NÅGOT HAR GÅTT SÖNDER

Vi har hört den förut. Vi har läst det. Något har gått sönder i Sverige, och har det inte gått sönder redan så finns det någonting som är på väg att gå sönder. Ofta har det handlat om vilka politiker som har haft sönder Sverige, hur och varför.

Debattklimatet i Sverige har inte bara gått sönder. Det är förstört bortom räddning. Det är så trasigt att det inte går att reparera. När det tidigare var stollar, troll och galningar som vred debatten i galenskapens riktning så är det nu advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg och Expressens krönikör Cecilia Hagen som spårat ur totalt. Den normala brunråttan i Avpixlats kommentatorsspår framstår som balanserad jämfört med de två paranta tanterna som letar brunråttor och som vill använda gift för att bli av med de mänskliga brunråttorna…

Rubriken på Expressen lyder ”Hur skall man bli av med de mänskliga brunråttorna?”. Cecilia Hagen är kvinnan bakom orden och tangentbordet. När man läser Hagens text om de trevliga råttorna, djuren alltså, så förstår även den mest obalanserade tyckaren att något har gått sönder. Råttan som försökte sno en halv limpa av Cecilia Hagen var både charmig och intelligent i Hagens ögon. Det var ju ett exemplar av djuret råtta. Det är människorna som tycker och tänker fel – de som advokatsamfundets ordförande kallade brunråttor som är hemska – som vi måste bli kvitt. ”Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?” Så låter det i demokratins Sverige hösten 2016.

Något har gått sönder, och det är intellektet hos de som borde kunna bättre än att sänka sig lägre än lägst. Anne Ramberg har bortom alla rimliga tvivel gått sönder. Cecilia Hagen är uppenbart helt trasig, och med de slutsatserna är diskussionen och debatten ännu lite mer kvaddad. Den trasiga debatteknik som tidigare bara användes av haverister och troll har anammats i de fina salongerna. Tyck fel, tänk fel – och du hör inte hemma här.

Höststormen tilltar utanför. Löven blåser bort i vinden. Kvar står träden, men de svajar i vinden. Det är min bild av Sverige en sen kväll i september. Ett land där en krönika som skulle ha refuserats i Nya Tider får fritt spelrum i landets näst största kvällstidning. Något har gått sönder i Sverige. Rejält…

16 svar på “NÅGOT HAR GÅTT SÖNDER”

 1. Det gick sönder för många, många år sen. Jag skulle säga att det gradvis försämrade från mitten av 90-talet och var som absolut värst kring 2010. Sen lossnade det väldigt påtagligt 2014-15, men möjligen dippar vi nu igen.

  Skillnaden nu är att det blir stora motreaktioner. Ingen utanför Avpixlat och liknande hade sagt ett pip om Hagens krönika eller Rambergs svammel under t.ex 2010-2012. Det kom liknande hela tiden då. Här nedan är två exempel, men det fanns hur många som helst av den sorten:

  Från 2012:

  ”I Länstidningen, socialdemokratisk dagstidning i Östersund, framställs Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på bild som en kackerlacka. Bakom honom står en skadedjurssanerare iförd skyddsklädsel och gasmask och sprutar dödande giftgas ur ett aggregat märkt med samtliga sju andra riksdagspartiers partisymboler.”

  http://snaphanen.dk/2012/11/26/nar-byggs-gaskamrarna/

  Från 2010:

  De kom in. Över 300 000 svenskar röstade på mörker och rädsla. Trots nio år i grundskolan. Trots midnattssol och fluortanter. Trots Zlatan.

  Det är också demokrati. Att gömma sig i valbåsen som pyromaner med tändstickor. Att rösta för att förstöra.

  Vad gör dom här egentligen? Kan vi inte bara köra ut dom ur landet eller skicka dom med godståg till koncentrationsläger i Dalsland?

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/sverigedemokraterna-s%C3%A5rar-mig-djupt-1.1037268

  Sen var jag lite frestad att skriva en Tokmoderat krönika på temat råttor, gift och SD. Men jag avstår!

  1. Varsågod. Jag satt och läste gamla inlägg på jobbet häromnatten och förundrades över hur väck, vilse och blind jag var. Det är det närmaste en avbön jag kommer just nu… Trevlig helg på dig din brunråtta. 😉

   1. Det är lugnt, Antonsson! Inget behov av att pula runt i det där. Men det är en lite rolig och ganska unik historik vi har här.

    Sen är väl trots allt livet ändå bättre som brunråtta, eller vad säger du?

    God helg på dig med.

     1. Det blir en vinare här också!

      Men jag vill passa på att säga att jag har respekt för och accepterar din omsvängning. Den verkar väldigt ärlig och du håller aldrig på och försöker försköna historien. Det är starkt!

      Det behöver förmodligen inte påpekas att det finns ett stort antal moderater vars omsvängning jag inte accepterar och som du säkert kan gissa gör jag vad jag kan för att påtala detta lite här och var….

      Skål, kosmonauter!

 2. Hej.

  Det finns ingen ideologi, idé eller religion som av illvilja bedrivit massutrotning av människor.

  Hagen är god, och den som gör de goda gärningarna kan göra vad som helst, eftersom den som gör de goda gärningarna gör gärningarna goda genom att vara god.

  Så marscherar det fyrkantiga hjulet vidare.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Ett journalistiskt haveri av Hagen och publicistiskt dito av Expressen. Men man skall inte glömma att det finns åtskilliga som ligger nära Hagen i retorik. Dit hör vår egen statsminister Stefan Löfven som ständigt skall benämna SD fascister och gör det på ett väldigt hatiskt sätt. Det finns också en del bloggare med hög svansföring som bidrar till stigmatiseringen av SD genom att tvångsmässigt göra nedlåtande kommentarer om SD helt off topic

 4. Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund och således talesman för välbetalda skattefinansierade flyktingadvokater, och därigenom också talesman för den cancersvulst som växer i Moder Sveas barm – Flyktinggeschäftet.

  En minskad flyktinginvandring och inskränkning av asylrätten, vilket hen är kraftig motståndare till, skulle slå undan en säker och lukrativ inkomstkälla för många av de advokater, som hen representerar. Därför försvarar hen den för konungariket Sverige så destruktiva massinvandringspolitiken och blir därför hysteriskt rabiat mot invandringskritiska röster, vilka hen följaktligen liknar vid bruna råttor, enligt för hen välkänd nazitysk avhumaniserande praxis.

  Den från den engelska förlagan unikt svenska översättningsgrodan – ”alla människors lika värde” – gäller uppenbarligen inte i hens ögon invandringskritiska röster, utan dessa degraderas påpassligt till bruna råttor.

 5. En intressant sak är att Expressens Cecilia Hagen och Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg tillhör samma nätverk: Pumorna:

  ”De är Pumorna och tillhör samhällets toppskikt: läkare, journalister, UD-personal och en kulturminister.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12250700.ab

  Anne Ramberg pratar om mänskliga råttor och Cecilia Hagen vill avliva dem. Troligen så har de pratat om detta innan.

  I Sverige så finns det nätverk som går över yrkesgränserna, så vad som ibland förefaller vara en slump är inte en slump. Det sker mycket saker under ytan som allmänheten inte vet om…

 6. Tack Anna Hagwall (SD) att Du med din motion försökte begränsa ägarkoncentrationen inom media (läs Bonniersfärens genomkorrupta maktmissbruk) och nu sannolikt kommer att få känna av repressalier från dina egna – igen – p.g.a. din rakryggade hållning.
  https://www.flashback.org/t2770172p8
  Med tanke på hennes lärdomar från andra odemokratiska länder, har hon även vis av egen erfarenhet även – i strid mot globalisterna inom moderpartiet – även vågat motionerat om att säkra andelen kontanter i samhället.
  https://www.flashback.org/t2770172p9

  1. Modiga rakryggade ärliga Anna Hagwall (SD). Som vanligt får ni pålitligare (naivare?) sanningssägarna inom lilla Svedalas alltmer unkna politikersfär alltid betala ett så högt pris för era raka kalla fakta sanningar & viktiga motioner:
   https://www.flashback.org/t2770172p26

   ”To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticise”

   ”Notera sionisternas kontroll av samhället. Det hon sa var det mest demokratiska någon kan säga, att en sionistisk familj inte ska kontrollera allmänhetens opinion, särskilt inte i så hög utsträckning som nu de facto sker. Nu är det fullkomligt bevisat i mina ögon att Sverige är infilitrerat av sionisterna, att de är ”den egentliga makten”. Ett jävla ord om sionisterna och judarna, och du går under dagen efter….”

   Detta gäller framförallt för starka normala sanningsägande Quinnor, som alltid har uppfört sig på politikernas fyllefester…
   https://www.flashback.org/t2770564p36
   …till skillnad mot vissa andra omdömelselösare politiker som spottar ur sig osmakliga råa skämt om djur å annat korrupt pack: Ja då skyddar nuvarande SD-ledning och deras zionistiska infiltrerande frimurare alltid just det filmade manliga fyllot.

   Skämmes SD – Sluta krypa för h-vte!

   1. En bamsekram till er fortsatt modiga whistleblowers & andra outröttliga sanningssägande kämpar.

    Thoralf Alfsson (SD) är ytterligare en utsatt & olagligt fegt trakasserad sanningssägare. Nu senast har hans blogg blivit CENSURERAD och blockad på självaste ”ursvenska” IKEA (vilken liten skit är ansvarig för detta månne?)
    http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/10/07/11372494-ikea-fortalar-min-blogg/
    Sanningssägare är vad maktetablissemanget alltid mest har fruktar.

    Därför har sanningssägare & whistleblowers i alla tider och alla världar varit utsatta för det ena och det andra av maktetablissemanget och dess genomkorrupta fega lakejer.

    …and I certainly know what I’m talking about.

  2. ”De onämnbara” verkar hålla på att ta bort kontanterna i Sverige. ”De” gör det utan att ha frågat dig eller någon folkvald om det…
   https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/793899?programid=3071
   ”Kontanter är inte bara en mänsklig rättighet –
   de är förutsättningen för mänskliga rättigheter. DET MÅSTE DÄRFÖR I GRUNDLAGEN VARA STRAFFBART FÖR BANKER, FÖRETAGARE OCH ANDRA ATT VÄGRA HANTERA KONTANTER VID BETALNING OCH KREDITERING AV VAROR OCH TJÄNSTER.”
   http://raddasverige.nu/
   ”Uppropet nedan går till regeringen, folkvalda i riksdagen samt stormedia och är en begäran att de nu tar den här pågående processen på allvar och ser till att kontantväsendet ges det starkaste juridiska skydd som finns – nämligen skyddas i grundlagen.”
   https://www.youtube.com/watch?v=oih_HnIwNuA

 7. …och Bonnier-klanen är ingifta med secret society-klanen Wallenbergarna; som i sin tur är de som brukar inbjuda framtida kommande statsministrar som Ruinfeldt och Svetsaren Löfvén till de (tidigare så hemliga) Bilderbergs-mötena, för ”godkännande” och initiering, innan de får komma till makten, lite längre upp i pyramiden…
  http://www.etc.se/ledare/sveriges-maktigaste-heter-inte-reinfeldt-utan-wallenberg
  Men så var ju vår outbildade ”svetsare” tidigare deras ”gode förespråkare” för svensk vapenexport, såklart deras medier gärna behandlar honom lite justare (om man jämför med otyglade Juholt)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *