NÅGRA PINNAR I STATISTIKEN

Några pinnar i statistiken. Ett gäng polisanmälningar mot en text och en bild i Westerholms Ledarsidor och ett tiotal som delade desamma på nätet. Ett rött kommunalråd i en skånsk landsortskommun utan några som helst rätt i tänket. Det finns massor att skriva om Hörbys sosse-hövding Susanne Meijer, och med Meijers historia finns det väl skäl att tro att alla som skriver att hon beter sig som en idiot blir ännu en pinne i statistiken…

Låt oss börja bakifrån, i Meijers polisanmälningar mot Johan Westerholms Ledarsidor, några lokalpolitiker som delade Ledarsidornas text om Susanne Meijer och en hel Flashbacktråd i ämnet. Det finns två meningar i Skånska Dagbladet som säger väldigt mycket om Meijer, och hennes kamp för att ge polisen mer resurser.

” – Oavsett om jag går vidare med detta eller ej så har min polisanmälan blivit till statistik i polisens register. Ju fler pinnar i statistiken desto mer resurser till polisen…”

Grannens unge råkar skjuta in en fotboll på din tomt. Polisanmäl. Hemfridsbrott! Polisen behöver ju sina pinnar i statistiken mer än arbetsro och okynnesanmälningar.

En annan granne tvättar bilen på garageuppfarten. Polisanmäl. Miljöbrott! Polisen behöver ju sina pinnar i statistiken mer än de behöver tid för att kartlägga den organiserade brottsligheten i byn.

En tredje granne sjunger högt vid grillen, falskt och högt. Det är Lasse Stefanz samlade hits. Polisanmäl. Förargelseväckande beteende. Fler pinnar kan aldrig vara fel.

Byns högsta politiker polisanmäler en satirbild, ett blogginlägg och de som delat inlägget. Polisanmäl. Förolämpning! Förolämpande mot personen själv, mot de som har valt hon eller han. Polisen behöver ju sina pinnar i statistiken för att få utökade resurser.

Jag vet inte om Susanne Meijer att den regering hon håller på redan har lovat utökade resurser till polisen. Inte nu, men sen. Vill Meijer skynda på resurstillskotten kanske, med sina pinnar i statistiken? Bättre då att ringa Ygeman och Morgan, prata med dem istället för att ta upp Skåne-polisens dyrbara tid med trams. De har ju gudbevars mordutredningar i hennes trakter som inte hinner utredas ordentligt. Tror inte kvinnan att det är en tydligare signal för att få utökade resurser till polisen?

Till själva anledningen till att Susanne Meijer kom upp min radar, hennes bidrag för några pinnar i statistiken – hennes snart välkända polisanmälan. Ännu några citat från artikeln och snacket med Meijer i Skånska Dagbladet:

” – Jag vill ha ett öppet samhälle och vi ska ha högt i tak i debatten. Jag värnar yttrandefriheten…”

” – Skriverierna är ett hot mot det demokratiska samhället…”

Läs Westerholms text mot ett kommunalråd som vägrar att ta debatten kring otryggheten i sin egen kommun. Var finns hoten mot det demokratiska samhället? Möjligtvis är texten ett hot mot Meijers politiska framtid, även om hennes agerande efter publiceringen har gjort allt för att ställa till det för sig själv. Hur rimmar hennes svammel om att hon vill ha högt i tak i debatten och ett öppet samhälle, att hon värnar yttrandefriheten med hennes agerande? Fattar hon inte att hon beter sig som om hon vore gravt personlighetskluven med sin polisanmälan mot en hyfsat balanserad opinionsbildare?

Hela den här historien är ett bevis på att det även ute på den skånska myllan finns politiker utan markkontakt, med en vansinnig självbild – som inte tål att ifrågasättas. Det är ett bevis på att det finns politiker även på det kommunala planet som inte borde sitta där de sitter. I fallet Meijer är det väljarna i Hörby som sitter med trumf på hand. Bara de kan förvandla Meijers karriär till en pinne i statistiken av avpolletterade  kommunalråd…

5 svar på “NÅGRA PINNAR I STATISTIKEN”

 1. LITET HJÄLPSAMT INTERNT MEDDELANDE BARA :

  1. ”Jag vet inte om Susanne Meijer att den regering hon håller på redan har lovat utökade resurser till polisen. Inte nu, men sen. ”
  R: Har Du inte glömt ett ord här? Ordet ”vet”:
  Jag vet inte om Susanne Meijer VET att den regering hon håller på redan har lovat utökade resurser till polisen. Inte nu, men sen.

  2. ”Till själva anledningen till att Susanne Meijer kom upp min radar, hennes bidrag för några pinnar i statistiken – hennes snart välkända polisanmälan.”
  R: Har Du inte glömt order ”på” här?
  Till själva anledningen till att Susanne Meijer kom upp PÅ min radar, hennes bidrag för några pinnar i statistiken – hennes snart välkända polisanmälan.

 2. Susanne Meijer förtjänar varenda trolljägare hon fått på sig – hon är det ultimata trollet själv.
  Fy fan för grandiosa politiker, hoppas Hörbyväljarna röstar bort henne i nästa val !

  En helt annan sak: gillar bildhanteringen du använder dig av där en bild fås att likna en teckning – vad heter programmet?

 3. Känner mig nödgad att påpeka att felet ligger inte i ”pinnar i statistiken” utan det som pinnen baserar sig på. Jag anser att man definitivt skall anmäla riktiga brott (misshandel, stöld, rån, inbrott osv.) även om man inte räknar med att det kommer att bli uppklarat eller ens räknar med att polisen kommer att försöka. En ökad brottslighet är tråkig, men det är ännu tråkigare om en ökad brottslighet framstår som sjunkande i statistiken bara för att folk inte längre tror att det spelar någon roll om man anmäler eller inte.

 4. i verkligheten har fru Meijer trumf på hand.
  hon har officiella medier på sin sida när det gäller, hon har polisen och skatteverket bakom sig, några ”tips” så blir meningsmotståndarna betydligt tystare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *