MILJÖPARTIET NARCISSISTERNA

Väldigt många av oss går nog och önskar att Miljöpartiet gör en 1991 igen, det vill säga åker ur Riksdagen med buller och bång. Bland de sossar jag känner är det ett vanligt förekommande önskemål. Ett lämpligt straff för att Miljöpartiet under snart fyra år har förstört tillvaron för det gamla maktpartiet. En passande konsekvens av otaliga vanvettsbeslut och stolliga statsråd. Ingen gillar Miljöpartiet, utom Miljöpartiet själva…

Språkrören och statsråden Fridolin och Lövin ligger alltid i botten av varenda förtroendemätning. Likadant var det när Romson satt på Lövins positioner. Men i Miljöpartiets egen lilla bubbla och värld är hela världens framtid beroende av att Miljöpartiet får sitta i Sveriges Riksdag. Skulle Miljöpartiet råka göra en repris av 1991 så är det enligt Miljöpartiet själva en stor tragedi. Språkröret Lövin är till och med övertygad om det svenska Miljöpartiet behövs för planetens framtid. Utan ett svenskt Miljöparti, utan Gustav Fridolin, Per Gahrton eller Valter Mutt är vår planet dödsdömd.

För oss som tycker att Miljöpartiet Narcissisterna är ett skämt blir sådana uttalanden ännu ett bevis på att de gröna är spritt språngande galna.

Miljöpartiet har ett önskemål om en framtida regering. Tillsammans med Björklund, Löfven och Lööf  vill Lövin styra landet i en riktning som skall lägga grunden för en räddad planet. Problemet är att det är ett politiskt självskadebeteende att sätta sig i samma regering som Lövin och Fridolin. Man får två sänken på köpet, två självgoda fjantar som tror mer om sig själva än någon annan. Man får ett Miljöparti som ingen gillar, utom miljöpartisterna.

Själv är jag övertygad om att det vore en befrielse att bli av med det verklighetsfrånvarande partiet som finns i Sveriges Riksdag. Visst är miljörfrågan viktig, alldeles för viktig för att kapas av ett gäng bakåtsträvande galningar. Visst är miljöfrågorna avgörande för planetens framtid. Men med Miljöpartiet som miljörörelsens parlamentariska röst kommer allt färre att ta miljöfrågorna på det allvar som de förtjänar. Faktiskt.

11 svar på “MILJÖPARTIET NARCISSISTERNA”

 1. ” Bland de sossar jag känner är det ett vanligt förekommande önskemål. Ett lämpligt straff för att Miljöpartiet under snart fyra år har förstört tillvaron för det gamla maktpartiet.”

  Visst kan man väl påstå att det är MP som har förstört för sossarna, men… väljer man att bilda en regering med MP så får man faktiskt skylla sig själv, så i slutändan är det sossarna som har förstört för sossarna.

  Lite OT ;
  Finns det någon som kan ge ett exempel på någon reform som något av de sju partierna har lovat i årets valrörelse som på något sätt kan gagna mig ?
  ( Jag är INTE vare sig ensamkommande eller nyanländ eller transsexuell eller färgad eller segregerad )

 2. Hej.

  Miljöpartiet räddar Sverige på samma sätt som The Resistance räddar Star Wars-galaxen i The Last Jedi.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Att underlåta att äta kött och livnära sig på enbart grönsaker kan ha allvarliga konsekvenser för hjärnans utveckling. Två exempel på hur det kan gå är just Lövin och Fridolin.

 4. Inför valet 2014 fick ett klipp ur någon av kvällstidningarna stor spridning i sociala medier. Tidningen hade intervjuat folk på gatan om det förestående valet. Frågorna gällde om man tänkte rösta, och om man i så fall bestämt sig för vilket parti man skulle rösta på. Klippet som spreds i sociala medier var ett citat från en kvinna som intervjuats i detta sammanhang. Jag minns naturligtvis inte hennes uttalande ordagrant, men det löd ungefär så här:

  – Jag kan ingenting om politik, och jag är egentligen inte så intresserad. Så jag kommer nog att rösta på Miljöpartiet.

  Det spelar i detta sammanhang inte någon större roll om citatet är fullständigt korrekt. Det spelar faktiskt inte ens någon större roll om citatet är autentiskt, eller om det skulle visa sig vara påhittat av någon som vill ge en negativ bild av mp:s väljare. Poängen är att citatet – oavsett om det är autentiskt eller ej – sannolikt ger en god bild av hur en stor del av mp:s väljare resonerar.

  Miljömupparna uppfattas stå för ett slags generell ”godhet” som går hem hos vissa väljargrupper; sannolikt i huvudsak yngre och medelålders medelklasskvinnor i större städer. Partiet säger ja till allt som vid en ytlig anblick kan tyckas vara ”snällt” och nej till allt som vid en ytlig anblick kan tyckas vara ”elakt”. Det är m.a.o. fråga om ett slags naiv ”snällism”, baserad på samhällsanalyser som ligger på ett förskolebarns intellektuella nivå.

  Den naiva snällism som ligger till grund för stora delar av mp:s politik kanske kan uppfattas som trovärdig så länge man egentligen aldrig konfronteras med några verkliga samhällsproblem. Men när man ställs inför riktiga problem krävs att vuxna människor agerar som vuxna, dvs. att man gör faktabaserade, väl genomtänkta analyser, för att sedan fatta ansvarsfulla beslut.

  Det svenska samhället står idag inför en rad verkliga problem, och dessa problem börjar bli tydliga, även för en del politiskt korrekta Södermalmsbor. Akut resursbrist inom sjukvården, dagliga dödsskjutningar i förorten och grundskolor där en majoritet av eleverna inte klarar av att få gymnasiebehörighet – sådana problem löses inte med genuscertifiering, handhjärtan eller könsneutrala toaletter för ”icke-binära”.

  Även en del forna mp-väljare börjar nu inse att det är bäst att de viktiga politiska besluten fattas av ansvarskännande vuxna. Visst kan en 6-åring tycka att det är roligt att leka med tändstickor. Men om det börjar brinna på riktigt är det nog ändå tryggast om mamma eller pappa finns med och kan släcka.

  Detta är – tror jag – en viktig delförklaring till mp:s sjunkande väljarstöd.

 5. Miljöfrågan är alldeles för viktig för att Miljöpartiet skall ”äga” den! Genom sina ständiga utspel och kopplingar i helt andra frågor – som till sin natur är helt vansinniga – tar man inte heller miljön på allvar, vilket i sig är mycket allvarligt. Kontraproduktivt för miljön och miljöfrågor.

  Vi hoppas slippa Buh Kunke och Fridolin efter den 9 september!

 6. Efter MPs insatser har jag gått från att vara miljövän, även om det inte har varit på en fanatisk nivå, blivit likgiltig då miljöfrågor diskuteras.

 7. ”Ett lämpligt straff för att Miljöpartiet under snart fyra år har förstört tillvaron för det gamla maktpartiet” skriver du. Vad är anledningen till att så många skriver en sådan sak?
  Socialdemokraterna innehåller själva en stor andel vänster/migrations-aktivister av samma kaliber som i miljöpartiet .Gissar på andel 50-80 %.
  Som vill samma sak som Miljöpartiet.
  Det är den skrämmande förklaringen till den politik som förs.

 8. ”Miljöpartiet under snart fyra år har förstört tillvaron för det gamla maktpartiet”

  Du… hur tänkte du här?
  Är det inte sossarnas fel att de går med på MPs politik menar du? Har man inte ansvar för eget aggerande?
  Låter man ett parti som MP få det inflytandet som de haft så visar man rätt tydligt att man INTE DUGER till att sitta i regering.
  S skulle ha satt ner foten, sakt NEJ till iaf 90% av MPs skit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *