NU OCH FÖR ALLTID

Nu och för alltid.

I min ungdoms dagar, för en sisådär tre-fyra decennier sedan, fanns det tre födelsedagar som skulle påverka livet mer än de andra. Utan tvekan var artonårsdagen den mest omvälvande. Plötsligt skulle man få styra sitt liv själv, man skulle få rösta och man förväntades vara beredd att offra sitt liv som värnpliktig ifall kriget kom. Två år senare, när man blev tjugo, visade samhället dig sitt stora förtroende och släppte in dig som kund på Systembolaget.

Då hade det gått fem år sedan man blev straffmyndig. Som femtonåring kunde man dömas om man strulade till det och gick och blev kriminell. Kunde var och är nyckelordet. Det var sällan ”kunde” blev verklighet. Samhället tog nästan alltid på sig silkesvantarna och letade efter anledningar till att inte markera i tid. Bara de mest ihärdiga bråkstakarna och ungdomsbrottslingarna tvingades till mer än ett snack med någon batik-tant på socialen. Nu och för för alltid.

Nu kan vi läsa nyheter om ungdomar som begår grova brott ena timmen, grips och släpps under andra timmen. En femtonåring och straffmyndig ung man knivar ner en medelålders man i förorten. Den medelålders mannen lär få leva med överfallets konsekvenser resten av sitt liv. Den straffmyndiga unga mannen som inte är anhållen, inte är häktad för mordförsöket får klart för sig att han har fritt fram i ett land av fjantar. Nu och för alltid.

Ett samhälle som vurmar mer och bryr sig mer om brottslingen än brottsoffret är ett sjukt samhälle. Ett samhälle som släpper ut våldsbrottslingar på gatan några timmar eller dagar efter ett mordförsök är ett väldigt sjukt samhälle. Ett samhälle som låter detta kriminella trams pågå år efter år är ett samhälle med tydliga tecken på ambitionen att vilja ta livet av sig.

Ett rättsväsende som motarbetar fotfolket ute i verkligheten istället för att samarbeta är ett rättsväsende utan rätt patos. Polisen kommer till en blodig brottsplats. Polisen drar ihop resurser, fixar fram en helikopter med värmekamera och några hundpatruller på backen för att hitta gärningsmannen. Polisen hittar gärningsmannen och frihetsberövar med handfängsel och en arrest. Sedan kommer åklagaren och vägrar att anhålla, häkta eller markera mot en straffmyndig gärningsman med hänvisning till åldern.

När du fostrar en hund så lär du hunden vad som är rätt och fel medan hunden är valp. När du uppfostrar ett barn så lär du ungen vad som acceptabelt och oacceptabelt i unga dagar. Ju längre upp i åldern man tillåts bryta mot lagar, regler och normer desto jobbigare blir det – både för gärningsmannen, familjen och samhället – att styra om och styra rätt. I många fall blir det omöjligt att styra in på rätt spår överhuvudtaget.

När samhället blundar hårt och tror att ett kroniskt pjoskande är medicinen för att få ett sjukt samhälle att leva vidare så blir det tvärtom. I Sverige har vi redan skapat ett samhälle där vanligt folk har tappat tron på ett fungerande rättsväsende. I Sverige är vi redan där – när vanligt folk funderar på hur man kan ta lagen i egna händer när man känner sig och upplever sig övergivna av samhället och rättsväsendet.

Det egna barnet får mobilen stulen på skolgården av andra ungar. Utredningen läggs ner. Den egna bilen bränns ner av kriminella gäng som saknar all respekt för ditt, mitt, polisen och samhället. Utredningen läggs ner, eller så misstänker man den drabbade för försäkringsbedrägeri. Den egna brorsan misshandlas på öppen gata av människor som inte bryr sig en nanosekund om andra. Gärningsmännen släpps fria i väntan på rättegång, som när den väl blir av landar i löjligt låga straff och brottsoffer som tappar tilltron till allt och alla.

Nu och för alltid…

 

 

För kännedom. Idag åker jag iväg på en kombinerad semester/reportageresa för några dagar. Känner Du för att sponsra min öl, mitt grävande och utsvävningarna under tiden jag letar nya uppslag – kolla HÄR. Tack! 

På återseende.

5 svar på “NU OCH FÖR ALLTID”

 1. Det blev tydligen knäpptyst på KUs presskonferens när Ingemar Ljungqvist satte hela frågan om Riksrevisionen göranden i perspektiv. Hur kunde DN tillåta två unga journalister starta ett mediadrev mot Revisionens tre chefer, varav två av dem också var cancersjuka? I Sverige brukar det ju vara PK att undvika att ge sig på den som är allvarligt sjuk. Här bröt också DN på den punkten. Den ende i den politiska församlingen som hade empati i det avseendet var von Sydow (s).
  https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/presskonferens/presstraff-med-ku-efter-sammantrade_H3C220160805pk1
  ”Ljungqvist såg tydligt att DNs motiv var att skydda den korruption som läkemedelsföretagen utsätter svenska myndigheter för – och detta genom att skjuta budbäraren; Margareta Åberg.

  Margareta Åberg var nämligen den chef som den 26/5 2016 ställde sig bakom Riksrevisionens rapport 2016:9. En unik rapport för svenskt vidkommande då den riktar oerhört skarp kritik mot Läkemedelsverkets öppenhet för påverkan från Big Pharma.

  Den rapporten har inte DN speciellt höjt upp, till den dignitet den förtjänar. Däremot har de idkat en intensiv kampanj för att skjuta dess upphovskvinnor i sank: Petra Jonvallen och Margareta Åberg. Tillsammans med Lasse Einarsson.

  Googla på riksrevisionens rapport 2016:9 och läs själv den 90 sidor långa rapporten. Bedöm sedan själv vad som är viktigast; DN och övriga medias drev eller 2000-Talets Vetenskaps vinkling?

  Vid utfrågningen på KU mötet den 5 augusti 2016, ställde vi frågan till många inblandade huruvida de läst rapporten. Ingen av de tillfrågade var insatt; nästintill bara Margareta Åberg kände till den [sic]. Vi fick alltså ett kraftfullt bevis för att såväl svenska politiker som mainstream medias representanter är oerhört naiva. De hade alla fallit offer för DNs mediadrev och trodde några telefonsamtal av riksrevisorerna var huvudfrågan. Huvudfrågan är den svängdörrs politik som frodas på Läkemedelsverket, där man också har dörröpningen på vid gavel för den internationella läkemedelsindustrin. Den som både vi och Peter Götzche betecknar som maffian.

  Vi håller med John Virapen: Sverige var det land som man först vände sig till för att exempelvis Prozac skulle få ett godkännande som ”läkemedel”. Det var ett dödsmedel visade det sig snabbt. Det visste Eli Lily dessförinnan. Valet av Sverige som första nation hade en logisk orsak. Svenskarna var så naiva och lättlurade – och var de inte det så var de lättmutade. ”
  http://2000tv.se/artiklar/?id=57

 2. Vaksineringsbløffen med Stoltenberg-familien som ambassadører og profitører
  http://detsomstatennorgeskjuler.origo.no/-/bulletin/show/399292_vaksineringsbloeffen-med-stoltenberg-familien-som-ambassadoe?ref=checkpoint
  Big Pharma Conspiracy: Health Epidemics & The Untold Story of Vaccines
  https://www.youtube.com/watch?v=XLqSgrhQdq4

  Big Pharma and governments are ’turning a blind eye to corruption’, report claims
  http://www.nyhetsverket.se/nyhet/24897/#comment16082
  Transparency International says corruption is making a few rich and wrecking the health of some of the world’s poorest people
  http://www.independent.co.uk/news/world/politics/big-pharma-and-governments-are-turning-a-blind-eye-to-corruption-report-claims-a7059871.html

  The Evils of Big Pharma Exposed
  http://www.globalresearch.ca/the-evils-of-big-pharma-exposed/5425382

  Big Pharma: Corruption and Unethical Practices
  https://www.whistleblowersecurity.com/blog/big-pharma-corruption-and-unethical-practices
  […]”Corruption and unethical practices are endemic at every step of the pharmaceutical business, according to WHO (World Health Organization). One only has to turn to the seemingly on-going saga of GlaxoSmithKline to know this. Their case seems to be wide spread across the globe.
  It seems that GSK is a leader in pharma fraud and wrongdoing. But other industry big-shots are close behind. The past decade has seen whistleblowers and government investigations all over the world shedding light on a never-ending series of problems by numerous pharma companies in all areas of the industry.”

  Obekväm text om läkemedelsindustrins metoder
  http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Kultur/recensioner/2015/10/Obekvam-text-om-lakemedelsindustrins-metoder/
  Deadly medicines and organized crime. How BIG PHARMA has corrupted healthcare. “Bokens titel antyder att läkemedelsbolag förgiftar människor och att deras verksamhet är jämförbar med organiserad kriminalitet. Ett minst sagt anmärkningsvärt påstående.”
  […]”Så vad finner man? Dels ett förord av mycket tunga namn som har redigerat framstående vetenskapliga tidsskrifter. Dels att författaren punkt för punkt dokumenterar sina påståenden. Han är ursprungligen biolog, med ett antal år i läkemedelsindustrin, vidareutbildade sig till läkare och är numera professor i invärtesmedicin och medgrundare till Cochraneorganisationen.
  Kapitel för kapitel visar han på faktorer som alstrar missförhållanden mellan läkemedelsföretagen, läkarna och samhället.”

  Elii Lilly, Zyprexa & THE BUSH FAMILY
  http://www.vaken.se/modules/newbb/viewpost.php?start=5180&forum=6&viewmode=flat&type=&uid=0&order=ASC&mode=0
  Corruption: […]”Looking back further to 1992, Alexander Cockburn, in both the Nation and the New Statesman, was one of the first to connect the dots between THE BUSH FAMILY and Eli Lilly. After George Herbert Walker BUSH left his CIA director post in 1977 and before becoming vice president under Ronald Reagan in 1980, he was on Eli Lilly’s board of directors. As vice president, BUSH failed to disclose his Lilly stock and lobbied hard on behalf of BIG PHARMA-especially Eli Lilly. For example, BUSH sought special tax breaks from the IRS for Lilly and other pharmaceutical corporations that were manufacturing in Puerto Rico.

 3. I stort ödelägger stormakter andra små länder i grus och aska,i smått ödelägger inhemska politiker landet med att inte bekämpa kriminalitet,den lilla människan kommer i kläm i båda fallen,vem tjänar på det?

 4. Hej.

  Mobil polisdomare löser det ena problemet.

  Arbetsläger som kedjefånge med minimal strafftid på fem år löser det andra problemet.

  Genomgång av samtliga PUT och medborgarskap sedan 1990 med automatisk utvisning vid någon form av brott begånget sedan ankomst, eller PUT/medborgarskap utfärdat på felaktig grund eller osäker identitet löser det sista problemet.

  Finansiering till att bygga upp en frikår med de cirka trettio tusen beväpnade svenskar som behövs för att genomföra detta: EU respektive FN-avgifter till att börja med, samt alla former av SIDA-pengar, inklusive skumma stiftelser och annat.

  En Nürnbergliknande process gentemot politiker, akademiker, och byråkrater som låtit dagens läge ske blir det avslutande steget.

  Genomförbart? Inte med dagens politiska system. Vilka fungerande alternativ kan genomföras inom detta system?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *