PÅSKRIS

Språkröret som band sitt eget påskris. Påsken handlar om att minnas lidandet, döden och uppståndelsen. Påsken 2017 var påsken då Gustav Fridolin på egen hand fixade till lidandet för sitt parti. Om Fridolins utspel om fotbojor på de som skall ”bort” leder till en miljöpartistisk hädanfärd kommer Fridolin få ett eget hyllningskapitel i min bok om den svenska politikens innersta väsen. Går det så långt så kan de gröna nog glömma alla förhoppningar på en återuppståndelse. När man sviker i kärnfrågorna sviker man kärnväljarna, och om kärnväljarna känner sig svikna så lämnar de det parti som sviker. Gustav Fridolins påskägg till sina väljare innehöll bara svek mot de som har gått sida vid sida med miljömupparna i decennier…

Jag skrev ett inlägg igår, om den ryggradslösa kretinen Fridolin. Det var inte inaktuellt efter några timmar, men det behövde utvecklas. Det räckte inte med att Fridolin jobbade sig snabbt uppåt på Henrik Arnstads så kallade fascistindex med budskapet om att de som inte skall vara här minsann skall bort. Mannen som tidigare lobbat för vård, skola, omsorg för de som bara har papper på att de inte skall vara här i Sverige bytte fot mitt i steget. Fridolin lanserade fotbojan som Miljöpartiets lösning på de som gömmer sig undan en utvisning.

Tunga dagar ligger framför Miljöpartiet och Fridolin. Medias gullgrisar har lagom till påsken blivit hela Sveriges hackkycklingar. De som borde gilla Fridolins och Miljöpartiets kovändning mår fysiskt illa. De känner förakt då en ensam liten ynklig figur på egen hand lyfter det redan utbredda politikerföraktet till nya nivåer. De som måste hata att Fridolins miljöparti sviker i denna kärnfråga mår säkerligen mer än illa. Om Miljöpartiet kan svika här, vad väntar då när den gröna påskkrisen slår igenom i opinionen? När utspelen kommer att bli ännu lite mer desperata…?

Hur stor – eller liten – är sannolikheten att Fridolin öppnar upp för några nya kärnreaktorer, och att Romsons skuta kommer användas för att transportera radioaktivt avfall till en soptipp på Kurrekurredutt-ön? Kan Fridolin förslå fotboja på de som skall utvisas så är det väl ett knappt spelbart odds på det. Vad kommer Fridolin tycka om NATO imorgon? Att Sverige skall bli medlemmar och bäst i klassen på upprustning? Eller tar han steget fullt ut och erbjuder Trump att basera amerikanska kärnvapen mitt i nationalparken på Gotska Sandön? Kan Fridolin lansera fotbojan som vapen mot de som måste bort är det väl ändå inte en helt osannolik utveckling.

Svensk politik 2017 är en fars, där Fridolin spelar rollen som den fånigaste pajasen i hela uppsättningen. Det går inte ens att skriva ett inlägg om Fridolin på förmiddagen utan att behöva tänka på en uppföljare på eftermiddagen. Samtidigt är Fridolin den svenska politiker som har minst nio politiska liv. Någon kommer att få gå när Miljöpartiet skall krisbearbeta. Någon måste gå. Men, det kommer inte att bli Fridolin. Jag gissar på att det blir Alice Bah Kuhnke som får ta konsekvenserna av Fridolins utspel om fotbojor plus det hon har ”presterat själv”. Det är min gissning.

Glad påsk?

11 svar på “PÅSKRIS”

 1. Funderar faktiskt på hur det är möjligt att svänga så fort?
  Var mordet på Catalan islamistiskt utfört?
  Är den svårt skadade politikern från Trollhättan hemmahörande inom MP?
  Något har uppenbarligen hänt. Frågan är vad?
  Jag spekulerar bara men om det nu drabbat MP x2 kan vara en orsak.

 2. Hej.

  Var försiktig med dina önskningar; rätt vad det lider står denne nutidens Loke (Fridolin) och kräver att det svenska kärnvapenprogrammet dammas av – för mångkulturens och miljöns skull förstås.

  Kanske en stridsspets per utanförskapsområde, innehållande ekologiskt plutonium förstås.

  Annars är fotboja en bra idé – särskilt de modeller som användes på fästning för i tiden, med en vikt på mellan trettio och femtio kilo.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Nu var du riktigt snäll.
  Svenska politik har varit en fars sen 2014, om inte sen ännu längre tillbaka..
  Det är ett mirakel av landet fortfarande existerar med tanke på alla inkompetenta, mesiga och hycklande politiker som passerat revy på regeringsscenen..
  Det kanske rentav är så att Sverige existerar, inte tack vare, utan TROTS alla dessa halv- och kvartsfigurer vi haft i ledningen?

 4. The speech had been proceeding for perhaps twenty minutes when a messenger hurried on to the platform and a scrap of paper was slipped into the speaker’s hand. He unrolled and read it without pausing in his speech. Nothing altered in his voice or manner, or in the content of what he was saying, but suddenly the names were different. Without words said, a wave of understanding rippled through the crowd. Oceania was at war with Eastasia! The next moment there was a tremendous commotion. The banners and posters with which the square was decorated were all wrong! Quite half of them had the wrong faces on them. It was sabotage! The agents of Goldstein had been at work! There was a riotous interlude while posters were ripped from the walls, banners torn to shreds and trampled underfoot. The Spies performed prodigies of activity in clambering over the rooftops and cutting the streamers that fluttered from the chimneys. But within two or three minutes it was all over. The orator, still gripping the neck of the microphone, his shoulders hunched forward, his free hand clawing at the air, had gone straight on with his speech. One minute more, and the feral roars of rage were again
  bursting from the crowd. The Hate continued exactly as before, except that the target had been changed.
  The thing that impressed Winston in looking back was that the speaker had switched from one line to the other actually in midsentence, not only without a pause, but without even breaking the syntax.

  Citatet kommer från en obskyr liten bortglömd bok av en obskyr liten bortglömd författare. Jag tänker inte avslöja namn på vare sig bok eller författare. Det får ni göra själva. Likaså som ni själva får lista ut varför jag lade inte citatet här. (Emfasen i citatet är min)

 5. Klockren Fridolinanalys. Han representerar sitt parti på det enda sätt som finns. En äkta hovnarr av yppersta klass. Haha. Jag trodde inte ens att MP kunde prestera så illa men, men. Som en känd tenniscoach sa ”the bottom is nådd” Fast jag tror nog att det blir några till djupdykningar i MP.

 6. Hur genomtänkt är egentligen tanken om fotboja på de som skall utvisas? Även om en fotboja låter lockande så undrar jag hur säker en sådan egentligen är. Precis som mobiltelefoner måste en fotboja laddas, http://www.nyteknik.se/digitalisering/slapp-fotboja-da-batterierna-maste-laddas-6405040, vad gör samhället om de som skall utvisas inte laddar sina fotbojor? OK, vi kanske kan hitta på något som ser till att fotbojorna blir laddade, exempelvis att de som bär fotboja måste anmäla sig på en polisstation för snabbladdning i god tid innan batteriet blir urladdat. Men vad gör vi om fotbojorna tas av. Det går säkerligen att ta av en fotboja om man har de rätta verktygen och dessa verktyg kommer säkerligen att erbjudas de som bär fotbojor. Slutligen vill jag nämna ett hemskt alternativ, vad gör vi om någon skär av sig foten för att slippa fotbojan? Hur kommer opinionen att agera om svt intervjuar en fotlös utvisningsdömd?
  Jag tror att internering på någon avlägsen ö med dåliga kommunikationer är att föredra framför fotboja.

 7. Ouvertyren spelades väl som allra senast 2011.

  Kejsare Fredrik pekade dramatisk mot kulissen och vi fick en trumvirvel på timpani. Och se! Då steg narren MP in på scenen spritt naken så när som på sandaler och tyghink.
  Fredrik nickade belåtet och sjöng sin berömda aria om stabilitet och öppna hjärtan. (”Fortunatissimo per verità!”)

  Och folkets jubel fortsatte halvvägs in i sista akten. Sedan började de resa sig och gå, men de som satt kvar jublade så högt att bara Kejsaren – som redan förflyttat sig ut till höger – insåg att något var på tok. Narren stod då mitt på scenen och hade hela ensemblen bakom sig.

 8. Miljöpartiet (MP) är förmodligen det mest drivande partiet, av Sjuklöverns Femtekolonn (=Alliansen + MP) som låg bakom beslutet 2013, att ge illegala invandrare en så dräglig illegal tillvaro i Sverige som möjligt, undan rättsvårdande myndigheter. MP har också varit det mest drivande partiet att obstruera Migrationsverkets och migrationsdomstolens utvisningsbeslut, och dessa besluts verkställighet som det åligger rättsvårdande myndigheter. Därmed har MP varit det mest drivande partiet att torpedera rättsstaten, enligt nedan:

  * Den förskönande PK-omskrivningen – ”papperslös”, har ersatt den juridiskt riktiga termen – illegal invandrare!

  * Illegala invandrare/papperslösa åtnjuter enligt Femtekolonnens beslut omfattande välfärdsförmåner medan de håller sig gömda. Alla vuxna illegala invandrare har, mot en kostnad av 50 kronor, rätt till skattefinansierad akut tandvård, som inte kan vänta, samt till receptbelagda läkemedel. (Samma tandvård kostar ca 10000 – 20000 kronor för vanliga svenskar.)

  * För illegala invandrare under 18 år är välfärdsförmånerna än mer generösa. De ges nämligen rätt till gratis skolgång, regelbundna tandvårds- och läkarbesök.

  * Dessutom är dessa vårdinrättningar enligt beslutet belagda med munkavle och får inte informera om sina vårdsökande illegala invandrare till de rättsvårdande myndigheter som är ålagda att verkställa utvisningsbesluten.

  * Lyckas de illegala invandrarna i 4 år hålla sig undan rättsvårdande myndigheter, som är ålagda att verkställa utvisningsbesluten, så kan de ånyo ansöka om asyl. De har då oftast större chans att få asyl i Sverige, då de troligen kan åberopa mer anknytningsskäl till Sverige.

  * REVA har skrinlagts. Det vill säga gränspolisen har av Femtekolonnen tvingats upphöra med att kolla identitetshandlingar på fripassagerare i tunnelbanan i Stockholm, eftersom det uppfattades som rasistiskt. ”Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) har sagt att det är ”helt oacceptabelt” om människor stoppas bara för att de har ”utländskt utseende” och att sådana kontroller strider mot ”det regelverk som finns”.”

  Så varför skulle den sunnimuslimske terroristen lämna Sverige, när Femtekolonnen är så mån om att hen ska få förstklassig sjuk- och tandvård nästan gratis, särskilt om hen gör förberedelser i Allahs namn mot otrogna på svensk botten?

  Att den sunnimuslimske terroristen höll sig undan utvisningsbeslutet som en illegal invandrare, är ett ansvar Femtekolonnen, MP och Fridolin får ta på sig. De vaskar hellre rättsstaten än utvisar illegala invandrare, vilket märktes tydligt på Drottninggatan i Stockholm sjunde april 2017.

  Fridolins kovändning luktar kodynga lång väg!

  Då en relativt stor andel av MSM-kåren sympatiserar MP, kan det kanske vara en förklaring till varför ingen MSM-journalist har skrivit om hur rättsstaten skjuts i sank enligt ovan.

  https://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Vard-i-Sverige-om-man-ar-asylsokande/?ar=True
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/over-12-000-flyktingar-efterlysta-i-sverige
  https://www.svd.se/granspolis-slutar-kontrollera-i-t-banan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *