POLITISK ALZHEIMERS?

Vad är det som händer i mitt gamla parti? Den politiska koordinationsförmågan tycks vara utslagen. Det ideologiska närminnet verkar vara utraderat. Förmågan att kommunicera ut politiska budskap på ett tydligt sätt är utraderat. Moderaterna möter 2017 helt uppenbart sitt Annus Horribilis. Vad partiledaren än gör blir det fel. Vad Moderaterna än tar sig för sig så missar man helt. Hade man kunnat sätta en diagnos på dagens moderater så ligger politisk Alzheimers nära till hands.

Bläddra upp Alzheimers i Wikipedia eller någon annan webbsida, och du kan läsa om symptom och annat elände. Stress och minnesförlust? Check på det.  Man är uppenbart stressade av dagens opinionsläge. Man minns inte mycket av den politik som var Moderaternas signum under Mäster Stridshingsten Reinfeldt. I det senare fallet kan det ju vara skönt att få förtränga öppna hjärtan och en illaluktande mök. Förvirring? Check på det med. Dagens moderater tycks mer förvirrade än dagens miljöpartister i väljarnas ögon, och det är ju en bedrift. Förmågan att tala? Behöver man säga något om det. Det är väl bara att lyssna på partiledaren i valfri debatt. Check.

En frustrerande känsla av att de måste ha kontakt med alla runtomkring sig för att inte bli bortglömda? Jomenvisst. Nu funkar ju till och med SD att försöka prata med. Partiet undviker krävande situationer av rädsla för att inte klara av dem? DÖ! DÖ! Efterhand klarar man inte ens av enklare praktiska, politiska sysslor som att hålla sams utåt eller prata med gemensam röst. Allt blir för svårt. I samma sväng brukar man även drabbas av minskad sjukdomsinsikt. Där befinner sig dagens moderater, i mina måttligt kritiska ögon. Politisk Alzheimers så det gör ont i själen hos en tidigare hyfsat när anhörig.

Moderaterna går in för en kraschlandning. Allt man försöker sig på här och nu blir fel. Allt man försöker säga tolkas fel eller missförstås. Moderaterna 2017 är ett parti som faktiskt inte håller ihop. Men ibland måste man rasera allt för att kunna bygga upp något nytt. Anna Kinberg Batra är som klippt och skuren i rollen som en förvirrad entreprenör i rivningsbranschen…

6 svar på “POLITISK ALZHEIMERS?”

 1. Jag tror att Moderaterna tappat greppet när dom plötsligt insett att klassisk Moderatpolitik inte fungerar längre.
  Jag menar sänkta skatter lär ju inte ge fler Poliser eller fler huvuden i sjukvården och knappast ett nytt försvar heller.

 2. Som äldre påminns man, att man kan bli där moderaterna är; En förvirrad dement åldring på väg till sin egen begravning.

  Mental yoga, att tänka utanför boxen, gör livet värt att leva. Innan döden är DÖ död och moderaterna halvdöda samt
  Liberalerna förlamade och Kristdemokraterna gått i himlen in. Det finns hopp för de som vågar tro, att Sverigedemokraterna är frälsningen.
  Så förlåt min krista värdegrund; Fan tro det och då måste det vara sant!
  Tack Anton för att du skriver.

 3. I sandlådan:

  Lilla Anna, Ebba och Annie tyckte det var jättekul att leka med en liten kille som hette Janne. De var ett väl sammansvetsat gäng som lekte egna lekar och ville att alla andra barn i sandlådan skulle leka samma lekar som de lekte.
  Det fanns åxå två grabbar, Stefan och Gustav och Gustavs syster Åsa ,som lekte i sandlådan å det var dom som bestämde. Dom tyckte att tjejerna å Janne var löjliga å barnsliga, ibland blev det bråkigt å då tog Stefan, Gustav å Åsa hjälp av lille Jonas som var duktig på att slåss.
  En dag flyttade en ny kille in i kvarteret men han fick inte vara med i sandlådan för han var så liten.
  Den lille killen som hette Jimmie var först ledsen sedan blev han arg å sa att ”jag kommer tillbaks när jag vuxit lite å då kan ni inte hindra mig”, de andra i sandlådan skrattade och sade till honom att ” e du dum heller, vi kommer aldrig att låta dig vara här”.
  Lille Jimmie blev över vintern större å starkare och när våren kom gick han till sandlådan och precis som han sagt så kunde inte de andra barnen hindra honom. Visserligen försökte Stefan som var störst att skrämma Jimmie men det gick inte och Gustavs syster Åsa började gråta och sprang hem och kom aldrig tillbaks.
  Sedan hände det som lille Jimmie hade hoppats på, han fick Anna att börja leka med hans leksaker och även Ebba ville vara med, men då blev Annie och Janne jättearga och sa att Anna å Ebba inte skulle få komma på deras höstfest om dom inte slutade leka med Jimmie.
  I ena hörnet på sandlådan satt Stefan å tittade på å tänkte ”he he det här blir bra då kanske jag får komma på festen i stället”. Jonas å Gustav såg vad Stefan tänkte å blev jätterädda att förlora sin bäste kompis.
  Jimmie hade under tiden de andra tjafsade med varandra vuxit och blivit ännu större och när de andra kom till sandlådan nästa vår så hade han flyttat all sand till sin halva och de andra hade ingen sand att leka med, dom blev jätteledsna, utom lilla Anna som fick ett eget litet hörn att leka på.
  När Jimmie å Anna sedan blev vuxna så gifte dom
  sig i Seglora kyrka på Skansen, ett riktigt sagobröllop i traditionell Svensk stil.

 4. Sahlin skriver flera tveksamma intyg
  Riksrevisionen Alla tre Riksrevisorerna har avgått
  Transportstyrelsens GD har fått sparken
  Skatteverkets DG och ÖD helt omdömeslösa med sitt tips till Belfrage
  Polischefen saknar förtroende hos polis och politisk ’opposition’
  Fastighetsverkets GD och några chefer arresterade

  Alliaspartierna kan inte lägga fram förslag för att det kan stödjas av SD

  Någon som uppfattar att Sverige är på dekis?

 5. M är ett parti idag i fritt fall.
  AKB har redan från start visat att garderoben är på tok för stor och att ärva en plats utan att först visat att man kan axla en ledande roll kan inte sluta på annat sätt,än som en katastrof.
  AKB har en utstrålning i paritet med ett svart hål i rymden och dessutom finns inget charmigt eller naturligt självklart som bra ledare måste ha för att fånga en större publik.
  En bra företrädare och ledare måste dessutom kunna tala så att att man fångas in och känner sig delaktig med bilden som målas upp.
  Men tyvärr för AKB..
  Hennes sätt att måla upp en beskrivning faller lika platt som en femårings nivå att rita av människor..
  Det blir platta streckgubbar istället..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *