PROFFSET

Det var en gång en statsminister som pratade mycket om det här med att ta ansvar. Själv ville statsministern inte ta speciellt mycket ansvar när det kom till jobbiga frågor – som gränskontroller. Statsministern tyckte att det var att ta ansvar att arrangera ett massmöte om migrationen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Statsministern fokuserade på sitt event Sverige tillsammans. Sådant var statsministern och hans folk proffs på, och det var proffsen som skulle säga till om eller när det behövdes tillfälliga gränskontroller vid landets gränser. Det största proffset på gränskontroller var landets rikspolischef.

” – Det beslutet kan myndigheten ta om de uppfattar att vi inte kan upprätthålla lag och ordning i vårt land. Jag tror att det är bättre att myndigheten – proffsen – som har den bästa överblicken får ta ett sådant initiativ och inte enskilda partiledare.” – statsminister Löfven till media i oktober 2015.

Proffset Dan Eliasson, chef över alla andra proffs i polisen, vägrade dock att lyssna på de riktiga proffsen. Vad fotfolket, gränspolisen ute i verkligheten, tyckte och tänkte brydde sig inte proffset om där han satt bakom sitt skrivbord i overkligheten. Eliassons åsikt om behovet av gränskontroller eller inte gränskontroller blev den åsikten som gällde. Myndigheten – proffsen – som Löfven hade hänvisat till var de facto myndighetschefen – det självutnämnda proffset till rikspolischef.

Eliasson struntade i att alla regionala gränspolissektioner skrek efter gränskontroller. Eliasson trollade fram olika skäl och anledningar till varför han inte behövde bry sig om vad de riktiga proffsen tyckte och tänkte. I ljuset av Eliassons bakgrund som empatisk generaldirektör på Migrationsverket och illamående, kräksjuk SD-kritiker kan det kanske finnas skäl att tro att skälen för hans ståndpunkt handlar mer om personliga åsikter än rationella skäl.

Vilka skäl det nu än må vara att landets rikspolischef aktivt bidrog till att förvärra ett kaotiskt tillstånd vid landets gränser så bevisar Eliassons handlande att han inte är mogen rollen som rikspolischef. Om det fanns hundra skäl att ge Eliasson foten häromdagen så finns det etthundraen skäl nu. Men Eliassons hantering av gränskontrollerna kladdar ner mannen som utsåg Eliasson till rikspolischef, på Stefan Löfven.

Med vanföreställningen som ledstjärna utsåg regeringen Eliasson till landets högsta chef över landets alla poliser. Löfven hänvisade till Eliassons polis som proffsen som skulle ta det ansvar som Löfven inte orkade ta. Problemet var att proffset som Löfven hade utsett inte var något proffs. Löfvens proffs klarade inte sitt uppdrag – att tänka bort egna ställningstaganden och åsikter – för landets bästa. Löfvens proffs vägrade att lyssna på de riktiga proffsen. Ett sådant proffs till rikspolischef är inte vad Sverige behöver, här och nu…

12 svar på “PROFFSET”

 1. Hålla ryggen fri kan ”våra”politiker till fulländning.Reinfeldt hänvisade till den svenska ordningen att överlåta till migrationsverket att bestämma om invandringen,för att undvika det som sker i övriga EU där valda politiker påverkas av väljarna.Den svenska vägen åt helvetet bär.

 2. Dan Eliasson lyckas bara blända under några få år.
  Men så länge omgivningen bländas syns inte hans vansinnesdåd. Å då dessa uppdagas går han vidare om det inte skett innan.
  Kvar lämnar han en oreda för andra att reda upp.

  Hoppas, för Sveriges och de anställdas på Polisen skull att han snart hittar en ny plats i tillvaron.

  Bäst vore om vi en gång för alla gav honom slutlön…

 3. Gå gärna in på Youtube och lyssna på Alf Robertssons
  ”Det är för många som snackar….
  Illustrera väldigt väl vad som händer i svensk politik
  idag.

 4. ”… och de som lyssnade tänkte ’Varför tror jag att det behövs gränskontroller? Ser jag inte rikpolischefens kompetens? Duger jag inte till mitt ämbete? Är jag främlingsfientlig?’ Och de försökte överträffa varandra med komplimanger.
  Vilken underbar värdegrund han har! Så väl han underbygger sina argument med fakta!
  Ingen ville låta märka, att han ingenting såg; ty då hade han ju icke dugt för sitt ämbete eller ock varit mycket dum.”

 5. Jag minns att jag lyssnade på webbradio och fick höra att Dan Eliasson blivit vald till Rikspolischef, jag minns också att jag började skratta och tänkte att det inte kunde vara möjligt efter hans tidigare bravader (FK, bl.a) Nå, det blev väl ungefär så illa som jag trodde, tillsätt en riktig polis istället, det är dags nu.

 6. Vi får komma ihåg att Löfven på ”Refugees Welcome”-mötet på Medborgarplatsen i Sthlm i september 2015 hade fått upp sin floskelgenerator i overdrive, med utsagor som ”mitt Europa bygger inte murar”.

  Då kan man fråga sig, och framför måste sosseledningen fråga sig, vems Europa var det som byggde muren i Öresund (=gränskontrollen), några månader senare. För det kan inte vara Stefan Löfvens Europa, eller så är Stefan Löfven en invertebrat eller lögnare.

 7. Avkorta inte orättvist hans meritlista. Som chef för Försäkring-skassan hade han ett flertal fifflande underhuggare – se pressen – men han kom på att ifall han raderas samtliga mail som FK:s 13.000 anställda skrivit från år Noll tills då, så skull det bli nästan omöjligt att utreda allt fiffel. Sagt och gjort – ingen kan veta hur många, men det är fler än miljontals mail som försvann.
  Det måste väl bryta mot dussintals lagar och bestämmelser, inklusive ett par punkter på Sveriges Grundlag – bl.a ”undertryckande av urkund”. Den som fälls för brott mot grundlagen får ovillkorligt fängelsestraff, det är därför tidningars ansvarige utgivare ibland har fått krypa in i cellen.
  Jag hr inte sett att det pågår någon polisutredning mot honom, eller JO, eller JK osv. Han verkar lika osårbar som J. Edgar Hoover under sin tid som enväldig FBI-chef. Det ryktades om, att Hoover hade akter med hållhakar på alla politikerna.
  Vad har Eliasson samlat för intressanta videoklipp?
  Skulle nog bli en hit på Youtube.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *