PODDEN OCH PASCALIDOU

Utrikesdepartementet har blivit med podd. Det är en officiell podd, inte något projekt där någon journalist gräver fram sådant som kan vara jobbigt för hon som är högsta hönset på Arvfurstens. Utrikesdepartementet kör ut UD-podden med ett format som ”öppnar upp för det goda samtalet och bjuder in allmänheten att lyssna.” Det goda samtalet, ett samtal som passar den godkända värdegrunden.

För våra skattepengar skall allas vår skjutjärnsjournalist Alexandra Pascalidou intervjua diplomater och allas vår utrikesminister, Margot Wallström. Pascalidou? Den mest regeringslojala tänkaren och tyckaren som finns inom landets gränser? Pascalidou? Hon som är nästan lika känd för sitt plagierande som extrema tonläge i debatter och debatten? Nåväl, det funkar säkert i en inställsam propaganda-podd när Margot Wallströms rykte skall putsas upp…

Skulle man vara raljant skulle man kunna be den som lyssnar på Pascalidou och UD-podden att leta efter snodda frågor och plagierade passager i snacket. Det har ju blivit lite av Pascalidous signum, att låtsas att andras arbete är hennes eget. Nu handlar det om en UD-podd, en vänsterjournalisten skall prata – bland annat – migration med Margot Wallström. Det skulle kunna vara Doctor Phil som fungerande som inspiration för något sådant. Eller Belinda Olsson.

Nu är det väl inte så att UD-podden har något krav på sig att vara grävande, där programledarinnan skall ställa jobbiga frågor till Margot. Tanken lär inte vara att Alexandra Pascalidou skall gå på om den sönderfallande relationen med Mellanösterns enda demokrati, Israel, eller andra milstolpar i Margots politiska hantverk. Det här kan inte vara ett sådant projekt. Det här skall vara den svenska utrikespolitiken, den svenska diplomatin och den svenska utrikesministern som fantastisk.

För ett sådant uppdrag passar nog Alexandra Pascalidou bättre än bäst. Okritisk mot dagens styre och lojal in i märgen med ”Partiet”. Frågan är om skattepengar skall betala regeringens kostnader för att sudda ut bilden av en regering som är ett skämt på den utrikespolitiska arenan? Jag tycker det inte. Återigen går makten och media hand i hand för att upplysa och uppfostra folket…

16 svar på “PODDEN OCH PASCALIDOU”

  1. För att M är det nya arbetarpartiet, drygt halva C är smygsossar som drömmer om att bli stödparti eller rentav sitta i en koalitionsregering med de ”riktiga” sossarna, och halva FP befinner sig någonstans till vänster om Göran Greider. SD är ett rent folkhemsnostalgiskt sosseparti, men deras väljare består av ungefär lika delar missnöjda S- och M-väljare och tydliga ställningstaganden riskerar skrämma bort ena eller andra halvan av väljarna. (KD är dock ett genuint borgerligt parti, som dras med ett antal religiöst motiverade ”goda” människor, snarare än socialister. De är å andra sidan så o-sossiga att de sannolikt åker ur riksdagen i nästa val.)

   Någon ”borgerlighet” existerar helt enkelt inte i Sverige. Tyvärr.

 1. Pascalidou – arrogant, gapig, hysterisk, självgod, offerkofta, hycklare. Hon har just de egenskaper jag allra mest ogillar hos en människa. Den podden kan dom således stoppa upp nånstans där solen aldrig lyser. Dessutom känns det jäkligt surt att man som skattebetalare ofrivilligt tvingas finansiera dyngan.

  1. Tjeckien, Estland, Polen, Slovakien, Ungern.
   Lite ironiskt de länderna som på 90-talet betraktades som underutvecklade…
   :/

   1. Om 10 år har dom gått om oss ekonomiskt och välfärdsmässigt. När det kommer braka lös ordentligt i Sverige så lär många få söka sig dit ironiskt nog.

 2. Härligt. Hoppas att lite av Pacalidos ”stjärnglans” kletar av sig på UD. De måste ha mycket dynga i bagaget när de gjorde ett så skidtödigt val av ”Kejsarens ny kläder”-garant.

  Det är även uppenbart att UD och många andra myndigheter önskar ett splittrat Sverige, inte en enad nation som möter kommande svårigheter. De verkar helt ha glömt bort att även förhatliga borgare, och tom SD-are, betalar deras löner.

 3. Hej.

  ”Kvinnor kan!”
  ”Kvinnor och män är jämlikar”
  ”Varannan damernas!”

  med mera, och flera infantila slagord och valspråk.

  Varför måste kvinnorna då uppvisa männens sämsta sidor i sin iver att vara lika?

  Pascalidou står ju inte Aftonbluddrets Lindberg eller Helin efter i sin roll som taltratt för regimen.

  Tänk, om det varit Alice Theodorescu som fått erbjudandet…
  …vilket liv det blivit när hon tackat nej (tror jag) med hänvisning till etisk konflikt som journalist och ledarskribent.

  Inga sådana samvetskval för yrkesegoisten Pascalidou, fast det blir spännande att se om hon lyckas fejka grekisk brytning konsekvent, eller glömmer sig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Ikväll på Rapport såg jag Wallström stå och säga att Sverige gärna hjälper till att medla mellan USA & Nordkorea. Precis vad den konflikten behöver, what could possibly go wrong!?

  1. Lyckligvis brukar Sverige, med sitt numera skamfilade rykte, numera ratas som medlar till förmån för tex Norge eller Finland.

   Sverige har en relativt stor ekonomisk fordran (obetalda exportskulder) på Nordkorea, och jag tror faktiskt att Nordkorea skulle rata Sverige som medlare. Men visst vore det spännande om Maggan ”styrde upp” det [börjar gräva bombskydd].

 5. För några år sedan när det framkom att kunde köpa njure i Iran, satt hon i ringp1; hon höll med inringaren och sa at DET ÄR OLAGLIGT, STOPPA, DET ÄR OLAGLIGT, jmf med olagliga saker i Sverige, ett nej är ett nej…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *