MONAS MILJONER

Snacket och skvallret nådde mina öron flera månader innan Expressen frontade Mona, körde upp ett papper i plytet på den dåvarande nationella samordnaren och dödade ännu en av Monas karriärer. Det hade varit tissel och tassel om Mona och hennes livvakt, om en mogen kvinna och en yngre man. Det handlade om snusk, synd och allt det där som flesta tassade runt när Mona ännu en gång blev kvinnan som skapade de största rubrikerna.

Rubrikerna lever vidare. Mona skapar rubriker efter fallet. Mona är den svenska politiker som berör mest, och upprör flest. Så är det bara, och hon har bäddat dubbelsängen själv för att det skall fortsätta vara så. Nu handlar det om Monas miljoner. Nu handlar det om en av världens mest och bäst avlönade gigolos i form av ”livvakten” och kvinnan som ”lånade ut” allt hon hade och lite till. Det räckte inte med uppblåsta löneuppgifter från den nationella samordnaren Mona för att få ett mångmiljonlån av någon annan aktör än den bästa vännen Mona.

Mona Sahlin tjatade i egenskap av nationell samordnare mot våldsbejakande extremism öronen blodiga på ansvariga statsråd och departement för att få ”livvakten” anställd hos henne. Mona fixade allt ”livvakten” pekade på. Hon gjorde allt i sin makt för att han skulle trivas på den arbetsplats där han ytterst sällan syntes till. Hon lånade ut pengar – tre miljoner kronor – som hon aldrig lär få se igen. Förutsättningen för en återbetalning var ju att Mona och ”livvakten” skulle ut på ett gemensamt äventyr utomlands. En ny välavlönad karriär, på tu man hand. Oskiljaktiga. Bästa vänner. Den som inte känner pirret måste vara avtrubbad värre.

Snacket gick långt innan om det spännande förhållandet mellan chef och underhuggare. Det var snack om hon som utnyttjade han, och han som utnyttjade hon. Det var kväljningar om att kvinnan som hade vigt ”livvakten” med hans förtjusande, förlåtande fru nu var själva äktenskapsbrottet. Kollegor, vänner, bekanta – alla såg det hända. Alla förstod vad som hände. Alla såg resultatet – i form av ”lån”, lätt arbetsbörda och ligg.

Vi har alla tassat runt det här som katter kring en gigantisk tallrik med het gröt. Vad Mona gör med de pengar hon inte har och vad ”livvakten” gjorde med sina förmågor borde vi inte bry oss om egentligen. Det handlar om två vuxna människor och deras beslut. Monas beslut ledde till att hon återigen gjorde en herrans massa felbeslut. Men Mona Sahlin är inte vem som helst. Hon var ändå rätt nära att bli Sveriges första kvinnliga statsminister för några år sedan. Hur bra hade det blivit?

Om jag som en liten, sketen bloggare fick min beskärda del av komprometterande uppgifter om Mona och ”livvakten” – vad skulle då främmande makt kunnat gräva fram om hon som kunde ha blivit landets statsminister? Vad säger Partiet som lyfte fram Mona ännu en gång för att säkra makten och härligheten? Vad hade resultatet blivit om sosseriet hade lyckats med att släpa fram en uppenbart omdömeslös kvinna till regeringschef? Det hade slutat med en sällsynt hemsk kombo av en Clancy-thriller och Fifty Shades of Grey…

Politiker som låter könet och drifterna sänka omdömet är en fara för sig själva, och för det land de skall tjäna. Mona Sahlin hade varit en extremt farlig statsminister för oss. Nu blev hon – tack och lov – bara nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Mona Sahlins ”stora bidrag” till Sverige är en gigantisk insats för att öka på politikerföraktet.

Det kommer Mona att lyckas med åratal efter det att hon lämnade politiken.

18 svar på “MONAS MILJONER”

 1. Med tanke på ringen (och en del annat) var det nog bra att hon inte blev statsminister, vem vet vad hon hade kunnat bli beordrad till.

  1. Tack o lov att hennes fiffel o båg kom upp i dager innan hon blev statsminister! Hennes krimminella historia som hon själv kallar”mänsklig” är ett hån mot oss som värdesätter ärlighet och mänsklighet!

 2. Mycket bra !! Har ni f.ö- märkt att David Baas eller Diamant Salihu barrikaderat sig utanför Monas hem med kameror ??? Nej..då respekteras privatliv…

 3. Det var ord och inga visor men måhända helt rättvist (har själv ingen aning om vad som pågått).

  Som ett halvt försvar för Sahlin givet sammanhanget skulle jag dock säga följande:

  Istället för en menlös men totalt oklanderlig politiker som, säg, Bosse Ringholm så skulle jag mycket hellre välja en handlingskraftig men ”inkorrekt” individ som t ex fifflaren Fillon eller den grovmunnade halvalkisen Churchill. Huvudsaken är att folk får saker gjorda, och det borde gälla i politiken lika väl som näringslivet.

  Om nu Sahlin har begått äktenskapsbrott med sin ”livvakt” och svindlat bort några miljoner av skattebetalarnas pengar i processen så tycker jag egentligen det är mindre intressant. Den viktigare frågan är om hon kan föra landet, eller sin myndighet, åt rätt håll.

  Tyvärr har jag alltid upplevt Sahlin som medelbegåvad eller strax därunder. Hon hade säkert blivit en usel statsminister. Men min poäng är att exakt detsamma kan sägas om den annars (förmodligen) genomsympatiske Stefan Löfven.

   1. @Hedman: Om man ska tro medierna så har han anställt sin fru och sina barn för dyra skattepengar för att utföra assistenttjänster med minimal substans.

    Synd, för nu lär fransmännen få välja mellan sina inhemska varianter av Trump och Clinton.

   2. Att anställa sin fru och vid två tillfällen sina barn som parliamentsmedhjälpare för cirka 900.000 Euros utan att till synes kunna bevisa att de jobbat. Pengarna ingick I ett ”envelope” som franska riksdagsmän har utan redivisningsskyldighet på cirka 9.500Euros/månad. Besvärande då man försöker bli vald tll Frankrikes president på en.moralisk ”ticket”

   3. Att anställa sin fru och vid två tillfällen sina barn som parliamentsmedhjälpare för cirka 900.000 Euros utan att till synes kunna bevisa att de jobbat. Pengarna ingick I ett ”envelope” som franska riksdagsmän har utan redivisningsskyldighet på cirka 9.500Euros/månad. Besvärande då man försöker bli vald tll Frankrikes president på en.moralisk ”ticket”

 4. Låt oss aldrig glömma vad Mona skrev om de pensionärer och andra oroliga svenskar som deltog i folket demonstration:

  ”Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare. Det är de som gillar våld och hatar demokrati. De är fega uslingar.” – Mona Sahlin

  Rena lögner i syfte att demonisera och avhumanisera, alltså. Mona är inte någon bra människa.

  Läs hela på https://unvis.it/expressen.se/debatt/ideologiskt-drivna-extremister–inget-annat

 5. En annan insats var att fördröja medvetenhet ovh kunskap om islamismens farliga framväxt i Sverige. Men med tanke på efterträdaren verkar det ha varit tanken med ämbetet och utnämningen.

 6. ”men jag vill ju bara sitta hemma och äta falukorv med ungarna”

  Sahlin och Ullenhag har jag i ett eget litet giftskåp. Har dock inte hittat någon bra etikett att sätta på dem.

 7. ”Där fick hon så hon teg……sa drängen om pigan på söndagsmorgonen.”

  Sossarnas galjonsfigur som ingen säga något om…….

 8. Fint, men… Båda två är inte framgångsrika krogare. En är anställd hos SÄPO och SÄPO är finansierad av skattemedel. SÄPO är inte escort club fär äldre kvinnor eller dem är det? De måste ha profil av varje viktigt människan i Sverige på det vis upprätthålla sig systemet. De borde skicka henne en kvinna och hålla det fast. Vakt fick och även nu får skattemedel baserad lön, Mona fick lönet av skatt som de gamlingar måste betala till sin sista dag. Hon har skaffat finna jobb och förmåner för familjen. Hon har inte lånat pengar, det kallas penningtvätt. Mona vill bli av med massor av pengar för vilka hon inte kunde förklara källan. Det är lätt möjlight att hon flytade först till familjmedler och när det blev för mycket gick till honom, Vi vet jätte lite om allt. Det enda som vi vet är att Findus färdigrätt kostar 20 kronor och svältande gamlingar rusar till Netto.

 9. Det hemska är att hon troligen kommer att komma ut med offerkoftan och berätta hur hon blev sol och vårad.
  Det skulle inte förvåna mig om den intellektuellt bankrutta Socialdemokratin kommer ge denna korrupta hora ytterligare en chans.

 10. Mona Sahlin är en av mina största besvikelser.

  Jag växte upp i ett socialdemokratiskt hem där det var väldigt tydligt att man skulle göra sin plikt gentemot samhället och i motprestation skulle man få en belöning om världens bästa välfärd.
  Jag svalde det samhällskontraktet med hull och hår och var oerhört stolt när jag gick till vallokalen för mitt första val. Sossarna fick min röst både på riksplanet och i kommunalvalet. Göran Johansson i Gbg var verkligen en kraft att räkna med.
  Efter några år började jag analysera och konstatera att det verkade som mina sossar inte hittade rätt.
  Samhällskontraktet levererade inte.
  Då dök Mona upp som en frisk fläkt.
  Hon var tuff, hon var hård och sa allt som jag tyckte var rätt.
  Det är tufft att betala skatt och jag håller med men sedan började jag undra varför jag skall betala skatt för de som inte vill.
  Sedan gick det snabbt utför.
  Monas klavertramp blev värre och värre och till slut förlorade jag allt förtroende för socialdemokratin.
  Jag som en arbetare känner mig så oerhört sviken över de ideal jag trodde på och som under åren bara har spottats på av pösiga Bommersvikstependiater och LO-pampar som aldrig gjort ett hederligt handtag i hela deras liv…..

 11. Det Mona Sahlin gjort för är ett omfattande bedrägeri gällande
  en lägenhetsaffär om 10 miljoner kronor
  som hennes beskyddare inom parti och byråkrati inte utreder.
  Straffet för enbart osant intygande på regeringens papper kan enbart det bli fängelse i två åroch det milda straff hon fått kan enbart ses som ren korruption.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *