MÖRK HISTORIA

Stefan Löfvens vänstra stödben är och förblir Vänsterpartiet. Vänsterpartiets mörka historia är något som Löfven inte vill veta någonting om, inte vill minnas eller prata om. Att Stefan Löfvens regering är beroende av stödet från ett parti som under sin moderna historia använde medlemsslantar och partistöd för att skicka blommor till Brezjnev, Honecker, Kim Il Sung, Castro med flera är ett ämne som Löfven vägrar att låtsas om…

Sverigedemokraternas mörka historia är alltid i rampljuset och omtalat till käbblandets bortre gräns. Sverigedemokraterna har en mörk historia som de får lida för varje dag, varje debatt och varje valrörelse. Med en annan historia än den som nu gäller hade sannolikt Sverigedemokraterna redan varit avsevärt större, och otaliga debattimmar hade kunnat användas för att debattera dagens problem före gårdagens historia.

Nu är det inte så, och Löfven tillhör den som käbblar på mest om det. Alltid när det handlar om att Sverigedemokraterna vill beröva Socialdemokraterna makten. Aldrig när det handlar om att Sverigedemokraterna med sina röster till och från ger Socialdemokraterna sitt stöd mot borgarna.

Vänsterpartiets mörka historia är sällan i rampljuset, och V den som vågar lyfta frågan om vad som hände innan V gjorde sig av med PK. Stefan Löfven får frågan av en journalist och visar att han antingen är dum, minnessvag eller obildad. Journalisten lyfter frågan om Vänsterpartiets problematiska historia. Löfven svarar ” – Det är en stor skillnad. Vänsterpartiet har varit ett kommunistiskt parti som stödde Stalin på 50-talet. Det var fel.” Döv, galen och blind?

Löfven glömmer att Vänsterpartiet i nutid inte bryr sig om att utesluta medlemmar som propagerar för enpartistat, ett giljotinerat kungahus och som vill fylla borgarna med bly. Sverigedemokraterna av idag hanterar sådant där betydligt mer resolut.

Löfven glömmer att Vänsterpartiets tidigare ledare, kamrat Ohly, grät när Berlinmuren föll, som aldrig skulle acceptera ett demokratibegrepp som stod över klasskampen och där det var tveksamt om fri-och rättigheter skulle gynna arbetarklassen. Året när Ohly släppte loss sina känslor var 1983. Det var bara 33 år efter år noll i Löfvens anteckningar om Vänsterpartiets historia.

Löfven glömmer bort att Lasse Werner skickade någon sorts gratulationstelegram till Erich Honecker i DDR så sent som 1989 – undertecknat med  ”Med kommunistisk hälsning” och Werners namn. Det var alltså 39 år efter det att Vänsterpartiets problematiska historia hade blivit historia hos den selektivt historielösa statsministern Löfven.

Löfven glömmer bort att ännu idag syns flaggor med hammaren och skäran, den nordkoreanska och kubanska flaggan i Vänsterpartiets första maj-tåg. För mig, med ett blodsband till ett av de länder som förtrycktes, förnedrades och delvis förintades av vänsterns dåvarande bästisar i Kreml gör det ont när Löfven försöker sig på en egen historierevisionism. Frågan är om Löfven förstår vad han gör, varför och hur det känns.

Om inte en avbön accepteras skall banne mig inte någon annan avbön accepteras.

12 svar på “MÖRK HISTORIA”

 1. Glöm inte att Vänsterpartiets hus (i ”bortre ändan” av Kungsgatan i Sthlm, mot Kungsholmen) är en gåva från Stalin. Jag tycker att det borde pågå en permanent demonstration utanför det huset, under banderollen
  ”Stalins hus – Stalins parti”
  där man uppmanar Vänsterpariet att eliminera denna skamfläck genom att sälja huset och skänka hela försäljningssumman till kommunismens offer, via de organisationer för detta syfte som finns i östra Europa.

 2. Men V är ju de goda och då går det bra att ha blod på händerna. Det går också bra att vara antisemit och att vara öppet rasistisk!

  Samma sak att det går bra att på Twitter vilja ”runkbajsa någon i munnen” medans man sitter på bästa sändningstid och tycker att alla män över 40 bör gå i terapi?! Ja, gå i terapi för fan, du är sjuk människa! Men ge fan i att projicera dina tillkortakommanden på andra!

  Det här landet har fullständigt spårat ur!

 3. Alla partier har sitt och det här är inte heller något att vara stolt över.
  Moderaternas agerande -historiskt
  Här kommer några årtal kopplat till hur Moderaterna och deras föregångare, agerat i Riksdagen

  1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
  1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
  1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
  1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
  1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
  1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
  1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
  1927: Nej till folkskolereform.
  1931: Nej till sjukkassan.
  1933: Nej till beredskapsarbete.
  1934: Nej till a–kassa.
  1935: Nej till höjda folkpensioner.
  1938: Nej till två veckors semester.
  1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
  1946: Nej till fria skolmåltider.
  1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
  1947: Nej till allmänna barnbidrag.
  1951: Nej till tre veckors semester.
  1953: Nej till fri sjukvård.
  1959: Nej till ATP.
  1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
  1963: Nej till fyra veckors semester.
  1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
  1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
  1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
  1976: Nej till femte semesterveckan.
  1983: Nej till löntagarfonderna.
  1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
  1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
  2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna.
  2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.
  2006: Nej till gröna jobb.
  2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
  2006: Nej till höjd a- kassa.
  2006: Ja till sänkt a-kassa.
  2006: Nej till höjd sjukersättning.
  2007: Ja till sänkt sjukersättning.
  2008: Ja till FRA-lagen
  2009: Ja till IPRED-lagen

 4. För inte alls länge sen vägrade Lövfen erkänna att Kina var och är en diktatur, utan envisades istället med att säga att de var en så kallad ”enpartistat”. Med tanke på vilka ställningstaganden Sverige gjort i andra sammanhang, mot Israel Saudi Arabien m.f.l. är det lite anmärkningsvärt att den största diktaturen av de alla glöms bort.
  Hyckleri tycker jag det är, av en syltrygg!

 5. V med Ohly i spetsen ville förbjuda privata skolor. Att Ohlys dotter gick i en av Stockholms mest exklusiva privata skolor hade ingen med att göra enligt Ohly.

 6. Vänsterpartiets historia och viss mån nutid är förvåndsvärt lite debatterat, håller med där. Det är därför, samt en politik i helt fel riktning för Sverige, som jag absolut inte ser dem som varken regerings eller stödparti. Likaså gäller SD, som gång efter gång blir ertappade med fingrarna i rasist, fascist eller nazistburken i nutid. Att bjuda in dem till samtal eller överläggningar är fel, de är i grunden inga demokrater, hur gärna de än vill tro det.

 7. ”Vänsterns mörka historia…”. Hur många gånger dyker inte det spöket upp, påhejat av kristna och nynazister från varsitt håll?
  Innan ni fortsätter att ännu en gång trycka upp Sovjetunionen och Nordkorea i plytet på de som går i 1:a Maj-tåget, se er omkring lite. Kolla hur dagens Sverige är uppbyggt. Om ni orkar (och vågar). De samhällsapparater som så länge funkat bra i grunden är… *trumvirvel* starkt influerade av kommunismen.
  Sjukvård, dagis, skolor, mödravård, äldrevård – kommunism! För du tror väl inte på allvar att det kostar runt en hundralapp när ett barn kommer till världen? Nej, det är skattepengar helt enligt kommunismens grundbalkar.
  Det kostar ungefär 12 000 kr/ dygn att som leukemipatient ligga inlagd på en hematologavdelning. Men som patient i Sverige betalar man knappt en spottstyver av den summan.

  Så ni som spottar åt allt som är rött, kan inte ni betala allt själva istället? Gå till privata vårdalternativ, hela vägen. Sätt handling bakom era fiberoptiska ord. Pröjsa allt privat, helt ur egen ficka. Som i USA, där du t ex som diabetespatient oftast behöver teckna privat sjukförsäkring på runt 10 000 kronor. I månaden.
  Ta inte del av någonting som har grunden i arbetarrörelsen. Som sett till att vi idag har fem semesterveckor i Sverige. Bland oändligt mycket annat.

  Gör den förändringen hos er själva istället för att bräka om att Stalin sagt ”Sverige är fint” någongång på 1940-talet eller vad det nu kan vara.
  Blir så trött på det här hycklandet, där blått och brunt möts och gör korstecknet framför varandras bröst.

  1. Fyndigt svar. Som samtidigt bekräftar det jag skrev.
   Så fort ordet ”vänster” kommer på tal slänger somliga direkt ur sig orden gulag, Sovjet och Marx med en gång. Som att det inte finns några mellanlägen.
   Men du missade Nordkorea, din klensinnade lilla liberallort. Och ja, pröjsa allt privat i fortsättningen då. För att verkligen bekräfta hur mycket du avskyr de socialistiska liggsårsfabrikerna.

  2. bättre sent än aldrig.

   om du fixar tillbaks skatten för allt onödigt skit som den gått till så kan jag betala mina sjukhusräkningar utan statligt stöd.
   deal?

 8. Jag skrev att mycket i Sverige ÄR uppbyggt på kommunistiska tankegångar. Inte att JAG är kommunist. En högst väsentlig skillnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *