LÅTSASOPPOSITIONEN

”Med sådana vänner behöver man inga fiender…”

Alliansen. Vad säger man om ”the phoney opposition”? Låtsasoppositionen som lajvar handlingskraftiga, rejäla och tydliga politiker, som sedan viker ner sig och framstår precis som de är. Fåntrattar och fjantar. Mähän och mög. Alliansen som inte ens låtsas att den finns längre och två mittenpartier som har kommit rätt långt i förspelet med statsministern…

Jag vill inte se Hultqvist avsatt. Inte alls. Hultqvist är den bästa försvarsministern man kan önska och hoppas på om regeringen har den färgen den har. Min upprördhet handlar inte alls om att Hultqvist verkar klara sig, när riksdagens två liberala och lallande låtsaspartier inte gör det man hade föresatt sig att göra. Hade Liberalerna och Centerpartiet haft något emot att avsätta Hultqvist så kunde man ha sagt det när kastade misstroendeförklaringar omkring sig under sommaren. Låtsasoppositionen låtsades vara eniga. Låtsasoppositionen låtsades visa handlingskraft.

Idag dog låtsasoppositionen. Alliansens respirator stängdes av. All medicinering sattes ut. Alla livsuppehållande åtgärder avslutades. En sista suck, strax efter det att det rödhåriga vårdbiträdet på eget initiativ drog in en hel sårspruta med lugnande i den centrala venkatetern. Låtsasoppositionen led inte iallafall.

En röst på Centerpartiet blir en röst på Löfven som statsminister. En röst på Liberalerna blir en röst på Socialdemokraterna i valet om ett år. Man kan säga det, men det vågar man inte. Man kan visa det, men det fattar man inte att man gör. Låtsasoppositionen orkar inte låtsas längre. Nu är man bara ingenting alls.

”Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna.” – Annie Lööf i en intervju 2013.

Jag har gammal gymnastiksko. Den är skön, men den går bara att använda när det är fint väder. Den är sliten och det är ett hål rakt genom sulan. Jag inbillar mig att den är ”hängmörad” och tuggvänlig. Nyss packade jag ner den i ett madrasserat kuvert, förfrankerat och stort. På kuvertet skrev jag adressen rill Annie Lööf. Ett litet paket till Centerpartiet, Box 2200, 103 15 STOCKHOLM. Hoppas den smakar gott. Lite grönpepparsås och råstekt potatis till kan nog göra den middagen fulländad…

Låtsasoppositionen är död. Alliansen lever inte ens i den sjukaste personens sjuka fantasi längre. Tänk att man bor i ett land där världens sämsta regering faktiskt utmanades av en ännu sämre opposition under drygt tre år. Sämst när det gäller. Förbannade sopor.

30 svar på “LÅTSASOPPOSITIONEN”

 1. Som sagt… Jonathan Swifts berättelse om Lilleputtarna som valde ledare genom gycklarspel passar rätt bra in på vår tids pajaskonster. Inget riksdagsparti är förtjänt av min röst. Nu gäller det att hitta något klokt parti utanför. Att klå de som spottar demokratin i ansiktet från Riksdagshuset hela tiden är ingen svårighet. Det klarar t.o.m. Kalle Anka-partiet…

 2. ”Tänk att man bor i ett land där världens sämsta regering faktiskt utmanades av en ännu sämre opposition under drygt tre år. Sämst när det gäller. Förbannade sopor.”

  Ja , ibland är absurditeterna svåra att acceptera som sanna , men det är dom.

  1. Vilket belägg har du för det. Unga fårjobb, satsning på pensionärer, ensamstående mammor, sjunkande arbetslöshet, man bygger bostäder som aldrig förr, nej hoppas att Löfven får fortsätta samhällsbygget.

 3. Amen. Riktigt kasst.

  Intressant dock att sprickan M vs övriga blir så tydlig. Kan bli riktigt intressant om SD skräller 2018. Vilket jag tror att de kan göra, givet rätta förutsättningar.

  Förutsättningar som har 12 månader på sig att infinna sig. I nuvarande samhällskalops så kan mycket hända påden tiden..

  1. Om Fredrik A. skickar sin egen sko till ALööf, om hon tar emot paketet med skon som gåva är det naturligtvis Annies sko.

 4. Demokratin fungerar ändå. Nu kan vi ju rösta i kyrkovalet. I t.ex Tierps pastorat kan man rösta på socialdemokraterna och … inget mer.

 5. Är ibland och jobbar på ett av våra större verkstadsföretag och är då på deras nätverk. Alla bloggarna jag brukar läsa går att komma in på, utom IOTAKT. Den är spärrad som oetisk, pornografisk eller liknande. Flashback, Avpixlat och liknande, inga problem. Måste vara en riktig hatsite, det här.

   1. Många är rädda för Sanningen, den kan uppenbara sig i många former – men är alltid lika farlig för hycklare och de med livslögner..

 6. Den gödda kalven bärs fram av hovmästare Björklund medan kallskänkan Annie Lööf står redo att tranchera köttet och lägga upp på silvertallrikar, Snålvattnet rinner redan på herrar Löfvén och Hultqvist medan de gör sig redo att hugga in på den läckra anrättningen.

 7. Vem blir vice statsminister efter valet – Björklund eller Lööf? Centern är större så oddsen ligger väl i deras favör.

  Vad händer om SD skräller? Blir det upplopp, generalstrejk och elände orkestrerat från vänster?

 8. Håhåjaja, finns det inget parti som önskar få bort (s)-gänget från maktens köttgrytor? Finns det verkligen ingen opposition? Det får inte vara sant!!! L och C har väl egentligen aldrig varit pålitliga, inget nytt där. De har alltid lockats av (s), oklart varför. Kanske tror de på fullt allvar att de därmed skulle få mer makt än annars. Jag önskar mig ett riktigt borgerligt parti som inte låter sig skrämmas av vänstermobben. Ska sätta upp det på min önskelista inför den kommande julhelgen. Hoppas att det hjälper!

 9. Alliansen är patetisk, i synnerhet C och L. Lööfs och Björklunds argument att ny avgörande information tillkommit håller inte. Att Löfvens närmaste medarbetare sägs ha haft information om IT-skandalen ursäktar väl inte Hultqvists brist på agerande och kommunikation med sin chef. Även om Hultqvist känt till att Emma Lennartsson hade informationen så skulle han självklart diskuterat saken med sin statsministern. Om så inte skedde så visar det ju att regeringen är en fullständigt dysfunktionell organisation. Själv är jag övertygad om att Löfven varit informerad hela tiden men att man försökt mörka hela skandalen.

 10. Jag tycker att media och opinionsinstituten redan nu kan ta och skrota dom där staplarna över ”alliansen” och ”de rödgröna” .

  Istället kan dom väl visa en stapel över ”de rödgrönblågröna”
  ( S, C , MP och L )
  och en stapel över ”oppositionen” (SD )
  och sedan en stapel över de partierna som varken vill vara regering eller opposition ( M och KD )

  Det ska bli oerhört intressant att se regeringskonstellationen S + C , med tanke på de två partiernas syn på anställningstrygghet , kollektivavtal och dylikt. Något säger mig att varken sossarnas eller centerpartiets kärnväljare kommer bli helt nöjda… 🙂

  det här landet är ett skämt.

 11. Ja nu pågår förspelet. Om vi har otur får vi bevittna samlaget i september 2018. Vem som blir den dominanta parten i den sadomasochistiska akten får vi se. Lite spännande är det trots allt.

 12. Nu har budgetpropositionen 2016:17 kommit. Men jag har varken hört ett knyst från Sjuklöverns högerfalang (=låtsasoppositionen) eller från någon MSM-journalist angående posten EU-avgiften. 2015 är det senaste året vi har bekräftade siffror på EU-avgiftens storlek, som då var 44,232 miljarder kronor.

  I budgeten för 2017 så föreslås EU-avgiften till 29,586 miljarder kronor av Sjuklöverns vänsterfalang (=låtsasregeringen). Varför i h-e är det ingen låtsaspolitiker eller MSM-journalist som synar låtsasregeringens glädjekalkyl gällande EU-avgiften för 2017?
  http://www.regeringen.se/4a6b36/contentassets/e926a751d9eb4c978c4d892c659ebc8e/utgiftsomrade-27-avgiften-till-europeiska-unionen

  EU-avgiften per år [miljoner kronor] enligt länken:
  44 232__2015 utfall
  36 327__2016 budget
  32 210__2016 prognos
  29 586__2017 förslag
  39 657__2018 beräknat
  41 109__2019 beräknat
  42 237__2020 beräknat

  Det är uppenbart att EU-avgiften ska förtigas av det mentalt sönderinavlade politiska och journalistiska etablissemanget precis som man har gjort med massinvandringens skadliga konsekvenser på konungariket Sverige.

  Konungariket Sverige ut ur EU!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *