POLITISK CIRKUS

Annie Lööf vill inte ha någon politisk cirkus, och låter gärna Löfven styra vidare så länge han kan och försöker. Liberalerna säger att det är oansvarigt att avsätta Löfven, och har ingenting emot att de rödgröna fortsätter regera landet så länge det går. Någon som får ihop den där ekvationen? Som om det inte är en ständigt pågående cirkusföreställning att se regeringen i farten. Som om det inte är oansvarigt att låta regeringen bo kvar på Rosenbad…

Anna Kinberg Batra och de alltid nyare moderaterna blev ännu nyare idag. Moderaternas karusellpolitik fortsätter, där man inte finns på samma plats mer än i några nanosekunder. Där man stod igår finns man inte idag. Det man sade häromveckan gäller inte här och nu. Moderaternas rörelse är en rörelse av populism mer än av pragmatism. Man visste att Annie skulle vägra, och man anade att Liberalerna skulle göra samma sak. Det var ofarligt att slänga upp kortet gemensam alliansbudget när Alliansens sammanhållning utåt är som ett plockepinn-spel i orkanbyar.

Hade Kinberg Batra menat allvar hade hon förankrat utspelet med sina så kallade alliansvänner. Det är det normala innan man slänger ut något i media för att verka handlingskraftig. Hade Kinberg Batra haft en tanke på att avsätta Löfven på riktigt och inte på låtsas hade hon sett till att Alliansen dansade i takt. Nu är man i otakt så det skriker om det, och jag tror att man är det för att alla tror att de tjänar på det. Moderaterna och Kristdemokraterna kan lajva opposition. Centern och Liberalerna kan leka syster och bror Duktig. Lagom till det riktiga valet kommer de vara sams igen för att försöka skörda det man tror att man sår idag.

Regeringen Löfven är som en cirkusföreställning med otämjda djur, förlamade artister, påtända clowner och med en cirkusorkester av tondöva. Det är ansvarslöst att låta denna samling av amatörer fortsätta spela upp sin show – där de från manegen säger att allt går bra, att allt är fint men där publiken ser något helt annat.

Kinberg Batra gör rätt, men det blir fel. Som den cyniker jag har blivit och är så tror jag att utspelet är ännu en charad.  Jag tror som sagt att Moderaterna visste att kompisarna skulle göra sitt för att sabba spänningen. Det enda Kinberg Batra kan göra för att rädda situationen är att dödförklara Alliansen från och med nu, öppet och offentligt. Klippa banden till de som vill tycker att det är ansvarsfullt att hålla Löfven under armarna. Säga att man efter nästa val får försöka hitta nya möjligheter att styra landet – utan Löfven eller Fridolin.

Tar Kinberg Batra steget fullt ut, då kanske jag börjar tro att det finns något allvar bakom detta utspel och inte ännu fler tomma ord. Jag tror det när jag ser det, eller hör det…

4 svar på “POLITISK CIRKUS”

 1. Din analys kan inte bli mer sann!

  Det var ett totalt kass skådespeleri som Sverige fick skåda idag. Resultatet kortsiktigt är oförändrat då några gick på skådespeleriet och några inte. Alltså dom som hon vill ha som väljare genomskådade dagens skådespeleri och blir därför framöver svårare att fånga!

  Jag tror att MED kommer in riksdagen med knapp marginal. SD växer till någonstans mellan 25-30%, S runt 20%, M under 20%, C strax under 10% med ett starkt stöd i Sthlm, V klarar riksdagen med god marginal och de övriga vet i fan om de klarar gränsen och gör de det så är det med minsta marginal. KD har haft sina möjligheter att positionera sig men valt att vara ett mähä parti som tyvärr har en heldel partimedlemmar som har samma linje som Antje. Så vilken regering får vi 2018? Antingen blir det en allians med stöd av SD och MED. Denna konstellation kommer braka då C och L inte vill se verkligheten. Kvar blir då M, MED, SD och kanske KD om de klarar 4%! Alltså en svag minoritets regering. Det andra alternativet är en koalition mellan S, C och L med stöd av V, också här blir det en liten svag regering som slutar i ett fullständigt kaos!

  SD kommer även i fortsättningen vara utanför gemenskapen men vara det största partiet i riksdagen. Troligen runt 50% om inget radikalt händer innan 2022!

  SD får min röst då inget annat parti är idag ett allternativ då de andras lojalitet mot Sverige och dess folk är borta. Tyvärr så vill MED arbeta för ett NATO medlemsskap.

  Hur har ett jordbrukssamhälle gått från självförsörjande till att inte längre klara några dagar eller på sin höjd veckor?

  Allt som kan montera ner vår nation, allt som tar anspråk på vår demokrati är jag emot. Ska man ha något som kallas för ett försvar så ska försvaret bara försvara sin nation och befolkning och den enda värdegrund som ett försvar ska ha är en lojalitet mot befolkningen och vår demokratiska nation och detta ska försvaras till döden skiljer oss åt!

 2. Hej.

  Schrödingers ståndpunkt, förkroppsliga av AK-B.

  För massinvandring? Mot massinvandring? Vem vet förrän hon är vald?

  För bidrag eller mot? För försvar eller mot? Vem vet; inte du, vem vet ; inte hon heller.

  ’Lobotomideraterna’ snarare.

  Hur var det med Finn Bengtsson ?- hade han rätt eller fel, borde någon journalist fråga AK-B.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. För ungefär en vecka sedan blev jag inviterad till att delta i en opinionsundersökning på internet. Undersökningen gällde vilket parti som var bäst på vad, vilket parti jag skulle rösta på om det var val idag och vem jag röstade på förra valet samt mängder av frågor som behandlade vad jag tyckte om AKB och jämförelser mellan FR och AKB.
  Med detta som input undrar jag om det kan vara så att AKBs SD-utspel kan vara resultatet av denna undersökning. Det kan kanske rent av vara så att de nyare moderaterna överväger att förnya ledarskapet. Det var kanske inte allianskamraterna som AKB talade till när hon förslog en SD-stödd alliansregering, det kan ju vara ett initiativ som syftar till att klamra sig fast vid m-styret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *