KARAKTÄRSMÖRDARNA

Jonas Andersson är nybliven riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, och det är även Jonas Andersson. Den ena Jonas Andersson känner jag inte alls, och den andra känner jag väl. Jag betraktar den andra Jonas Andersson som en mycket god vän faktiskt. Den andra Jonas Andersson, min vän alltså, har nu blivit utsatt för ett karaktärsmordförsök av karaktärsmördarna på Dagens Nyheter. Den ena Jonas Andersson skrev en massa omdömeslös dynga på nätet, medan den andra Jonas Andersson, vännen Jonas, tydligen skall få se sin bildsköna och väna nuna bildsätta en artikel om Jonas Anderssons bristande omdöme.

Det kan ju vara en bildredaktör med total noll koll som är delaktig i karaktärsmordförsöket, och då kanske det bara handlar om ett karaktärsdråpsförsök. Men så dålig koll kan man väl bara inte ha på DN? Att man inte bemödar sig med att titta till riksdagens hemsida – och ser att det minsann finns två Jonas Andersson som sitter i Riksdagen för Sverigedemokraterna. Andra tidningar och tidskrifter som har skrivit om den ena Jonas Anderssons näthaveri har ju fått till det med rätt bild. Men DN, tidningen som Peter Wolodarski är en oansvarig ansvarig utgivare för misslyckas totalt. Den andra Jonas Andersson får se sin bild tillsammans med en text som inte har ett dugg med honom att göra.

Det spelar ingen roll vad DN gör, skriver eller säger efter det här. Hos några tiotusentals eller hundratusen läsare som bilden, läst artikeln och förargats så är det den andra Jonas Andersson som kommer att kopplas ihop med dyngan. Hade det handlat om Säffles Allehanda eller Gryttjoms Dagblad hade det bara varit för djävligt. Nu handlar det om en av Sveriges absolut största tidningar, där en journalist och en bildredaktör tar på sig rollerna som karaktärsmördarna. I bakgrunden finns och den oansvariga ansvariga som skall bära ansvaret för det som underhuggerna levererar. I detta fall ett karaktärsmordsförsök.

Den Jonas Andersson – ungdomspedagogen från Skellefteå –  som jag känner skulle aldrig sätta foten i skiten på det sätt som många av oss andra har lyckats med. Den Jonas Andersson är nämligen toleransen, empatin och klarsyntheten personifierad. Den Jonas Andersson är en stor anledning till varför Sverigedemokraterna borde kunna ha en ljus framtid. Den Jonas Andersson jag känner förtjänar inte att förknippas med en annan persons dumheter.

Jonas Andersson förtjänar upprättelse, Wolodarskis städhjälp i övernattningslägenheten under hela mandatperioden och ett saftigt skadestånd. Ursäkten lär komma, men den kommer inte att kunna rätta till allt som nu är ett karaktärsmordsförsök. Medias makt är såpass stor att de faktiskt måste säkra fakta innan de publicerar, och framförallt se till att rätt Jonas Andersson bildsätter en artikel om den Jonas Andersson som artikeln handlar om.

7 svar på “KARAKTÄRSMÖRDARNA”

 1. Hade det varit (i stort sett) vilken tidning som helst så hade jag antagit att det var ett misstag, den mänskliga faktorn helt enkelt. Men nu pratar vi om Wolodarskis fullständigt havererade ”tidning” så jag tar på mig foliehatten och vågar påstå att det är som du säger, ett ynkligt försök till karaktärsmord!

 2. Wolodarski och hans anhang drivs väl av ett så fanatiskt, patologiskt SD-hat att de inte bryr sig om vem de hänger ut på bild. Troligen anser de att alla SD-aktiva är ”rasister” och ”fascister”, och att det därmed inte spelar någon roll vem som ställs vid skampålen.

  För övrigt var de saker den ”skyldige” Jonas Andersson skrivit inte så värst mycket att uppröras över, enligt min åsikt. Okej, han uttryckte sig grovt och generaliserande, men som invandrings- och islamkritiker kan jag hålla med om andemeningen i flera av de saker han skrev.

  Det bör också påpekas att flera av de kommentarer Andersson nu kritiseras för i huvudsak var kritik av islam/muslimer. Islam är en religion, inte en etnicitet, och att kritisera islam är därmed inte rasism, utan religionskritik.

 3. Intressant, har något liknande detta prövats rättsligt tidigare?
  Om inte borde det vara minst förtal.
  Det är ju inte fråga om något flummigt tyckande, det är ett rejält ”faktafel”!

 4. Ännu en spik i ”demokratins beskyddares” förtroende kista ? Kanske tycker de att det spelar ingen roll då en Sverigedemokrat är en Sverigedemokrat ? Fötriende för våra fria (?) medier kommer ta lååång tid att återupprätta för mig i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *