ORDENS MAKT

Förinta. Det är hemskt ord, oftast. Folk tänker per automatik på förintelsen, på massmord, terror och andra vidrigheter. Det är ett ord som man måste och skall använda klokt och efter en gedigen tankeverksamhet. Gör man inte det kan någon krönikör snarlik Janos i Tårtan både till intellekt och utseende gå bananer. Att skriva att man vill förinta alla vänsterextrema journalister är att be om stryk, iallafall i Sverige – där omkring 9 av 10 journalister är stolta vänsterextremister. Peter Springare gjorde det felet, och det var extremt obegåvat. Det var som att utmana en reflexsnabb prickskytt på duell, och plocka ut all sin ammunition. Det är det som är ordens makt.

Skulle jag ha twittrat överlyckligt om att Brynäs förintade Linköping igår hade alla som såg matchen förstått vad jag menade. Linköping blev överkörda. Linköpingspubliken tystades effektivt, och gick hem långt innan matchtiden var slut. I det sammanhanget hade det funkat att använda förinta, även om förnedra hade varit bättre. Springare skrev sitt förinta i helt sammanhang, och hans berättelser om sin verklighet förintas av en fokusförskjutning där alla vänsterextrema journalister får chansen att skrika Goebbels eller bitter rasist om Springare. Allt för fel ord, i fel sammanhang.

Inte ens Göran Greider eller Fredrik Virtanen borde vara tillräckligt borta för att på allvar tro att Springare vill ha förintelseläger för sådana som dem. Riktigt säker kan man förvisso inte vara i landet med det mest skruvade debattklimatet i den här delen av Vintergatan. Alla borde förstå i vilket sammanhang Springares förintande användes. Täppa igen käften på, riktigt ordentligt. Förnedra retoriskt. Ta heder och trovärdighet av och från. Inte massmörda, utplåna fysiskt från jordens yta. Det kan man bara få det till om man vill styra debatten från det Springare säger om sin vardag och verklighet till hur han gör det. Det här gången gjorde Springare ett stort misstag, ett misstag som alla meningsmotståndare utnyttjar för sitt karaktärsmördande…

Att Peter Springare inte har lärt sig ordens makt och betydelse fullt ut är med förintelse-frasen bevisat bortom alla rimliga tvivel. Springare får sina smällar här och nu, och han har bäddat för det själv. Springare lär lära sig den hårda vägen. Ett litet drev, ett karaktärsmordsförsök där man misstolkar motståndaren med flit.

Det vi ser är pinsamt för alla inblandade parter, men absolut allra mest pinsamt för Alex Schulman som twittrade om sju människotyper som borde utrotas för att promota sin Expressenkrönika i en rätt människofientlig krönika och nu gapar högt, högre, högst om Springare. En krönikör som Schulman borde till skillnad från en amatörtyckande polis ha koll på ordens makt.

6 svar på “ORDENS MAKT”

 1. Jag kan hålla med om att ordet förinta var onödig, eller var ordet onödigt?

  Dessa etiketter och vidriga ord där massa ord synonymt med förinta har skrivits mot människor som varit kritiska mot den svensk migrations- och integrationspolitik.

  Springare gjorde en Trump genom att slänga fram köttbiten så hyenorna kunde hugga. Allt för att visa deras sätt att argumentera och skriva, om och mot sina åsiktsmotståndare!

  Håller fullt med om att debattklimatet är ett skämt men uppfinnarna och mer parten av dessa skämt finner du i bland migrationsvurmarna/pk-ismerna!

 2. Hej.

  Den som säger det förbjudna ordet skall stenas.

  Vad den i övrigt sagt kan därmed begravas.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Hårda bud och detsamma gäller förresten för dina övriga själsfränder inom SD-sfären. Så länge de inte lär sig att uttrycka- och uppföra sig som folk har etablissemanget absolut intet att frukta.

  1. Det har du ju helt rätt i Nisse. Men. Mina själsfränder tillhör inte ETT parti, utan flera. Jag omfamnar demokrati. Kram på dig.

 4. Betänk! Jag och flertalet jag känner uppfattade ALDRIG Springares ord //..förinta alla vänsterextrema journalister..// som att döda eller sätta i förintelseläger. Löjligt.Schults i SvD skriver om Springare och härleder till nationalsocialistiska förintelseläger. Där kom nazi-kopplingen. Vi andra skrattar åt det och vet det handlar om. Förinta vänsterextrema journalisters företräde i media. Folk är urless på vänsterfiltret som allt ska passeras innan utgivning. Bra Springare. Du fick effekt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *