”LAND SKALL MED LAG BYGGAS”

Land skall med lag byggas. Något annat vore ju oacceptabelt. Inte alls okej. När regeringen nu ger sig på att försöka renovera landet gäller tydligen Karl XV:s ordspråk. Land skall med lag byggas, eller en vårdkris skall förbjudas med en lag. Från och med årsskiftet gäller en ny lag, som skall fixa fram vårdplatser i vårdkrisens Sverige. Från och med årsskiftet skall en ny lag lätta upp flödet av patienter genom landets sjukhuskorridorer.

För oss som har ett humm om vårdkedjor och vårdarbete är regeringens nya lag inget annat än trams. Det som tidigare hette vårdplaneringskonferens kommer att få ett nytt namn, till SIP – Samordnad Individuell Planering. Under mina dryga tjugofem år i vårdsvängen har jag flera gånger varit med om nya rutiner och regler för att få iväg medicinskt färdigbehandlade patienter från sjukhuset. Det har alltid fallit på resursbrist här och där – både på och utanför sjukhuset. Ingen lag i Sverige kan fixa fram fler händer i vården. Det går inte att göra vårdkrisen olaglig…

Ingen lag i Sverige kan fixa fram fler vårdplatser, fler undersköterskor, sjuksköterskor eller läkare. Ingen lag fixar fram fler vårdbiträden i hemtjänsten eller syrror i hemsjukvården. Ingen lag får patienten att bli friskare på kortare tid. Det enda regeringens lag kommer att medföra är en herrans massa administrativt arbete för den redan överbelastade vårdpersonalen. Nya, tidskrävande arbetsmoment som kommer att ta ännu mer tid av det allt mer eftersatta patientarbetet. Det är det enda som kommer att hända när regeringen spelar handlingskraftig.

Problemet för svensk sjukvård är att all sjukvård – både sjukhus, primärvård och hemsjukvård – är underdimensionerad. Det går inte att lagstifta bort, om man inte får för sig att införa en allmän vårdplikt och öppnar upp vartenda stängt sjukhus och varenda igenbommad vårdsal. Men det skulle ju kosta massor med pengar, pengar som inte finns. Inte för vård iallafall.

Om en ny lag skall föreställa lösningen på ett av samhällets stora ”utmaningar” – vårdkrisen, bristen på vårdplatser och vårdpersonal – kan man väl passa på att förbjuda allt som inte fungerar. En lag mot sämre resultat i skolan. En lag som förbjuder någon att anfalla Sverige så länge försvaret inte räcker till. En lag som gör att poliser inte får lämna yrket så länge det ser ut som det gör. En lag som säger att det som är oacceptabelt per automatik är olagligt.

Så kan man ju hålla om man inte har några vettiga lösningar. Land skall med lag byggas.

Fotnot:

Den nya lagen träder i kraft 1 januari 2018.  Syftet med den nya lagen är att patienter ska kunna skrivas ut från den slutna vården så snart läkaren bedömer att de är utskrivningsbara. Den nya lagen berör patienter som förväntas behöva fortsatta  vårdinsatser från socialtjänst, primär- och öppenvård, kommunal hemsjukvård eller socialtjänst. 

Lagen skall lägga grunden för bra en vård och socialtjänst av hög kvalitet för patienten efter utskrivningen från sjukhuset. Detta för att patienten skall kunna skrivas ut snabbare. Med snabbare utskrivningar förväntas antalet vårdplatser öka.

12 svar på “”LAND SKALL MED LAG BYGGAS””

  1. Bilarna är ju redan upptagna för förlossningar.
   Sverige är ju avkristnat.
   Därför ej fler förlossningar i stall.
   Artikelns bildillustration passande.
   En tomhänt grabb.

 1. Suck, Fredrik, vårt land har ju verkligen byggts med lag…

  … men nu raseras, inte bara landstinget, utan hela landet, i alldeles rasande fart av synbarligen lågbegåvade pajaspolitiker med häpnadsväckande låg moral.

  De kan helt enkelt inte skilja på rätt och fel, syltryggarna.

 2. Det är mycket som ”ska, ska inte, ska inte vara så, skall osv.” i Stefan Löfvéns retorik. Frågan är ”hur det bli”. Men ”det blir” ingenting annat än nya ”utmaningar”.

  1. För att kunna stå upp när det blåser så behöver man en ryggrad, annars fladdrar man mest i vinden och saknar riktning och mål. Stefan Lövén har ingen ryggrad och verkar mest förbruka syret för oss andra med sina menlösa tal.

 3. Vaddå’ ? För en sann socialist så går allt att lösa med lagar och regler. Man ”tvingar” kommuner att ta emot invandrare, hepp problemet löst. Man vill tvinga andra EU länder ta emot invandrare, hepp problemet löst. Man förbjuder inflation och prishöjningar i sann Chavez anda i Venezuela, hepp problemet löst ….. Men det funkar inte alltid tydligen. Fattigdom (läs tiggare från utlandet) går INTE att lagstifta bort. Hårdare straff och menlösa lagar har ”viktiga” symbolvärden och avskäckande effekt vid sexualbrott men vid andra brott såsom mord, narkotika eller stöld finns ingen sådan korrelation (antagligen för att alla de brotten bottnar i fattigdom, se tidigare punkt).

 4. Med tanke på vilken inställning Stefan Löfven har till fäderneslandet och till svenskar visavi muslimska invandrare och deras födelsetalsvapen, och hens underutvecklade analytiska förmåga, som inför det journalistiska etablissemanget nöjaktigt maskeras med en kanonad av godhetsfloskler, så bör devisen ändras till:
  Land skall med Sharialag byggas.

 5. Svenska makthavare är totalt bakom flötet. De står och pladdrar om hur ”fantastiskt” det är att befolkningen ökar explosionsartat (vilket främst beror på asyl- och anhöriginvandringen), detta samtidigt som dom inför nya sparbeting med ständiga nedskärningar inom vård och omsorg. Man måste vara en komplett idiot om man ena dagen står och hyllar befolkningsökningen för att dagen efter ge klartecken om att avveckla vårdplatser.

 6. Vad är vitsen med nya lagar när det dränerade samhället inte har eller får resurser att kunna realisera nya pålagor. Etablissemanget självt bryter mot de redan gällande, exempelvis grundlagen mm. mm. mm. Den självutnämnde landsfadern och riksklanten Löfven har tillsammans med den lille otäcke vätten Johansson en vidrig agenda.

 7. Den politiska makten och dess hantlangare lyfter inte ett finger för att åtgärda nuvarande utveckling. Vi går mot ett allt värre scenario med den korrumperade politiska adeln som primus motor. All trygghet, välfärd och rättssäkerhet raseras, privat egendom ligger i farozonen för konfiskering, det fria ordet befinner sig under konstant angrepp. Pensionerna har kraftigt försämrats. MSM bedriver klappjakt på dissidenter som man finner obehagliga, då de kritiserar makthavarna. Vi har på kort tid tagit ett jättekliv tillbaka till medeltidens slut omkring 1400:talet. Sverige är i EU:sammanhang ett av de minsta länderna men stoltserar med en statsminister som erhåller den högsta lönen. Det finns bloggar där en del kommentarer uppmanar folk, ” köp rikligt med ammunition ni som har legala vapen”. Utvecklingen är oroande och i högsta grad obehaglig. Den tanke eller ide som ändrar denna utveckling till det bättre, torde ha bra möjlighet för nominering till Nobels fredspris. Så illa är det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *