”LASTBILSDÅDET”

Lastbilsdådet. Alla har vi hört talas om terrordådet som kallas Lastbilsdådet. Många har synpunkter på att en attack av en terrorist, med en lastbil helt plötsligt börjar kallas för Lastbilsdådet. Det var ju inte lastbilen som dödade människorna på Drottninggatan. Det var terroristen bakom ratten på lastbilen.

DN: ”Traumatiska upplevelser som lastbilsdådet kan ge stressreaktioner i flera veckor efteråt.” Sydsvenskan: ”De föll offer i lastbilsdådet. En svensk flicka i skolåldern, en kvinna från Uddevalla, en brittisk man anställd på Spotify och en kvinna från Belgien…” Aftonbladet: ”Snabb insats vid lastbilsdådet” och ”Polisen hyllas – efter lastbilsdådet.” SvD: ”Lastbilsdådet i Stockholm: Det här vet vi…” TV4: ”Lastbilsdådet kan ändra villkoren för åkerinäringen.” SR: ”Så pratar du med ditt barn efter lastbilsdådet.”

Har ni hört talas om Magnum-mordet på Sveavägen? Det var där en Magnum dödade landets statsminister Olof Palme en kall vinterdag 1986. Vapnet Magnum alltså, inte glassen och inte mannen som höll i vapnet.

Det är människan som håller i vapnet som mördar, människan bakom ratten som dödar. När människan med till visshet gränsande sannolikhet är en terrorist, eller har inspirerats av andra människor som är terrorister så är illdådet ett terrordåd, en terrorattack. Inte en lastbilsattack. Inte ett lastbilsdåd. Terrorn måste framhållas. Terrorismen måste lyftas fram. Inte skrivas bort och få ett annat namn. Nu skall ondskan handla om en lastbil och inte om en terrorist vid ratten på en lastbil som utför ett terrordåd.

Aftonbladets ledarredaktion började snabbt att plocka politisk fallfrukt efter terrordådet på Drottninggatan fredagen innan långfredagen. Lastbilar i stadstrafik skall förbjudas. Vad händer när nästa terrorist använder en buss för att göra ett bussdåd? Skall bussarna förbjudas? Det är människan som utför dåden som skall förbjudas, oavsett med vilket vapen dåden utförs…

Borde vi inte kunna enas om att ett terrordåd är ett terrordåd och inget annat? Att ett mord är ett mord och inget annat? Borde vi inte alla tycka att det känns rätt ruttet att börja prata, skriva och tjata om en lastbil när det är terroristen, hans motiv och ambitioner som skall lyftas fram…?

19 svar på “”LASTBILSDÅDET””

 1. För mig får man kalla det vad som helst bara inte den jäveln som gjorde det upplever att han får någon cred för det. Dessa terrorister får sin kraft ifrån tanken att bli berömda och martyrer. Så länge vi inte ger honom någon uppmärksamhet så är det OK. Då uppmuntrar vi inte åtminstone efterföljarna. Ju mer vi tonar ned dådet, desto bättre.

 2. Politiker, PK folk i allmänhet och PK journalister i synnerhet vill ALLTID förmedla sina budskap med att skönmåla och förvränga verkligheten. Ett terrorbrott, ett mord en misshandel är alltid utfört av en mänsklig handling.

 3. Använd begreppen muslimska terrormorden eller alternativt islamistiska terrormorden. Mördaren säger att han är muslim och inspirerats av islam. Detta ska inte mörkas somjournalisterna i MSM-medierna vill.

 4. Och våldtäkter är inte våldtäkt utan ofredanden generellt sätt och som bara beror på ökad anmälningsbenägenhet, enligt samma medier.
  Min tolkning av dessa mediers tolkning blir då alltså att kvinnor missnöjesanmäler män som fäller snuskiga kommentarer om dem och kallar det för våldtäkt!?! Rätt så förringande av våra kvinnor….

 5. Nu har man städat upp blomsterhavet så det är dags att bara glömma och gå som om ingenting hade hänt.
  Ja, IKEA tog ju bort knivarna som mördare 2 människor, så varför inte förbjuda lastbilar?
  Vi har pollat vårt centrum och tänk bilarna slutade genast krascha butiksfönster och tömma butiker, hände flertal gånger förut. Så…
  (Kan innehålla spydighet.)

 6. Åsa Romson (MP) bagatelliserade terroristattackerna den 11 september 2001.

  Utdrag ur SVT Gomorron Sverige den 19 april 2016:
  ///Det var i samband med att Romson beskrev avgångne bostadsministern Mehmet Kaplans politiska gärning.

  – Han har varit ordförande för unga muslimer i samband med svåra situationer som kring 11 september-olyckorna, sade Romson i SVT.

  Ett uttalande som fick många att höja på ögonbrynen i sociala medier. 2.996 människor dödades i sammanlagt fyra attacker mot New York och Washington, utförda av al-Qaida.///

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-vagrar-romson-svara-pa-varfor-kaplan-fick-ga

 7. Allt handlar om fokusförflyttning. Om folket riktar sin oro och uppmärksamhet mot lastbilar istället för att inse att vi har en herrans massa IS-sympatisörer som dräller omkring på gator och torg som tickande bomber så kanske SD:s väljarstöd hålls nere? Vänsterjournalisternas strategi är väl genomtänkt. Allt för att upprätthålla lögnen om mångkulturens förträfflighet och massinvandringens välsignelser.

 8. En terrorist är all tid en terrorist, en mördare är all tid en mördare vad för ”vapen” som än används! Om vi flummar med sann och rätt rapportering blir allt fel och fusk! Grow up!

 9. ”Dåd” är väl en eufemism. Bättre med mord eller t.ex attack vilket sas på radion nyss. Hur kunde han klara sig oskadd i den kraschade hytten och ta sig till Märsta?

  1. Därför att vi som jobbar med Lastvagnar jobbar aktivt med säkerhet för våra förare? Men i media blir vi väl snart utpekade som dom verkliga terroristerna, eller miljöbovar…

 10. Upprörande! Svensk MSM sätter ständigt nya yrkesmässiga lågvattenmärken, när man inte tror att de kan sjunka djupare.
  Löfvens Sverigebild får ursäkta. Det var ett terroristbrott, punkt!

  ”Rakhmat Akilov häktas på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord. Han erkänner sig skyldig till terroristbrott och enligt hans advokat Johan Eriksson har han inte enbart lämnat ett ”blankt” erkännande utan också uppgifter som styrker hans erkännande och går ihop med polisens övriga utredning.”
  http://www.dagensjuridik.se/2017/04/rakhmat-akilov-haktad-efter-erkannande-men-tidigare-misstankt-kumpan-utvisas-direkt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *