POLITISK SCHIZOFRENI

En efter en efter en överger de mäster Reinfeldt och hans lära. Med ett fungerande närminne känns alla moderata avböner som ett bevis på en utbredd variant av politisk schizofreni. Reinfeldts gamla gruppledare Anna tycker inte längre som hon gjorde då. Reinfeldts gamla statssekreterare Mikael vill inte längre kännas vid sina tidigare åsikter. Och nu får Reinfeldt höra sin gamla finansminister Anders, som också gör avbön…

Den förödande valförlusten 2002 lade grunden för Fredrik Reinfeldts tid som partiordförande, för de nya moderaterna. Ett reportage med besök i olika valstugor gav vid handen att det där och då fanns en hel del moderata politiker som passade in bättre i dagens moderater än dåtidens moderater och definitivt moderaterna under Reinfeldt. Det som uttrycktes där och då av moderata valarbetare i Karlskrona och Kristianstad plus andra platser funkade absolut inte vid den tiden, och för de åsikter som ventilerades hade de sannolikt skendränkts på Schönfeldts gränd under Reinfeldt. Nu skulle samma åsikter fungera, måhända med några smärre omformuleringar och ett mer polerat språk. Valstugereportaget 2002 skulle vid valet 2018 knappast vara något kontroversiellt alls. Det vi ser är klassiska symptom på politisk schizofreni, som Janne Josefsson kallade det för fjorton år och några månader sedan.

För fjorton år sedan blev det ett himla liv kring de där uttalandena. Då låg Sverigedemokraternas inträde i Riksdagshuset fortfarande en mandatperiod bort, och Reinfeldt hade inte visat några synliga tecken på att förlora både omdöme och vett titt som tätt. Sedan kom Sverigedemokraterna, som ett resultat av att det som behövdes diskuteras och debatteras inte fick sina debatter eller diskussioner. Ordet ”Volymer” var lika mycket tabu då som ”Hora” är nu. Idag, när allting är försent, kan de börja käbbla om invandringens kostnader, om flyktingvågens konsekvenser på välfärdsstaten, om vad man kunde ha gjort annorlunda då.

Kvar finns Reinfeldt, i det närmaste ensam och övergiven av alla som stöttade honom i vått och torrt när han stod upp för det han fortfarande står upp för. Reinfeldt kommer inte göra avbön. Aldrig. Reinfeldt kommer aldrig att säga förlåt eller ursäkta. Han kommer aldrig erkänna att allt var feltänkt och dömt att misslyckas, att Miljöpartiet var och är extrema – och helt fel umgänge för någon som malde på om att ta ansvar…

Dagens debattklimat är helt annorlunda än för fjorton år sedan, friskare och sjukare på en och samma gång. Rasiststämpeln används fortfarande, men inte lika maniskt som då och inte av lika många. Tillfällena då man kan diskutera jobbiga frågor om migrationen, integrationen och påfrestningarna på samhället i spåren av just det utan att bli hyschad är mer frekventa nu än då. Samtidigt finns det folk som lever kvar i krypgrunden och hellre kallar folk för fula saker än att lyssna på deras åsikter och argument. Det finns fortfarande folk som inte nöjer sig med mindre än att idiotförklara de som tycker ”fel”.

Valstugereportaget 2002 förstärkte den politiska schizofrenin. Fredrik Reinfeldt använde den politiska schizofrenin som ett medel för att demonisera sin nya politiska huvudmotståndare. Det funkade sisådär. Det är de effekterna Reinfeldts tidigare lärjungar har att hantera idag, och allt började med Janne Josefsson och ett gäng moderater som var 14 år före sin tid…

11 svar på “POLITISK SCHIZOFRENI”

 1. På samma sätt som de som bara hjälpte till på den byråkratiska nivån under judeutrotningen, till exempel Albert Speer, fick långa fängelsestraff borde väl samma sak gälla de som lockat tusentals att dö i Medelhavet.

  De kan omöjligen varit omedvetna om konsekvenserna av den förda politiken.

 2. Hej.

  Finns det någon som vet hur Reinfeldt använde Valstugereportaget internt, eller tänker de som vet tiga still ’för partiets bästa’?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Att kalla någon för hora är definitivt inte tabu på svenska skolgårdar.

  Och jag kallar mer än gärna Reinfeldt för idiot.

 4. Vi skall vara mycket försiktiga med konvertiter.

  Kunde de inte tänka klart då, så vad finns det för skäl att tro de kan tänka klart idag?

  Deras karaktärsbrist är uppenbar. Reinfeldt tog M in i Rosenbad och tacksamheten för detta var av den graden att proselyterna tillät precis vad som helst från den grandiose Reinfeldts sida, de lät honom hållas för makten smakade så gott.

  AKB, Sandström och Borg kan allesammans fara åt h-e, de är äckliga och motbjudande och har sannolikt utsatt Sverige för något som är irreversibelt.

  Sverige som vi kände det kanske är förstört.

  1. När djävulen blir gammal blir han religiös heter det som bekant. Kanske ska vi helt skita i vad folk säger innan de fyllt 40. Då kan vi ignorera var enda invandringsfanatiker.

   Varför ge dem rösträtt?

   Men: Anders Borg har sedan länge legat på listan över landsförrädare, han visste precis vad han och hans vänner gjorde, dom följde bara order, syltryggar som dom är…
   En vacker dag kommer dom alla att hänga i lyktstolparna.

   Landsförrädaren Borg och Fredrik R. visste precis vad de gjorde. Tragiken och den verkliga rasismen är aningslösheten i det hela. Man utsätter oss för brottslighet och utgifter, men bäddar för en ny fascism där ingen är säker! Det är Anders Borgs ekonomiska politik, som gick ut på slöseri med andra medborgares pengar som är orsaken till den svenska fascismen som vinner terräng och ger oss inget annat alternativ än att rösta på SD.

 5. De under Reinfeldt Nya Moderaterna är nu tydligen de Yrvakna Moderaterna…

  Deras omvändelse under galgen ger jag inte mycket för, att nu säga att de inte visste eller förstod imponerar inte på mig. Det betyder ju att de redan då var inkompetenta och aningslösa. Sådana kan vi inte lite på.

  Att vanliga lite halvengagerade väljare byter åsikt är en sak och helt i sin ordning men sitter man i partiledning och regering borde man vara kapabel till lite bättre konsekvensanalys innan man tar för Sverige oåterkalleliga beslut.

  Att de vågar komma ut nu bekräftar min uppfattning om Reinfeldt som en psykopat och despot som ingen vågade ifrågasätta.

  Detta tar emot att skriva men även om Reinfeldt har och hade fel i sak så framstår han i jämförelse med de ångerfulla som principfast och rakryggad.

 6. ”Ni har fel!” ”Ni måste ändra er.” ”Inse att det ni gjort är fel.”

  Politikerna : ”Ja, vi har nu insett att vi hade fel, och vill ändra på politiken.”

  ”Ni är ju schizofrena.” ”Ni ska inte tro att ni kan ändra er!” ”Fy för falska människor som säger en sak först och en sak sedan.”

  1. Nja, saken är något mer komplicerad.

   För att uppfattas som ’äkta’ konvertit så bör man kunna beskriva vad som gick snett med tankeförmågan vid den aktuella tidpunkten eller just i detta fall vad som ledde till att verklighetsuppfattningen i hela 10 år var så begränsad. De som benämns oanständiga och odemokratiska lågpannade as observerade och rapporterade omständigheter som för oss flesta var tämligen uppenbara men detta nonchalerades av de anständiga och demokratiska AKB, Sandström och Borg.

   År efter år.

   Det rör sig inte om en felaktig bedömning i hastigt mod, utan detta var ett ihållande tillstånd som heller aldrig kunde vara föremål för diskussion utan att luften ven av tillmälen från de anständiga och demokratiska.

   Jag vill gärna se en förklaring till hur de tänkte och värderade den information som fanns tillgänglig under dessa 10 år.

   1. Massinvandringen var aldrig ”feltänkt” från Reinfeldt, det är ett medvetet verktyg för brutal systemförändring.
    Globalisterna har lyckats ganska väl med att triangulera vänsterns aktivister till nyttiga idioter i kampen att ta makten från vanligt folk.

 7. Sanningen segrar alltid till slut och många får det bekräftat när verkligheten kommer på besök i sitt egna bostadsområde och knackar på den egna dörren.

  De hycklande politikerna och fd hat journalister får gärna gå ut och göra sina avböner men de bekräftar bara det som så många påtalat i så många år. Det är såå många som blivit stigmatiserade, arbetslösa och hatade pga av dessa fega, ynkliga och ljugande människor. T.om självmord har rapporterats från uppgivna människor som dessa hycklare har brännmärkt.

  Oavsett så skall ingen av dessa ynkryggar ens vara i närheten av något som helst politiskt inflytande och någon gång i framtiden hoppas jag att de också kommer att straffas riktigt hårt för sitt oansvariga agerande.

  Valet 2018 har aldrig varit enklare.

 8. Det tråkiga med alla dessa som nu gör avbön är att de själva aldrig kommer drabbas av eländet de pådyvlat svenska folket. De sitter tryggt i vita reservat med gedigna inkomstförsäkringar. Straffet borde vara evig förvisning till en sliten, skadedjursdrabbad lägenhet i valfri spännande förort med inkomst enligt existensminimum.
  https://www.flashback.org/t2789813p16

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *