OMÖJLIGT. OMÖJLIGARE. OMÖJLIGAST.

Statsrådet Ygeman har då och då pratat om uppemot 80.000 avvisningar av uppemot 80.000 asylsökande – och till med de störta optimisterna i Ygemans närhet fattade att det statsrådet pratade om var omöjligt. Innerst inne fattade nog till och med statsrådet själv att det var en omöjlighet för Sverige att infria hans ambitioner…

Så lät det i slutet på januari, när regeringen var tvungna att visa någon sorts handlingskraft. Under hösten – innan flyktingvågen slog in över Sverige – fanns det drygt 20.000 asylsökande som polisen hade fått i uppdrag att avvisa förr eller senare. Av dessa 20.000 var 14.000 som uppslukade av jorden. De var borta, puts väck, frånvarande eller rentav vilse. När sedan tänkare, tyckare och en närmast enig journalistkår gick bärsärk under polisens REVA-projekt 2013 blev ett redan närmast omöjligt uppdrag helt omöjligt att hantera. Inre utlänningskontroll var nämligen fascism, rasism, främlingsfientligt. Om någon asylsökande skulle få avslag på sin asylansökan skulle polisen absolut inte syssla med tvångsavvisningar berättade humanisterna. Återvändandestödet behövde bara utvecklas, mer pengar skjutas till så skulle allt gå så bra hette det då. Sedan gömde sig drygt 70% av de som fått avslag.

Det borde vara omöjligt att det finns något annat land som kommer i närheten av den svenska naiviteten när det kommer till hela migrationscirkusen. Som om det inte räckte med att polisen blir fascister, rasister och främlingsfiender när de gör det jobb de är satta att göra – när de försöker verkställa avvisnings- och utvisningsbeslut så har vi en justitieombudsman som har tänkt till ett par varv. JO anser att polisen inte skall få använda tvång för att utvisa folk, om nu inte polisen eller Migrationsverket redan har de som skall avvisas i förvar. Eftersom barn inte får hållas i förvar i undantagsfall innebär detta att inte en enda familj kommer att kunna avvisas förrän man har ändrat lagverket om en sisådär 2-3 år.

Polisen själv har dragit samma slutsats som JO och konstaterar krasst att det som tidigare var svårt i teorin har blivit omöjligt i praktiken. En familj som har fått ett avvisningsbeslut kan bara vägra, vägra och vägra lite till så blir allt avvisande omöjligt eftersom allt tvång är ajabaja.

Själv tycker jag att det är lite diskriminerande att polisen inte får använda tvång här men kan göra det där – när små snorhyvlar leker fotbollshuliganer och skall avvisas från en specifik plats där det är stök och bök. Varför skall polisen få använda tvång när någon bryter mot ett besöksförbud och befinner sig på en plats där man inte har rätt att vara? Polisen har ju ingen i förvar och skall om man är konsekvent enligt JO inte kunna agera med något tvång överhuvudtaget. Eller gäller det bara avvisningar och utvisningar?

Statsrådet Ygeman har pratat om 60.000 och 80.000 som skall avvisas och utvisas, och för varenda realist framstår Ygeman som en dagdrömmare, som en figur som omöjligt kan tro på det han säger själv. Det finns inga möjligheter att polisen skall klara det omöjliga, och skulle det omöjliga på något omöjligt sätt vara inom räckhåll så finns ju JO där med sin pekpinne som gör det som borde och måste vara möjligt omöjligt några år till…

 

 

Tack för input och inspiration Jonas!

8 svar på “OMÖJLIGT. OMÖJLIGARE. OMÖJLIGAST.”

 1. Så efter säg två år har de som skulle avvisas avlat fram nya barn, till de som redan börjat skolan och fått anknytning till landet.Det är nog uträknat från början,verkar som att en våg av anarki och förstörelse av det gamla drar över västvärlden,

  1. ”Som nu har vuxit upp, och gift sig och fått barn, som nu har slutat skolan, och gift sig och fått barn …”

 2. Delar helt din beskrivelse. Valet 2018 blir ett ödesval för vårt land. Stämningarna när man pratar med folk i allmänhet är att väldigt många inom 7klövern kommer att få se sig om efter ett annat arbete.

  Kan tyvärr redan vara så illa att det redan har gått för långt att få ordning på vårt så tidigare fina samhälle igen. Att gå till sitt arbete och veta att så mycket skattepengar används så ansvarslöst är inte direkt upplyftande.

  Jag har på allvar börjat tänka på en ”Swexit” då jag tror att framtiden i detta land kommer att bli allt annat än stillsamt.

  Valresultatet 2018 kommer att bli en vägvisare.

  Hur kunde det bli så illa att man får känslan av att det är 1 april varje dag i det här landet?

  Tack för ordet

 3. Dra in mat, husrum och pengastöd! Vill de då stanna? Fint men då blir det utan att ligga någon annan till last.

 4. Cirkus Sverige fortsätter med nya bottennapp. Är dessa vänstermänniskor precis överallt med sin faktaresistens och sin naiva agenda? Kan väl inte bara vara otur när JO tänkte till?

 5. Ygemans tal om hemskickning av 80000 är ju uppenbar lögn. Lögnen avser att söva Svenne. Målet står klart att landets befolkning skall bytas ut. JK/JO mfl förbjuder våldsmonopolet att tvinga ut någon. Regeringen är inte till för att följa folkviljan- de har andra herrar nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *