LOJALITET

Rubrikerna skrek ut något som borde gett Gustav Fridolin panikångest och fått Åsa Romson att ta till lipen igen. Miljöpartiet kan ha infiltrerats av islamister. Partisekreteraren Wallner, som nog är överlycklig över att få lämna skutan vid MP-kongressen om några veckor, pratade om att man måste ta uppgifterna på stort allvar. Hur många är att betrakta som infiltratörer? Var finns dessas lojalitet?

Uppgifterna som fick media att skriva om infiltration och islamister kommer från Lars Nicander som fungerar som chef på Försvarshögskolans Centrum för asymmetriska hot och terrorismstudier. Regeringspartiet Miljöpartiets utveckling kan i förlängningen vara ett asymmetriskt hot mot Sverige. Miljöpartiet är som det naiva och godtrogna parti man är och alltid har varit sårbara för de som vill infiltrera makten och makten för sina egna mål. Man tror gott om alla. Man vägrar att se att det finns de med en annan lojalitet än till den svenska demokratin och med en annan värdegrund som använder sig ett naivt parti för att ta kampen till en annan dimension.

Lyckas man med konststycket att infiltrera ett regeringsparti så har man infiltrerat så långt man kan. Statsrådens personskydd från SÄPO får plötsligt dubbla arbetsuppgifter, skydda statsrådet från hot och hålla koll på statsrådet, statsrådets närmaste och statsrådets umgänge så att de inte är eller blir ett hot mot landet styrelseskick.

Det snurrar snabbt nu, runt Miljöpartiet. Det som ingick i Löfvens samlade bedömning när Kaplan avpolletterades kanske rentav var en samlad bedömning med inslag från SÄPO, från andra aktörer vars anställda fick se vad statsrådet pysslade med, var statsrådet hade sin lojalitet egentligen.

Sossarna skulle kanske skaka liv i IB igen men med nytt fokus, att avlasta SÄPO och hålla koll på sina gröna kollegor i regering, i regeringskansli, på departement. Kommunister då, islamister nu – ett annat parti som man tvingats att ligga sked med som där bristande lojalitet och uppenbar naivitet går hand i hand. Det är synd om Sverige. Det skulle kunna vara synd om sossarna som fick ett opålitligt parti som höger hand. Det är rätt åt Miljöpartiet, och mest rätt åt deras hysteriskt naiva språkrör.

God morgon någon?

12 svar på “LOJALITET”

 1. Infiltrationen har pågått länge och gäller inte bara mp utan alla socialistiska partier. S borde hårdgranskas också, finns förmodligen en hel del att gräva fram även där.

  Vi som har följt även alternativ media har i åratal känt till dessa förhållanden. Det är inga nyheter som gammelmedia av någon anledning ”avslöjar” nu.

  Man kan undra varför de unisont väljer att lätta på förlåten. De kan omöjligen varit ovetande om dessa sedan länge rådande förhållanden. Bara för någon månad skulle den som yppat något av detta som drevas helt öppet nu, fått en fet brunstämpel i pannan.

  Vi lever sannerligen i en märklig tid. Eller är det opportunismens ombytliga ansikte vi ser hos dem som är rädda att på sikt förlora sin position inom media och i förlängningen sin försörjning?

  Oavsett hoppas jag att byken grävs fram och tvättas offentligt. Så att även de som hämtar all sin information från SVT/TV4 och dagstidningar blir medvetna om sakernas tillstånd.

 2. Romson förstår jag mig inte på, trots att hon tydligen kan både läsa och skriva sätter hon genom göranden och låtanden foten i mun mest hela tiden.
  Fridolin däremot är troligen smart, han måste veta vilka de leker med och att de inte uppskattar svenska normer och värderingar. Trots det släpper han fram dem.
  Är han alltså ond, vill han Sverige ont, är det därför han kommer så bra överens med Reinfeldt?

  1. Jag tror att Fridolin helt enkelt är en opportunist och streber utan moral. Och det kan nog klassas som att vara ond.

 3. Lojalitet med vem ar fragan,talade med en som jag trodde ryss pa min semesterort i thailand,han klargjorde med skarp rost jag ar inte ryss utan muslim.kan det sagas battre muslimen ar forst muslim dar har han sin hemvis!!

 4. Förlåt min okunnighet, men vad betyder ”asymmetrisk” i detta sammanhang? Handlar det om hot som inte är bundna till någon geografiskt begränsad nationalstat? Är det bara ett mindre laddat uttryck än ”terrorism”, eller betyder det något vidare eller snävare?

  Det är även rätt åt media som så totalt försummat sitt grunduppdrag att granska makten.

  God morgon.

 5. Bra som alltid, men sorgligt och skrämmande. Men sedan jag läst Johan Westerholms berättelse denna förmiddag tycks det mej solklart att även sossarna har en del buskar att beskära i sin vildvuxna trädgård.

 6. Detta löser vi genom att placera ett pansarkompani på Gotland!
  Skämt åsido. Problemet sitter ju ända in i sossarnas VU där islamistvurmaren och Tro och soldaritetsordföranden Ulf Bjereld sitter. Ni vet statsvetarprofessorn som tills helt nyligen ständigt och jämt fick vara neutral bedömare i MSM. En gammal KPML(r)-are som dessutom är islamist.
  Smaka på den!

 7. Jotack, det är en skaplig morgon med det miljöpartistiska debaclet fortfarande i full sving.
  Trott alla om gott, ja alla utom sverigedemokrater förstås.
  Undrar om Kaplan får sin miljonersättning även om det kommer fram att islamisten ägnat sig åt ren subversiv verksamhet?

 8. Hej.

  Jag vänder mig mot en sak i den mediala rapporteringen, för jag vet hur man relativiserar och använder Zenos paradox i debatter:

  ”Kan ha”. Vadå ”kan ha”? Den formuleringen kommer att leda till en irr-debatt om den exakta definitionen av ’islamist’ (vilket för övrigt lika gärna kan skrivas ’muslim’).

  Hur långt är påvens skägg? Hur många änglar kan dansa på ett knappnålshuvud?

  Miljöpartiet är landsförrädare, som alla kosmopoliter och internationalister. Miljöpartiet är Quislingar, då de är fullt beredda att underkasta sig islam så länge de får vara med och styra.

  ”Kan ha.” Sverige ”kan ha” samarbetat med Tyskland angående transiteringen. Ursäkta, jag menar finansiering och rekrytering av frivilliga till Islamska Staten, AQiM, och Hamas. Kan ha.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 9. Håller med! Men både SSU och fd ”Broderskapsrörelsen”, Socialdemokrater för Tro och Solidaritet är nog också rörelser som Sossarna borde hålla koll på!
  Kul med din nya blogg! Kör på!

 10. Mitt intryck är att Kaplan har tidigt varit mentor för Fridolin och Romson. Med den utgångspunkten blir deras lojalitet begriplig, även Fridolins 20åriga samarbete med Kaplan.

 11. Nu ryktas det om att miljöpartisterna skulle ha låtit språkrörens huvud rulla under ett möte i eftermiddags. I sista minuten fick mötet ställas in och då angav de att mötet riskerat bli avlyssnat. Elaka tungor har avfärdat allt tal om avlyssning som anledning till att mötet ställdes in, politiker vill ju ha publicitet. En orsak kan vara att miljöpartisterna inte lyckas finna nya språkrör som passerar alla nålsögon där de lär granskas, en annan lär vara att de inte enats om vilka reträttplatser miljöpartiet skall kräva för de nuvarande språkrören. Varför ger vi dem inte riktiga miljöjobb? De skulle ju kunna räkna isbjörnar på Svalbard eller pingviner på Antarktis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *