MILJÖPARTIET OCH ”KRIGSÖVNINGEN”

Varje gång regeringen och delar av oppositionen har kommit överens om något rörande försvaret har miljöpartisterna stått där på podiet.  En grön politiker tillsammans med de andra försvarspolitikerna. Det måste ha gjort lika ont varje gång, för den miljöpartist som skulle vara med när Hultqvist pratade mer pengar och högre ambitioner. En uppoffring för att visa att Miljöpartiet är regeringsdugliga, några som kan ta ansvar. En politisk charad som faktiskt inte betyder någonting alls…

Den militära försvarsövningen Aurora står för dörren. Den svenska militären skall återigen öva på att försvara Sverige och svenskarna. Mot det protesterar regeringspartiet Miljöpartiet. Tillsammans med Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ, Socialistiska partiet, Kommunistiska partiet, Suderbyns ekoby, Kvinnojouren TROTS, Aktionsgruppen Nej till NATO på Gotland arrangerar det ena regeringspartiet en gemensam manifestation mot det svenska försvaret, mot en svensk försvarsövning.

Det är ett härligt gäng som Stefan Löfvens bästisar umgås med. Kommunistiska partiet, det socialistiska ditot och Feministiskt Initiativ. En släng av högförräderi som har tagit sig in på Rosenbad av och med MP och deras kamrater. Miljöpartiet visar ännu en gång hur malplacerade man är i maktens korridorer, ett parti utan ansvarskänsla eller förmåga att se en helhet. Miljöpartiet manifesterar mot ”krigsövningen” Aurora – ”för att den bidrar till det försämrade säkerhetsläget kring Östersjön”. Miljöpartiet protesterar mot att Sverige övar för att det innebär ett ytterligare närmande till kärnvapenalliansen NATO. Miljöpartiet lyfter fram” att freden bevaras genom diplomati, samarbete och samtal”. Miljöpartiet manifesterar eller protesterar inte mot den ryska krigsövningen Zapad. Det ligger inte för de gröna.

Stefan Löfven kommer att gå till val 2018 utan Miljöpartiet som en del av sitt regeringsalternativ. Det gör Löfven klokt i. Nu kanske det blir så att statsministern ändå blir beroende av de gröna tomtarna och trollen för att snickra ihop något som håller honom flytande. Kanske. Förhoppningsvis åker de gröna ur Riksdagen, och Sverige får ett parlament där ett idiotparti inte längre sitter kvar. Med sin politik – där man protesterar mot sin egen politik, mot den egna regeringen, landets försvar – är Miljöpartiet inget annat än ett idiotparti. Visst har försvarsfientlighet i kombination med en patologisk pacifism varit Miljöpartiets signum när man har varit i opposition, men nu sitter man i landets regering. Man låtsas ta ansvar, men man vill det inte.

Miljöpartiet är ett dåligt skämt, allt annat än ett regeringsfähigt parti. Det bevisar man gång på gång på gång. Att Löfven ens tog med dem i en regering säger väldigt mycket om det här med sossarna och makten framför allt. Det blev inte bra…

10 svar på “MILJÖPARTIET OCH ”KRIGSÖVNINGEN””

 1. Nej det blev inte bra på många olika sätt. Men det är inte poängen här. Poängen med makt är helt enkelt att:

  Antingen har man makten. Eller så är man den som makten utövas mot.

  Det är det som borgerliga människor tyvärr inte vill inse när man åberopar att regler och sunda värderingar ska styra.

 2. Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ, Socialistiska partiet, Kommunistiska partiet, Suderbyns ekoby, Kvinnojouren TROTS, Aktionsgruppen Nej till NATO vet vi redan var vi har.
  Miljöpartiet har det varit lite oklart kring av den enkla anledning att de suttit i regeringen. Men ränderna går inte att tvätta bort. Miljöpartiet skulle aldrig tillåtits sitta i en regeringen.

  Sossarna med Löven i spetsen har skjutit sig själv i foten med detta ”samarbete”. Det kommer de att erfara om ett år.

  Det roliga i kråksången är att det är omöjligt för S att distansera sig från galenskaparna i MP – ändan fram till valdagen.

 3. Det är självklart att det militärt alliansfria konungariket Sverige ska öva sitt rudimentärt utvecklade försvar, i sviterna av Sjuklöverpolitikernas sinnessjuka, EU-vurmande totalförsvarsförstörelse efter murens fall.

  Gör man anspråk på att vara en seriös nation så ska man ha ett seriöst försvar, som med jämna mellanrum måste övas. Detta gäller i princip oberoende av hotbild. Ett försvar är en försäkring mot fientliga angrepp på nationen. En analogi härvidlag är att man försäkrar sin bostad mot brand, även om man inte tror att bostaden kommer brinna upp.

  Storövningar som Aurora 17 är viktiga, eftersom de också testar försvarets högre ledningsfunktioner och samverkan med det civila samhället.

  Eftersom jag är värnplikts- tillika försvarsutbildad (KBS 15 månader) under kalla kriget då Sverige hade ett självständigt, seriöst, krigsavhållande försvar, reser inte bara jag, utan också Finland, frågetecken kring den stora inblandningen av amerikansk militär i svensk försvars- och krigsplanläggning. Vi är ju i likhet med Finland trots allt militärt alliansfria. USA har ju efter murens fall utvecklats de facto till ondskans imperium och för en aggressiv geopolitik med militära angrepp utan FN-mandat bl.a. mot Serbien 1998-99 och mot Irak 2003, som har skapat kaos, laglöshet, förödelse och flyktingströmmar. Jag befarar att ett Sverige, tätt militärt lierat med USA, kommer också inlemmas i den amerikanska geopolitiken, vilket är av ondo.
  https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/05/sveriges-usa-avtal-vacker-fragor-i-finland

  1. Jo fast som Peter M skriver ovan antingen är du makten eller också är du den makten utövas på. Vi lär ju i dagsläget vara i den andra kategorin oavsett om vi låtsats ha USA här frivilligt eller inte.

 4. ”Genom diplomati, samarbete och samtal”. Låter vackert, men balterna uppfattar nog en beskyllning i denna fras. 1939-40 ställdes Baltikum inför en rad ultimatum av Stalin. Man gick med på alla krav och ockuperades, förslavades och hundatusentals balter fick enkelbiljett till dödslögren i Sibirien. Kanske miljöpartiet anser att Estland, Lettland och Litauen inte var lika skickliga som mp i denna diplomati och därför kan de skylla sig själva.
  Finland försökte sig också på diplomati och ändå angrep Sovjet. I motsats till balterna valde Finland att slåss och förblev fritt.

  1. Miljöpartiet och de andra har rätt i att man inte behöver något försvar. Försvar behöver man bara om man anser att man har en åsikt, idé eller något annat som är värt att försvara eller stå upp för. Om man tänker göra som någon annan säger ändå så behövs inget försvar för man kommer alltid att vara ”överens”. Det de inte verkar förstå är att i många länder och områden så finns endast ”den starkes” parlament där den med störst muskler vinner alla omröstningar.

 5. Ja helt rätt beskrivet, miljöpartiet är ett stort skämt.
  Varför har inte Fridolin fått rejält med pisk för att han inte fixade skolan på 100 dgr som han lovade?

 6. Ett parti som låtit sig infiltreras av Muslimska Brödraskapet och satt en företrädare för organisationen på ministerpost i Sveriges regering har förbrukat sitt existensberättigande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *