POLITIKEN OCH PATRASKET

Det cirkulerade en bild igår på nätet, en nyhetsbild från TV där statstelevisionen hade gjort Stefan Löfven till Sverigedemokrat. Stefan Löfven (SD), statsminister kunde man tydligen se på Rapport. Skall man tro på annan nyhetsrapportering – där man lyfter fram kopplingen låg utbildningsnivå med sympatier för SD – så borde det ju stämma. Landets statsminister saknar ju allt vad akademiska studier heter…

Lyfter man fram statsministerns studier för en socialdemokrat får man alltid höra att man är en överlägsen typ. Man är en idiot som ser ner på vanligt folk. Man förnedrar och man raljerar, och kan inte förstå att även andra livserfarenheter kan lägga grunden för ett fungerande intellekt. Jag har hört det till leda, men jag förstår vad de är ute efter.

Men när en forskare skriver en koppling om de väljare som röstat på Sverigedemokraterna och den låga utbildningsnivån på dessa väljare – då går vänstertyckarna igång. Överlägsna kommentarer, spydigheter och ett generellt idiotförklarande. Inte så konstigt att de röstar SD, då de är dåligt upplysta och utbildade. Så kan man sammanfatta en herrans massa inlägg som har passerat förbi på min skärm. Jag har sett det till led, och jag förstår vad de är ute efter.

Själv tänker jag tanken att Löfven kanske borde Sverigedemokrat ändå. Löfvens morfar var ju nazist, så han har ju något man kan likna med nazistiska rötter – och en låg utbildningsnivå.

Nu är det inte bara sossar, vänsterpartister och miljöpartister som tyckte att det var kul att raljera kring de outbildade Sverigedemokraterna. Det fanns även moderater och andra borgare som gjorde samma sak. Men de är ju iallafall konsekventa i sitt agerande, eftersom de inte brölar och lipar när någon nämner Löfvens utbildningsnivå.

I utanförskapet har vi sett valresultat som påminner om valresultat från diktaturer. På vissa platser har sosseriet uppåt 80% av rösterna. Platser där utbildningsnivån är extremt låg, hos väldigt många. Men de väljarna är inga idioter i sosseriets ögon, för de röstar ju rött – och därmed rätt. Idioterna i sossarnas ögon finns i skånska byhålor, på landsorten i Bergslagen och på andra platser där verkligheten kanske inte ser ut som där akademiker och den politiska adeln bor. I min värld är ingen väljare idiot. Man väljer det parti som överensstämmer med den egna verklighetsbilden.

Själv tror jag att det är rätt idiotiskt att håna och skratta åt folk som väljer ett visst parti, och motivera skratten och hånandet med att de är lågutbildat patrask. Jag tror att det blir rätt svårt att få tillbaka de väljarna igen, för många var ju en gång sossar – och då bara det vi kallade arbetarklass…

12 svar på “POLITIKEN OCH PATRASKET”

 1. Arbetarklassen har alltid varit sexigare. Doftat mer. Kavlat upp ärmarna. Sprungit fortast. Brottats bäst och använt all den våld man ansett nödvändig. Verkar vara en naturlag. Huka om du kan stava till intellektuell. NU. 🙂

 2. The Deplorables i USA ,lågutbildade i Sverige,epitet satta av de som försvarar Globalismen lika med socialism/islamism!

 3. De lågutbildade bor ofta i bostadsområden och orter där de i sin vardag i betydligt högre grad än de högutbildade upplever de negativa effekterna på invandringen. De högutbildade däremot bor i hög grad segregerade villaförorterna till de större städerna eller dess chica segregerade innerstadsstadsdelar.

  Kanske inte hela förklaringen men kanske en delförklaring.

 4. Värre är att kalla 1.300 000 miljoner människor för rasister, nazister, extremister och populister bara för att de reagerar mot den dystopiskt förda politiken. Att underkänna många av sina f d väljare och ge dem epitet med -ism på slutet förstärker dessa väljares kloka beslut.
  F ö är det idag så låga krav på akademiker, så att dölja sig bakom ”högre” utbildning för att håna sin omgivning, visar ju bara på brister och omognad.

 5. Förstår inte riktigt varför man ska ta upp utbildning överhuvudtaget. Doktor Mengele var säkert mycket högt utbildad.
  Ska vi även anta att människor med hög utbildning är bättre föräldrar, bättre på att köra bil eller roligare att ha sex med.
  Vore intressant att se utbildningsnivån på de som röstat F! eller på Miljöpartiet. Är den hög skulle jag med samma logik säga att det är ett bevis på att hög utbildning är direkt skadligt.

 6. Drygt 1,1 miljoner svenska väljare röstade på SD. Statistik över väljarbeteende visar att SD har de mest lojala väljarna.

  Är det sannolikt att SD-väljarna – som alltså redan visat sig vara mera lojala än andra partiers väljare – blir mera benägna att gå tillbaks till något av sjuklöverpartierna, när både mainstream-media (som många SD-väljare redan misstror) och representanter för de s.k. etablerade partierna utmålar dem som obildad ”white trash”? Borde man inte istället visa respekt för dessa vad alla dessa väljare tycker, och därmed släppa in SD i det politiska samtalet på samma villkor som andra partier?

  Dessa frågor borde både sjuklöverpartiernas strateger och mainstream-medias politiskt korrekta proffstyckare fundera över. Men sannolikt är de alltför instängda i sina filterbubblor för att på allvar förstå att det finns en verklighet utanför Stockholms innerstad…

 7. Såssarnas kräftgång började på sjuttiotalet, har sedan dess ökat.
  De har blivit ett hycklar parti som tror sig vara förmer än befolkningen, även de som röstad på dom. Därav korruptionen i tillsättning av tjänster, de har under 40 års tid fått in de flesta tjänstemän och kvinnor i statlig, landsting och kommun, från deras eget parti, släkt vänner och bekanta. Varför det är svårt att med allmänna val få en demokratiskt vald regering. Liksom i andra kommunistiska länder är det partiet som styr landet. Som i Kambodja, de röda khmererna, inte konstigt att Sveriges minister Birgitta Dahl kände igen sig i dom, partiet framför allt.

 8. Skrivfelet SD istället för S vid Stefan Löfven beror även det på inte alltför höga intellektuella nivån hos SVT Nyhetsgrafiken. ?

 9. Om vi verkligen ska koppla ihop låg utbildningsnivå med partisympatier enligt det rådande globalistiska, fosterlandsfientliga narrativet, så blir Carl Bildt SD-sympatisör. Hen* saknar akademisk examen. Hens främsta eftergymnasiala utbildningsmerit torde vara värnpliktens malajutbildning, efter att hen kuggades som värnpliktig officer. Hen är dock i likhet med Stefan Löfven en bilderbergzombie. (Det kommer man långt på. Se bara på hur Annie Lööf, Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt har burits fram av etablissemanget.)

  Åter till Carl Bildt och hens låga utbildningsnivå rörande demokratins fundamenta, vilket skiner igenom vid hens oreserverade stöd för tyrannen Erdogan i Turkiet:
  ”Whatever our other reservations, we must stand firmly with the democratically elected government of Turkey.”
  Carl Bildt 160715

  *) Här syftar det pejorativa HBTQ-certifierade transgenderpronominat hen på Carl.

  //gruelse, Civilingenjör Teknisk fysik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *