PRIVATSPANAREN

Bostads- och digitaliseringsministern Peter Eriksson har blivit privatspanaren Eriksson. Eriksson är – med rätta – upprörd över de två uppeldade flyktingboendena i Åkersberga, på Älgö i Nacka samt HVB-hemmet i Hallstahammar. Peter Eriksson rasar nu i pressen, och kräver att polisen prioriterar om. I Erikssons värld är det nästan solklart att brandattackerna är att betrakta som terrordåd.

Vid de tilltänkta boendena Åkersberga och på Älgö hade ingen hunnit flytta in, medan det fanns boende den attackerade byggnaden i Hallstahammar. Det före detta miljöpartistiska språkröret kräver att polisen utreder attackerna som terrorbrott. I Erikssons värld är brandattackerna ett hot mot hela vårt samhälle. Att kalla brandattackerna för mordbrand duger inte för Eriksson, och det tänker minsann Peter Eriksson säga till kollegan och justitieministern Morgan Johansson.

Visst är det för jävligt att folk eldar upp lokaler som skall fungera som flyktingboenden eller redan fungerar som HVB-hem. I dessa tre fall är det dessutom uppenbart att bränderna har uppstått genom yttre påverkan, och inte uppstått inomhus – som tidigare har varit vanligast när det har brunnit på flyktingboenden eller HVB-hem. Eriksson få mer än gärna fördöma det som har hänt i Åkersberga, på Älgö i Nacka och i Hallstahammar. Men det skall sluta där.

När statsrådet Eriksson pekar med hela handen mot polisen och kräver att man utreder de tre brandattackerna som terrorism ägnar sig Eriksson åt en variant av ministerstyre. Eriksson blir plötsligt privatspanare. Han kallar det terrorism, och vill ha en högre prioritering hos polisen. Privatspanaren ser tydligt hur saker hänger samman.

Samtidigt har Peter Eriksson inte lyckats krysta ur sig en enda konsonant eller vokal offentligt om sprängda polisbilar, attackerade polisstationer. Där har Peter Eriksson inte skrikit ut i media om terrorism eller samhällshot. Då har han varit tyst som en mussla. När någon kastar en handgranat mot en polisstation där fullt av poliser sliter och jobbar är det i Erikssons värld uppenbart inte lika allvarligt som när någon kastar en molotovcocktail mot en tom barrack som skall bli en flyktingförläggning. Erikssons agerande säger en hel del om hur Eriksson ser på sitt samhällsbygge…

Själv sitter jag och upprörs över bränderna. Men i min skalle snurrar andra tankar än terrorism och samhällshot. Jag tänker på CMore och premiären av den senaste – och usla – Beck-rullen ’Den tunna isen’. I Beck-rullen går några korkade ungdomar till attack mot ett HVB-hem med en molotovcocktail. Beck-rullen hade premiär i lördagen den 3 februari. Natten mellan söndag och måndag brann det första gången, och sedan dess har det brunnit ytterligare två gånger.

Är det inte precis lika sannolikt att några dårar har inspirerats av händelserna i filmen som att det skulle vara ett gäng kryptofascister som har fått för sig att hota samhället med eld och ursinne? Bara en tanke…

12 svar på “PRIVATSPANAREN”

 1. Barn och tonåringar påverkas väldigt mycket av våldsfilmer och spel. De kan ju använda hur mycket tid som helst för att sitta framför datorn eller tv:n och manusförfattare är ju otroliga att hitta på vansinnigheter som en del ungar kopierar. En skrämmande utveckling. Barn tror att det är antingen svart eller vitt och har varken analysförmåga eller vuxet tänkande. Typiskt är väl manipulerande människor(män) som kan dubba ungar – eller skrämma – till sexuella handlingar. Något som ökat markant på senare år. Som förälder måste man vara vaksam och agera som förälder – inte som kompis!

 2. Nu var det inte ens en attack utifrån i Hallstahammar:
  UPPDATERING KL 11.58:
  Efter polisens tekniska undersökning har det visat sig att inget brinnande föremål kastats in genom ett källarfönster.
  Fönstret hade spruckit av värmen från branden.
  Brott går dock inte att utesluta och för att polisen ska kunna vidta nödvändiga utredningsåtgärder pågår fortsatt en förundersökning gällande mordbrand.

  https://polisen.se/Norrbotten/Aktuellt/Handelser/Vastmanland/2018-02-07-0431-Brand-Hallstahammar/

 3. Visst, för min del är det helt ok om man i fortsättningen kallar bränder mot asylboenden och HVB-hem för ”terrorbrott” – så länge som man är konsekvent och då även kallar bränder som startats inne på asylboenden och HVB-hem för ”terrorbrott”.

  För övrigt så har den genomsnittliga kötiden för en hyresrätt i stockholms län just passerat 10 år, så kanske borde bostadsministern ägna sig åt någon annan fråga än bränder på asylboenden …

  Det är väl även extremt viktigt att komma ihåg att det under de senaste 8 åren faktiskt har dött många fler människor på grund av fallolyckor i badkaret än på grund av bränder på asylboenden ? 🙁

 4. Ministern kanske skulle mötas av mer respekt om inte ministern ständigt koketterade med sin sluskighet. Det är naturligtvis det patologiska behovet hos vänstermänniskor att provocera som tar sig uttryck i sluskigheten. Ministern utstrålar sitt väljarförakt tydligt, ”ja, jag vet att jag ser ut som en slusk, det är meningen”

 5. Det sedvanliga vänsterperspektivet är väl inget att förvånas över. Enligt de rödgröna ska ju asylinvandrare alltid ses som offer. Även om det skulle vara fråga om grova brottslingar som fått avslag på sina asylansökningar och uppehåller sig illegalt i Sverige, så är de ur ett vänsterperspektiv offer, och vi förväntas tycka synd om dem.

  Följaktligen är brott riktade mot asylinvandrare, ur ett vänsterperspektiv, värre än andra brott, eftersom det anses vara extra omoraliskt att ge sig på personer som redan befinner sig i en ”utsatt” situation., och eftersom asylinvandrare, ur ett vänsterperspektiv, är mest ”utsatta” av alla. Alltså är en molotovcocktail mot ett tilltänkt asylboende, enligt Peter Eriksson och hans partivänner, värre än en handgranat mot en polisstation, en gruppvåldtäkt där offret är en etniskt svensk kvinna, eller ett brutalt åldringsrån.

 6. Innan man ropar terrorbrott bör man kolla om försäkringsbedrägeri föreligger, eller om Peter Eriksson eller någon i hans närmaste familje-, vän- eller partikrets har satsat pengar i dessa flyktingboenden, och således är part i målet av girighetsskäl.

  Sedan är det allmänt känt att Sverige, enligt den uppdaterade Sverigebilden, har väldigt många skolbränder utförda av utåtagerande ligister:

  ”Fler skolor brinner i Sverige än i krigets Afghanistan, sa nyligen Afghanistankännaren Anders Fänge i ett nyhetsinslag i teve.”
  http://www.storyland.se/mainSite/pdf/AKALLA_2.pdf

 7. Hej.

  Westerholm nämner dig och refererar din FB-sida om vården, samt går igen statens propagandakanalers omsvängning idag.

  Där du (och andra bloggare) leder, följer propaganda-medias amöbor.

  Vart ämnar du leda dem härnäst?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Jag vet faktiskt inte Rikard… Men jag fick den passande titeln apokalypsmånglare av en underbar person igår. Den trivs jag med.

 8. Ryssarna brände jorden och byar för att de inte skulle falla i tyskarnas händer. Kanske ”brända jordens taktik” är den sista desperata handling vissa svenskar tar till innan nationen är för alltid utplånad….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *