ORDFÖRANDE REINFELDT

Fredrik Reinfeldt har fått ett uppdrag. Fredrik Reinfeldt skall leda en kommission som i sin tur skall arbeta fram konkreta förslag för att motverka brottslighet och minska otryggheten i samhället. Ordförande Reinfeldt – rätt man på plats, eller inte. Mannen som vid varje tänkbart och otänkbart tillfälle under sin tid som statsminister för att raljera kring människors oro…?

Grannsamverkan mot brott och Räddningstjänsten i Ystad kanske också skulle vilja ha en grupp för att motverka uppeldade kåkar, nerbrända granar – och minska otryggheten i Wallanders hemstad. Skulle inte Ulf Borgström passa bra att leda gruppen? Gryningspyromanen alltså. Han är ju släppt nu, och skulle ha massor av viktiga erfarenheter att dela med sig av.

Att göra Reinfeldt till ordförande i en kommission för att öka tryggheten och minska brottsligheten är nästan lika bisarrt som när FN valde in Saudiarabien i organisationens kvinnokommission. Under sina år som statsminister gjorde Reinfeldt föga för att öka tryggheten i Sverige. Försvaret blev ett särintresse i regeringschefens ögon, och alltför sent och alltför lamt reagerade det tidigare försvarsvänliga regeringspartiet. Reinfeldts försvarspolitik ökade otryggheten, i vår del av världen. Men det är inte den otryggheten Reinfeldt har börjat bry sig om nu.

Reinfeldt skall undersöka hur brottsligheten kan minska, medan antalet särskilt utsatta områden ökar snabbt – som en naturlig konsekvens av Reinfeldts regerande. Den som luftade sin oro, såg kopplingar som inte uppskattades av statsministern möttes med antingen hånfull raljans en trött blick med hundögonen eller bara tystnad och ignorans.  Nu är Reinfeldt intresserad. Nu grubblar Reinfeldt över vad som händer med människors frustration, och med tilliten, med sammanhållningen i samhället när man utsätts för brott men ingen gör något.

Samma människor var frustrerade under Reinfeldts tid som landets regeringschef. Tilliten och sammanhållningen började krackelera då, när Reinfeldt var landets högsta politiker. Då gjorde han inte tillräckligt mycket för att vända utvecklingen. Tvärtom.

Året var 2013. Statsminister Reinfeldt hälsade på hos polisen i Göteborg. Reinfeldt turnerade landet runt med sitt entourage. ”Problem i samhällets utkant” var temat. Det var en tid full av skottlossningar och sammandrabbningar i rikets andra stad. Reinfeldt valde att prata om människohandel. Inte om det akuta, det grova våldet – den grova kriminaliteten. Reinfeldt var nöjd. ” – Jag menar att de förstärkningsresurser som vi gjort inom rättsväsendet absolut gör stor nytta…” plus lite annat politiskt snömos. Den lokala eldsjälen i det särskilt utsatta området hade annat att säga. ” – Människorna här skriker efter trygghet. Att han ( läs: ordförande Reinfeldt ) inte tar upp frågan om skjutningarna när han är här tolkar jag som att han inte tar det på allvar.”

Nu skall Reinfeldts trygghetskommission komma med förslag fokuserar på den tilltagande oron för att bli utsatt för brott. Man skall grotta ner sig i den ökande andelen ouppklarade brott. Man skall titta på den negativa brottsutvecklingen. Om Reinfeldt började med att titta sig själv i spegeln och fråga sig själv vad han kunde ha gjort bättre så skulle de särskilt utsatta områdena blänga tillbaka.

Det är i de särskilt utsatta områdena som den grova brottsligheten frodas. Det är även där den ångestframkallande vardagsbrottsligheten lever rövare som mest. Det är en miljö som Reinfeldt varit med om att förstärka och bygga på.

Det kommer ordförande Reinfeldt aldrig att kunna komma undan…

17 svar på “ORDFÖRANDE REINFELDT”

 1. Kommer det alltid att finnas trygga bostadsområden, kanske med vaktbolag, stängsel, kameraövervakning? Eller kommer R och andra att tvingas flytta till helveten som Bermuda när det blir för obehagligt?
  Jag tror inte samhällskollapsen blir fullständig, så det handlar inte om fysisk trygghet. Men kommer godhetsbubblan alltid att finnas kvar för gårdagens politiker, journalister, och kändisar? Är de tillräckligt många? Kommer de att trivas här om 10 år?

 2. Det ”konspirationsextremisterna”pratat om är troligen sant,USA stödde IS som orsakade oändligt lidande för många människor,nu skall man lösa det med att utplåna det man skapat.Invandringsvågen med dess kriminalitet löses genom mera övervakning av alla,kameror avlyssning mera poliser,först orsaka ett problem sedan lösa det,bli omvald som politiker!

 3. Snart orkar man inte bry sig om vad som sker längre, hur kan denne
  person, R, som i högsta grad medverkat till Sveriges nuvarande kritiska situation bli utnämnd till ordförande ?? Inte ens tusen frågetecken räcker!
  Jag tycker det mest har verkat som om R har känt ett förakt för landet? Vad tänkte utnämnarna på? Orkar inte mer flosklande!

 4. Han har ju inte utsett sig själv , så vilka är dom som har haft det osedvanligt svaga omdömet att ge honom uppdraget?
  En grupp människor som har bestämt sig för att håna medborgarna.

 5. Han är med andra ord så oaktraktiv inom näringslivet att han får en arbetsmarknadspolitisk åtgärd att sysselsätta sig med.

 6. Ja, hellre gryningspyromanen att leda denna trygghetskommission, han har gjort mycket mindre skada för Sverige.

 7. Detta blir hans inferno på jorden.

  Många kommer att piska honom med statistik och fakta som pekar tillbaka på hans eget agerande.

  Han har hittills lyckats förstöra allt han rör vid och det finns inget som tyder på att han lärt sig av det.

  En grov gissning. Försäkringspremier kommer att gå upp. Och helvetet kommer att öka.

 8. Det måste vara ett osedvanligt stort inslag av nepotism och vänskapskorruption som ligger bakom beslutet att anställa f.d. statsminister Fredrik Reinfeldt som någon form av trygghetsvärd, med tanke på följande utveckling under hans regeringsperiod 2006 – 2014:

  Antalet polisanmälda våldtäkter i Sverige:
  2005____3787
  2006____4208
  2007____4749
  2008____4901
  2009____5453
  2010____5479
  2011____6059
  2012____5949
  2013____5634
  2014____6294

  Antalet polisanmälda våldtäkter per 100000 invånare i Sverige respektive Danmark:
  2005____41,9____8,8
  2006____46,3____9,7
  2007____51,9____9
  2008____53,1____7,2
  2009____58,6____6,4
  2010____58,4____6,2
  2011____64,0____6,1
  2012____62,3____5,7
  2013____58,5____6,2
  2014____64,9____8,2

  https://data.unodc.org/#state:1

 9. Fy fa´n vad jag känner mej lurad av den mannen.Bl.a. min bild användes i över ett år (mitt ansikte syntes tydligt) i M:s vinjet bild.

 10. Fredrik Reinfeldt,
  som statsminister hade han 8 år(!) på sig att ställa saker å ting tillrätta men misslyckades så det sjöng om det.
  Varför, varför, varför ska han in å peta i våra liv igen?
  Fredrik Reinfeldt, du har försökt öppna våra hjärtan en gång för mycket å då blev det korsdrag, så lägg ner, ta hand om din nya familj å låt oss andra vara ifred.
  Väldigt många har fått nog av dig!

  1. Det känns som Ian Hislop sade om Tony Blair omkring 2008 eller när han var som mins populär någonsin: Vi trodde du hade gått!

 11. Ska vi skattebetalare verkligen gå med på att föda denne arbetsskygge varelse igen, Hur ska han kunna göra någon nytta som tycker vi svenskar är mentalt störda, Antingen har han läkarutbildning eller så är det att genom sig själv känner man andra, Ska denne varelse verkligen ha ett jobb i Sverige som i skäl och hjärta avskyr landet och dess invånare. Innebär det nya jobbet att han ska lära brottslingar hur man undgår att bli straffad för vad man gjort, Det borde väl han vara expert på. Inte tror jag att brottsligheten kommer att minska däremot finns det här för denne rent ut sagt parasit ett ypperligt tillfälle att mörka dom flesta brott som sker och med andra ord visa upp en förbättrad statistik, Dessutom har han också tillfälle att fortsätta styra AKB . Denne avskyvärde Landsförrädare borde ställas inför rätta i stället. Han har ju verkligen varit smart, se till att M gör upp med MP , säkerligen har han haft finger med i spelet vid valet av statsminister Löfven, Såg väl där en person han kunde manipulera med. Löfven trodde och tror nog att det beror på sin förträfflighet och sina gedigna kunskaper han fick rollen som landets ledare. Sen passar Reinfeldt passande på , efter ett skenheligt tal om öppna hjärtan, att avgå. Lotsa fram en person han kunde styra AKB , som den mentor han utgav sig att vara , styrda han henne med järnhand, vad jag tror, När sedan Löfven bestämde sig för att nyval skulle ske runt 23 februari 2015, Samlades det till möte, visserligen hade Reinfeldt avgått men han var ju gubevars mentor till AKB , så förslaget om DÖ kommer enligt min övertygelse från Reinfeldt, Smart eller hur, ingen skugga skulle falla på denne Landsförrädaren, Han har ju nu alla möjligheter att falskeligen skylla allt på Löfven, Tror även att Reinfeldt ligger bakom att alla dessa somalier och afrikaner kulle ha tillträde till vårt land. Reinfeldt bör ju vara belåten med sig själv nu när han snart uppnått sin önskan, att Sverige och vi svenskar skulle bli lika fattiga som dom i Afrika, Vi är ju snart där. Reinfeldt borde absolut inte ha tillgång till någon form av arbete i detta landet. Han har blivit erbjuden en tjänst ja, av vem då hans kompisar med samma syn på Sverige som vad han har. Stefan Löfven tror nog, tvärt emot vad jag tror. att Reinfeldt tycker att Löfven är bra och att Reinfeldt tycker om honom . Men jag tror tvärt om att Reinfeldt föraktar Löfven stort , det visar sig nog i slutändan. Smart av dig Reinfeldt eller hur ? Tyvärr grabben är du genomskådad trots att vi svenskar är mentalt störda.

 12. En icke person där lönen är mer än Intilegensen. Vad kan man mer begära. Jag skulle ha också berikat mig blivit girig samt maktfullkomlig. Valde fel från början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *