PANG! PANG! DU ÄR DÖD.

Det var en gång då familjen Svensson satt vid köksbordet i folkhemmet och petade i pölsan. Nyheterna hade nämnt någonting om någon skottlossning på andra sidan Atlanten, i USA. Då, på det sena 70-talet eller tidiga 80-talet, gick snacket om att det alltid skulle dödas, mördas och skjutas mer i USA. Det stora landet i väster var ett avskräckande exempel. Här i Sverige handlade pangandet om barnens lekar, indianer mot cowboys eller något krig i skogen. ”Pang! Pang! Du är död” handlade inte om att köra en ”reenactment” av det senaste mordet i förorten. Det fanns inte i vår föreställningsvärld, och våra föräldrar lovade och bedyrade att ”Så som det är i USA kommer det aldrig att bli här…”

Idag är Sverige det där avskräckande exemplet. Iallafall i vår del av världen. Visst finns det fortfarande delar av USA där det är värre när det kommer till ”Pang! Pang! Du är död” i verkligheten. Visst är det betydligt värre i stora delar av Mellan- och Sydamerika. Men när det skjuts fem gånger så mycket i Sverige som i jämförbara länder som Tyskland eller Norge är det Sverige som blir det avskräckande exemplet, landet de pratar om vid köksbordet i Stavanger eller i TV-soffan i Baden-Baden.

En ny studie visar att Sverige ligger på samma nivå vad gäller dödsskjutningar som södra Italien, maffialand. Samma studie visar att användandet av handgranater i det dagliga umgänget mellan kriminella grupperingar är lika utbrett i Sverige som i Mexiko. Sverige är på ett sluttande plan, och som vanligt kommer politikerna med diverse nonsenspolitik för att låtsas som om de är handlingskraftiga. Hårdare vapenlagar, främst riktade mot sportskyttar och jägare, lanseras. Förbud mot skyddsvästar lanseras för att försvåra för buset.

Just det där om ”ett skyddsvästförbud som skulle försvåra för gängkriminella” fick tankesmedjan Ludwig von Mises-institutet att raljera över påhittet och det svenska sättet att jobba mot hemskheter. På Facebook lyfte institutet fram förslag på samma typ av förbud med samma andemening. Till exempel skulle ett förbud mot brandsläckare göra folk försiktigare med tändstickor och ge färre bränder. Eller ett förbud mot bilbälte som avskräcker bilföraren från att köra för fort, och då bidrar till nollvisionens förverkligande. Förbud mot hjälm uppmuntrar MC-förare att hålla avstånden. Förbud mot flytväst får båtfolk att sitta ner i båten, och så vidare.

Det skriks om att Dan Eliasson måste avgå här och nu. Ännu ett IT-haveri med svenska myndigheter och sekretess-klassade uppgifter som spritts vind för våg tycks rulla upp. Dan Eliasson borde ha fått foten för länge sedan. Svensk polis har varit i händerna på en politisk kommissarie, utan några som helst förutsättningar att få svensk polis att fungera. Utan en fungerande svensk polis, som idag löser allt färre grova brott – som alla dessa mord med skjutvapen – kommer det bara bli värre. Dan Eliasson måste bort. En riktig polis måste in. Lagboken måste börja utnyttjas på ett helt annat sätt.

Vi är illa ute, ordentligt illa ute. Vi är det avskräckande exemplet. Vi måste börja vända på ’utvecklingen’. Vi måste ta oss an ”utmaningarna” på ett sätt som inte bara är tomma ord och trams, sådant som kännetecknar en svensk politiker med någon sorts makt…

13 svar på “PANG! PANG! DU ÄR DÖD.”

 1. Nu måste väl ändå Eliasson lagt sin sista spya i statlig tjänst? Men, han har ju ”rätt” partibok så han klarar sig kanske…

  Om inte vår s.k. opposition agerar med misstroende mot Löfven om han låter Eliasson sitta kvar så… Eller nej, varför skulle de göra det? Då riskerar de ju att sitta med Svarte Petter, det är ju det regeringsmakten verkar har blivit.

  Eliasson blir nog vår näste ÖB, han har ju satt sin prägel på Migrationsverket, Försäkringskassan och nu Polisen så om han bara får rätta till Försvarsmakten så blir Sverige fulländat…

 2. ”En ny studie visar att Sverige ligger på samma nivå vad gäller dödsskjutningar som södra Italien”

  Nu när vi ändå håller på och jämför länder med regioner skulle det ju vara intressant att se resultatet av en jämförelse mellan Italien och södra Sverige, med andra ord Malmö….

  För övrigt så är det ganska så bisarrt att det som nu förmodligen och förhoppningsvis kommer att bli Dan Eliassons fall är det MINST skadliga som han har gjort under sin tid som polischef.

 3. Lagboken måste naturligtvis ha företräde framför varje unken partibok och varenda exotisk kokbok i en västerländsk demokrati med hyperciviliserat skötsamt folk…

  … men, herregud, vilken oaptitlig och hälsovådlig soppa de, alldeles för många, ”svenska kocken”-mupparna har lyckats koka ned till den allra sista sjutumsspiken i kistan.

 4. Läste ett twitterinlägg idag där ”Stockholmssnut” skrev att, enligt säkra källor, en hel del nuvarande polisstudenter uttrycker stark ovilja att använda all form av våld i sitt framtida yrke som polis. Hur i helvete är det ens möjligt att dessa individer har lyckats passera rekryteringen och kravprofilen?? Eller har kravprofilen under Eliasson kanske ändrats till att ge gräddfil åt pacificerade snöflingor med den rätta anarkoliberala värdegrunden? Alltså, vårt land är så förbannat kört! Man vill bara skrika rakt ut i förtvivlan över all denna politiska dårskap som sköljer över Sverige och som förintar allt det som tidigare gjorde vårt land till ett av världens bästa länder att leva i. I grunden är jag en positiv och gladlynt person, men nu känner jag bara hur uppgivenheten och bitterheten växer inom mig i takt med det snabba samhällsförfallet. Och det värsta – makthavarna saknar sjukdomsinsikt! Allt känns som en mardröm man aldrig vaknar ur.

 5. Ett skyddsvästförbud kommer inte att försvåra mer för kriminella än skärpta lagar för legala vapen.

  Rimligare hade varit att underlätta för övriga befolkningen att få tag i och bär skyddsvästar eftersom man uppenbarligen har ringa intresse av att göra något åt de kriminellas verksamhet.

  Nästa steg är kanske att alla fönster på de lägre våningarna i utsatta områden ska förses med skottsäkert glas och busskurer liknande bepansras samt kroppsscanning införas i kollektivtrafik o.s.v.

 6. Det dödliga våldet har helt enkelt flyttat ut på gatan och blivit mer synligt än det var för några decennier sedan.
  Faktum är att det dödades fler kvinnor av våld utfört av en gärningsman offret hade en nära relation till på sjuttiotalet än i dag trots att vi haft en rejäl befolkningstillväxt sedan dess.

  I dag drabbar dödliga våldet i kriminella män i allt större utsträckning medan andelen offer som utgörs av kvinnor och barn minskar.

  Den informationen får onekligen bilden av sjuttiotalet som en slags idyll där att blekna betänkligt.

  1. Och här kommer du in och berättar att det i själva verket inte är något större problem att skjutningar på gatan med automatvapen har ökat med 7000 % sedan 1972 eftersom antalet kvinnor som mördas av en närstående har minskat med 10 % sedan 1972.

   Tack för desinformation, propagandaminister Bagdad-Anders 🙂

   För övrigt blir din statistik gällande ”kvinnor som mördas av en gärningsman som hon hade en nära relation till” aningen annorlunda om du räknar med hedersmorden, som står för ca en tredjedel av alla kvinnomord i Sverige.

   1. Självklart är det ett problem att ofta kriminella unga män skjuts ihjäl i dagens Sverige.

    Samtidigt skall vi inte glömma att det dödlig våldet mot kvinnor minskat rejält och då är offren för hedersvåld inräknade.
    Även antalet minderåriga offer för mord och dråp har minskat det senaste kvartsseklet.

    Vad var det för mekanismer i samhället som gjorde svenska familjer till sådana dödsfällor för kvinnor och barn i det gamla folkhemmet?

 7. Observera, Sverige har ett massinvandringsproblem! Sverige har alltför länge tillämpat en destruktiv massinvandringspolitik.

  Svensk invandringspolitik har ju de facto profilerat sig på så sätt att relativt många invandrare från patriarkala, barnrika kulturer, som är hatiskt inställda till det västerländska bildningsidealet och till ”otrogna” icke-muslimer, hälsas välkomna till Sverige. Denna sortens invandrare, som övriga Europa ratar, utgör uppenbarligen majoriteten av de invandrare som kommer till Sverige. De har inga övervägande positiva känslor om Sverige. Tvärtom, många av dessa gökar hatar Sverige.

  Skottlossningarna i Sverige är huvudsakligen resultatet av den förda destruktiva massinvandringspolitiken, ty de som skjuter inom de kriminella nätverken är, med få undantag, gentlemän med utländsk bakgrund.

  Blanda inte bort korten och kalla situationen för ett integrationsproblem. Sverige har ett massinvandringsproblem! Tyvärr finns inte den insikten hos våra politiker. Det fick jag än en gång erfara då jag såg Uppdrag Granskning ikväll om skottlossningarna i Biskopsgården, där svagbegåvade Sjuklöverrepresentanter envisas med att kalla det som att integrationen har misslyckats.

  Vad ska man göra åt situationen?

  Mitt förslag är att återkalla permanenta uppehållstillstånd och/eller det svenska medborgarskapet på de som ljuger om eller inte kan styrka sin identitet.

  För de som har fått permanent uppehållstillstånd pga. asylskäl, men som åker på semesterresor till det land de förment har sagt att de flyr från med fara för sina liv, ska få sina svenska skattefinansierade välfärdsförmåner tillika det svenska medborgarskapet indragna.

  Skrota också asylrätten, eftersom den kraftigt missbrukas samt förstör Sverige.

  Gå ur det destruktiva EU så att Sverige ges en reell möjlighet att upprätta ett skalskydd vid rikets gräns.

  1. Gruelse :
   Ja, problemet är massinvandring . Problemet är INTE ”misslyckad integration” .
   Jag skulle vilja veta vad snömosordet ”integration” egentligen betyder ?
   Vad menas ?
   Menas det att invandraren ska integreras i den svenska kulturen – alltså den kulturen som alla politiker ständigt förnekar existerar ?
   Om det inte existerar någon svensk kultur så är det liksom inte undra på att ”integrationen misslyckas” .

   Då man ställer några frågor om vad som egentligen menas med den där ”integrationen” brukar man få lite floskler om ”arbete” .
   Nåväl, Fadimes pappa hade ett arbete så då var väl han väl integrerad i det svenska samhället när han sköt sin dotter i huvudet eftersom hon ville studera och dessutom hade en svensk pojkvän.

   Och med samma resonemang så är transportstyrelsen före detta GD Maria Ågren inte integrerad i det svenska samhället eftersom hon för tillfället inte har något jobb.

   ”Integration” har ingenting med ”arbete” eller ”arbetslöshet” att göra.
   Hade det kommit hundratusen norrmän eller polacker eller skottar till Sverige så hade inte en enda politiker talat om ”utmaningen” med ”den misslyckade integrationen” .
   Men nu kom det visst hundratusen somalier och afghaner och då kan bara en total fullblodsidiot tro att resultatet blir något annat än just ”misslyckad integration”.

   Om jag flyttade till Mogadishu så skulle jag inte ha någon som helst lust att integrera mig i det somaliska samhället och den somaliska kulturen.
   Frågan är då varför de svenska politikerna och journalisterna tror att detsamma inte skulle gälla åt det andra hållet ?

   Det är en form av narcissistiskt storhetsvansinne att inbilla sig att Sverige skulle vara så fantastiskt att alla , som av tradition har ägnat sig åt exempelvis könsstympning under de senaste 1000 åren, plötsligt skulle kasta den seden överbord bara för att dom passerar den svenska gränsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *