PLANEN

De har en plan, Miljöpartisterna. Den gröna planen. En plan som är tajmad och klar in i minsta detalj, eller inte. Miljöpartiet har förstått att de behöver ha en plan för att vända utvecklingen – eller avvecklingen.

Svaret från de gröna är mer av allt det som har fått folk att överge partiet. De skall utbilda och uppfostra sitt parti i feminism, mångfald och antirasism. De gröna skall få till ett kunskapslyft om det som påstås vara partiets kärna, och då handlar det inte om den naiva dumhet andra ser från ett utifrånperspektiv. Inifrån Miljöpartiet är de tydligen övertygade om att väljarna kommer i retur bara de tjatar ännu mer om sådant de alltid har tjatat om…

Tänk om Miljöpartiet var en restaurang, en gastronomisk inrättning som en gång i tiden hade en framtid. Tänk om kunderna plötsligt tyckte att allt smakade skit. Vad vore den naturliga lösningen? Att försöka hitta något nytt till menyn, som smakade lite bättre än det som fick gästerna att fly? Eller att vara ännu tydligare på menyn att det var avskyvärd dynga man serverar – men med andra ord, andra bestick och en ny bordsduk? Man slår in skiten i guldplätterad folie, kryddar menyn med låtsasfranska uttryck. Det är ungefär det Miljöpartiet försöker sig på.

Man har kvar den misslyckade kocken vid grytorna, Gustav Fridolin. Han fortsätter underprestera grovt. Fridolins tidigare kollega skickades ut med köksavfallet, och ersättaren har inte lyckats ett dugg bättre. De har fått en ny hovmästare – partisekreterare – som känns mer som en lagom påtänd junkie än en arbetsledare. De har gjort en del, men de vägrar att byta ut rätterna på den gröna menyn. Det som smakade skit innan rockaderna i köket fortsätter att smaka illa. Men vill man inte förstå så förstår man inte…

Miljöpartiet kan försöka sig på att kunskapslyfta sitt fotfolk hur mycket de vill. Fotfolket kan försöka sig på att övertyga väljarna med samma gamla gröna rester som tidigare. De har ju sin plan, med en tydligare feminism, antirasism och mångfald. Som om alla vi andra som spyr på Miljöpartiets tankar inte visste vad de tycker och tänker redan. Problemet för Miljöpartiet är att fler och fler landar i äckel för varje dag.

Miljöpartiets varumärke är kört i botten. Den normala väljaren får inte ihop feminismen med mångfalden så länge mångfald innebär allt annat än jämställdhetskamp på ett normalt funtat sätt. Det är Miljöpartiets problem, inte att man är otydliga med det man vill. Så länge Miljöpartiets politik är helt verklighetsfrånvänd kommer man att ha stora problem att attrahera verklighetens väljare. För det finns det ingen plan som funkar, ingen grön iallafall. Tack och lov.

4 svar på “PLANEN”

 1. Det är nästan lite ”elakt” att jämföra MP med en restaurang .
  Jag menar, elakt mot restaurangbranschen alltså.

  I ”verkligheten” torde MP åläggas ett ”näringsförbud” de nästa 100 åren.
  ”Nån j-la ordning får det ju lov att vara”.
  Sådan hälsovådlig verksamhet som MP bedriver borde förbjudas.

 2. ”Miljö”partiets politik möjliggör de många bilbränderna.

  Brända bilar innehåller bromsdamm, plaster, metaller, oljor, glykol, batterisyror och gummirester.

  Alla dessa miljögifter och icke nedbrytbara tungmetaller rinner tillsammans med brandkårens giftiga brandskum rakt ut i våra dagvattensystem. I många kommuner mynnar detta vatten också ut i våra dricksvattentäkter.

  Skulle det i några fall passera genom kommunens reningsverk så finns det inget kommunalt reningsverk som klarar av att ta hand om dessa gifter. Det viktigaste är att alla öppnar sina hjärtan, allt annat är underordnat.

  Mp som parti kommer att försvinna ur riksdagen 2018 men tyvärr flyr deras verklighetsfrånvända väljare till (C) och (V) istället så problemen kommer att kvarstå.

  Tack för ordet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *