MIGRATIONSMAGNETEN

Vi har alla sett politikern stå där i kameraljusens sken, med flackande blick och darrande underläpp. Politikern, som skulle förklara varför de som var välkomna med öppna armar igår inte är det idag. Politikern som tyckte att det var hemskt att prata om volymer när det handlade om människor. Politikern som absolut inte kunde se vad som var på väg att hända i tid. Politikern som plötsligt var tvungen att inse att det som gick igår inte gick längre…

Politikern har rätt ofta varit statsminister Stefan Löfven. Löfven har stått precis så där, med darrande underläpp och en flackande blick. Löfven har krävt att EU, hela Europa skall dela ansvaret med Sverige för de som flyr.  Landets statsminister har inte förstått varför Sverige har fungerat som en migrationsmagnet för flyktingströmmen. Hade Löfven tänkt ett varv eller två så hade han kanske, men bara kanske, förstått varför en oproportionerlig del av flyktingarna från Syrien, Somalia, Afghanistan söker sig till Sverige.

Jag tror att vi kan vara ense om att det knappast är vädret som får flyktingen att jobba sig igenom hela kontinenten. Den som slaskade omkring på huvudstadens gator i morse vet att det inte kan vara så. Den svenska hösten, den svenska vintern är inga magneter. Inte heller är det blodpudding, fläsklägg och rotmos eller andra svenska kulinariska stordåd som attraherar folk. Med till visshet gränsande sannolikhet är det inte svenskens inbundenhet som får folk att söka sig hit, eller skattetrycket för den delen. Det måste finnas något annat.

Det handlar om bidragen, den omedelbara tillgången på välfärdens smörgåsbord. Vård, skola, omsorg. Det handlar om bostäder, ekonomiskt stöd och permanenta uppehållstillstånd. Det handlar om ett naivt folk som tror att allt går bara man önskar sig det tillräckligt mycket. Det handlar i grunden om det kravlösa Sverige, och berättelserna i fjärran land om landet upp i norr där man får pengar för att inte göra någonting. Det handlar om migrationsmagneten Sverige.

Det var en signalpolitik då, som lade grunden för den flyktingström Löfven inte kunde se komma. Det är en annan signalpolitik nu, och som vanligt har signalpolitiken fått genomslag. Inte mycket, men tillräckligt för att Sverige inte skall vara den starka migrationsmagneten. När den nya signalpolitiken har fått slå igenom kommer önskemålen om den gamla signalpolitiken. Nu kommer det ju inte så många längre, så nu kan vi återgå till det som var. Ni som har varit naiva, ni kommer alltid att vara naiva.

Naturligtvis kom det en herrans massa människor till Sverige med ambitionen att utbilda sig, jobba och bli en del av det svenska samhället. Problemet är inte de som har flytt till Sverige, utan våra politiker. De erbjuder en dröm som för den som vill något kan bli en mardröm – i utanförskapet, utan jobb och utan framtid i ett samhälle med stora krav på den som vill ut arbetslivet men inga krav på den som stannar utanför. Våra politiker skapar med sitt patologiska godhetsknarkande bara en dröm för den som inte vill eller kan vara med. Bidrags-Sverige.

Det är sådana politiker som skapade migrationsmagneten Sverige. De politikerna finns kvar. De vet bara inte hur de skall föra sig nu när välfärden inte orkar med…

18 svar på “MIGRATIONSMAGNETEN”

 1. Med dessa generösa bidrag blir det mycket social turism varför arbeta när man kan sitta och röka vattenpipa eller varför ta ett icke lönsamt jobb när bidragen är mycket högre, fattigdom är inget asylskäl då hade halva jordklotet varit på väg hit vi har en fullständigt inkompetent regering som vägrar att se konsekvenserna av sina beslut.

  1. Tyvärr så än nära nog halva jordklotet på väg till Europa och USA.
   Vi som betraktar alla dessa migranter som utsatta minoriteter utgör endast ca 8% av Jordens befolkning. Ekvationen går inte ihop
   våra 8% kommer troligen att utrotas på samma sätt som Västasien och Afrika genomgår en etniska rensning av kristna (20% har blivit 4%) på några årtionden. Bidragsförsörjning är därmed ett övergående fenomen som ersätts med normal U-Lands ekonomi i en etniskt homogen nordlig hemisfär där vi kaukasier har gått till historien.

 2. Håller inte med om att de som tagit sig hit inte är ett problem.
  Jag tror att en stor del av de människor som tagit sig till Sverige blir ett gigantiskt problem då de inte har några som helst ambitioner att anpassa sig till vårt samhälle.
  De kommer, i generationer tror jag, aldrig att se sig som Svenskar utan i så stor utsträckning som möjligt leva sina liv på samma sätt som i de länder de fysiskt lämnat.
  Till hemlandet åker de sedan så ofta de kan på semester(!!) och dit skickar de pengar (våra skattepengar?!) för att hjälpa sina släktingar som de inte lyckas få hit genom anhöriginvandring.

  Det är ett problem att många tagit sig hit för att njuta av vår generösa/kravlösa välfärd men givetvis är även politikerna ett problem och fortsätter att vara det.

  Du skriver att politikerna inte vet hur de ska föra sig nu när välfärden inte orkar med…. jo miljöpartiet vet för Dagens Industri kunde häromdagen berätta att ”Inom miljöpartiet gör man sig nu redo för att ta strid mot socialdemokraterna för att återställa den tidigare generösa flyktingpolitiken”.
  Man hoppas att detta Kalle Ankaparti med den flyktingpolitiken äntligen lyckas begå politiskt självmord.

 3. Vad har Fredrik Reinfeldts roll varit som magnet?
  Till skillnad mot Löfven verkar ju varken han eller Annie Lööf har omvärderat sin inställning till fri invandring.
  I mer än tre år har jag ställt frågan: Kan man ha en fri invandring i en välfärdsstat?

  1. Reinfeldt vill ju montera ned välfärden, har han velat sedan han var ung. Tittar man på det i den kontexten kan det vara så att han skiter i om den här generationen svenskar får lida av hur det går till. Det låter ju nämligen som hans livsuppgift om man tittar på hans karriär och livshistoria.

   Lite som alliansen. Alliansen driver ren och skär planekonomi. De är värre än socialdemokraterna i den aspekten. Låter det som Reinfeldts dröm? Knappast. Det var en helt sjuk kompromiss för att han skulle nå sina mål.

 4. Allt är sant vad du skriver. förutom det att det inte är skattetrycket som drivit dessa lyx-sökare till just Sverige, visst f-n är det skattetrycket, för hade vi inte betalat de höga skatterna så hade det ju inte funnits något att hämta för alla dessa lyx-sökare.
  Så kan man också vända på det, eller hur?

 5. Det kom en herrans massa människor hit för att utbilda sig,ja många fick nog intrycket att alla i hela världen kan utbilda sig gratis i Sverige,men nu kostar väl ett gymnasieår 100 tusen per år.Multiplicera det med Erdogans eller annan islamist 5 barn per familj ,haha det blev för dyrt för den humantära,skänka bort skattepengar till kreti och pleti!

  1. Inte bara utbilda sig! Det är gratis internatskola och då räcker inga 100’000 kronor utan det behövs det tiofaldiga! Du kan ju se efter vad internatskola kostar i England.
   Man ska nog akta sig för att skrika: ”Come here vi have money”

 6. Det finns bara en väg ut ur detta vilket jag sagt många ggr. Den värsta lågkonjunkturen i den svenska(eller världs)-historien. Vi kommer alla drabbas och det kommer inte att bli vackert. Det som kommer efter kommer precis som många sagt ”förändra Sverige för alltid och utan någon väg tillbaka”. Om vi klarar oss så bra som Grekland får vi vara glada. Vi har byggt och fortsätter att bygga på alla förutsättningar för att detta kommer att hända. I eftermälet kommer Sverige definitivt inte vara någon migrationsmagnet längre. Tvärtom.

  Vad som kommer trigga denna kris och när det kommer att hända kan ingen sia om. 1,2 eller 5 år? Det kommer att triggas av något som ingen kan förutse, precis som det alltid är.

 7. Magnetismen har nog minskat, nu har vi alla ankare i Sverige. De vars anhöriga kommer invandra de närmaste åren. Miljöpartiet satte ju stopp för att stänga det flödet. 300 000 ärenden väntas fram till 2019 enligt Migrationsverkets prognos,

 8. Nja, är det säkert att det är ”signalpolitiken” som fått genomslag? Om man får tro Per Gudmundsson, SvD – ”Jämför man statistiken månad för månad i EU så har inte heller Sveriges andel av det totala antalet asylsökande förändrats”(https://unvis.it/svd.se/asylkrisen-kan-handa-igen/om/svenskt-flyktingmottagande)
  Det är nog snarare så att den totala migrationsvågen minskat något och det beror snarare på andra länders åtgärder än svensk signalpolitik. Sverige är ff det överlägset mest attraktiva landet för migranter.

 9. Vad är det som utmärker ALLA invandringskritiska, alternativa sajter?

  Svaret är ’VARFÖR?’ ! Eller rättare sagt avsaknaden av ’VARFÖR?’.

  Alla dessa sajter undviker den frågan som pesten. Inget är viktigare – och ändå vågar nästan ingen ställa den frågan. Och absolut ingen vågar att besvara den offentligt.

  Man radar upp politikernas stolligheter i långa rader, men enda orsaken man klarar av att se, är att politiker, ’journalister’, jurister o.s.v. skulle vara dumma, ointelligenta och okunniga. Jösses!

  Tror ni verkligen, att man kan ta sig fram till positioner, som ger minst 100 000:-/månad, och ha sågspån mellan öronen? Om ni verkligen tror det, så är det ingen tvekan om vilka som har sågspån mellan öronen.

  Försök förstå att det inte är en tillfällighet att muslimska immigranter importeras till Sverige och Europa. Det är ingen tillfällighet att medias ’journalister’ propagerar för ökad invandring och jagar kritiker med blåslampa. Det är ingen tillfällighet att politikerna i Sverige öser svenska skattepengar över invandrare. Det är ingen tillfällighet att invandrade brottslingar sällan utvisas, efter att ha dömts till extremt milda straff. Det är ingen tillfällighet – och beror definitivt inte på dumhet – att Sverige och Europa nu förstörs i grunden. Bevisen på att det inte är tillfälligheter finns överallt, men mycket få har modet att våga leta reda på dem och nästan ingen har modet att säga eller skriva dem.

  Så länge som vi går som katt kring hetan gröt, så kommer vi även fortsättningsvis låta oss vallas som en fårskock mot avgrunden. Det som nu sker i Sverige och Europa är mycket, mycket värre än bara dumhet. Det som sker är ett satanistiskt och medvetet folkmord på oss.

  Om ni verkligen är kritiska till det som sker, se då för f-n till att ta reda på ’VARFÖR?’! Börja förslagsvis med att läsa Jüri Linas ”I skorpionens tecken”. Gå vidare med Kristoffer Hells ”Demokrati till döds” och ”Västs mörka hjärta”. Om ni klarar att läsa engelska böcker, läs William Guy Carrs ”Pawns in the game”, där ni får klart för er den enorma omfattningen av sammansvärjningen. På tyska finns Coudenhove-Kalergis ”Adel” (nyutgivet utdrag ur hans ”Praktischer Idealismus” från 1926), där hela förklaringen till EU’s import av afrikaner och araber förklaras.

  1. @Michael A.

   Precis.
   Forska bara lite liite till om ”Orsak & Verkan”.
   Exempelvis, vilka krafter har startat & uppviglat till krigen i bl.a. MENA så att bidragsflyktingarna kommer hit…Vilka (bl.a. Soros) har gjort reklam för naiva bidragsländer som Sverige. Kom hit! Lev på bidrag och utbilda er -gratis. Ja ja micke bra, gratis bostad också, ja, ja och många vita (censurerat) att roa sig med samt förnedra… på alla möjliga sätt, osv.

   Men när man pekar på den främsta ”orsaken” (som brukar hata vita) blir man censurerad…förutom på rasistiska Nordfront, som i varje fall har gjort sin research…

   (Några sökord: zionister + frimurare + ”The Deep State”; vilket inkluderar det militärindustriella komplexet, dit Bilderbergslakejen Löfvén tillhör, +Wallenbergarna & Bonnier unt so weiter…)

 10. Stefan Löfvens tal under Refugees welcome-mötet på Medborgarplatsen 6 september 2015 räknas som ett av de värsta lågvattenmärkena i svensk nutidshistoria.

  Alla håller inte med mig om det.

  Tvärtom finns det destruktiva krafter i Sverige som jublar åt Löfvens tal, såsom de utlandsägda privata aktiebolagen i utbildningssektorn, vars enda inkomstkälla är skolpengen. Skolpeng gånger antalet elever = intäkt. Ett växande elevunderlag borgar för ökade intäkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *