MOGERTS MILJONER

Under hela mitt liv har jag fått höra  att det enda anständiga sättet att bli rik på i sosseriets Sverige är genom vinster på spel, dobbel och lotterier. Sannolikt är det ännu lite mer anständigt att vinna pengarna om man har spelat på A-lotterierna. Att jobba, slita, företaga är inte alls lika okej. Men nu har tydligen ännu en acceptabel väg till rikedom öppnat sig. Man kan ju tafsa, supa ner och snuska sig med kvinnor så till den milda grad att man tvingas lämna politiken. Då kan man få en ”bonus” för antastandet, på fyra miljoner och åttahundratusen till. Nästan fem miljoner kronor för att bete sig som ett svin, det måste ju kännas så bra det kan kännas…

Roger Mogert och de nästan fem miljonerna kronor i fallskärm kommer fylla på politikerföraktet hos vanligt folk. Alla borde kunna bli upprörda, oavsett om man är knegare eller fattigpensionär. Folk kommer att se en politiker som lajvat feminist och jämställdhetsvurmare i decennier som fått lämna sina uppdrag för patriarkalt kvinnokränkande, och  som sedan belönas för sina handlingar. I fem år kommer Mogert kunna leva med en inkomst som en undersköterska, en förskollärare, en polis eller någon annan löneslav bara kan drömma om. Nästan fem miljoner av skattebetalarnas pengar, under fem år, bara för att man har varit ett svin. Det känns lika groteskt som det känns äckligt.

Kanske öppnar Mogerts miljoner en tilltalande exit-lösning för den trötta politikern? Tafsa lite, kräv sex och kläm på de tilltalande kroppsdelarna på det motsatta könet. Visst kan det bli lite jobbiga rubriker, men ingenting som inte är värt några miljoner. Ingenting som inte är värt fem års ”semester” från allt och alla? Är man dessutom sosse så kommer ju någon annan del av den så kallade Rörelsen ställa upp den dagen snuskpolitikern vill ha något att syssla med, efter ungefär fem år. Marknadsanalytiker på A-lotterierna kanske? Festfixare hos Verdandi? Ungdomsansvarig på PRO?

Mogerts miljoner kommer att förstärka väljarnas förakt för de som kallar sig förtroendevalda. Vem kan ha förtroende för politiker och ett system som belönas med våra pengar när de gör bort sig?

15 svar på “MOGERTS MILJONER”

 1. ” Under hela mitt liv har jag fått höra att det enda anständiga sättet att bli rik på i sosseriets Sverige är genom vinster på spel, dobbel och lotterier. ”

  Den genomsnittlige sosseväljaren skiter fullkomligt i sakfrågor utan röstar enbart ideologiskt. Då hade det inte spelat någon roll om den här Mogert hade varit partiledare. Han hade fått lika många röster ändå av sina hjärndöda väljare. Sossesverige = Ett samhälle för ”dummies”.

 2. Kan tänka mig att om Mogerts bravader inträffat på lagergolvet i ett privat företag och med Nisse från Hökarängen som snuskgubbe så hade Nisse fått dojan för länge sedan och max fått ut innestående semesterdagar. Att sedan Nisse via skatt å kanske fackavgift pröjsar Mogerts fallskärm det hoppas man ju Nisse tänker på i vallokalen 2018.

 3. Det är extremt stötande. Eller hur Löven och Margareta?

  Varför har ännu ingen journalist tagit ett djupare snack med Margot om skatter`?

  1. Varför intervjuas inte Mona Sahlin och Helene Fritzon om sin syn på skatter och att alla skall bidra till välfärden?
   Nej, det är ju fullt upp med en sd:ares uttalanden om muhammedaner.

 4. Därtill är det bara en ”övergångsfas”. Grabben syns snart i konsultposition i något lämpligt företag. Man tar hand om sina egna, oavsett hur vidriga de är.

 5. Hej.

  Mogert har väl lärt sig av de biblioteksbesökare han gärna försvarar?

  Kanske det är en Robespierre Sverige behöver för att få bukt med adelns sinekurer och droit de seigneur?

  Bara en tanke, men en gång i tiden var armborstet bondens bäste vän och kamrat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 6. Morgert skall avstå från sina miljoner. Jag accepterar inte detta. Jag har varit arbetslös, trots min fina utbildning (civilekonom). Det har berott av den icke fungerande arbetsmarknaden i Sverige. Sossesverige ”löste” detta problem, genom att förtidspensionera arbetsföra personer i 50 årsåldern. Den socialdemokratiska politiken hade en skuld, beträffande den icke fungerande arbetsmarknaden under 1990- och 2000-talen. Jag menar att politiker aldrig har kämpat för sin tillvaro.

 7. Det finns gott om pengar i systemet för sossemaffian att hantera. De avlönar de sina med feta arvoden. Det är alla andra delar av samhället (utom invandrarna från underutvecklade samhällen) som får stå tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *