LANDSKAPET UTANFÖRSKAPET

I landskapet Utanförskapet bor det numera lite drygt 267.000 innevånare, en ökning på 71.000 människor på två år. Landskapet Utanförskapet är större befolkningsmässigt än landskapet Närke eller landskapet Gästrikland. Landskapet Utanförskapet har nästan lika många innevånare som landskapet Dalarna. Det handlar om rätt många människor, svikna människor…

Antalet särskilt utsatta områden i Sverige har ökat med åtta stycken på två år, från femton till tjugotre. I det särskilt utsatta området har man konstaterade och bevisade problem med en hög koncentration av kriminella, våldsbejakande religiös extremism, laglöshet – ett parallellt samhälle där polisen har svårt att göra sitt jobb. Från femton till tjugotre på två år, och fler utsatta områden är med till visshet gränsande sannolikhet på väg att bli särskilt utsatta. Jag passerar Rågsved, Brandbergen och Jordbro i södra ”lenet” titt som tätt – och utvecklingen där förskräcker. Hur många av landets innevånare bor i ett särskilt utsatt område om fem år? En halv miljon?

Norrby och Hässleholmen/Hulta i Borås. Grevgården/Opaltorget i Tynnered i Göteborg. Karlslund i Landskrona. Nydala, Hermodsdal och Lindängen i Malmö räknas som ett nytt . Fittja och Alby i Botkyrka. Gottsunda i Uppsala. Totalt åtta nya särskilt utsatta områden, med totalt lika många innevånare som tätorten Gävle, 71.000 personer. På två år har ett helt Gävle gått och blivit särskilt utsatt.

I landskapet Utanförskapet är naturligtvis inte alla 267.000 innevånare bus och brottslingar. En klar majoritet är folk som bara lever i utanförskapets miljö, kapade av kriminella grupperingar och övergivna av Sveriges politiker. Ett tandlöst nyttjande av lagboken, en allmän flathet och naiv problemlösning som inte löser någonting har tagit över. Medan bilar bränns, blåljuspersonal stenas och kriminaliteten breder ut sig mer och mer vill rikspolischefen mörka den mörka utvecklingen.

Idag tvingas politikerna se och förstå hur lätt det är att tappa kontrollen över ett bostadsområde, en stadsdel. I morgon lär politikerna bli varse hur tufft och jobbigt det kommer att bli att försöka se till att inte fler utsatta områden blir särskilt utsatta. I övermorgon kommer samma politiker tvingas se och förstå hur svårt och jobbigt det kommer att vara att ta tillbaka kontrollen över de särskilt utsatta områdena. När den politiska retoriken handlar om att hålla ihop landet måste retoriken mötas med handling. Väldigt många handlingar behöver vara väldigt hårda om inte landskapet Utanförskapet skall bli Sveriges största landskap…

10 svar på “LANDSKAPET UTANFÖRSKAPET”

 1. charader charader,nästan alla av 7 klövern håller nog med Reinfeldt i yttrandet ”de som kommer nu äger landet”för så urbota dumma att de inte visste hur det skulle bli tror inte jag på.Sahlins ”glöm det gamla Sverige”Ullstens ”romerna byggde landet”Centerpartiets 30 miljoner flyktingar är möjligt? Socialdemokraternas löfte om kommunala platser i beslutande församlingar för muslimer,Vpk inställningen vet vi klasskamp,internationalen genom införandet av ett muslimskt Ummah?nää den nya ordningen är planerad sedan 1975 samt 2010 års nya multikulturella grundlag!

 2. Kan det bli andra effekter? När resurser tas för att bekämpa detta tas pengarna från de svenskar som balanserar på gränsen ekonomiskt eller lever i utanförskap, inte nödvändigtvis kriminella. Deras redan små chanser krymper då ytterligare. Därigenom är risken stor att man skapar nya utanförskap. Kanske inte samma sort men utanförskap likafullt.

 3. Mkt bra!
  Jag tror nog att Stefan Lövfen kan se möjligheter med landskapet Utanförskapet bara det blir”ordning å reda” där.
  Det gäller bara att få alla läkare, civilingenjörer och alla andra högutbildade som kommit hit och gömmer sig i landskapet Utanförskapet, att få dessa att ge sig tillkänna, komma igång och jobba och bidra till samhället.
  När de andra i landskapet ser de högutbildade jobba, utvecklas och tjäna pengar vill de göra detsamma och alla blir nöjda.
  Men det är j-igt brådis Stefan för snart är det bara ett år kvar till valet.

 4. Så sant, så enkelt beskrivet, utan skygglappar o hitta på. Du borde ha ett annat jobb,lite längre in i riksdagen, men akta dig för alla nickedockor,ta med all skyddsutrustning. ?

 5. Landskapet Utanförskapet lär nog bara växa kraftigt i framtiden oavsett vem som har makten efter valet 2018. Är inte ett dugg förvånad över om det skulle bli fördubbling redan inom ett par år.

 6. I vederbörlig landskapsordning utses följande symboler för Utanförskapet:

  * Landskapsblomma, Cannabis sativa
  * Landskapsfisk, Silverfisk
  * Landskapsfågel, Gökunge
  * Landskapsdjur, lat. Blatta

  1. Tack för spörsmålet Jörgen. Jag har räknat på de som bor i de särskilt utsatta områdena och enbart dem, de s.k ”No-Go-zonerna”… Räknar man med de utsatta områdena, som lär vara särskilt utsatta inom några år lär vi hamna avsevärt högre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *