LAGLÖST LAND

Det bor nästan 11.000 medborgare, skattebetalare och annat folk i den lilla staden vid vägens slut. Där vägen börjar ligger länets lagom stora residensstad, med sitt polishus och med sina poliser. Vägen är bara lite längre än en mil, men ändå händer det alltför ofta att staden vid vägens slut är laglöst land. Polisen kommer inte när medborgaren behöver hjälp. Polisen har inte tid när skattebetalaren vill ha hjälp med sådant polisen är till för…

Det handlar inte om den totala obygden. Det handlar om staden Oxelösund, inte alls långt bort från allt men väl vid vägens slut och där havet börjar. Vill man vara oförskämd kan man kalla Oxelösund för Södermanlands största förort, och från polishuset i residensstaden Nyköping till Systembolaget är det inte ens 15 kilometer – inte ens 10 minuter för en polisbil med skrikande däck, snurrande blåljus och tutande siren.

Under ett studiebesök på polisens dåvarande länskommunikationscentral under min tid som larmoperatör på SOS Alarm fick jag lära mig att polisen alltid skulle ingripa mot pågående brottslighet framför sådan som hade hänt för ett bra tag sedan. Sedan fanns det ju en annan prioritering där pågående grova brott gick före pågående lindriga brott. Ett pågående rån eller en pågående misshandel skulle naturligtvis gå före en pågående klotterorgie. Nu räcker inte resurserna till för ens den pågående, hyfsat grova brottsligheten stöld och hot. Det finns städer i Sverige klockan 18:00 en fredagskväll som saknar polis, där polisen inte kommer när man ringer. Det finns en hel del laglöst land i landet Sverige.

Fredagen innan julaftonen. Ett gäng på fem till sju unga män som helt uppenbart inte har hunnit lära sig Svea Rikes lagar, regler och normer känner för att vara normbrytande på Systembolaget i Oxelösund. Signalementet är tydligt. Unga nyanlända grabbar var det polisen fick höra från vittnen på plats. De tar med sig massor av alkohol ut ur Systembolaget utan att betala eller ens vilja betala för de dyra och hårt skattade dryckerna. Folk som försöker påtala det felaktiga i detta hotas med stryk och våld. Folk på plats vid Järntorget i Oxelösund ringer efter polisen, som inte har tid att komma ens under en pågående stöld och under pågående hot.

Polisen i Sörmland hade fullt upp just då, även om man sannolikt hade hunnit avsluta insatsen med att stå utklädda till tomtar vid motorvägen utanför Strängnäs för att sätta stopp för alla eventuella tankar på presumtiva hastighetsöverträdelser. Polisen i den södra länsdelen kunde inte komma, och de som skulle behöva en praktisk lektion i svensk lag och rättsskipande kunde lugnt försvinna från platsen. De fem, sex eller sju männen i 18-25 årsåldern kunde dra slutsatsen att deras nya hemstad i deras nya hemland är laglöst land.

Några timmar senare, när den då pågående och rätt grova brottsligheten inte längre var pågående hade polisen fått tid och resurser över. Man insåg dock att det inte längre handlade om någon pågående brottslighet utan något som det inte ens var värt att åka på längre. Polisen hade lämnat Oxelösund åt sitt öde, medborgarna och skattebetalarna utan något skydd mot de som stal, hotade och visade hur man beter sig i ett laglöst land.

Det är dags att börja prata om en kommunal polis. Så här kan det inte få vara. Det är inte värdigt ett land med världens högsta skatter att medborgarna och skattebetalarna lämnas åt sitt öde klockan 18 fredagen innan de skall fira jul i anarkin…

28 svar på “LAGLÖST LAND”

 1. Var ska det sluta? Blir förtvivlad av att läsa inlägg som detta. Kan det vara sant? Har samhället helt kapitulerat?

  Vad kan jag göra för att få till en förändring? Jag vill så gärna hjälpa till. Att rösta på SD räcker inte. Det krävs mer än så. Vad ska jag göra för att få SVT, SvD, SDS m fl att se vad som håller på att hända? När blev det fult och fel att rapportera om vad som håller på att hända i vårt land? Är jag rasist för att jag ser att det finns enorma problem i landet? Inte utmaningar – problem.

  Inte fanns dessa problem i landet för 20 år sedan? Inte har de väl varit normalt att trakassera unga flickor, våldta unga flickor och pojkar, tafsa på badhus, kalla hederliga människor för svennar, horor och liknande? Att systematiskt utnyttja och lura gamla människor. Att trakassera sjukhuspersonal på akuten. Att kasta sten på blåljuspersonal. Att smäda poliser. Att skjuta raketer mot sina medmänniskor.

  Finns det inget samband med att Sverige öppnat sina gränser för folkslag som inte delar vår grundläggande syn på demokrati? Och medmänsklighet.

  Jag är verkligen förtvivlad. Trösten är att jag är såpass gammal att jag inte kommer att få uppleva slutet på det som varit Sverige.

  Arma land!

  1. Synd att man hela tiden antyder, utan att veta, att det är nyanlända. Varför tog ingen av de tyydligen många åskådarna kort som bevis? Då kan man ju lämna över de bevis polisen behöver, för man har svårt att gå på hörsägen. Vart har civilkuraget tagit vägen. varför gör man inte envarsingripande?
   Många av de nyanlända dricker ju inte sprit av religiösa skäl, så det kan ju ha varit några andra, vanliga ligister.

   1. Gurra. Jag vet. Jag har det från trovärdiga källor. Vad vet du om kort? Det togs en drös bilder. Envarsingripande? Det var en grupp på 5-7 män i sina bästa år, utåtagerande och hotfulla. Försök då. Sedan kan du ju be Sörmlandspolisen om det signalement de fick av vittnena på Järntorget.

   1. @Gurra 16:40
    Nä! I den mån man ska prata om ledstjärnor härvidlag, så är de muslimska värderingarna och sedvänjorna som stipulerar att man kallar och betraktar flickor utan slöja för horor.

    Då svenska flickor inte har för vana att alltid bära heltäckande klädsel och slöja i det offentliga rummet, så blir dessa per automatik i många muslimska mäns ögon betraktade som horor.

    Detta synsätt ligger sannolikt bakom Sveriges alarmerande ökning av antalet polisanmälda våldtäkter per 100000 invånare. Utrikesfödda har jämfört med inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar, en överrisk på 5,0 att bli polisanmälda för våldtäkt (BRÅ 2005:17). Antalet polisanmälda våldtäkter per 100000 invånare i Sverige är högst i Europa 2014 (UNODC).

    Antalet polisanmälda våldtäkter per 100000 invånare i Sverige:
    2003____25
    2004____25,2
    2005____41,9
    2006____46,3
    2007____51,9
    2008____53,1
    2009____58,6
    2010____58,4
    2011____64
    2012____62,3
    2013____58,5
    2014____64,9

    När Kent Ekeroth eller Erik Almqvist bar på galvaniserade byggnadsställningsdetaljer och kallade någon för hora, manifesterade de bara en månghundraårig muslimsk sedvänja, som har kommit att berika vår kultur.

  2. Satan vad rätt du har. Vi måste ta tillbaka vårt land.
   Vi svenskar som upplever dylika uppträdande låt oss gå samman när vi ser dessa mäniskor som inte vet hur man skall vara i vårt samhälle. Vi måste våga att visa hur vi vill ha det. Gå samman och betjämpa dem. Försvara Sverige.

 2. Det är samma sak med polisen som med försvaret

  Försvaret dimensionerades för den ”eviga freden”

  Polisen är dimensionerad för ett folk som där i princip alla sköter sig och följer lagen – utan att man behöver ”hota” med polis-ingripande

  Och eftersom polisen nästan aldrig behövde ingripa så behövde vi ju inte så många poliser
  Men det var ju för fem år sedan (då man började planera för den polis-reform vi nu ser effekterna av)…

  Sedan har det ju hänt något…

  Folk sköter sig inte längre

  Nu hjälper det ju inte ens om man hotar med polis-ingripande

  Buset garvar ju bara sig fördärvade

 3. Fanns fram till mitten av 60-talet lokal polis som hade ansvar för sitt distrikt. Innebar att den polismannen lärde känna de flesta i sitt distrikt och även kände de som inte följde lagen. Även innevånarna visste vem som var polis. Identitet är viktigt.
  Stod då i den lokale polismannens intresse att hålla god ordning för att ha en bra arbetssituation.
  Samhället förändras och för polisens del går det för närvarande åt pipsvängen. Polisen uppfattas tyvärr inte längre som en del av samhället.

 4. ”istället lära sig att deras nya hemstad i deras nya hemland är laglöst land.”

  Subtilt i överkant kanske 🙂

 5. Problemet hade kunnat lösas genom att fem – sju svenskar hade tagit varsin spritflaska och slagit i huvudet på de fem – sju svartskallarna. Som aldrig kommer bidra positivt till Sverige. Tack för att ni valde Sverige!

 6. Lite uttjatat men Reinfeldt nu lismande intervjuare på statliga TV,tycker att det nya Sverige med nya medborgare som äger landet,är mera spännande och fungerar bättre än förr,”hängas den som hängas bör”.

 7. Vi går mot medborgargarden. I vår lilla by norr om sthlm vill man ha ett möte… enligt Facebook:
  ”så är det nog på plats att bjuda in politiker och barn och ungdomsförvaltningen”

 8. Bättre att ni pratar ihop er och faktiskt fixar medborgargarde. Polisens ledning skiter totalt i ”vanligt folks” rätt för den alstrar inte pengar. Med det så styrs vi av en vänsterregering och dom har ju aldrig brytt sig särskilt om den som betalar, enbart om dom som får

 9. Det enda rätta är att införa kommunvalda sheriffer med rätt att upprätta civilgarden. Inget annat återstår. Polisen kan man behålla på statlig nivå för lösande av grövre brott.

 10. Polisen fick en höjning av sin budget med 800 mnkr. Detta räcker inte ens till löneökningarna. Men det slutar ju fler poliser än som utbildas så Danne får nog ihop budgeten ändå.
  På hans tidigare arbetsplats miggan behöver de inte bry sig om sådana petitesser som budgetar.
  De i artikeln omnämnda filurerna och deras kompisar kostar varje år dubbelt så mycket som hela polisväsendet. Men de är ju en investering medan polisen bara är en kostnad.

 11. Kommunal polis innebär ännu högre skatt. Vad som behövs är bättre polisledning samt mer pengar även om de inte lyckades göra av med allt förra året…

  1. Hej

   Varför bry sig? Förvisso skulle de kanske blivit av med alkoholen om polisen hade kommit. De hade dock bara behövt hävda att de är under 18 år så skulle påföljden i värsta fall blivit ett samtal med socialsekreteraren. Oj så rädda de hade blivit.

   Då inte ens än gång ”ungdomar” dömda för grov våldtäkt blir utvisade då de anses bli för hårt drabbade om de skull bli utvisade dit de kommer från (eller hävdar de kommer från) lär knappast en utvisning komma på tal för snatteri eller stöld på systembolaget.

   Notera att vi under de senaste 10 åren har haft en moderat justitieminister under 8 år och en socialdemokratisk under 2 år. Och den fd moderate justitieministern är fortfarande rättspolitisk talesman för moderaterna.

  2. Vad kommer dessa våldtäktsmen,mordbrännarere,mördare och allt annat skit dom håller på med,var någonstans i samhället kommer dom in,det finns inte någon arbetsplats som vill anställa sådan vidriga ass,dom kommer leva på bidrag och fortsätta att vara kriminella och när ska gristrynet öppna mun o tycka till om det ska fortsätta vara så här.Det är väl dags att starta medborgargarden och göra som i usa vara beväpnad kliver dom in på tomten skjut först fråga sen.

 12. Bara att starta ett medborgargarde och patrullera centrum med omnejd. Jag lovar att det aldrig har varit så många poliser på plats som då. På så sätt finns det dessutom dubbelt så många som patrullera. Mao säkraste byn i hela Sverige.

 13. Den uppkomna situationen i Oxelösund är ett resultat av att den EU-vurmande, Stockholmscentrerade Sjuklövern i sin befolkningspolitik har satsat på kvantitet istället för kvalitet. Sverige, tidigare känt för att ha ett av världens mest harmoniska och välfungerande samhällen, har numera tack vare ett månghövdat defekt befolkningsunderlag, stor social oro i samhället. Befolkningskvaliteten har fått stryka på foten.

  Därmed har man också lett in Sverige på en väg som går över laglöst land mot en ”failed state”. Det finns många tecken på det! Poliser slutar pga av för farlig arbetsmiljö till följd av Sjuklöverns befolkningspolitik. Dessutom motarbetas rättsvårdande myndigheter av Sjuklövern, när den har ålagt tystnadsplikt för tandvårds- och vårdinrättningar när illegala invandrare söker skattefinansierad vård till det facila priset av 50 kronor.

  Den svenska rättsstatens försvarare borde för länge sedan gjort processen kort med Sjuklövern och åtalat och likviderat Sjuklövern för att den har vänt avog sköld mot fosterland.

  Jag är helt övertygad om att Sjuklövern hellre ser att arkitekten bakom DÖ – Fredrik Reinfeldt – har skattefinansierat livvaktsskydd än att det finns en kommunal polis i Oxelösund!

 14. Uppenbarligen har du helt fel larmteknik.

  Om du vill ha hjälp måste du försköna sanningen. Visst tror du att de hade en pistol med sig? Du är inte säker men du tror att de sköt med den utanför innan också.

  Och var det inte jättemånga upprörda inne på systemet, som vad du förstår sade något om hämnd och knivar.

  Etc etc, tänk på att de spelar in samtalen och det inte får vara direkta lögner, utan saker du kanske har hört eller trott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *