MILJÖPARTIET OCH KAOSET

Göran Persson satt i solskenet och pratade om borgarna, om Alliansen med Erik Fichtelius och hans kamera. Valet 2006 stod för dörren, och Persson hade en hel del syrligt att säga om motståndarna. Idag, 11 år senare är Perssons efterträdare Löfven i koalition med Miljöpartiet. Mycket av det Persson sade om Reinfeldt skulle funka utmärkt att använda på Fridolin. Allt Persson sade om Alliansen skulle passa perfekt för att beskriva Miljöpartiet i regeringen Löfven.

”Dom får inte till det. Och det beror på, tycker jag, att de har en svag personuppsättning…” – Göran Persson i Ordförande Persson.

Kaplan. Romson. Fridolin. Bah Kuhnke. Miljöpartiets fantastiska fyra. Kaplan och Romson försvann med den politiska vinden. Fridolin klamrade sig kvar, men utan sina vingar – totalt oförmögen att lyfta igen. Nu är det Bah Kuhnke som spelar rollen som ett alldeles för grönt statsråd. Utan koll. Utan kompetens. Utan erfarenhet. Utan det mesta. Miljöpartiets tid som regeringsparti har varit som en mix av valfri Stefan-och-Krister-fars med Noréns verk Kaos är granne med Gud. Lika underhållande fånigt som ångestladdat.

När vi nu ser hur det blåser kring Alice Bah Kuhnke har man redan skiftat ut det kvinnliga språkröret Romson mot Isabella Lövin. Kaplan försvann som statsråd, precis som Romson. En tredjedel av de gröna statsråden är utbytta, och om Bah Kuhnke får lite tid i Ekots lördagsintervju eller en till tur till Agenda lär det snart vara hälften av de gröna ministrarna som har fått gå i förtid.

Fridolin, dåtidens miljöpartistiska stjärna, har slocknat. Det funkade sisådär med YouTube-filmer med samma tonläge som Alice Bah Kuhnke körde under sin tid som barnprogramsledare. Det funkade inte alls med ”hjärtan” och puttenutt-snack. Idag är Fridolin på papperet Miljöpartiets toppnamn. I verkligheten är han en stor del av förklaringen till varför det ser ut som det gör. Tillbaka till Göran Persson, och hans omdöme om Reinfeldt. Det skulle funka rätt bra på dagens Fridolin.

”… Med den kanske svagaste miljöpartistiska politikern i spetsen, Gustav Fridolin. Väldigt tunn politiker, utan någon särskild erfarenhet. Aldrig haft att ta ansvar för någonting i något sammanhang. De är inte statsrådsfähiga personer, och det tror jag kommer att märkas vartefter tiden går.” – milt omarbetat ur Ordförande Persson.

Socialdemokraterna har det ju jobbigt nog med sina egna statsråd, som trots sina uppenbara oförmågor ändå framstår som politiska titaner jämfört med sina miljöpartistiska kollegor. Miljöpartiet är ett skämt, speciellt som regeringsparti. Bara Per Bolund verkar vara normal i det gröna gänget, medan alla andra spårar ur titt som tätt. Nu är det Bah Kuhnke som avslöjar sig som imbecill. Det enda vi kan vara säkra på är att det kommer någon annan gröning och tar över stafettpinnen när Bah Kuhnke släpper den…

Grattis Löfven?

6 svar på “MILJÖPARTIET OCH KAOSET”

  1. Jag trodde aldrig att jag skulle skriva detta men det är inte utan att man saknar Göran Persson. I jämförelse med nuvarande pajasministär var det mycket bättre på ordförand Perssons tid.

    Man blir beklämd varje gång man hör våra statsråd uttala sig i media. Bolibompaminister Bah-Kuhnke’s senaste bravader i Agenda är ju bara det senaste i raden av katastrofer…

  2. Beskrivningen är felaktig. Dessa figurer är inte imbecilla, urspårade skämt som saknar koll och kompetens, utan femtekollonnare som är satta att bereda landet för den islamistiska fascismen.

  3. Men Bah Kuhnke är ung, kvinna och färgad. Det räcker långt om man har det i sitt CV som blivande politiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *