MOTA OLLE I GRIND

Socialdemokraterna sviktar. Socialdemokraterna krisar. Socialdemokraterna mår inte bra. Då lägger man ut opinionsbildningen på nätet på riksdagsledamoten Olle Thorell. För den utomstående politiknörden känns det lika begåvat som att be en blind person ta över på bryggan när en färja modell jättestor skall jobba sig genom Stockholms skärgård.

Frågorna bubblar. Vill Socialdemokraterna inte vinna valet? Vill Socialdemokraterna bli ännu mer bortgjorda än när statsministern började gapa om lagen om anställningsskydd när SD-ledaren ville veta vad Löfven skulle göra åt alla de där våldtäktsmännen som inte utvisas? Något sådant måste det vara. Olle Thorells filmklipp på Facebook är nämligen ett politiskt självskadebeteende av grövsta sort.

Olle Thorell är säkert en trevlig prick. Kan man skämta med en kvinnlig SVT-reporter om sex är man iallafall mänsklig. Olle Thorell har säkert en herrans massa fördelar, som människa och som politiker. Att han är engagerad går ju inte att ta miste på, till exempel. Men att göra videoklipp, med politiska poänger, är absolut inte Olle Thorells styrka. Jag har svårt att tänka mig speciellt många saker som Thorell kan vara sämre på faktiskt.

Ett av Olle Thorells senaste klipp handlar om tandvård. Det är ännu ett klipp där en politiker förutsätter att tittaren och väljaren är helt dum i huvudet. Riksdagsman Thorell berättar att ”vi socialdemokrater vill ha en tandvårdsreform…” Lyssnar man lite mer på Olle Thorell så får man veta att sossarna väljer sin tandvårdsreform före skattehöjningar och nedskärningar. Riksdagsledamot Thorell konstaterar att man i dag kan se hur fet plånboken är genom att kolla en människa i käften. Så skall det inte behöva vara, säger Olle Thorell på sin utpräglade gnällbältiska dialekt.

Problemet för Olle Thorell och Socialdemokraterna är att Partiet har styrt Sverige under 61 år av de senaste 82 åren. Under de 61 åren har Socialdemokraterna gjort väldigt lite för att det där med plånbokens tjocklek och tandhälsan skall separeras. Visst. De papperslösa som gömmer sig i Sverige får gå till tandläkaren för en spottstyver, medan fattigpensionären får leva på vatten och skorpor i månader för att ha råd med en undersökning. Det har Olle Thorells parti varit med om att driva igenom. Men aldrig någonsin, någon gång tidigare –  innan den här mandatperioden – har Thorells parti använt alla sina skattehöjningar för att fixa till en vettig tandvårdsreform. Aldrig.

Olle Thorells enmansvalrörelse på Facebook under 2018 är själva sinnesbilden för hur sossarna mår. Det är Åsa-Nisse och det är buskis. Det är löjligt, och inget att ta på allvar. Men det är tydligen så det vill ha det, sossarna. Fanns det någon som helst ambition att skademinimera skulle man klippa alla kablar till Thorells dator.

Menar sosseriet allvar med att man vill vinna valet så kan man börja med att mota sin Olle i grind. Så här plågsam har inte svensk politik varit sedan moderaterna släppte fram Anton Abele i full frihet på nätet. Faktiskt.

23 svar på “MOTA OLLE I GRIND”

 1. Men Fredrik, de vill faktiskt inte vinna valet, varken sossar eller moderater för de har ingen aning om hur de ska röja upp i röran de ställt till med Miljöpartiet.

 2. Vem är Olle Thorell?
  Sossarna är helt rudis på nätet. Deras enda chans är att blocka alla motståndare, När det gäller ojust behandling är de mästare.

 3. Läget börjar bli ’lite’ desperat för S…
  Omvandlingen av den svenska välfärdsstaten till en global socialbyrå fortgår. Nu måste skatterna höjas.
  Väntetiderna för läkarbesök har ökat markant på sista tiden har jag märkt. Helt oacceptabelt för oss med kroniska sjukdomar.

  1. Sök på Olle Thorell på Facebook. Av hänsyn och respekt för läsarnas välbefinnande väljer jag att utelämna länkar dit…

 4. ”Det är ännu ett klipp där en politiker förutsätter att tittaren och väljaren är helt dum i huvudet”

  Och ser man på valresultat och opinionsundersökningar så verkar det faktiskt som att majoriteten av väljarna är det.
  🙁

  Socialdemokraterna säger att dom vill ha ”välfärd” och ”trygghet” och ”rättvisa” .
  Det sa dom i valrörelsen 1994 och 2002 och det kommer dom även säga i valrörelsen 2022.
  Sluta snacka och börja handla i sådana fall.
  En bra början är väl att utvisa de 9000 iranska afghanerna och spendera de miljarderna på att subventionera tandvård åt svenska pensionärer.

  1. Vad hemsk du är, ställa grupp mot grupp på det viset. Det vet du väl att de enda grupperna man kan ställa mot varandra är de som har mot de som inte har. Det bästa är att vara på sidan som inte har. Sedan bestämmer (S) vart gränsen går för de som har. Förri tiden gick gränsen för statlig inkomstskatt. Sedan gick gränsen mellan de som har jobb och de som inte har jobb. Nu vette tusan vart gränsen går.

 5. Hej.

  Det här är en av hans favoritsidor på Facebook:

  [https://www.facebook.com/natverketforprogressivsamhallsutveckling/

  Spännande läsning, minst sagt.

  Fat vad spelar det för roll hur man röstar? Det blir S&m, med ett riktigt ruttet CV.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Antagligen har du rätt. Jag förespråkade en sådan regering redan förra valet men nej, nej, man var tvungen att lida igenom både Herr Fridolin och Herr Sjöstedt. Två av de människor i Sverige med absolut sämst verklighetsförankring av alla och total käslostyrda.

 6. Som jag har förstått det så var det tänkt enligt Decemberöverenskommelsen (DÖ) 2014 att Sjuklöverns vänsterfalang och högerfalang skulle få regera 2014-18 respektive 2018-22. Arkitekten bakom DÖ – landsförr … f’låt landsfadern Fredrik Reinfeldt – ville beröva SD allt politiskt inflytande så att den destruktiva massinvandringspolitiken skulle få flyta på friktionsfritt i åtminstone 8 år till.

  I linje med DÖ lovade Socialdemokraterna (S), till intet förpliktigande, att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020.

  Hade S varit politiskt hederliga hade de satt upp ett arbetslöshetsmål under sin egen regeringsperiod. Självfallet bör också arbetslöshetsmålet kombineras med ett mål för sysselsättningsgraden om man ska vara intellektuellt hederlig.

  Så det finns inte så starka incitament för att S ska blir riktigt stora i valet 2018 och tvingas regera 2018, med tanke på att de då måste infria arbetslöshetsmålet.

  Men det är klart att S inte vill tappa allt för mycket i väljarstöd, eftersom pengar rullar in till partiet beroende på hur stort partiet är.

 7. Jag hoppas av hela mitt hjärta att s gör ett katastrofval. Min önskedröm är att vi efter valet får se en koalitionsregering bestående av m, kd och sd – naturligtvis med sd som största parti, med stort inflytande över invandrings-, integrations- och rättsfrågor. Då kan det möjligen finnas en chans att rädda återstoden av det trygga, stabila välfärdssamhälle vi en gång hade.

  Med ovanstående sagt måste jag dock erkänna att Thorells videoklipp, enligt min åsikt, har ett slags uppfriskande, amatörmässig charm. Han är så långt ifrån inhyrda PR-konsulter, och retorikexperter man kan komma. Han säger vad han tycker, möjligen utifrån något slags rudimentärt manus som han själv skrivit. Han uttrycker sig lite halvklumpigt och verkar bitvis inte ha alldeles god hand med det svenska språket. Hans argumentation är tunn, och han verkar inte bekymra sig särskilt mycket om att underbygga sina påståenden med t.ex. statistik. Och hans förmåga att entusiasmera och väcka intresse är – milt uttryckt – begränsad.

  Kort och gott framstår Olle Thorell alltså som en trist, förhållandevis obegåvad och okunnig sosse-politruk av klassiskt snitt. Men han verkar inte skämmas det minsta över detta, utan kör glatt sitt eget race och anser sig troligen vara duktig på att använda de ”nya” sociala medierna för att nå ut till väljarna.

  Och vem vet – kanske kan det funka. Det tycks ju i de breda svenska folklagren finnas en närmast gränslös kärlek till buskis, och till den schablonmässiga bilden av ”tönten från landet”, som i slutändan besegrar ”sprätten från storstan”. Sådana karaktärer går det tretton på dussinet av i svensk populärkultur; från Åsa-Nisse till Ronny & Ragge till Stig-Helmer till Roy & Roger. Så varför skulle inte en del svenskar kunna falla för Olle Thorells ”folkliga” och lätt debila tilltal? Det finns ju folk som betalar dyra pengar för att gå och titta på Henrik Schyffert eller Özz Nujen, så ingenting borde egentligen förvåna längre.

 8. Jag tycker precis tvärtom. Jag tycker det Olle gör är bra. Han tydliggör politik. Det blir tydligt för envar att s står för en politik som går ut på att individen inte ska få njuta av frukterna av sitt arbete. De skall gå till staten och delas ut till andra. Det kallar han jämlikt. Det kallar han solidariskt. Det kallar han rättvist. Jag kallar det socialism. Det är bra att det blir tydligt vad de står för!

 9. Tack, Fredrik !
  Jag hade inte hört talats om Olle Thorell och jag har inte facebook.
  Men efter ett googlande såg jag att han har en youtube-kanal och där finns det inte mindre än…318 filmer där han förklarar hur det ligger till .
  Det här är bland det roligaste jag sett. Helgen är räddad 🙂

 10. Apropå tandvård för landets invånare versus asylsökande:
  Vuxna asylanter får tandvård för 50:- och då endast sådant som inte kan anstå t ex dra ut en tand vid tandvärk. Men begreppet ”inte kan anstå” är luddigt och kan täcka alla sorters behandlingar. Det är nog upp till varje tandläkare och klinik hur begreppet ska tolkas.

  Asylsökande barn och ungdomar har däremot full rätt till samma tandvård som landets egna barn och ungdomar upp till 22 års ålder.
  Det här är en våldsamt kostsam grupp, för deras tandstatus – enligt väninna som är tandhygienist – är i de allra flesta fall mycket dålig. Katastrofdålig. Det kan röra sig om behandlingar för flera tiotusentals kronor om det vill sig illa. Tänk bara de 9000 som nu valsar runt i media + alla andra som på oklara grunder befinner sig i landet. Otroligt!!

  För övrigt delar jag Fredriks syn på Olles insats: han tydliggör vad socialism handlar om. Ta från den arbetande skattebetalande och dela ut till de som gör absolut ingenting.

  1. Det är så djävla vidrigt att när jag, som skattebetalande hederlig svensk, går till Folktandvården för lagningar och tandhygienistbesök, så betalar jag ca 1000 kronor varje gång. Samtidigt vet jag att vuxna asylanter bara behöver betala 50 kronor för samma tandvård. Dessutom om asylanterna har fått avslag på sin asylansökan och ska utvisas ur landet, och gömmer sig för rättsvårdande myndigheter som illegala invandrare, så kan de lik förbannat uppsöka Folktandvården för sina tandbesvär och få tänderna åtgärdade för 50 kronor. Det har det politiska etablissemanget, i vilket Olle Thorell ingår, bestämt! För det ska ju gullas så infernaliskt med invandrare med dålig tandstatus!

   Om man ska anlägga en juridisk aspekt på denna djävla soppa, så torpederar det politiska etablissemanget rättsstaten. Rättsvårdande myndigheter, som ska se till så att illegala invandrare utvisas ur landet, hindras i sin tjänsteutövning, eftersom det politiska etablissemanget har sett till att underlätta de illegala invandrarnas illegala vistelse i Sverige genom att ge dem inkognito sjuk- och tandvård till priset av 50 kr. Sjuk- och tandvårdsinrättningar som de illegala invandrarna frekventerar, får heller inte tipsa de rättsvårdande myndigheterna att illegala invandrare söker vård, enligt beslut av det politiska etablissemanget. Vart fan har det här landet hamnat?

   Eftersom det är så många asylanter och illegala invandrare som får sina tänder behandlade gratis eller på sin höjd för 50 kronor, så tvingas jag och andra skattebetalande svenskar betala överpriser för tandhygienistbesök. För ett tandhygienistbesök som kostade mig 700 kr så läste jag på motsvarande kvitto att rekommenderat pris enligt försäkringskassan var 475 kronor för den behandling jag fick.

   Varje gång jag går till Folktandvården för mina tänders skull, känner jag mig äcklad och förolämpad med tanke på deras prioritering och kraftiga subventionering av asylanter och illegala invandrare. Speciellt bra tandvård får jag inte heller!

   Det är en delvis upprättelse när nu så många vet att Folktandvården i Sundbyberg gav terroristen/asylanten Rakhmat Akilov tandvård för 50 kronor 2015. Ska man meja ned folk på Drottninggatan ska man göra det med ett skinande leende på läpparna och med ett vårdat garnityr! Det ger Folktandvården dålig reklam. Och det är rätt åt dem!

   P.S. Abdullah Kurdi – pappan till Alan Kurdi, som dog i Medelhavet omkring 2 september 2015, hade enligt sin syster Tima i Kanada otroligt dåliga tänder. Det var därför som Abdullah bestämde sig för att fly med sin familj på gummibåt från Bodrum i Turkiet till Europa och Sverige. Det går inte dra någon annan slutsats än att Abdullah ville få sina tänder fixade i Sverige för 50 kr. Det var det som drog, ty Kurdi-familjen hade det relativt bra i Turkiet.

   1. Gör som jag, åk till Polen och få tänderna fixade. Prisvärd behandling och trevligt bemötande. Slipp gynnande av det svenska skrået och ta ledigt från huckleskådandet. Win win win.

    1. Men det löser ju inte vårt lands problem med skyhöga tandvårdskostnader för ickemedborgare. Det löser bara ditt problem…

 11. Lyssnade på OT och håller med tråden – tror han att vi är idioter eller socialdemokratiska väljare?

 12. Vi bör fundera på om vårt parlamentariska system är optimalt. Det går inte att styra ett land utan majoritet. Vi har ett system som är anpassat för max fem partier. Utan en regering med 51% blir det kompromisser hela tiden. Blockpolitiken tillhör det förgångna. Den passar inte i det 21 århundradet.

  1. Intressant. Vad hade då tänkt dig ersätta nuvarande system med ? Hur många procent behöver man innan man kan rövgöka sina medmänniskor utan att behöva söka stöd hos andra ? 10 % 20 % ? Det ser ut som det gör i Sverige för att Sverige är en mogen demokrati med många åsikter. Antagligen hade det inte behövt se så prekärt ut om S, M och de övriga inte varti så styvnackade med huvude idet blå och ge SD totalt tolkningsröreträde i flera viktiga frågor. Helt själv förvållat…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *