kringgå våra grundlagar för att ta ett stort steg mot en diktatur som styrs av tyckareliten.

  1. Exakt så. Lars Lindström ät antingen en komplett idiot som inte förstår att han och tabloidpublikationen till arbetsgivare exploaterar offren för de verkliga nazisterna. Eller så är han cynisk nog att göra det helt medvetet.

  2. Numera har ”högerextrem” kommit att uppfattas som ett kodord för någon som har samma åsikt som de flesta andra. Jämför gärna med sagan om pojken som ropade ”varg”. Till slut trodde ingen på honom, och då kom vargen och åt upp honom.

   1. Utan vänstern och deras galenskap hade den nordiska motståndsrörelsen inte ens existerat.

    Varför tror ni högerextremister kallas reaktionära?

    Kasta en golfboll rakt in i en betongvägg och bli förvånad när det gör ont.

 3. Hej.

  Lindström verkar ha lånat sin retorik från Tomàs de Torquemada – kättare kan vara kättare utan att veta om det, och det är Inkvisitionens kärleksfulla med fasta hand som kan hjälpa dem till insikt.

  Eller muṭṭawwiʿa (alt. mutaween): den islamska polisen vars uppgift det är att se till att alla följer och underkastar sig den rätta värdegrunden – sharia. För att använda ett nutida, pågående, exempel.

  Det vet knappast Lindström, för en god journalist vet redan vad som är rätt – han behöver inte titta efter.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 4. Vad är det som har gjort oss, minst en fjärdedel av den svenska väljarkåren, till rasister, fascister och nazister? Det måste ju finnas en orsak till att vi har blivit så onda. Det hade varit mycket mer intressant om Lars Lindström skrev en krönika om hur det har kunnat gå så snett för oss arma stackare, speciellt som vi inte själva vet om det.

  1. Vokabulären börjar ta slut och man gör samma fatala misstag som Hilary Clinton i presidentvalet.
   Det blir `Fingret` till slut.

 5. Mats Knutsson i SVTs agenda är en populist. Mats kanske inte själv håller med om detta, men det är min åsikt. Igår hörde jag Mats gång på gång kalla Trump och andra politiker för populister samt att deras valframgångar var ett utslag av populism. Detta i ett medium som skall vara oberoende och åsiktsneutralt. Vad är då en populist och vad är populism? Jag uppfattade det som om Mats ville idiotförklara alla som inte röstar eller tycker som västvärldens vänsterliberala tyckarelit, som en mindre vetande av våra samhällen. Själv tror jag att våra agendasättande eliter inte förstår hur vanliga människor uppfattar vardagen. Vi är inte alla bortskämda curlade välmående storstadsbor som kan välja och vraka bland jobb, som har tillgång till skattefinansierade kulturinstitutioner och som inte förstår vad som sker när industrier på vischan lägger ner. Det är kanske rent av så att många upplever en verklighet precis så om de politiker som Mats kallar för populister beskriver vardagen. De kanske upplever problem som dessa politiker formulera. I detta sammanhang har knappast sexism eller järnrör på stan någon betydelse, mat på bordet och en trygg vardag är mycket viktigare.
  Men låt mig återkomma till Mats och hans uttalande om populism. Hur skall vi, vanligt folk, kunna ha något förtroende för SVT och Agenda när vi förringas av redaktörerna? Är inte Mats en populist som fångats i tyckarelitens garn?

  1. Knutsson sitter och säger direkt efter SD’s presskonferens i veckan att detta har lite betydelses, M politikern är okänd och det kommer inte att bli en fjäder i hatten för Åkesson.
   Ett antal timmar senare på kvällen var det precis tvärtom.
   Är inte det populism? Eller är det bara en kappvändare?

 6. Jag gillade meningen: För att vara nazist behövde man inte vara antisemit i det nya Sverige är det så fantastiskt att man kan vara för staten Israel och för att judar ska kunna röra sig fritt på gatorna i våra städer, man kan t.o.m vara av judiskt ursprung och ändå vara nazist. Slå det!

 7. När det kommer till kritan är vi alla rasister (även Lindström, Virtanen, Schyman, Schyffert m.fl.).

  Är du rasist? Gör mitt enkla rasisttest och få svaret inom bara en minut! Testet är så enkelt att alla kan göra det:

  Om du ska resa bort ett år och behöver hyra ut din din grymt fräscha bostadsrätt/villa, skulle du då utan knot hyra ut den till en romsk/syrisk/marockansk familj om myndigheterna står för hyran?

  Svarar du ja direkt bör du nog ta dig en funderare på om du verkligen svarat helt sanningsenligt.
  Svarar du nej eller tvekar det minsta i svaret är du en fullblodsrasist.

 8. Den som inte är Miljöpartist när han är ung har inget kronärtshjärta. Men den som inte är Nazist när han är gammal har en ärthjärna. (Hitler var ju vegetarian…)

 9. Botemedlet mot ”rasism” ”fascism” osv är en normalisering av samhället.
  En återgång till de normer som gällde då man kunde lämna ytterdörren olåst!
  Detta skulle automatiskt förpassa Lindström Lindberg Virtanen m fl åter till extremisterna!

  1. En återgång till den DEMOGRAFI som gällde då man kunde lämna ytterdörren olåst, menar herrn nog.

   Genpool + miljö + tid = kultur.

   Du kan inte återskapa ett samhälle och dess normer utan de genetiska förutsättningar som gav upphov till dem.

 10. http://www.expressen.se/kvallsposten/flicka-attackerades-vid-skola–syddes-med-33-stygn/

  Är hon rasist? Om hon var det, förtjänade hon våldet? Enligt de vänsterextrema dårarna så är det ju så. Om du är nazist så kanske AFA slår ihjäl dig, men det är okej, för det är eftervärldens armé, när vi avvecklat försvaret. Om man tittar på Sagan om Ringen så kan man föreställa sig att Orcherna är AFA, Aragorn och CO folket och Rohans ryttare OTAKT:s läsare som räddar dem i sista stund. Glöm inte att Stefan Lövfén anlitar EXPO som startades av Robert Aschberg som samarbetar med flera människor som är dömda för misshandel om och om igen. Fin statsminister, som tar rättelse av EXPO, en vänsterextrem rörelse där våldet är centralt.

  Om du är bitter på Jimmie, slå ut ett par tänder och säg dig sen vara demokratins (icke våldets system) beskyddare. Oroa dig inte för polisen, de stöttar dig. Men de vägrar hjälpa om du skulle råka vara på fel sida barrikaderna i sthlm.

  …..

 11. Fascister känns igen på att de kallar sig ”antifascister ” och vrålar ut sitt hat mot alla oliktänkande. De är också ofta svartklädda, precis som Lindström skriver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *