POLISEN – VAR GOD DRÖJ…

För två veckor sedan lyftes en nyhet i de sociala kanalerna om en våldtäkt, en hemsk händelse som polisen inte hade haft tid att titta på. En tolvårig flicka som hade våldtagits av en känd gärningsman, inne på en toalett i en stationsbyggnad på västkusten. Två månader senare har ingenting hänt, trots polisanmälan och trots att gärningsmannen var och är känd. Polisen förklarade ärligt med att man inte hinner med att utreda. Hela Facebooks gaphals Joakim Lamotte lyfte händelsen och det gjorde väldigt ont.

Medan Lamotte pratade med polisen gick den misstänkta och namngivna gärningsmannen omkring på ortens gator. Det blott tolvåriga brottsoffret får möta sin gärningsman ute i det fria. Ett underbetyg till den svenska rättvisan. Ett bevis på en svensk poliskris som rikspolischef och ansvarigt statsråd inte vill låtsas om. Det borde inte kunna vara värre…

För ett år sedan våldtogs en kvinna, i augusti 2016. Minst tio och kanske så många som tjugo gärningsmän var inblandade i en sällsynt rå, brutal våldtäkt med tortyrliknande inslag. Ett år senare har polisen knappt börjat nysta i detta illdåd. Polisen har haft mycket annat att göra, Polisen har inte haft tid. Inte förrän nu, ett år efter gruppvåldtäkten, börjar det hända något. I ett års tid har denna tropp av gruppvåldtäktsmän varit ute i det fria, fria att göra vad de vill och vad de känner för.

Polisen hinner på ett år alltså inte med att utreda en gruppvåldtäkt med tio-tjugo gärningsmän. På två månader hinner inte polisen med att titta på en våldtäkt där en tolvårig flicka är brottsoffret. Politikerna pratar om Sverigebilden, om en polisreform som måste få sätta sig. Rikspolischefen lovade en vändpunkt som ingen i eller utanför polisens verksamhet kan se skymten av.  Sverige sviker. Sverige sviker något fruktansvärt.

Ingen skall få mig att tro att det sitter poliser på landets polisstationer och lägger undan utredningar rörande våldtäkter bara för att de tycker att sådant är oviktigt, något man kan ta senare.  Allt handlar om en allt värre arbetssituation, en allt värre brottslighet – som inte existerar om man skall tro landets stå-uppare och operasångerskor. Det finns mord, mordförsök och annat som polisen måste titta på innan man tittar på våldtäkter mot tolvåringar eller en gruppvåldtäkt med tio-tjugo gärningsmän. Det är inte polisens fel att det saknas utredare, att de grova brotten blir allt vanligare.

Sverige sviker sina brottsoffer, och deras anhöriga. Sveriges politiker pratar runt problemen men gör ingenting. Sveriges poliser lever i den verklighet som ingen ansvarig orkar se, där ett tolvårigt våldtäktsoffer måste orka med att se våldtäktskillen knalla omkring i hennes hemmiljö. Det är den svenska tryggheten 2017. Vi har aldrig varit tryggare. Säg det några gånger så kanske du börjar tro på det, du också….

16 svar på “POLISEN – VAR GOD DRÖJ…”

 1. Vad är det för vits med att satsa alla resurser på skjutningar där kriminella skjuter varandra och vittnen inte vågar säga något, och strunta i de allt fler våldtäkterna mot vanliga svenska flickor och kvinnor? Har somalier, araber och afghaner någon sorts frikort i det svenska rättssamhället? Det är ju nämligen så att 100 procent av alla gruppvåldtäkter utförs av dessa grupper.

  1. Detta gäller tyvärr inte bara bland gruppvåldtäkter utan i princip bland ALLA våldtäkter (utom familjereaterade).

   Så ett recept att förändra situationen finns redan. Det gäller bara att hämta ut det på apoteket.

   Och dessutom – hur länge ska vår s k regering låta den s k rikspolischefen få hållas?

 2. Varför inte lägga utredningarna angående gängrelaterad brottslighet på hög, så länge de inblandade parterna är brottslingar? Att lägga enorma resurser på att utreda brott där varken offer eller förövare är intresserade av en lösning i domstol, verkar som slöseri med resurser.
  Koncentrera resurserna på att lösa brott där oskyldiga medborgare är offer, kvinnor utsatta för våldtäkt blir en bra början.

 3. Hej.

  Vilka personer och vilka partier har styrt Sverige hit?

  Tänker du ge dem förtroendet att fortsätta styra så som de gjort hittills?

  I dina svar på dessa frågor ligger och lösningen på polisens problem.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Ja, man har svårt att förstå sig på alla dessa ljugande politiker. Dom måste helt sakna empati för Sverige och dess befolkning.
  Någon ljusning är svårt att se också.
  Det blir till att ta ett par Alvedon, Ipren och några Treo, och hoppas på att den smärtsamma verkligheten dämpas något.

 5. Att den svenska polisen bagatelliserar våld mot kvinnor är ett tragiskt faktum.
  År 2014 avslöjades att Stockholmspolisen i tio år haft ett hemligt register där kvinnliga brottsoffer förlöjligades medan misstänkta gärningsmän beskrevs med minst sagt väldigt mycket sympati!

  Med tanke på att det år 2012 bara inregistrerades 68 offer för mord och dråp så får väl den svenska tryggheten sägas ha peakat det året.

  År 2016 inregistrerades 106 offer för dödligt våld vilket innebär att vi är tillbaka på ungefär samma siffror som i början på 1990-talet men sedan 1990 har vårt lands befolkning ökat med mer än en miljon människor.
  När vi betänker att även medellivslängden ökar stadigt så får vi nog lov att konstatera att Sverige aldrig varit så tryggt som nu med undantag av åren 2012-13 när vi faktiskt var ännu lite tryggare.

  Ståuppkomiker och operasångerskor har alltså mer rätt än fel när påstår att Sverige aldrig varit så tryggt som nu.
  Inte för att de är visare och klokare men för att de är mer pålästa!

  1. Hej, Anders, jag minns inte riktigt….vilket datum var det nu som dom införde den där lagen om att ”trygghet” endast går att mäta genom statistik om ”dödligt våld” ?

   Den tolvåriga flickan som blev våldtagen ingår inte i statistiken om ”dödligt våld” .
   De cirka tre dussin handgranater som har detonerat i Malmö under 2017 har heller inte lämnat några som helst avtryck i ”dödligt våld”-kolumnen ….

   1. Naturligtvis går det att mäta hur tryggt ett samhälle är genom att beräkna om risken för att utsättas för dödligt våld, olyckor eller sjukdomar ökar eller minskar.
    Med tanke på att risken för att utsättas för dessa olyckor i Sverige stadigt minskar samtidigt som vi svenskar lever längre och är friskare än någonsin så borde alltså tryggheten öka i samhället.

    Mig veterligen har ingen dömts för den där påstådda våldtäkten. Om du ”weasel” verkligen sitter inne med bevis för att flickan som Lamotte skriver om har blivit våldtagen så borde du kontakta polisen, snarast.

    1. Jag ser inget svar på min fråga, ”Anders” ?
     Vilket datum var det som det bestämdes att den enda relevanta variabeln för att mäta ”trygghet” är ”dödligt våld” ?
     Är du så pk-indoktrinerad att du inte ens begriper att människor som blir våldtagna kan känna sig aningen otrygga ?
     Och detta oavsett om dom är 12 eller 74 år gamla och trots att dom inte har dött. ..

     ( Och du behöver inte göra dig löjlig genom att dra in ”olyckor” och ”sjukdomar” för det är liksom inte det som diskuteras här. )

     1. Rån, misshandel, ofredande och annat smått och gott mot medborgare i landet – det skall också räknas in; då faller din naiva statistik som du refererar till.

 6. Jag går ett steg längre och påstår att åsikterna om vidrigheter som dessa våldtäkter, de har hos många en sorts skyll-dig-själv-sadism inbyggt.

  Har länge funderat över varför vi svenskar inte reagerar mer på avskyvärdheter som våldtäkter och övergrepp.
  Någonting är ju riktigt fel i det att vi inte på långa vägar tar oss ut och protesterar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *