KLOKARE MED ÅREN?

Året var 2015. En undersökning visade med all tänkbar tydlighet att vi människor blir klokare med åren. Det vore ju sjukt om det vore tvärtom, att alla livserfarenheter och andra kunskaper man plockar upp under livets vandring inte skulle komma till någon nytta. Men ingen regel utan undantag, och det finns en hel del undantag. Marita Ulvskog är ett undantag.

Man kan ju tycka att det är att bli klokare med åren att gå från Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna till sossarna, som Marita lyckades med. Det kan ju anses var ett bevis på politisk mognad när man blir statsråd, partisekreterare och EU-parlamentariker. Men Ulvskog tycks mentalt vara samma Ulvskog som var med i FNL-grupperna och KFML. Gapig. Impulsiv. Omogen.

Marita Ulvskogs senaste tilltag är att springa omkring framför blixtrande kameror med en idolbild på en dömd terrorist – Marwan Barghouti. Det Ulvskog gör är ungefär som om den israeliska FN-ambassadören lät sig fotograferas med ett plakat på Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailović och orera om en drägligare tillvaro för mördaren i sitt fängelse. Eller som om Israels ambassadör i Stockholm började vifta med en bild på Jackie Arklöv och känsloyttringar om att det minsann finns skäl att släppa den dubbla polismördaren. Det sossarnas toppnamn i EU-parlamentet sysslar med är ännu ett bevis på var svensk socialdemokrati befinner sig i Mellanöstern-konflikten. Folk som är dömda till 5 livstidsstraff och ytterligare 40 år i israeliskt fängelse för att ha beordrat och organiserat 5 mord blir hjältar i Ulvskogs värld…

Bilden cirkulerar nu på sociala medier. Ulvskog står där med sitt plakat, och visar sympati för en mördare, för en terrorist. Marita Ulvskog är återigen ett levande bevis på att alla inte blir klokare med åren. De flesta blir det men inte sossarnas toppnamn i EU-parlamentet. Ulvskog fortsätter att bevisa att hon i grunden är samma figur som KFML-Marita.

11 svar på “KLOKARE MED ÅREN?”

  1. Vem mannen på bilden är framgår väl av texten, hoppas jag 😉 Bilden finns på Ulvskog Facebook, daterat 27 april.

   1. Haha sorry såg namnet nu först. Jag brukar säga. Det första man blir blind på, det är ögonen! Tackar för svar.

 1. När Ulvskog var partisekreterare för (S) upplevde jag henne alltid som extremt ovänlig med en otrevlig besserwisserattityd vid intervjuer bl a. Det finns väl ett antal sådana politiker av olika valörer och tillhörighet. Men hos Socialdemokraterna verkar många ha samlats.

 2. Utan att framställa Ulvskog som speciellt klok, undrar jag vari det politiskt okloka skulle bestå. En liten (om än växande) grupp väljare älskar sådana här tilltag, de flesta bryr sig inte och de som finner det olämpligt skulle ändå aldrig rösta på S.

 3. Hej.

  Om man tänker sig in i rollen som spin-doctor, eller press-sekreterare/kommunikatör som propagandamakare skall kallas nu mera; hur reder man upp situationen?

  Rätt svar: Ignorera det; det finns ingen situation att reda upp.

  Att en socialdemokrat idoliserar palestinska terrorister är väl normal-läget?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Glöm inte att i sin strävan göra Sverige mer Nord Korea lik, ville hon förbjuda satellit TV mottagare.

 5. Denna dam har också yttrat att hon ansåg att den borgerliga valvinsten 1976 , citat ”kändes som en statskupp”, slut citat. Demokratifernissan är således ganska tunn hos henne! Men det har på intet sätt hindrat karriären.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *