LAGVRÄNGANDE OCH LAGSTIFTANDE

Det tog sex dagar, inte ens en vecka, innan vi fick se hur den sämsta svenska regeringen i mannaminne leverera igen. Eller inte leverera. Det tog sex dagar innan den så kallade gymnasieamnestin visade sig vara så dysfunktionell att den inte gick att tillämpa. En dysfunktionell regering som lägger fram förslag på en dysfunktionell lag som sedan röstas igenom av en dysfunktionell riksdag. Amnestin började gälla den 1 juli, och sex dagar senare var den i praktiken satt ur spel…

Den politiska verkligheten i Sverige har under ett antal år varit en absurd och bisarr upplevelse. Med ambitionen att samla godhetspoäng och hålla hjärtat vidöppet har politikerna glömt det där med att ta ansvar. Att stifta lagar som verkar medmänskliga och inbjudande blev viktigare än att stifta lagar som fungerar i praktiken och juridiken. Så blir det när det politiska hantverket blir ett hafsverk, när partier som skapar sin politik bara med hjärtat – och glömmer hjärnan – får säga sitt. Miljöpartiet och Centerpartiet är två sådana praktexempel.

”En av riksdagens viktigaste uppgifter är att besluta om lagar. Förslag till en ny lag, eller ändring i en lag som redan gäller, kommer oftast från regeringen i en proposition. Men ett lagförslag kan också komma i en motion från en eller flera riksdagsledamöter.

Alla lagförslag förbereds i utskott innan riksdagen fattar beslut. För att lagförslaget ska bli verklighet måste en majoritet av ledamöterna i riksdagen rösta för det. Riksdagen meddelar sitt beslut till regeringen, som ger ut den nya lagen och ser till att det blir som riksdagen beslutade.” – Ur Riksdagens uppgifter, från Riksdagens hemsida.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet tillsammans med några liberaler och kristdemokrater drev igenom den så kallade gymnasieamnestin. Kritiken från de som visste bättre – som lagrådet till exempel -var tydlig. Lagen var allt annat genomtänkt. Genomtänkta förslag är förvisso ingenting man kopplar ihop med den rödgröna regeringen.

Centerpartisterna var också tydliga med att lagen var dåligt formulerad och värdelöst framarbetad. Men man röstade på den ändå. Nu vet vi att den var så dåligt genomarbetad att Migrationsdomstolen inte tycker att den går att tillämpa. En politik som borde vara ansvarstagande har kapats av ansvarslösa politiker. Centerpartisterna hade chansen att visa ansvar. Man valde att framstå som ansvarslösa, och dumma i huvudet…

Att en lag som har stiftats av Riksdagen och trätt i kraft sedan underkänns sex dagar senare är ett rekord i politiskt misslyckande. Lagstiftandet blir lagvrängande, och lagstiftarna blir lagvrängare. Det är sorgligt att se hur ett land som var en synonym till ordning och reda har blivit tvärtom.

18 svar på “LAGVRÄNGANDE OCH LAGSTIFTANDE”

 1. Dessutom, om jag fattat det rätt, var och en av dessa 9000 ska alltså gå till migrationsdomstolen för att få sitt fall prövat. Är de inte nöjda så blir det migrationsöverdomstolen. Vad kommer inte detta att kosta? Advokater, tolkar m.m. Hur galna kan sjuklöverns politiker vara? Hur j—a tokiga som helst.

 2. Hur NÅGON vettig, ansvarsfull människa kan fortsätta rösta på dessa ansvarslösa spånskallar till politiker är en fullständig gåta. Godhetspsykosen är livsfarlig och är på väg att omvandla ett av världens tryggaste och mest välfungerande länder till ett dysfunktionellt ”shithole country”. Måtte alla vettiga människor i detta land VAKNA ur dvalan och rösta bort dessa dårar i september!

 3. Rättsstaten Sverige har inte utvisat dessa män. Den har inte vågat eftersom den inte längre har våldspotentialen för att hävda sig som rättsstat. Rättsstaten Sverige har tappat kontrollen.
  Fler än hundra tusen män av okänt ursprung och med okända avsikter samt i vapenför ålder har ockuperat vårt land. Avsikterna är kanske inte helt okända då de flesta bekänner sig till en ideologi, som avviker från vårt demokratiska statsskick.
  Förra hösten skedde ockupationen bokstavligt på flera platser i Stockholm med av skattebetalarna betalt polisskydd. Den stöddes och besöktes dessutom av flera quislingar och tysketöser.
  Det har nu framkommit att centerpartiet inte bara möjliggjorde denna s k gymnasielag utan att det var deras förslag att de sökande inte skulle behöva visa sin identitet. Det är på denna punkt en migrationsdomstol har avslagit en ansökan. Enligt utlänningslagen måste den sökande visa sin identitet om det inte det är en asylansökan. Det är det inte. Dessa personers asylansökningar har redan avslagits i flera instanser.
  Centerpartiet leds av en jurist.

 4. Hej.

  Övertyga mig om att envälde under en nationalistisk diktator vore sämre.

  Övertyga mig om att lottning till riksdag och regering vore sämre.

  Övertyga mig om att invandring har varit humanitärt, lönsamt, eller åtminstone nödvändigt.

  Övertyga mig att Sverige varit sämre utan invandringen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. S gav amnesti för att undvika terrordåd inför valet 2018. ’Unga arga män’.. många är droganvändande, präglad av islams människosyn samt piskade att inte göra sina familjemedlemmar arga utan att ha fått PUT o familjeanknytningsförhoppning, hur var det nu med sexuella övergrepp inom den gruppen på svensk mark? Finns ingen annan anledning för S ge dessa ’asyl’, undvik ett terrordåd i valtider. Likaväl som ’ansvarstagande’ Löfven i sitt Almedalstal skjuter bort riktiga problem som; skjutningar på öppen gata, få poliser o stigande kriminalitet kopplad till S&nya M:s invandringspolitik, onaturligt (s)kapat mansöverskott med långvariga följder, massarbetslöshet bland stora invandrade grupper eller rentav också massvägran att jobba då bidrag ändå finns, skolors ’arbetsmiljö’ helt negligerad, bostadsbrist, säkerheten i infrastruktur o försvar skrattretande.. jag stoppar här då den insatte själv kan rada upp fler områden. Löfven fokuserar på hot från nationalsocialister (uttryckt nazister). Lätt är f ö att neka antidemokratiska partier tillåtelse vara på politikerveckan i organiserat i sina t-shirts. Stäng portarna bara de får verka på annat sätt. Finns ingen rätt för dem som vill störta samman saker odemokratiskt vara med. Men nu kan Löfven passa på måla upp ett nazistiskt hot..tredje riket är på väg igen. Han går f ö i opposition till sig själv med allt han o gelikar skapat i sitt tal i år. Hej då socialdemokratin! Ni behöver inte vara rädda nationalsocialisterna tar över det gör vi nationella mot er globalister.

 6. Du har så rätt i det du skriver! Ingen tidpunkt i modern tid bevisar mer än så här att galenskap och egenintresse styr våra regerande politikers intressen och att folkets väl och ve är helt underordnat eller rättare sagt oväsentligt för dessa kriminella gynnare.

 7. Det var just C som i ivern att lagförslaget skulle ge fler gymnasieamnesti fick igenom att identiteten inte behövde styrkas. Just C:s bravad om slopat identitetskrav framförs av Migrationsdomstolen som skäl till att gymnasieamnestilagen inte går att tillämpa. Således, förlaget var dåligt från början och med C:s hjälp blev lagen oanvändbar. Bra jobbat av ett parti som leds av en jurist.
  Effekterna av detta är bl.a
  – De afghanska ensamkommande kastas ut i osäkerhet om vad som gäller
  – Skolorna som skall ta emot dem vet varken ut eller in
  – Trovärdigheten för Alliansens regeringsförmåga har inte fått sig en törn. Den har fått sig ett grundskott.

 8. Ordning och reda? Munväder från Löfven – inget annat. Han har ingen aning om vad han pratar om vilket är beklämmande. Han är den sämste statsminister vi har haft i mannaminne; han spelar i helt fel division och är inte vuxen sin uppgift – långt därifrån.
  Det blir förhoppningsvis en befrielse i landet efter den 9;e september då han hand i hand med Fridolin lämnar eller åker ur regering och riksdag. Tänk vad han och Fridolin har kostat svenska skattebetalare!

 9. Ordet katastrof är för milt för att uttrycka det läge där vi befinner oss och den politik som förs. Hur en enda människa kan rösts på detta övergår mitt förstånd och får mig att börja fundera på att inskränkningar i rösträtten kanske är rätt väg att gå. Hela Sverige verkar ju insnöat där fokus i tidningarna legat på fotbollsvm och stackars thailändska pojkar som fastnat i en grotta. Kom igen nu, det måste börja ställas krav på svenskar då det verkar som alla befinner sig på tonåringens utvecklingsstadium och är inkapbla till rationella tankar utan endast känslomäsdigt snömos utan någon vidare konsekvensanalys. Politiken och debatten förs av kultursidorna i tidningarna och det blir aldrig bra då de är en slags extremister och fullt jämförbara med NMR i sin enkelspårighet.

 10. Detta är ju, egentligen, en veritabel sensation!
  Nå, behandlas den som en sådan? Av media? Något som faktiskt borde ältas?

  Näpp, nästan alldeles tyst…undrar vad det kan bero på?
  Måste vara p.g.a. opartiska public service…journalister som väljer att inte spela i öppet mål. Bara i Sverige.

 11. De islamistiska lobbygrupperna har troligen lyckats övertala och övertyga partiledningarna för Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet att i strid med Lagrådets rekommendationer rösta för den rättsvidriga s.k. gymnasielagen, som är avsedd att ge ca 9000 muhammedaner plus deras anhöriga uppehållstillstånd i Sverige och tillgång till våra skattefinansierade välfärdsförmåner.

  Det som fällde avgörandet i Riksdagen var Centerpartiets märkliga agerande. Annie Lööf et consortes prioriterade gymnasielagen och därmed offrade Alliansens enighet inför kommande riksdagsval. Samtliga centerpartistiska riksdagsledamöter röstade för gymnasielagen, utom Staffan Danielsson som lade ned sin röst. Heder åt honom!

  Någon som bröt partilinjen inför omröstningen om gymnasielagen, fast åt andra hållet, var Birgitta Ohlsson, som i strid med Liberalernas partilinje röstade för lagen. Vad jag tycker om Birgittas agerande håller jag för mig själv för att inte riskera ett förtalsåtal.

  Det är uppenbart att de islamistiska lobbygrupperna har utfört ett gediget arbete i syfte att islamisera Sverige. Smygislamiseringen av Sverige är inget att leka med, trots att det politiska etablissemanget aktivt negligerar och försvarar denna negativa utveckling! Det är så sorgligt att se hur Sverige islamiseras och hur det politiska etablissemanget gullar med allsköns muhammedaner.

  Enligt PEW kommer Sverige 2050 ha i särklass högst andel muslimer av sin befolkning (30,6 %) i hela Europa, med ett höginvandringsscenario, att jämföras med Frankrikes 18,0 % och Tysklands 19,7 %.
  http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/12/04/europes-muslim-population-will-continue-to-grow-but-how-much-depends-on-migration/

 12. Att Annie Lööf har ett särskilt gott öga till allsköns, även mordiska muhammedaner bevisades under henas Almedalstal. Hen påstod falskeligen att det var nazister som kastade in en molotovcocktail i församlingshemmet till synagogan i Gbg. Verkligheten är att det var muhammedaner, varav två palestinier, som anstiftade denna mordbrand.

  Denna islamistvurm förklarar mycket av henas ja till gymnasielagen.

  1. Nu tror vi ju oss veta att Annie Lööf är en kvinna då hon lyckats skaffa barn så då kanske vi kan sluta använda hittepå ord som hen och hena och kalla Annie för hon eller henne ?

   1. @Vlart Simpdon 15:16

    Jag tillhör den gamla skolan när en man var en man, och inte social konstruerad cis- eller transperson, samt en negerboll en negerboll, och inte en chokladboll. Därför har jag, fast förankrad i rationellt tänkande, inte tagit till mig alla delar av vad genusvetenskapsinstitutionerna vid Göteborgs universitet och vid Södertörns högskola samt av vad allsköns självutnämnda mer eller mindre begåvade feminister har kukilurat ihop, i sin iver att bryta mestadels inbillade patriarkala strukturer. Bruket av ’hen’ har kommit till i denna ”genus”-kontext, vilket jag också ogillar.

    Jag använder därför personligt pronomen 3:e pers. singularis ’hen’ i pejorativt och/eller i avkönande syfte. Jag använder aldrig ’hen’ om personer jag hyser respekt för eller är neutral till, och som jag inte vet om de är av manligt eller kvinnligt kön. När jag vill skriva respektfullt använder jag för dessa personer istället ’vederbörande’, som klingar vackert kanslisvenskt i mina öron.

    När Annie Lööf så kadaverdisciplinärt följer det islamistvurmande, kulturmarxistiska narrativet, vilket lyser igenom i henas tillrättalagda omnämnande, enligt sagda narrativ, av attentatet mot det judiska församlingshemmet i Göteborg, så förtjänar hen att inte beskrivas med hon, utan med det pejorativa pers. pron. 3:e pers. sing.

    Priset tar dock feministerna när de 2007 av grumliga jämställdhetsskäl krävde att penisen skulle tas bort på det heraldiska lejonet (som alltid enligt en tusenårig tradition har en man och är således av hankön), som skulle pryda den nya vapenskölden för EU:s snabbinkallade, Sverige-ledda, militära styrka ”Nordic Battle Group” (NBG). Statsheraldikern, som hade utformat vapenskölden, rasade när penisen utan hans vetskap hade retuscherats bort, med tanke på kastrationens vittgående, negativa symbolvärde. Det är nämligen kungaförrädare, som tilldelas ett kastrerat lejon på sin vapensköld. Med andra ord består nu NBG av en multinationell insatsstyrka av kungaförrädare om ca 2500 man (och kvinnor)!

 13. Jag välkomnar trots allt detta taffliga försök till lagstiftning. Det är bra att Löfvens fögderi och centerpartiet visar sina rätta ansikten extra tydligt. Kostar gymnasieamnestin 30 miljarder så må det vara hänt om vanvettet med Löfven får ett snabbare slut. Fyra år till med Löfven kan bli slutet för Sverige som nation

 14. I vilda västern fanns så kallade brännvinsadvokater. Tydligen har även lagstiftarna i Sverige (i varje fall en majoritet av dem) tittat för djupt i flaskan. I flaskan fanns väl, som i vilda västern, en grumlig vätska med berusande egenskaper och en hel del ämnen som förstörde hjärnceller i parti och minut.

 15. C har en lång kultur att förhålla sig väl med S. En rest från den tiden tvångssocialismen tog stryptag på landet. I Riksdagen är de säkert såta vänner fortfarande. (arbetskamrater). Problemet Annie Lööf har att hantera är; S är inte som förr. Under många år har de levt på stulna idéer: Först på Centern, som i det närmste fick läggas ner. Sedan L, som inte hämtat sig än! Nu äter de upp MP och Fi. V är som vanligt ett påhäng på makten. Kulturbärare och anslagsraggare: Vi ser på Iphon-bunkern på Kungsträdgården, den som skulle byggas undanskymd; haha. Den om något kommer att vara entrèn till Kungsan! En ännu större bunker planeras på Blasieholmen! Vad gör kultureliten ? Knullar, om man får tro på rykten från Svenska Akademin; utskämda i en hel värld. Fyllskallar! Idioter? Tenstaprinsen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *