KÄRLEK BÖRJAR MED KÄBBEL

Kärlek börjar med käbbel, tydligen. Käbbel och bråk. Fredagen den 11 januari tillhörde utan tvekan Annie Lööf. Alla pratade om Annie Lööf, om Centerpartiet och om regeringsbildningen. Annie Lööf har vid två tillfällen tackat nej till Stefan Löfven som statsminister, och socialdemokraterna som regeringspartiet nummer ett. Det blev tredje gången gillt. De borgerligt sinnade såg sveket. Några liberaler och centersekterister gick in Maranata-mode. De måste tro och hoppas att den svenska väljaren är dum i huvudet. Kärleken är blind, också…

Det var en gång då den svenska demokratin ansågs vara ett föredöme i världen, trots att sossarna ofta hade runt hälften av rösterna. Dagens svenska demokrati kan inte ens med extremt stort lass fantasi kallas för demokrati. Iallafall inte med centerpartistiska mått. På nätet gick Annie Lööf ut strax innan klockan 19 på fredagskvällen och slog sig för bröstet – ”Centernpartiet kommer vara ett liberalt oppositionsparti som tar ansvar för Sverige.” De elva orden fick Annie Lööf ur sig några timmar efter pressträffen där hon har lovat att hålla regeringen under armarna.

Om de länder som skriker efter en opposition skulle ta efter Annie Lööf och Centerpartiets variant av opposition skulle de länderna vara dömda till något annat än en välfungerande demokrati. Att kalla sig opposition när man stöttar regeringen är lika tilltalande som att råka få syn på undertecknad i en amatörrulle. Exakt. Äckligt.

Annie Lööf stod där på pressträffen och skrävlade över att Centerpartiet hade lyckats få till en sänkning av momsen för landets naturguiders naturguidande. Från de nyss beslutade 25 procentenheterna till 6 procentenheter. En stor framgång, något som fick Centerpartiet och Lööf att välja Löfven och Lövin, tydligen…

Annie Lööf stod där och lovade kaxigt att avsätta Löfven om han inte gör som de har kommit överens om i sin överenskommelse. Varje år skall Lööf utvärdera Löfven och Lövins vilja att göra som hon vill. Är hon inte nöjd, blir det regeringskris. Apropå det med att ta ansvar för Sverige.

Problemet är att Löfvens siffror ökar, att sossarna växer till och att Centerpartiet ligger risigt till redan nu. Liberalerna skall vi inte tala om, de är ju bara en halvering från liberalismens första celldelning. Löfven kan garva Lööf i ansiktet, säga att ”…Du kan ju låta SD får inflytande. Fin dessert till högerdojjan”.

Skulle sedan Lööf börja lipa kommer ”Det där är bara käbbel!” funka alldeles utmärkt igen.

15 svar på “KÄRLEK BÖRJAR MED KÄBBEL”

 1. Ja vad gör inte vissa för att få sitta vid det välbetalda köttgrytorna och utöva makt…?

  Och allt detta för att inte vara beroende av SD .
  Men man är ju beroende av V i första läget, istället, och om inte V röstar ”rätt”.? Ja då är man ju iaf beroende av att (tex) SD ej röstar emot.
  Nåja, senast 2022 börjar det falla bort endel klöver från dagens 7.

  Mvh Fredrik

 2. Den kraftfulla liberala politik Jannie utlovar består i tillsättandet av ett antal utredningar. Dessa kommer som brukligt att ledas av tjänstemän som är grundligt fostrade i regeringskansliet eller närstående myndigheter. Resultatet av utredarnas vedermödor är mycket lätt att förutse alldeles bortsett från att vi nog får räkna med att förskjutningar gör att de inte blir färdiga förrän tidigast till nästa ordinarie riksdagsval. Man får hoppas att folket minns detta svek, men mitt hopp är helt ute nu. Vi får samma regering trots att 60% av Riksdagen egentligen är mot den!

  1. Ingenting går upp mot en rejäl utredning. Resultatet blir oftast också just ingenting. Perfekt illustration av den intellektuella nivån hos företrädare för C och L. Löfvén behövde inte ens ta i alltför mycket för att C+L skulle gå på den enkla finten. Alla så kallade liberala förslag begravs i en utredning, alla socialistiska idéer kommer däremot att förverkligas.

 3. Med tanke på de grava problem Sverige redan har så är det egentligen mycket lämpligt att S + MP fortsätter vid rodret, kanske fårket till slut börjar inse hurudan verkligheten är. På basis av tillgängliga uppgifter verkar det som om det enda konkreta den rödhåriga olyckan lyckats med är att styra migrationspolitiken tillbaks till situationen 2015, i övrigt har hon och Björklund enbart fått luddiga löften om utredningar, dvs tomma löften.

  Egentligen en ytterst dråplig situation, nyckeln till om Sverige skall ha en möjlighet att komma tillrätta med alla grava problem ligger hos kommunisternas Sjöstedt, dvs han kan fälla detta missfoster och på så vis öppna en möjlighet att sakta börja åtgärda alla problem, något som redan nu kommer att kräva flere valperioder. Om Sjöstedt inte fäller missfostret, well, Sverige får vad Sverige förtjänar oavsett vad han väljer att göra.

  Skall bli intressant att se hur fårket röstar vid valet till Europaparlamentet, tvivlar på att någon polett trillat ned …

  1. Fårket, sug på det ordet. En ganska träffande bild av den svenska valmankåren. En variant på den något trögrörliga fårskocken. Tack för det ”nyordet”!

 4. Sverige kommer tyvärr aldrig mer att få en högerregering så länge som SD sitter i riksdagen. I bästa fall får vi nöja oss med sossar som kör mer högerpolitik.
  Isåfall måste Moderaterna och Kristdemokraterna göra ett jättejobb för att locka SD:s väljarskara för de lär ju knappast lägga sin röst på C eller L (de som röstar på SD alltså).
  Dags att packa sin väska och lämna landet.

 5. Nu påstås det att Björklund har varit bestämd sedan han såg valresultatet att det inte skall bli en borgerlig regering. Bedrövligt. Hans partis stöd hade emellertid inte behövts. Det är Lööfs fel att vi får en sosse-regering med en till sextio procent borgerlig riksdag.

  Det är fullt möjligt att Kristersson är lättad. Lågkonjunturen kommer med stormsteg och landet är sklerotiskt trots nollränta under lysande högkonjungtur med kronfall, massarbetslöshet och gapande arbetskraftbrist samtidigt.

  Som Bali påstår, Lööf hade med en borgerlig regering kunnat få igenom sina krav utom fri anhöriginvandring av kanske ett och ett halvt Malmö till en långsiktig kostnad av hundratals miljarder. Om Lööv inte helt enkelt ogillar tanken på en borgerlig regering så är det här skon klämmer. Den högra.

 6. Kan någon upplysa vederbörande om att man kan inte både äta skon och ha den kvar. När den ätits kan den komma ut som b-js om den inte är för hårdsmält.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *