KAPPVÄNDERSKAN

Allas vår Alexandra Pascalidou twittrade igår, där bokstäverna och meningarna bildsätter hur snabbt samhällsdebatten förändras här och nu. Pascalidou blir med 39 ord, 257 bokstäver och mellanslag själva sinnesbilden för kappvändandet som pågår. Pascalidou blir kappvänderskan…

”Alla vi som sedan 90-talet varnat och vädjat och larmat om situationen i våra fattigaste förorter. Vi som talade om stegrande segregation, ökande klyftor, växande utanförskap som tickande bomber som nu briserar. Må insikten infinna sig och vändningen komma.” – kappvänderskan Pascalidou på Twitter den 18 januari 2018.

Det Pascalidou har varnat för – så länge jag minns och kan minnas – är svartmålningen av hennes älskade förorter. Visst har hon varit upprörd några gånger, över mord och andra hemskheter i ”orten”. Men aldrig lika upprörd som när andra människor har haft synpunkter på utvecklingen i utanförskapet. Speciellt upprörd bli Pascalidou när folk från andra länder har synpunkter på utvecklingen, i den mån man kan kalla det utveckling. När norska statsrådet Listhaug besökte Rinkeby landade Pascalidou i slutsatsen att det kändes riktigt bra att ställa Listhaug mot vägen med frågan om vad som är eller var farligast – Utöya eller Rinkeby.

Men nu är Pascalidou i sina egen parallella verklighet den som har varit mest oroad över samhällsutvecklingen – i Rinkeby och andra ”orter”. Kappvänderskan som brunkletat alla som pratat om orsakerna ser nu de tickande bomberna brisera. Hon efterlyser insikt, och det känns så genuint falskt. Vi som har hört tickandet i åratal har ju varit dysterkvistar och halv- eller helfascister i Pascalidous värld. Nu skall hon få det till att hon har varit insiktsfull i några decennier. Herregud.

Kappvändarna blir allt fler, och det går fort. Frågan är om det finns någon av de som har kallat realister för rasister som orkar stå för sina gamla ståndpunkter. Betnér har drabbats av kronisk tunghäfta i samhällsdebatten tycks det som. Men Schyffert klarar det nog, för han skall ju föreställa komiker. Och Arnstad. Jag trodde Pascalidou skulle orka, men hon vek ner sig för verkligheten. Kappvänderskan…

39 svar på “KAPPVÄNDERSKAN”

 1. ”Alla vi som sedan 90-talet varnat och vädjat och larmat om situationen i våra fattigaste förorter. ”

  ”Vi” ?????

 2. Alltså, du borde verkligen varna känsliga läsare för hälsovådligt innehåll på bloggen, Fredrik!

  Blotta åsynen av Pascalidou, Schyffert, Arnstad, Reinfeldt, Ernman, Fridolin, Löfven, Eliasson eller andra dylika stolpskott torde kunna ge upphov till anafylaktisk chock hos alla riktigt navlade svenskar.

 3. Jojo, men vad vill hon göra åt det? Mer pengar, fler fritidsgårdar eller vill hon lösa problemen? Hon vågar nog inte föreslå adekvata åtgärder. Det blir nog mera snömos.

  1. Självfallet blir drt snömos. För det är ju inte hennes, politikernas eller de stolpskott som mördar varandras fel. Problemet är ALLTID socioekonomiskt och löses genom att kasta någon annans pengar på problemet. Anledningen till deras ekonomiska situation har att göra med att världens mest toleranta folk är rasister ut u fingerspetsarna och inte vill anpassa sig till den nya paletten invånare som man absolut int får ställa krav på, det är ju rasistiskt….

 4. Haha..älskar illustrationsbilden. Hon ser verkligen grym ut och då menar jag inte i någonsomhelst positiv bemärkelse av ordet.

  Man ska väl vara försiktig med att kommentera folks utseende, men det går inte att låta bli att konstatera att trots vad som skulle kunna vara ”ett fördelaktigt yttre” blir hennes framtoning en av iskallt hat mot Sverige och svenskar. Hon kanske skulle pröva ett bättre land att leva i? Skon kanske klämmer vid det faktum att hon skulle vara en nolla utan Sverige.

  Pascalido behöver alltså Sverige..men knappast omvänt.

  1. Hon är ju född i Rumänien, men ”av grekisk härkomst” så vad gör hon här i Sverige, om hon tycker att vi svenskar är så hemska?

  2. @Arne 16:17
   Jag skulle säga ofördelaktigt yttre. Hon är kortvuxen och hon har kalla ögon. Epitetet nordisk skönhet är hon långt ifrån. Det var minnesbilden av henne när jag såg henne utanför Aula Magni i Stockholms universitet för tiotalet år sedan.

   Och ja. Hon har glidit in på invandringskvoten.

 5. Hej

  Att vända kappan efter vinden är från segelfartygens tid.
  Dubbelknäppt var kappan därför…vinden in från babord vänster over höger, vinden in från styrbord höger över vänster sidan .
  Kan det i P.´s fall handla om att en vindkantring är på gång som hon känner av?

  Själv anser jag att, för att använder ännu en term från tiden, kölhalning vore i hennes fall ett allt för lindrigt straff, plankan skulle passar bättre…(tänkt som allegori!)

  Skepp ohoj

  1. På vårt sommersted på Brekkestø ved Lillesand (Skagerak) hadde vi en nabo som var gammel sjøulk – han hadde vært ute med seilskuter fra ungdommen av. Dampen kom sent til Sørlandet!
   I Lillesand sjømannsforening fantes det flere gamle Kap Horn’ere. Rundet KH med seilskute, förstås!
   Interessant å ha opplevd det gamle Sørlandet – en tid som nå er helt borte.

   Brekkestø er en uthavn der seilskutene ofte lå vinteren over i opplag, evt. lå de og ventet på riktig vind.
   Mye seiltrafikk langsetter Sørlandskysten nær land, dette for å unngå det farlig farvannet ved Nordjylland.

   Uthavnene lå ved Sørlandskysten fra gammelt av – mange inntegnet på hollandske kart 1500-1600-tallet – Riksantikvaren vil nå prøve å få noen av dem innunder UNESCOs spesielle vernestatus.
   Små samfunn utenfor kjøpmannsstedene ved kysten, men folk var altså likevel åpne for impulser utenfra, og mange svært bereiste. Sjøfolk og loser, og vanlige småbønder + fiskere. Tollbod og gjestgivere fantes også ofte. Hummerfisket var høstens høydepunkt og ga ekstra, kjærkomne inntekter.
   Så det var liv og røre i uthavnene frem til dampen kom. Etter det ble det stille, og nå er de fleste gamle husene (mange av dem i vakker sørlandsklassisisme eller empire) gjort om til ferieboliger.

   Bare litt ass. rundt Kap Horn!

 6. Men herregud, det är väl ingen med minsta kunskap eller seriöst engagemang i politik/samhällsfrågor som tar Pascalidou på allvar? Hon tillhör ju samma kategori som Henrikarna Arnstad resp. Schyffert, Anders Lindberg, Fredrik Virtanen, Malena Ernman och Lars Lindström (för att nämna några exempel) – okunniga, obegåvade, skitnödigt politiskt korrekta åsiktsmegafoner som rapar upp nötta floskler och försöker brunsmeta alla som inte instämmer i deras infantila tyckande. Att kritisera Alexandra Pascalidou är verkligen att slå in öppna dörrar.

 7. Såg hennes tweet tidigt på morgonen och trodde först att nån öppnat ett bluffkonto..icke, kollade igen. kanske någon hade kapat hennes konto? Såg senare att hon tydligen ska vara nån slags ”ledare” för Fadime-dagen(?) Resten av dagen går i ilskans och förundrans tecken, har människan ingen som helst skam i kroppen?

 8. Så sant!
  ”Kappvändarna blir allt fler, och det går fort. ”
  Ja nu samlas alla roddare på stränderna men det går så fort att en del hoppar i och blir kanalsimmare enligt tesen ”Rädda vad som räddas kan” för nu vankas skattefinansierat samskens för de som var på andra sidan… OCH N.B. de kommer att fortsätta att kraftigt klia varandra på ryggen och vi andra av klassen dissdenter även om inte så offentliga kommer att missa taffeln äeg… en elit ett etablissemang styr vanligt folk åter igen… trist… men vi får kämpa så gott det går….

 9. ”Betnér har drabbats av kronisk tunghäfta i samhällsdebatten tycks det som.”

  Ta en titt på Twitter. Där ser man precis vid vilken tidpunkt Betnér tystnade, dvs samtidigt som #metoo satte stopp för hans turnéplaner.

  Fram till oktober 2017: ”Betnér har aldrig varit tryggare”.
  Efter oktober 2017: ”Betnér har aldrig varit tystare”.

 10. Alla har vi våra perioder av svaga stunder? Kanske vi borde mera koncentrera oss på våra egna misslyckanden. Då kunde vi i tid se och rätta till egenheterna. Själv är jag Jehovas vittne, men jag är heller inte fullkomlig! ”För mig tillrätta Jehova, men med rättvisa. Inte i din vrede, för att du inte må göra mig till intet.” Jeremia 10:24

 11. ”Alexandra Pascalidou
  Alexandra Pascalidou
  @pascalidou
  Alla vi som sedan 90-talet varnat och vädjat och larmat om situationen i våra fattigaste förorter. Vi som talade om stegrande segregation, ökande klyftor, växande utanförskap som tickande bomber som nu briserar. Må insikten infinna sig och vändningen komma.
  8:07 PM · Jan 18, 2018”

  Tvångtröja?

 12. Tack! Nu de senaste veckorna börjar jag känna igen dig igen!
  Du hade mig efter bloggposten med ubåtsjakt och guldburk med pytt i panna!
  Ilskan och cynismen har gett vika för uppgivenhet ett tag nu.
  Glädjande nog har du ff bitterheten i behåll alltid, bitter är bra som jag brukar säga.
  Vi behöver dig ungefär som snus, annars blir vi oberäkneliga och explosiva!!

 13. Dom vänsterliberala hatar verkligheten och sanningen, men ibland så tränger sig verkligheten på så mycket att det inte längre håller med fablernas värld.

 14. Jag blir äcklad av denna människa hon är en sån hycklare! Jag har träffat henne i verkligheten och hon HATAR svenskar. Likaså schyffert och co. Vad hände med eshan fadakar och soran ismail, Magnus betner? Tysta dom är!

 15. Anders Lindberg börjar bli riktigt shaky nu, snart är det bara han och en dåre till på expressen som fortfarande lider allvarligt av den ideologiska blindheten. Hur ska han smidigast kunna vända rocken ut och in utan att nån märker det?

  1. Asch, de MSM-skribenter, som, likt Lindberg, fortfarande går raka i åsiktskorridoren är så pyttesmå människor, att de inte behöver vända sina kappor eller rockar – de kan smita ut genom en ärm. 😉

 16. Det är för mig djävligt provocerande att ha en bild av den idelt ”barbariskt ursvenska” (enligt Reinfeldt) midsommarstången som skyms av det rumänska gatubarnet som ingress till groggunderlä… flå’t blogginlägget. Men tyvärr symptomatiskt!

  Paskalidoskan verkar vara en slarva, eftersom hen uppenbarligen inte har någon akademisk examen, trots att hen under många år har varit inskriven på universitet och duttat på många enklare kurser. Tyvärr är hen i gott sällskap, ty vårt svenska politiska etablissemang är överbefolkat av tvivelaktiga existenser med liknade akademisk bakgrund, dvs. humanoider, som är för dumma och för otåliga för att ro iland med en akademisk examen, och som därigenom blir ett lätt rov för bilderbergs ljusskygga, fosterlandshatande, globalistiska omprogrammeringskurser.

  Således har det fördummande svenska politiska etablissemanget de facto skrivit in i regleringsbreven till myndigheter och ämbetsverk att blattar ska premieras framför svenskar, vilket i fallet Sverige Radio och SVT har lett till att Paskalidoskan har fått oförtjänt stort utrymme i ”public service” i pratprogram utan intellektuell höjd.

  I linje med sin fördummande bakgrund och med det politiska etablissemangets goda minne erkänner inte Paskalidoskan att det finns en svensk kultur, men väl en grekisk kultur. Hen uppmanade bl.a. läsare på sin blogg i Metro att köpa boken ”Min Stora, feta, grekiska kokbok” med hänvisning till den grekiska kulturen. Vidare anser hen att utomeuropeisk invandringen till Sverige bra, medan dito till Grekland är dålig. Inkonsekvens är bara förnamnet där!

  Som så kallad journalist eller krönikör är Paskalidoskan en notorisk plagierare utan att ange källor. Hen har fått sparken från Metro pga. av detta.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10687103.ab

 17. Tror att (om inte Sverige går under som stat vilket ev är möjligt) det i framtiden kommer vara människor i Sverige som förfasas över hur låg intellektuell nivå de styrande och toppskiktet i Sverige mellan 1970 till 2020 hade. Se (s)tats-tv:s valvaka 2014 med Patraskalido och ”njut” av historisk idioti. Både av personen och av stats-tv tillåtandes servera…..ingenting. Inga verklighetagrepp, inga klarsyntheter bara angrepp o smädelser, svammel. Gud hjälp oss städa upp och bekänna våra synder. https://m.youtube.com/watch?v=UfubjwGxAaU

 18. Pascalidou. Hur kan man vara så fullständigt skamlös?

  (Reinfeldts målgrupp är numera den internationella eliten – som radio bubbla så förtjänstfullt analyserade – så att bry sig om en verklighet ”svensson” är inte längre aktuellt.)

 19. Hon är i samma gäng om vill ha uppmärksamhet när det är något debattprogram om flyktingar, segregering, förorter och dessa leds ju ofta av subjektiva programledare. Hur mycket engagerar hon och resten av gänget egentligen. Förmodligen inte mycket m inte för att få uppmärksamhet på sin egen person.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *